Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
1.10.2016 23:11
Plachetka

XXX.XXX.108.221

Zdravím, nejde se zde nějaký chovatel výstavních zebřiček z Moravskoslezska?
Ideálně okolí Opavy.
Chtěl bych si pořídit par kusů...
dyngo@centrum.cz.

Neregistrovaný uživatel

5.6.2018 15:22
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.17.81

Dobrý den, chtěl bych se zeptat jestli jsou výstavní zebřičky vhodné pro obyčejný chov pro potěšení v celoroční voliéře s možností záletu do nevytápěné místnosti. Chovám tak ty obyčejné drobnější, ale rád bych měl i ty velké. Možná bude náročnější něco odchovat, ale jinak snad rozdíl moc není ne? Díky za odpověď.

5.6.2018 16:43
agap 68

XXX.XXX.31.14

Zadejte do vyhledávače Klub chovatelů výstavních zebřiček a najdete tam spoustu informací i seznam členů.

5.6.2018 17:23
chorche000

XXX.XXX.71.11

Plachetka napsal(a):
Zdravím, nejde se zde nějaký chovatel výstavních zebřiček z Moravskoslezska?
Ideálně okolí Opavy.
Chtěl bych si pořídit par kusů...
dyngo@centrum.cz.

Pokud máte zájem napište na Blade077@seznam.cz.

Neregistrovaný uživatel

6.6.2018 19:12
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.0.6

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Dobrý den, chtěl bych se zeptat jestli jsou výstavní zebřičky vhodné pro obyčejný chov pro potěšení v celoroční voliéře s možností záletu do nevytápěné místnosti. Chovám tak ty obyčejné drobnější, ale rád bych měl i ty velké. Možná bude náročnější něco odchovat, ale jinak snad rozdíl moc není ne? Díky za odpověď.

Zkusím jinak, nemá tu někdo zkušenost s tím, jak velký je vlastně rozdíl v náročnosti chovu obyčejných a výstavních zebřiček pokud nejde o šlechtění na výstavy? (Jak moc je vlastně výstavní zebřička "zdegenerovaná" oproti těm obyčejným)
Mám zkušenost jen s obyčejnými a ty výstavní znám jen z fotek. Zatím vše co jsem o nich našel se zabívá chovem v malých klecích a problémy se šlechtěním barev, postavy- chov s takovými cíly je jistě velmi náročný, ale chov pro radost by se klidně nemusel v náročnosti lišit od chovu těch drobnějších...odpověď na tuto otázku jsem nikde nenašel.

7.6.2018 15:01
corvuscorax

XXX.XXX.49.81

z mojí zkušenosti: Koupil jsem si před časem velké zebřičky na výstavě v Lysé nad Labem. Když jsem je přivezl tak neuměly vyletět ani na bidlo v kleci 150cm. Celou zimu se "učily" létat a když jsem je dal na jaře do voliéry už byly jakž takž v pořádku. Měly 4 mladé ze kterých odchovaly jen jednu samičku. Byly velké byly krásné, ale asi nehodné pro chov ve venkovní voliéře. Kamarád má obyčejné zebry a nevěděl co s odchovy.

4.9.2018 13:23
gallif

XXX.XXX.248.2

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Zkusím jinak, nemá tu někdo zkušenost s tím, jak velký je vlastně rozdíl v náročnosti chovu obyčejných a výstavních zebřiček pokud nejde o šlechtění na výstavy? (Jak moc je vlastně výstavní zebřička "zdegenerovaná" oproti těm obyčejným)
Mám zkušenost jen s obyčejnými a ty výstavní znám jen z fotek. Zatím vše co jsem o nich našel se zabívá chovem v malých klecích a problémy se šlechtěním barev, postavy- chov s takovými cíly je jistě velmi náročný, ale chov pro radost by se klidně nemusel v náročnosti lišit od chovu těch drobnějších...odpověď na tuto otázku jsem nikde nenašel.

Zdravím, nemáte někdo zkušenost jak jsou výstavní zebry choulostivé na chlad? Vím že běžné se chovají i celoročně venku a mají pak pěknou postavu.

4.9.2018 13:53
aros1

XXX.XXX.42.4

Dobrý den, v poslední době jsem přečetl snad všechny dostupné informace o výstavních zebřičkách. Když najedete na stránky http://www.zebricky-klub.cz/ jsou tam různé informace o jejich chovu + chovatelé, včetně několika málo odkazů na jejich stránky. Články jsou psané pěkně, včetně strastí chovu výstavních zebřiček. Co mě ale udivuje je to, že v jejich klubu nejsou chovatelé z Moravy...celkem mě chov výstavních zebřiček zajímá, ale když není od koho sbírat zkušenosti a rady, tak je to těžké... to nemluvím o odpovědích, radách, nebo pomoci co se týče tkzv. drobotiny zde na diskusi. Téměř nulová. Hezký den Petr.

4.9.2018 21:28
hzp

XXX.XXX.83.72

aros1 napsal(a):
Dobrý den, v poslední době jsem přečetl snad všechny dostupné informace o výstavních zebřičkách. Když najedete na stránky http://www.zebricky-klub.cz/ jsou tam různé informace o jejich chovu + chovatelé, včetně několika málo odkazů na jejich stránky. Články jsou psané pěkně, včetně strastí chovu výstavních zebřiček. Co mě ale udivuje je to, že v jejich klubu nejsou chovatelé z Moravy...celkem mě chov výstavních zebřiček zajímá, ale když není od koho sbírat zkušenosti a rady, tak je to těžké... to nemluvím o odpovědích, radách, nebo pomoci co se týče tkzv. drobotiny zde na diskusi. Téměř nulová. Hezký den Petr.

Tak dovolil bych si nesouhlasit s tím, že tam není nikdo z Moravy, to tam tuším že tři chovatelé jsou. Fakt je ten, že to je až trapně málo, na to, že se o zejména jihu Moravy říká, že tam se chovají exoti pomalu v každém druhém baráku. Argument vzdálenosti asi moc neobstojí, hlavní základna, potažmo místo pořádání klubových výstav je na východě Čech. Tak estli kucíí z Moravy čekaj na dokončení D35ky, aby to bylo komplet po dálnici? . Ne, vážně, těžko říct, proč tomu tak je, samozřejmě ve více lidech se dá udělat víc věcí (nebo taky víc zkazit). Sice myslím, že počty vystavených zeber na klubovce přesahující nyní již pravidelně čtyřstovku, někdy i pětistovku jsou velmi slušné, srovnatelné s okolními státy, ale dostat se na počty, co jsou schopní dodat kanárkáři na svěťákách, či na národních výstavách v Polsku, Itálii, Španělsku, no to by bylo něco. Vyhrát v základních řadě z počtu mnoha desítek kusů, neřkuli pak celou výstavu, to už by si člověk musel sám sebe považovat.
Hlavně ale doufám, že těch pár bláznů (myšleno v dobrém) co výstavu každoročně v Dašicích postaví v tom bude co nejdéle pokračovat. Moc jim fandím.

5.9.2018 11:01
vidle

XXX.XXX.29.103

Mam na prodej lonsky par vystavnich zebricek cernolicich plus letosni odchov. Rusim zebricky.

Přidejte reakci

Přidat smajlík