Vím že je několikrát založeno téma čístiček vzduchu, ale nějak se mně nedaří se dočíst zda tato
čistička je taky schopna odstranit čpavkový zápach z trusu. Vím že si nabíhám na krytiku, tak čisti
včas´´, ale já čistím pravidelně všechny boxové klece 1x týdně. Letos zkouším bukové štěpky.
Mám jen 8 boksů + jednu volierku a v nich okolo 25ks rýžovníků, pásovníků, panenek...Léto venku
na zimu doma, když byli teploty nad 15-18 stupňů tak bylo stále otevřeno okno, ale nyní už je chladno a nelze větrat i proto že je okno dle fota přístupné jen z volierky. Místnost je jen o ploše 1x3 m. Pokud má prosím někdo zkušenost s tímto problémem, tak dejte vědět.
Dobry den,
jelikoz cisticka pracuje systemem ze zachytava jemne castice prachu, domnivam se ze zadny zapach nebude eliminovat. NIKDY jsem nezaznamenal ze by mela vliv na mnozstvi zapachu.
Co vsak ovlivnit dokaze, je jakoysy vlastni zapach, vune chcete li, jakoby vlhkeho vzduchu. To by mel ovlivnovat ionizator. Tedy cisticka vytvari vuni vlhkeho morskeho vzduchu. Doufam ze jsem to naspal srozumitelne ;)
Osobne nez na cisticku vzduchu bych se zameril na zdroj zapachu. Cpavkovity zapach preci neni bezny. Ptaci maji mit trus pevny (husty) a ten na podlezce usycha a defakto neni citit. Cisteni jednou tydne, nebo max za ctrnact dnu by melo stacit na to aby k problemu nedochazelo. Kdezto u ptaku s ridkym az vodnatym trusem muze toto byt citit uz druhym tretim dnem. Duvodem muze byt jak krmeni tak nemoc, ale to je jiz na jinou diskusi.
Choval jsem tpaky vevnitrni mistnosti nekolik roku a sam jsem se s timto problemem setkal prave u ptaku s premnozenou bakterii. Rozbor na fakulte v brne a antibiotika vse vyresila.
Pokud napisete vice podrobnosti muzeme se o tom dal pobavit.
S pozdravem smidla.eu.