ja

XXX.XXX.113.80
Jak je možné z černé a cervene zebricky od chovat červenou když Černolici mutace která je u černé mutace je recesivní děkuji za vysvětlení.
ja

XXX.XXX.113.80
Moc děkuji zaklady genetiky si troufne říct ze znam ae o stepitelnych ptačích tu není ani slovo autor se onich nezmiňuje bere se tedy červený pták ne stepitelny na Černolici.
ja

XXX.XXX.113.80
Omlouvam se za mou chybu v článku je ze odchoval černé ptáky.
ty

XXX.XXX.245.158
ja
napsal(a):
Omlouvam se za mou chybu v článku je ze odchoval černé ptáky.
No, ještě, že jsi nepsal ten článek ty. S úrovní Tvého vyjadřování a pravopisu, by to byla teprve pořádná kalamita.
npm

XXX.XXX.2.197
Že má genetiku autor odpovědí v Exote zmaknutou věřím, jinak by nemohl takové kombinace odchovávat, ale co říkáte na chovatelské zařízení z igelitu, je tam ptákům opravdu tak dobře jak se uvádí? A to upravené okolí na fotce jistě o něčem svědčí.
npm
napsal(a):
Že má genetiku autor odpovědí v Exote zmaknutou věřím, jinak by nemohl takové kombinace odchovávat, ale co říkáte na chovatelské zařízení z igelitu, je tam ptákům opravdu tak dobře jak se uvádí? A to upravené okolí na fotce jistě o něčem svědčí.
Vlastně jsem už asi nejednou odsuzoval nepřehlédné používání citací, tím spíše anonymních. Bylo by zas lepší kdybych byl zticha, protože skoro kdykoliv, když přispívám, jsem nepříjemný. Váš příspěvek mne trochu vytočil, je z něj jasné že ani Vy moc genetiku zmáknutou nemáte protože by Vás to s prominutím trklo. Co se týče autora článku, mám pochopení pro jeho technické „vychytávky” ale použitý způsob vyjadřování při popisu genetiky vzniku mutací (byť sám musím doznat, že v případě zebřiček jsem mimo) mě s prominutím nostalgicky připomíná výrobu dortu z Čapkovy pohádky O pejskovi a kočičce.
Omlouvám se, apropo, genetika při chovu jakýchkoli mutací je prioritní předpoklad, rozhodně si zaslouží přiměřenou terminologii. G.J. Mendel při své práci toho na chlubení moc neměl, než spoustu přesných zápisů o prověřovaných kombinacících. Zápisů určitě konkrétních a přesných, ve kterých se musel vyznat nejen on sám. Terminologie, kdy se něco s něčím na sebe skládá a nakonec se na to zase něco přidá může připomínat také práci zedníka při stavbě zdi z cihel a malty. Což tímto nemám v úmyslu znevažovat, jen jaksi naznačuji že cihla je jedna jako druhá a malta je taky pořád stejná.
Připustit tuhle hantýrku jako popis vzniku mutací vnímám jako úlet i vůči redakci Nové Exoty.