Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Luboš21

6.9.2016 15:58
Luboš21

XXX.XXX.208.220

Dobrý den, chcu dokrmovat andulky a nikdy jsem to ještě nedělal chcu se zeptat kdy brát z hnízda mládě do čeho ho dát aby mu nebyla zima a jak často ho krmit díky :).

6.9.2016 17:11
geldek

XXX.XXX.237.193

Jestli nemáte zkušenosti, pak mladší 3 týdnů nedokrmujte, když začnete po cca 21. dni od vylíhnutí, bohatě to na úplnou krotkost stačí a vyhnete se chybám i důsledkům nesprávného krmení.
U andul je dokrmování pro ochočení zbytečné. Faktem ale je, že nedokrmovaná mláďata se musí začít ochočovat brzo po vyletění, pak je to složitější.

Nicméně i dokrmovaná mláďata chovaná v hejnu opět do menší či větší míry zdivočí. To není jen tušení, to jsou zkušenosti. Loni jsme přesunuli andule i s budkami, což jsme neměli... začaly si navzájem zabíjet mláďata. Ty, co jsme zachránili, jsme dokrmili. Ještě jednoho dokrmovaného samečka ve voliéře mám. Přiletí někdy na rameno stejně jako mnohé jiné již letošní, absolutně neochočované andule a bojí se ruky stejně jako ony. Na druhou stranu mám ve voliéře asi 2,5 měsíční samičku která bez jakéhokoli předcházejícího ochočování ze zvědavosti kdykoli přiletí, dokonce i na nastavený ukazovák a začne ho prozkoumávat. Nejraději se probírá vlasy. Je neskutečně důvěřivá. Samozřejmě ne přítulná a pohladit by se nenechala. Ale to se v dospělosti dá jen málokterá i dokrmovaná andulka.
Jestli chcete mít krotká andulčata, věnujte se jim po vyletění, učte je brát z ruky senegalské proso a lesknici a po několika dnech, když budou schopny se samotné najíst, je oddělte od rodičů, vezměte domů a věnujte se jim. Výsledek bude víceméně stejný.

6.9.2016 17:20
Petr1997

XXX.XXX.208.220

Myslel jsem ze jde dokrmovat injekční stříkačkou ještě když jsou holátka máte s tim skusenost?

6.9.2016 17:21
Petr1997

XXX.XXX.208.220

Myslel jsem ze jde dokrmovat injekční stříkačkou ještě když jsou holátka máte s tim skusenost?

7.9.2016 05:30
geldek

XXX.XXX.237.193

Kvůli záchraně těch mimin zmíněných v předešlém příspěvku mám - bylo to sedm mladých v různém věku. Jistě na internetu najdete přesné popisy, já jsem si i směs připravovala sama a krmila spíše intuitivně než podle nějakého návodu a všechna přežila a až na jedno i prosperovala. Přesto dokrmovat holátka Vám víc než nedoporučuji, pokud nejde o pokus o záchranu, je to zbytečné a spíše na škodu než k užitku. Je kolem toho celá řada diskuzí, stačí vyhledat, Jestli máte chov a nedáte si dokrmování holátek vymluvit, udělejte pokus a nechte také nějaká ve stejnou dobu snesená vajíčka a stejně stará mláďata pod rodiči, kteří mají dostatek bohaté stravy i možnost proletu a možná ten rozdíl uvidíte sám.

8.9.2016 08:21
Luboš Jedlinský

XXX.XXX.134.250

Je spousta knih v češtině na toto téma, doporučuji koupit. Pokud se opravdu chcete věnovat dokrmování myslím že vás těch 300kč za knihu neochromí jelilož náklady na pořízení zázemí na dokrmování budou mnohonásobně vyšší, respektive v tisíci korunách, kvalitní dokrmovací směs, inkubátor, dokrmovací pomucky, odstavné klece, základní léčiva a tak dále. Určitě si kupte knihu, pečlivě si ji přečtěte, jsou tam i ruzná úskalí které se při dokrmování čas od času vyskytnou a je dobré o nich vědět a ne je řešit dodatečně.

8.9.2016 16:18
lalda

XXX.XXX.168.24

Dokrmování holátek bez vybavení je nezodpovědné. Dokrmuji mladé od samice co je zabíjí, chce to inkubátor, kvalitní kaši a spoustu času. První dny se dokrmuje i po hodině a to i v noci. Pokud nemáte čas, vybavení tak si radši sežeňte od někoho, kdo tomu rozumí dokrmenou.

8.9.2016 19:06
Toužák

XXX.XXX.104.0

Dobrý den ja dokrmuji když to jinak nejde nebo známým ale vždy beru již 10 denní, kteří už nejsou holy mají otevřene oci a ještě se mi nestalo, ze by mi nějaká odešla. Samozřejme je potřeba si něco přečíst. Ted jsem přišel o 2 korely v budce a dvě tedy dokrmuji. Nedělám to pro peníze, protože za 450 Kč dokrmenou korelu tomu se nedá říkat pro penize.

19.3.2017 20:47
renataabenito

XXX.XXX.55.102

Dobry vecer poradite prosim dokrmovaci smes pro andulky a pyrury ? Znam vic značek jen sem chtela vedet nejlepsi zkusenosti.dekuji.

birdman

20.3.2017 08:06
birdman

XXX.XXX.195.189

renataabenito napsal(a):
Dobry vecer poradite prosim dokrmovaci smes pro andulky a pyrury ? Znam vic značek jen sem chtela vedet nejlepsi zkusenosti.dekuji.

NUTRIBIRD A21.

Přidejte reakci

Přidat smajlík