Najprv som si zaobstaral samca eklektusa a ma už cez rok a pol a mam k nemu o pol roka mladšiu samicku a pred mesiacom boli dvaja v jednej velkej klietke cely vikend a sedeli spolu-takmer ako hrdlicky - ale teraz same utoky- mu atakovala nohu zobakom - zhodila samca z bidla na rost - alebo zavrci a utoci po nom dost brutalne zobakom.Jej utoky maju velku silu a razanciu preto som musel rychlo zasahovat a oddelit ich.Samec vzdy odleti s jacanim alebo skonci na dne rostu.
Stala sa z nej doslova ako hovori moja priatelka -brutalna nikita - ak niekto videl ten film.Totalna zmena sa udiala po prichode od veterinarky - tam jej brali krv a davali injekcie infuzie atd, stravila 4 dni u veterinarky...teda tam bola hospitalizovana ale uz je teraz relativne v norme a je u mna doma.
Samec ma uz nej nervy - radsej ustupuje a boji sa jej-pozoruje ju a uz instinktivne ustupuje- tak dominantnu samicu som este nevidel.Myslel som si aky vytvoria spolu pekny parik ale pravda je ze ked su navolno pusteny musim ich pozorovat lebo samica prva utoci a je schopna mu skaredo ublizit co mi je luto. Myslite si že to casom prejde ?
Napiste mi svoj nazor budem rad,.
DUTKOPAVLAS
napsal(a):
Najprv som si zaobstaral samca eklektusa a ma už cez rok a pol a mam k nemu o pol roka mladšiu samicku a pred mesiacom boli dvaja v jednej velkej klietke cely vikend a sedeli spolu-takmer ako hrdlicky - ale teraz same utoky- mu atakovala nohu zobakom - zhodila samca z bidla na rost - alebo zavrci a utoci po nom dost brutalne zobakom.Jej utoky maju velku silu a razanciu preto som musel rychlo zasahovat a oddelit ich.Samec vzdy odleti s jacanim alebo skonci na dne rostu.
Stala sa z nej doslova ako hovori moja priatelka -brutalna nikita - ak niekto videl ten film.Totalna zmena sa udiala po prichode od veterinarky - tam jej brali krv a davali injekcie infuzie atd, stravila 4 dni u veterinarky...teda tam bola hospitalizovana ale uz je teraz relativne v norme a je u mna doma.
Samec ma uz nej nervy - radsej ustupuje a boji sa jej-pozoruje ju a uz instinktivne ustupuje- tak dominantnu samicu som este nevidel.Myslel som si aky vytvoria spolu pekny parik ale pravda je ze ked su navolno pusteny musim ich pozorovat lebo samica prva utoci a je schopna mu skaredo ublizit co mi je luto. Myslite si že to casom prejde ?
Nejde mi do hlavy že ročná samica je takáto agresívna.Robia to staršie, keď sú v toku a samec nie je.Ja som mal opak a dokonca mi samec zabil samicu.Predal som ho s upozornením aký je, a u nového majitela sa stalo skoro to isté, aj napriek tomu, že mal dosť dominantnú samicu.
lumpicek

XXX.XXX.0.243
DUTKOPAVLAS
napsal(a):
Dobrý den, co eklektusce bylo, že byla léčena, čím byla léčena?Může se jednat o léky, které ovlivňují hormonální činnost, potom ta agrese.
Znam dva chovatele eklektusu na našem okrese a oba mi potvrdili že samice jsou velmi dominantni a maji právě problem k nim sehnat ostřejši samce a chovat eklektuse v kleci asi neni zrovna vhodné lepší by byla voliera a to że vam pane sevak samec zabil samici je asi vyjimka ale k tomu by bylo asi lepsi kdyby se vyjadrili chovatele eklektusu mému známemu rok a pul stara samice procvakla prst při krmení samec v pohodě a samice se hned ježila a utočila.
KUBANEC - samozrejme precital som si vopred vsetku literaturu u nas aj vo svete ja iba chcem zdielat skusenosti
Doma maju prelet 7-9 metrov čo je dobre na byt a inak maju klietku Montana Las Vegas co si nemyslim ze ja mala klietka a ked je niekto doma lietaju sami na balkon a cez vikendy som s nimi chodil na chalupu kde mam velku volieru.Koli praci ale nemozem byt stale na chate - to az v dochodku...
Neregistrovaný uživatel-
Liečena bola na obličky - boli na RTG vidiet a normalne by to tak nemalo byt - davam jej do vody nejaky liek od veterinarky -plus antibiotika pod zobak uz dobrala - mala zle vysledky krvi - cervene krvinky katastrofa veterinarka mi povedala že pravdepodobne zomrie na zlyhanie obličiek ale infuziami -injekcie- jej pomohla - nie som odbornik veterinar ale možno je oslabena a brani si teritorium...už lieta a o cca mesiac mam ist na rozbor krvi či sa krvinky dali do normalu lebo tam bol zastavene akutne zlyhavanie "ledvin" - veterinarka povedala ze ma podozrenie na intoxikaciu Pb, Do jedla davam lactobacilus salivarius, trochu sypem indicky skorocel-psylium ako detox s Humac, v zahranici su lieky DMSA to som nevedel zohnat na detox - teraz ma chut do jedla az moc a lieta a je dost razantna.Samzrejme ze mi obcas cvakne prst ale to neriesim - jej dominantnost je taka ze ked jej beriem misku s jedlom tak utoci aj na mna,
dakujem za kazdu pozitivnu reakciu a dakujem aj za negativnu -mam papagaje uz dva roky a asi ma to zacalo dost zaujimat - su s nimi starosti ale aj radosti.