Nesulad samec a samice.

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
30.7.2016 22:28
DUTKOPAVLAS

XXX.XXX.233.1

Najprv som si zaobstaral samca eklektusa a ma už cez rok a pol a mam k nemu o pol roka mladšiu samicku a pred mesiacom boli dvaja v jednej velkej klietke cely vikend a sedeli spolu-takmer ako hrdlicky - ale teraz same utoky- mu atakovala nohu zobakom - zhodila samca z bidla na rost - alebo zavrci a utoci po nom dost brutalne zobakom.Jej utoky maju velku silu a razanciu preto som musel rychlo zasahovat a oddelit ich.Samec vzdy odleti s jacanim alebo skonci na dne rostu.
Stala sa z nej doslova ako hovori moja priatelka -brutalna nikita - ak niekto videl ten film.Totalna zmena sa udiala po prichode od veterinarky - tam jej brali krv a davali injekcie infuzie atd, stravila 4 dni u veterinarky...teda tam bola hospitalizovana ale uz je teraz relativne v norme a je u mna doma.
Samec ma uz nej nervy - radsej ustupuje a boji sa jej-pozoruje ju a uz instinktivne ustupuje- tak dominantnu samicu som este nevidel.Myslel som si aky vytvoria spolu pekny parik ale pravda je ze ked su navolno pusteny musim ich pozorovat lebo samica prva utoci a je schopna mu skaredo ublizit co mi je luto. Myslite si že to casom prejde ?
Napiste mi svoj nazor budem rad,.

31.7.2016 12:20
kubanec

XXX.XXX.103.251

No kdyby jste si o eklektusech něco zjistil než jste si je pořidil tak by jste teď nebyl překvapenej.

31.7.2016 17:48
sevak

XXX.XXX.108.151

DUTKOPAVLAS napsal(a):
Najprv som si zaobstaral samca eklektusa a ma už cez rok a pol a mam k nemu o pol roka mladšiu samicku a pred mesiacom boli dvaja v jednej velkej klietke cely vikend a sedeli spolu-takmer ako hrdlicky - ale teraz same utoky- mu atakovala nohu zobakom - zhodila samca z bidla na rost - alebo zavrci a utoci po nom dost brutalne zobakom.Jej utoky maju velku silu a razanciu preto som musel rychlo zasahovat a oddelit ich.Samec vzdy odleti s jacanim alebo skonci na dne rostu.
Stala sa z nej doslova ako hovori moja priatelka -brutalna nikita - ak niekto videl ten film.Totalna zmena sa udiala po prichode od veterinarky - tam jej brali krv a davali injekcie infuzie atd, stravila 4 dni u veterinarky...teda tam bola hospitalizovana ale uz je teraz relativne v norme a je u mna doma.
Samec ma uz nej nervy - radsej ustupuje a boji sa jej-pozoruje ju a uz instinktivne ustupuje- tak dominantnu samicu som este nevidel.Myslel som si aky vytvoria spolu pekny parik ale pravda je ze ked su navolno pusteny musim ich pozorovat lebo samica prva utoci a je schopna mu skaredo ublizit co mi je luto. Myslite si že to casom prejde ?

Nejde mi do hlavy že ročná samica je takáto agresívna.Robia to staršie, keď sú v toku a samec nie je.Ja som mal opak a dokonca mi samec zabil samicu.Predal som ho s upozornením aký je, a u nového majitela sa stalo skoro to isté, aj napriek tomu, že mal dosť dominantnú samicu.

31.7.2016 17:52
sevak

XXX.XXX.108.151

kubanec napsal(a):
No kdyby jste si o eklektusech něco zjistil než jste si je pořidil tak by jste teď nebyl překvapenej.

Zas sa ozval ten najmúdrejší, čo vie hov.., len kritizovať, čo by si asi tak napísal keby mu samec napádal samicu ako mne.

lumpicek

31.7.2016 18:19
lumpicek

XXX.XXX.0.243

DUTKOPAVLAS napsal(a):

Dobrý den, co eklektusce bylo, že byla léčena, čím byla léčena?Může se jednat o léky, které ovlivňují hormonální činnost, potom ta agrese.

31.7.2016 18:22
kubanec

XXX.XXX.103.251

Znam dva chovatele eklektusu na našem okrese a oba mi potvrdili že samice jsou velmi dominantni a maji právě problem k nim sehnat ostřejši samce a chovat eklektuse v kleci asi neni zrovna vhodné lepší by byla voliera a to że vam pane sevak samec zabil samici je asi vyjimka ale k tomu by bylo asi lepsi kdyby se vyjadrili chovatele eklektusu mému známemu rok a pul stara samice procvakla prst při krmení samec v pohodě a samice se hned ježila a utočila.

31.7.2016 19:42
DUTKOPAVLAS

XXX.XXX.233.1

KUBANEC - samozrejme precital som si vopred vsetku literaturu u nas aj vo svete ja iba chcem zdielat skusenosti

Doma maju prelet 7-9 metrov čo je dobre na byt a inak maju klietku Montana Las Vegas co si nemyslim ze ja mala klietka a ked je niekto doma lietaju sami na balkon a cez vikendy som s nimi chodil na chalupu kde mam velku volieru.Koli praci ale nemozem byt stale na chate - to az v dochodku...

Neregistrovaný uživatel-
Liečena bola na obličky - boli na RTG vidiet a normalne by to tak nemalo byt - davam jej do vody nejaky liek od veterinarky -plus antibiotika pod zobak uz dobrala - mala zle vysledky krvi - cervene krvinky katastrofa veterinarka mi povedala že pravdepodobne zomrie na zlyhanie obličiek ale infuziami -injekcie- jej pomohla - nie som odbornik veterinar ale možno je oslabena a brani si teritorium...už lieta a o cca mesiac mam ist na rozbor krvi či sa krvinky dali do normalu lebo tam bol zastavene akutne zlyhavanie "ledvin" - veterinarka povedala ze ma podozrenie na intoxikaciu Pb, Do jedla davam lactobacilus salivarius, trochu sypem indicky skorocel-psylium ako detox s Humac, v zahranici su lieky DMSA to som nevedel zohnat na detox - teraz ma chut do jedla az moc a lieta a je dost razantna.Samzrejme ze mi obcas cvakne prst ale to neriesim - jej dominantnost je taka ze ked jej beriem misku s jedlom tak utoci aj na mna,

dakujem za kazdu pozitivnu reakciu a dakujem aj za negativnu -mam papagaje uz dva roky a asi ma to zacalo dost zaujimat - su s nimi starosti ale aj radosti.

31.7.2016 20:20
kubanec

XXX.XXX.103.251

No obavam se že vám nikdo neporadi dominantnost samic eklektusu je běžná věc.

Přidejte reakci

Přidat smajlík