Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
1.9.2016 10:48
aktak1203

XXX.XXX.252.2

Dobrý den,

předevčírem jsme si od chovatele přivezli ručně krmené mláďátko andulky vlnkované. Jsme úplní začátečníci a nechceme nic zanedbat. Všimla jsem si, že má andulka na ozobí červený flíček a obávám se zda to není z napadení nějakým parazitem. Poradíte někdo zda je starost zbytečná nebo zda zajít k veterináři? Níže přikládám foto.
Moc děkuji za rady.
Kateřina.

1.9.2016 11:51
machlena

XXX.XXX.79.167

Vypadá to jako kdyby se někde natloukla, nebo jako kdyby ji oždibovala jiná andulka. Nad ozobím toho peří taky moc nemá...Na parazita to zatím nevypadá. Uvidíme co z toho vyleze. Je to samička.

1.9.2016 11:59
aktak1203

XXX.XXX.252.2

Moc děkuji. Je možné, že se narazila. Včera se trochu prolétla po pokoji a trefila okno. Už si dáváme větší pozor. Budeme ji tedy sledovat. Jinak je to zlatíčko smajlík.

1.9.2016 13:48
machlena

XXX.XXX.96.13

Než se naučí bravurně řídit a přistávat tak to pár dní potrvá. Je hezoučká, ať vám dělá radost .

1.9.2016 16:00
woodys

XXX.XXX.131.147

Ručně dokrmené samičky bývají pěkné potvory. Měl jsem taky takové. Jsou ofrklé, nebojí se ruky a tak klovou.
Ale snad se Vás to týkat nebude a bude to mazel.

Sisora

30.6.2022 10:08
Sisora

XXX.XXX.101.96

Dobrý den mám stejný problém, má andulka je ale starší cca 3měsíce. U ní se to mění někdy to má takhle červené a někdy ne prosím o radu mám se bát?

Uživatel s deaktivovaným účtem

30.6.2022 11:43
Uživatel s deaktivovaným účtem

Sisora napsal(a):
Dobrý den mám stejný problém, má andulka je ale starší cca 3měsíce. U ní se to mění někdy to má takhle červené a někdy ne prosím o radu mám se bát?

Chtělo by to lepší foto. Co má dle vás červené? To peří těsně nad ozobím? V tomhle věku bude přepeřovat na hlavě - je možné, že si brko odřela a to krvácelo. Ono je to svědí, tak si to často třou o bidlo, atd.

Přidejte reakci

Přidat smajlík