Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
3.8.2016 11:35
chala

XXX.XXX.80.148

Dobrý den, potřeboval bych poradit. Mám několik párů co mi sedí, ale problém je v tom, že když mají cca.14-21dní uhynou, třeba z 6 mladých mi zbyde 1 mládě, nebo žádné. Samice krmí, ale když vydělávám mrtvé, tak nemají ze voleti nic. Prosím o radu.

Krmíme je směs prosa 4 druhu, nahý oves. Ovoce, zeleninu, vaječinu, tvrdé rohlíky.
Jsou v prostorné voliéře.

Děkuji všem za rady.

berdy

3.8.2016 12:58
berdy

XXX.XXX.119.247

Pokud se vam to deje v pocetnem mnozstvi a uhyny jsou mnohocetne, tak to vypada na nejake virove onemocneni, ktere jste ai tam mohl zavezt z burzy a to novym chovancem, nebo jen beznym prenosem.z vlastni zkusenosti vam poradim, nez si tu vyslechnete tisic nazoru a kazdy jiny, tak doporucuji odebrat kapku krve od vice ptacku z nohy na vatu a poslat treba na genexone, kde vam do par dnu udelaji smesny vzorek a hned budete vedet na cem jste.muze to byt cirkoviroza, tak i treba megabakter, ale psanim nic nezjistite.chce to mit podlozeno nejakymi fakty.tot muj nazor.kdysi jsem to resil u alexu malych.

3.8.2016 14:12
coturnix

XXX.XXX.160.190

Vezměte igelitový sáček a do něj vložte trus z voliéry, pokud možno čerstvý, do druhého uhynulé mládě či mláďata. Domluvte se s nejbližším veterinářem aby to odeslal do mikrobiologické laboratoře. Odebírání krve v této fázi je zbytečné.

marow

3.8.2016 22:54
marow

XXX.XXX.175.210

Dle mého masité uhýny jsou většinou virového původu.a u andul nejčastěji...z trusu jsem ještě neslyšel, že by se dal nějáký vir rozpoznat...z něj tak možná megabakter, či nějáké baktérie jiného původu.ale i tato varianta může mít za následek úhyny.možná bych tímto začal...Pak bych zkusil 2.variantu a zkusil bych udělat směsný vzorek krve z více ptáků.Je větší pravděpodobnost, že nějáký signál viru může zachytit.a rodiče přenášejí nejčastěji vir při krmení ptáků z volete a původci jsou oni.jinak k tomu uhynulému mláděti, tak je možné z pitvy rozpoznat, ale co jsem kdysi mluvil s Dr Tukačem ještě za jeho života, tak to chtěl expresně zaslat do 12hodin kurýrem od úmrtí...čili málo reálné...poradil mi krev od rodičů a to se mi tenkrát u jednoho páru potvrdilo, rozbor krve zachytil signál APV.mládata po úhynu měli fialové fleky po těle, vypadalo to jako podlitiny...

Přidejte reakci

Přidat smajlík