Neofema modrohlava - mutace?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

uli

28.7.2016 13:53
uli

XXX.XXX.17.6

Muže mi někdo poradit co je toto za mutací akorát má záda orvana od samec Děkuji za názor.

lumpicek

28.7.2016 15:26
lumpicek

XXX.XXX.0.243

uli napsal(a):
Muže mi někdo poradit co je toto za mutací akorát má záda orvana od samec Děkuji za názor.

Dobrý den, to mládě má rodiče jaké?

uli

28.7.2016 20:33
uli

XXX.XXX.79.250

uli

28.7.2016 20:34
uli

XXX.XXX.79.250

První je samec druha je samice.

1.8.2016 12:30
uli

XXX.XXX.245.9

Muže mi Prosím někdo poradit dekuji.

1.8.2016 13:39
saroun

XXX.XXX.135.161

uli napsal(a):

Zdravím, jedná se o dominantní šedozelenou mutaci.

hhh

1.8.2016 14:21
hhh

XXX.XXX.139.9

No jedna se o neofemu tyrkysovou tmava mutave modrohlave vypadaji trosicku inak

1.8.2016 14:38
uli

XXX.XXX.37.8

Možná to vypadá na foto ale jsou modrohlave.

lumpicek

1.8.2016 14:49
lumpicek

XXX.XXX.0.243

uli napsal(a):
Možná to vypadá na foto ale jsou modrohlave.

Dobrý den, již před rozkliknutím fotky vidím spíš tyrkysáka a po rozkliknutí opět tyrkysáka možná i opalín, možná je to špatnou fotkou, ale modř v křídle a světlý zobák u samce?

jankohrasko

1.8.2016 14:56
jankohrasko

XXX.XXX.195.189

Je to neoféma tyrkysová, je to vidět jak na samci tak i na samici, která má úplně světlou uzdičku.

1.8.2016 15:06
uli

XXX.XXX.37.8

Tak jsem s toho Hotov celou dobu myslím že jsou modro hlavě.

1.8.2016 15:08
uli

XXX.XXX.37.8

Můžete mi ještě Prosím říct jakou cenu má to mládě dekuji.

lumpicek

1.8.2016 15:09
lumpicek

XXX.XXX.0.243

uli napsal(a):

A je to venku, tyrkysáci

1.8.2016 15:12
uli

XXX.XXX.37.8

A ta cena mladého je jaka.

1.8.2016 20:30
dedokarol

XXX.XXX.44.222

Cena otrhaného nula, ak sa operí tak 300-400Kč.

jankohrasko

2.8.2016 07:46
jankohrasko

XXX.XXX.195.189

dedokarol napsal(a):
Cena otrhaného nula, ak sa operí tak 300-400Kč.

To přitlačte, pokud bude po opeření pěkný tak v téhle mutaci ho prodáte za 1000 - 1200 kč.

2.8.2016 08:43
parrotss

XXX.XXX.212.2

Dobrý den všem. Pokud by se mělo jednat o 1F šedozelenou, která má jak správně uvádí pan Šaroun dominatní dědičnost, pak by nutně musel být alespoň jeden z rodičů nositelem dominatního šedozeleného genu. Řeknu-li to tzv "po lopatě" musel by být u něj šedozelený (tzn. zelený a modrý Melanin) proměněn na černý. Mají snad ptáci na fotkách ( uvádějní jako rodiče ) tmavěšedé zabarvení křídel a čelní masky? Vidím že nemají...Jsou totiž očividně modří.
Mládě má přitom zjevně tmavé opeření. Takže výše uvedené výroky, by jsem doporučoval všem diskutujícím přehodnotit.
Rovněž rozsah modrého zabarvení křídel u samce je neobvyklý. Jedná-li se o opalína měl by mít v letkách bílý pruh. Letky jsou zjevně bez bíleho proužku, vidím jsou zcela černé..
Otázkou na majitele je, jestli je to dopravdy neofema tyrkysová v čisté nehybridní linii? I když, plodný kříženec s modrohlavou by měl doslova cenu zlata! Co vy na to? P.L.

lumpicek

2.8.2016 09:00
lumpicek

XXX.XXX.0.243

parrotss napsal(a):
Dobrý den všem. Pokud by se mělo jednat o 1F šedozelenou, která má jak správně uvádí pan Šaroun dominatní dědičnost, pak by nutně musel být alespoň jeden z rodičů nositelem dominatního šedozeleného genu. Řeknu-li to tzv "po lopatě" musel by být u něj šedozelený (tzn. zelený a modrý Melanin) proměněn na černý. Mají snad ptáci na fotkách ( uvádějní jako rodiče ) tmavěšedé zabarvení křídel a čelní masky? Vidím že nemají...Jsou totiž očividně modří.
Mládě má přitom zjevně tmavé opeření. Takže výše uvedené výroky, by jsem doporučoval všem diskutujícím přehodnotit.
Rovněž rozsah modrého zabarvení křídel u samce je neobvyklý. Jedná-li se o opalína měl by mít v letkách bílý pruh. Letky jsou zjevně bez bíleho proužku, vidím jsou zcela černé..
Otázkou na majitele je, jestli je to dopravdy neofema tyrkysová v čisté nehybridní linii? I když, plodný kříženec s modrohlavou by měl doslova cenu zlata! Co vy na to? P.L.

Dobrý den, můj první opalín o kterém jsem zde již psal v jiné diskuzi žádný bílý pruh v křídle neměl, jeho mláďata již ano, ale byl dosti variabilní co do velikosti.
Na té první fotce na samci vidím prosvítat cosi jako u opalínů, další fotka u je z jiného úhlu a tam to není vidět.
Mládě však ten pruh opalínů v křídle má, že by po otci?

2.8.2016 09:07
parrotss

XXX.XXX.212.2

lumpicek napsal(a):
Dobrý den, můj první opalín o kterém jsem zde již psal v jiné diskuzi žádný bílý pruh v křídle neměl, jeho mláďata již ano, ale byl dosti variabilní co do velikosti.
Na té první fotce na samci vidím prosvítat cosi jako u opalínů, další fotka u je z jiného úhlu a tam to není vidět.
Mládě však ten pruh opalínů v křídle má, že by po otci?

To vídíme všichni, že mláďě má opalinový pásek v letkách, a že jej nemá rodič mě přijde podivné, všechny moje neofémy jej vždy měli. Nakroužkoval jsem jich v minulosti stovky...

Celý můj příspěvek směřoval spíše ke dvěma odkazům;

Je to potomek 2-ou tmavězelených rodičů? Pak by tedy mohl být identifikován jako 2F Tmavězelený (Olivový).
Je to vůbec geneticky čistá neoféma tyrkysová? Je-li to plodný hybrid, otvírá cestu do zatím zakázaného chovatelského ráje s mutacemi u neofém tyrkysových...P. Lukáč.

lumpicek

2.8.2016 09:22
lumpicek

XXX.XXX.0.243

parrotss napsal(a):
To vídíme všichni, že mláďě má opalinový pásek v letkách, a že jej nemá rodič mě přijde podivné, všechny moje neofémy jej vždy měli. Nakroužkoval jsem jich v minulosti stovky...

Celý můj příspěvek směřoval spíše ke dvěma odkazům;

Je to potomek 2-ou tmavězelených rodičů? Pak by tedy mohl být identifikován jako 2F Tmavězelený (Olivový).
Je to vůbec geneticky čistá neoféma tyrkysová? Je-li to plodný hybrid, otvírá cestu do zatím zakázaného chovatelského ráje s mutacemi u neofém tyrkysových...P. Lukáč.

Dobrý den, neberte to nějak osobně, ale proč již podruhé nadhazujete plodné křížence.
Jsem chovatel, který o křížení různých ptáků z komerčních důvodů ví desítky let a nikdy bych to nikomu nevyvracel pokud to chce zkusit a zabývat se tím, je to totiž fuška vyselektovat kvalitní jedince.
A plodných kříženců vámi uvedených neofém je všude dost, ono to má totiž jeden fígl, který jako chovatel mutací jistě znáte.
Nechte i další generace dělat to co se děje od nepaměti.V začátcích to bylo běžné, modrohlavý samec tyrkysačka, každý to od sebe nepoznal.
Mnohokráte jsem toto téma odiskutovával při návštěvách s panem Emilem Antonínem a spoustou dalších chovatelů mutací, píši chovatelů, nikoli množitelů.
Jinak se předem těším jak zde za toto budu opět za živa vykoštěn, chovu zdar.

2.8.2016 09:35
parrotss

XXX.XXX.212.2

Kdo jste?...já jsem se představil.

2.8.2016 09:53
parrotss

XXX.XXX.212.2

Dobrý den, všem bez rozdílu...i anonymům, kteří se s námi diskutují. Jsem zastáncem otevřené diskuse, kde by měl každý vedět s kým diskutuje, čímž není nijak dotčené právo každého diskutujícího vyslovit svůj názor, ať je jakýkoliv.
Pokud by v našich chovech existoval dostatek hybridních plodných jedinců mezi neofémou modrohlavou a tyrkysovou, tak tedy proč již nemáme dávno k dispozici tyrkysové modré anebo i fialové modré? Nota bene, když mutace modrá u neofém modrohlavých je známá již několik desetiletí. Za tu dobu mohlo, přeci dávno dojít k selekci jenom plodných jedinců schopných přenosu tolik potřebných modrých a fialových genů. Odpověď si každý dovodí snadno sám. Neplodnost blížíci se 99%. To 1% nechávám jako naději pro ty, kteří chtějí vyzkoušet "prosekat" se trnitou cestou mnoha let šlechtitelské práce bez konkrétních výsledků...
Můj příspěvek není žádným navážením se do chovatelů mutací, které vznikli hybridizací a ani nemám v úmyslu nikoho kamenovat. Nicméně opakuji, je-li to neoféma tyrkysová + bude-li plodná a došlo - li k přenosu genů z původného modrohlavého, pak tá 1% šance se mění procentuálně ve prospěch chovatelů, kteří chtějí zkusit své štěstí a vytvořit touhle cestou modré tyrkysové. S pozdravem, P.Lukáč.

jankohrasko

2.8.2016 09:57
jankohrasko

XXX.XXX.195.189

parrotss napsal(a):

Samec má křídlo složené a není vidět celé, proto asi nevidíme pásek. Pokud by ho trochu svěsil nebo by bylo nafoceno roztažené a ještě zespodu taky ba tam pásek určitě byl. Jinak nevidím tam žádný náznak křížence.
Kříženců jsem od tyrkysové a modrohlavé měl celkem dost a žádný nebyl plodný a to ani u kolegů.

lumpicek

2.8.2016 12:48
lumpicek

XXX.XXX.0.243

jankohrasko napsal(a):
Samec má křídlo složené a není vidět celé, proto asi nevidíme pásek. Pokud by ho trochu svěsil nebo by bylo nafoceno roztažené a ještě zespodu taky ba tam pásek určitě byl. Jinak nevidím tam žádný náznak křížence.
Kříženců jsem od tyrkysové a modrohlavé měl celkem dost a žádný nebyl plodný a to ani u kolegů.

Dobrý den, nemohu najít foto toho původního samce bez pruhu, jen pár fotek v horší kvalitě ptáků, kteří pocházejí z něj.U některých opalínů bývá už u mláďat dosti nevýrazný a dalšími přepeřováními téměř, nebo úplně zmizí, tyrkysové opalíny jsem choval okolo dvaceti let ve větším množství, tak jsem nějaké viděl.Dokupoval jsem minimálně pro osvěžení krve, základ z toho jednoho samce, kterého jsem podle chovatele kde jsem ho koupil šlo o samici, já samici také sháněl, také jsem se projel, ale nelitoval toho, hned jsem věděl že kupuji něco nového v mutacích.Nikdy jsem se nedozvěděl odkud ten pták pochází, mám ho od člověka se kterým se znám mnoho desítek let, kdyby tenkráte věděl co mě prodal, již by zde nebyl mezi námi, je neskutečně na penízky, kleplo by ho to.

2.8.2016 21:21
uli

XXX.XXX.126.4

Dobrý večer všem, moc vam děkuji za Vaše názory, ale ted stoho mam ještě větší hlavu než předtím, když jsem se dozvěděl že nemám modrohlavé ale tyrkysové ale jak jde vydet nakonec jsem rád že je mám. akorát vlastně stále nevym co vlastně mám a jsem zvědav co jsem ještě dovym zdá se že samec už dál netrhá mládě začíná obrustat pak přidám foto v plne kráse a ještě jednou díky všem za vase příspěvky Josef Uličník.

2.8.2016 21:25
uli

XXX.XXX.126.4

Ještě jsem chtě dodat že o rodičích nevym nic blysiho každého mam od jiného majitele.

jankohrasko

3.8.2016 07:48
jankohrasko

XXX.XXX.195.189

uli napsal(a):

Samec je tmavě zelený rudobřichý opalin, ale co se týká zbarvení tak ve špatné kvalitě. Samice je tmavězelená rudobřichá, kvalitní kus. Mládě je olivová opalinová samička. Bude rudobřichá, ale to vzhledem ke kvalitám otce nebude moc výrazné.

3.8.2016 07:49
parrotss

XXX.XXX.212.2

uli napsal(a):
Dobrý večer všem, moc vam děkuji za Vaše názory, ale ted stoho mam ještě větší hlavu než předtím, když jsem se dozvěděl že nemám modrohlavé ale tyrkysové ale jak jde vydet nakonec jsem rád že je mám. akorát vlastně stále nevym co vlastně mám a jsem zvědav co jsem ještě dovym zdá se že samec už dál netrhá mládě začíná obrustat pak přidám foto v plne kráse a ještě jednou díky všem za vase příspěvky Josef Uličník.

Není důvod k zoufání. Máte v chovu neofémy tyrkysové, konkrétně červenobřichého opalinového samce a červenobřichou samici - dle všeho jsou nositelé 1F tmavnutí = jsou tmavězelení. Informaci berte prosím se značnou reservou, hodnotím pouze z vámi zpřístupněného fota... Pokud je mládě 2F tmavězelené (tzn. Olivové) pak by to geneticky do sebe zapadalo a dávalo smysl. Rozhodně se jedná o mladou opalínovou samičku. Hodně zdaru. V případě dotazů, mám plný kontakt uveden ve svém profilu, bez ostychu se můžete na mně obrátit. S pozdravem, P.Lukáč.

3.8.2016 08:18
kare

XXX.XXX.135.183

lumpicek napsal(a):
Dobrý den, nemohu najít foto toho původního samce bez pruhu, jen pár fotek v horší kvalitě ptáků, kteří pocházejí z něj.U některých opalínů bývá už u mláďat dosti nevýrazný a dalšími přepeřováními téměř, nebo úplně zmizí, tyrkysové opalíny jsem choval okolo dvaceti let ve větším množství, tak jsem nějaké viděl.Dokupoval jsem minimálně pro osvěžení krve, základ z toho jednoho samce, kterého jsem podle chovatele kde jsem ho koupil šlo o samici, já samici také sháněl, také jsem se projel, ale nelitoval toho, hned jsem věděl že kupuji něco nového v mutacích.Nikdy jsem se nedozvěděl odkud ten pták pochází, mám ho od člověka se kterým se znám mnoho desítek let, kdyby tenkráte věděl co mě prodal, již by zde nebyl mezi námi, je neskutečně na penízky, kleplo by ho to.

Dobrý den, prosím o radu, je toto u modrohlavé violety znak opalinové mutace a nebo to je jen nějaká modifikace a nebo jen pozůstatek nějakého předešlého křížení s tyrkysákem. Otec modrý běloprsý violeta, pochází někde z Beneluxu. Děkuji Kare.

lumpicek

3.8.2016 09:42
lumpicek

XXX.XXX.0.243

kare napsal(a):
Dobrý den, prosím o radu, je toto u modrohlavé violety znak opalinové mutace a nebo to je jen nějaká modifikace a nebo jen pozůstatek nějakého předešlého křížení s tyrkysákem. Otec modrý běloprsý violeta, pochází někde z Beneluxu. Děkuji Kare.

Dbrý den, nedokáži to jednoznačně posoudit, koncem sedmdesátých let minulého století jsem odchoval i získal několik mláďat s podobným zbarvením, postupně přepeřili do normálního zbarvení.Zkoušel jsem příbuzenskou plemenitbou tento znak vyzískat, nepovedlo se, nebylo to dědičné.
Nechci zde polemizovat o opalinech, světlekřídlých, nebo bělokřídlých ptácích, vše má svá pravidla.
Nejlépe nechat v chovu a čekat jak přepeří a případně opět úzká příbuzenská na otce, nebo matku tohoto jedince napárovat.Vůbec se příbuzenské nebojte jedná se o mýtus, který bude starý jako lidstvo samo.Horší by bylo použít příbuzenskou u jedinců s vrozenými vadami zdravotního rázu, což je pro další chov nežádoucí.
Budu zde asi opět napaden ohledně příbuzenské plemenitby, nevadí, pokud se vše dělá s rozumem, tak výsledky se dostaví v dobré kvalitě.

3.8.2016 10:00
kare

XXX.XXX.135.135

lumpicek napsal(a):
Dbrý den, nedokáži to jednoznačně posoudit, koncem sedmdesátých let minulého století jsem odchoval i získal několik mláďat s podobným zbarvením, postupně přepeřili do normálního zbarvení.Zkoušel jsem příbuzenskou plemenitbou tento znak vyzískat, nepovedlo se, nebylo to dědičné.
Nechci zde polemizovat o opalinech, světlekřídlých, nebo bělokřídlých ptácích, vše má svá pravidla.
Nejlépe nechat v chovu a čekat jak přepeří a případně opět úzká příbuzenská na otce, nebo matku tohoto jedince napárovat.Vůbec se příbuzenské nebojte jedná se o mýtus, který bude starý jako lidstvo samo.Horší by bylo použít příbuzenskou u jedinců s vrozenými vadami zdravotního rázu, což je pro další chov nežádoucí.
Budu zde asi opět napaden ohledně příbuzenské plemenitby, nevadí, pokud se vše dělá s rozumem, tak výsledky se dostaví v dobré kvalitě.

Děkuji za odpověd. Kare.

3.8.2016 13:14
uli

XXX.XXX.37.7

Muže mi někdo poradit jakého samce bych ji měl pak dat aby měly Hezký mladý.

1.6.2017 11:48
parrotss

XXX.XXX.212.2

Vzkaz pro zakladatele vlákna. Mohl by jste nám ukázat foto to mládete po přepeření, případně přidat komentář zda zahnízdilo a s jakým výsledkem. Děkuji. Lukáč.

1.6.2017 13:32
uli

XXX.XXX.89.53

To bych moc rád, ale neprezilo zimu ani rodiče a to bylo v domě kvůli strachu že zmrznou.

Přidejte reakci

Přidat smajlík