Jaké bylo dnes Týniště 23.10. 2016

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
23.10.2016 23:23
arčí88

XXX.XXX.158.34

Dobrý den, chtěl bych se zeptat jak to dnes tam vypadalo ceny andul a korel na stolech. Díky.

24.10.2016 11:37
were

XXX.XXX.220.250

Andulky 100 Kč, výstavní 250 - 500 Kč. Jinak mě kontrolovali ráno celníci, když jsem jel na burzu.

24.10.2016 12:21
arčí88

XXX.XXX.158.34

were napsal(a):
Andulky 100 Kč, výstavní 250 - 500 Kč. Jinak mě kontrolovali ráno celníci, když jsem jel na burzu.

Co všechno kontrovali?

24.10.2016 12:29
were

XXX.XXX.220.250

arčí88 napsal(a):
Co všechno kontrovali?

Ptáky uvedené na citesu I a prokázání původu u citesu II vyjma druhů uvedených v příloze 9 písmena f) vyhlášky 210/2010. Ptal jsem a toto mi řekli. Na ararauně o tom psali článek

Jaké jsou povinnosti při převážení papoušků?

U ptáků zařazených do CITES I musí chovatel při kontrole (včetně kontrol při transportu) předložit registrační list CITES, v němž je zaneseno číslo celistvého bezešvého kroužku CITES nebo mikročipu, jímž je papoušek nezaměnitelně označen. Na papoušky z přílohy CITES II se vztahuje povinnost doložení původu. Chovatel je musí mít zaznamenány v chovatelské knize, kde by mělo být uvedeno, kdy daného papouška koupil, od koho a případně předložit i kupní smlouvu. Registrační povinnost a značení exemplářů CITES II speciálním kroužkem CITES nebo mikročipem se nevyžaduje. Právě u ptáků spadajících do CITES II mnoho chovatelů o povinnosti prokázání původu neví.

K TÉMATU: Celníci na dálnici u Pardubic zajistili automobil s ary horskými, žaky a amazoňany

Pokud celníci při kontrole vozidla narazí na papoušky, k nimž jim majitel nedokáže předložit doklady o původu, předají je místně příslušným inspektorům ČIŽP. Takto zadržené ptáky ČIŽP následně umístí do některého ze záchranných center CITES, jež fungují především při zoologických zahradách a jejichž status potvrzuje ministerstvo životního prostředí. Pokud majitel papoušků nedoloží jejich původ, proběhne soud, který může rozhodnout o propadnutí ptáků státu. V ten moment obvykle přechází vlastnictví zajištěných papoušků na zoologickou zahradu, v jejímž záchranném centru byli deponováni a jsou pravomocně zabaveni.

Úvodní foto: Jan Potůček, Ararauna.cz.

24.10.2016 12:45
arčí88

XXX.XXX.158.34

Jak poznám kroužek CITES? Konkrétně pro žaky? Mám na celý pár kupní smlouvu od koho to je, adresa a další věci k tomu.

24.10.2016 13:28
were

XXX.XXX.220.250

arčí88 napsal(a):
Jak poznám kroužek CITES? Konkrétně pro žaky? Mám na celý pár kupní smlouvu od koho to je, adresa a další věci k tomu.

Tak žako do konce tohoto roku CITES kroužek nepotřebuje, protože je uveden v příloze B. Od 1.1.2017 je už zařazen do přílohy A a to kroužek cites bude muset mít. Jak se budou značit ptáci, kteří se narodili v minulých letech nevím. Asi mikročipem. Toto téma je zde taky založeno.
To, že máte kupní smlouvu je dobře, protože můžete doložit původ. Určitě uschovat.
Cites kroužek:
Jedinými dvěma správnými a uznávanými způsoby označování papoušků z první přílohy CITES jsou pevné kroužky od licencovaného výrobce nebo mikročipy. Kroužky musí být celistvé (nelze tedy použít kroužek s osičkou, který jde ptákovi kdykoli odebrat a nasadit mu jiný) a takové velikosti, aby jej nebylo možné sejmout, až mládě dospěje. V České republice lze tyto kroužky získat pouze výrobců a distributorů, které licencovalo Ministerstvo životního prostředí.
Na kroužku musí být vyražen identifikační údaj, sestávající z písmen CZ a šestimístného pořadového čísla přiděleného ministerstvem
zdroj. ararauna.cz.

24.10.2016 17:09
kubanec

XXX.XXX.103.251

Tak to vypada že přituhuje povezeš na burzu amazoňany a když je nebudeš mít zapsany v knize chovu nebo jak se to jmenuje tak ti je ješťe zabavi a než prokážeš že jsou tvoji tak ti ten cirkus kolem toho ješťe naučtuji...

Uživatel s deaktivovaným účtem

24.10.2016 18:17

kubanec napsal(a):
Tak to vypada že přituhuje povezeš na burzu amazoňany a když je nebudeš mít zapsany v knize chovu nebo jak se to jmenuje tak ti je ješťe zabavi a než prokážeš že jsou tvoji tak ti ten cirkus kolem toho ješťe naučtuji...

Myslím si že je to blbost.

papala

24.10.2016 21:58
papala

XXX.XXX.211.160

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Myslím si že je to blbost.

Tak to myslíš blbě! Příště se zdrž raději komentáře a uděláš lépe.

25.10.2016 07:15

papala napsal(a):
Tak to myslíš blbě! Příště se zdrž raději komentáře a uděláš lépe.

Ok.

25.10.2016 07:57
Erikae

XXX.XXX.139.147

arčí88 napsal(a):
Dobrý den, chtěl bych se zeptat jak to dnes tam vypadalo ceny andul a korel na stolech. Díky.

Andulky 90-150, výstavní andulky do 1000Kč-v první hale. Jinak se daly sehnat i TCB modré řady, krajkové aj. Bylo mnohem více andul než před měsícem.

25.10.2016 09:00
lesamon

XXX.XXX.96.5

Erikae napsal(a):
Andulky 90-150, výstavní andulky do 1000Kč-v první hale. Jinak se daly sehnat i TCB modré řady, krajkové aj. Bylo mnohem více andul než před měsícem.

Dobrý den paní, je možné že i chovatelko.Nevím jakou radost Vám to dělá, když píšete nepravdivé údaje o výkupu andulek v Týništi.Chovu zdar.

25.10.2016 09:10
kubanec

XXX.XXX.103.251

Pán se ptal na ceny na stole ne ve vykupu.

25.10.2016 09:44
trew

XXX.XXX.108.78

Prodával někdo na burze amazonky, za kolik?Děkuji.

25.10.2016 09:51
kubix

XXX.XXX.247.33

lesamon napsal(a):
Dobrý den paní, je možné že i chovatelko.Nevím jakou radost Vám to dělá, když píšete nepravdivé údaje o výkupu andulek v Týništi.Chovu zdar.

Zdravím, tady se na výkup nikdo neptal.Přečtěte si pořádně zadání.

25.10.2016 11:22
lesamon

XXX.XXX.96.5

kubix napsal(a):
Zdravím, tady se na výkup nikdo neptal.Přečtěte si pořádně zadání.

Omlouvám se chovatelce i chovatelovi, fakt jsem si to zadání špatně přečetl.Chovu zdar.

25.10.2016 11:38
ladishk

XXX.XXX.0.30

lesamon napsal(a):

Přečtěte si pořádně na co odpovídá.

Přidejte reakci

Přidat smajlík