Clin

XXX.XXX.68.227
konickyprodej
napsal(a):
Https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/420670-nemecka-farma-vybila-kvuli-ptaci-chripce-30-tisic-kurat-problemy-hlasi-i-dalsi-zeme.html
Len aby to všetko nebolo politicky motivované, v dnešnom kapitalizme nieje hodno variť ničomu, veď sa pozrime čo dokáže kapitalizmus pod vedenim NATA vraždiť, bombardovať nevyné obyvateľstvo len aby zadlžili krajiny a potom im budu demokraticky pomáhať a zadlžovať, tak to može byť aj z vtéčou chripkou, určite štaty a to sa týka aj EU to vyhovuje.
smidla
napsal(a):
Dobry den,
mam podobny nazor. nemoci a problemy mohou (a dle meho nazoru jsou) umele vytvareny.
Neni ani tak dulezite kdo je puvodcem, hlavni jsou duvody. Penize, zisk...
S pozdravem smidla.eu.
Celkově těžko říci chudák ptáci celorepublikově i SK a Německo atd. No rači asi mět ptáky už tet kdo má možnost uvnitř RD mimo dosah venkovních ptáku hrdliček, vrabců, divokéch holubů, apd. Ach jo To snad ale ne už ale obáván se no nevím kam dát všechny zvířata i drůbež no jedině uzavřít do hale
Clin
napsal(a):
Len aby to všetko nebolo politicky motivované, v dnešnom kapitalizme nieje hodno variť ničomu, veď sa pozrime čo dokáže kapitalizmus pod vedenim NATA vraždiť, bombardovať nevyné obyvateľstvo len aby zadlžili krajiny a potom im budu demokraticky pomáhať a zadlžovať, tak to može byť aj z vtéčou chripkou, určite štaty a to sa týka aj EU to vyhovuje.
Jakože myslíte ? až tak...
tymrak

XXX.XXX.195.189
Clin
napsal(a):
A i tohle má právo volit a účastnit se referend, bože bože
smidla
napsal(a):
Dobry den,
mam podobny nazor. nemoci a problemy mohou (a dle meho nazoru jsou) umele vytvareny.
Neni ani tak dulezite kdo je puvodcem, hlavni jsou duvody. Penize, zisk...
S pozdravem smidla.eu.
Je to asi mutace kmenu chřipek atd. je ale velice zajímavé že po takzv. překlenutí např. příklad 1000 2000 či vícero...mrtvéch kusů ? ptáku, husí, labutí vrabců, hrdliček, pak příjde z laborky zázračná protilátka
Uživatel s deaktivovaným účtem

kareta
napsal(a):
Jen jestli jsi to sem nedotahl Ty ? Kuba je od ameriky co by kamenem dohodil.
To zas zakážou burzy.
konickyprodej
napsal(a):
Https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/420670-nemecka-farma-vybila-kvuli-ptaci-chripce-30-tisic-kurat-problemy-hlasi-i-dalsi-zeme.html
Nebýt Vašeho odkazu, asi by mně to uniklo, ale za čas toho budou plná média. Zapomene se na migraci, Krym, Trampa a bude zde nové téma Ptačí chřipka, zatím nepřenosná na lidi.
Nechci tím říct, že nebezpečí zlehčuji. Ale příroda si vždy poradila.
Morové nákazy nepředstavitelně snížily počet obyvatel Evropy a pak odezněly a život šel dál. No, nejsme v době třicetleté války.
Zlikvidují se přebytky produkce, pak to odezní. Už jsme to v nedávné době zažili. Být příliš aktivní někdy škodí. Jen mně vadí, že nejdou informace o viru z východních nebo jižních zemí. Ale tam mají jiné starosti než uhynulé ptáky.
Přeji chovatelům zdravé chovy i těch ve venkovních voliérách. Ptáci to jistě přežijí, tak jako při minulé ptačí chřipce.
Zdravím. Chlapi, nebolo by lepšie si o vtáčej chrípke najskôr niečo vygooglit? Ako tu písať takéto nezmysli? Je toho už k dispozícii dosť...príroda si určite poradí ale to čo máte v chovoch je na vás závislé. Zhliadol som pár videi likvidácie chovov okrasných vtákov a nemusel by to prežiť ani majiteľ so slabším srdcom. A to že vírus nedokáže zabiť dospelého človeka tiež nieje úplne pravda. Ak sa nemýlim tak prvou obeťou bol holandský veterinar ?
Moudivláček
napsal(a):
Lidi se musí držet v neustálém strachu, aby nešetřili a utráceli, ale zase ne ve velkém, aby z toho onemocněli a nepracovali. Takže - mírně rozděsit a ujistit že my v EU to společně zvládnem. Když to nezvládnem, na vině je Putin a bývalý režim před sametem.
Sděluji, že nejsem autorem výše uvedeného příspěvku uveřejněného dnes ve 14:02. K vložení byla využita pouze moje registrace.
Požádal jsem o smazání příspěvku.
Dobrý den.
V současné době je ptačí chřipka potvrzena v Maďarsku ( H5N8), Polsku, Německu ( bez specifikace viru), podezření je v Chorvatsku a Švýcarsku - tolik ze stránek SVS ČR. V Německu bylo zrušeno Bundesschau v Kasselu, tedy celoněmecká výstava organizace AZ.
V ČR nebyla aviární influenza zachycena od roku 2007. Pokud se týká zájmových chovů exotických ptáků, tak riziko zavlečení je minimální u ptáků, chovaných ve vnitřních prostorech. U ptáků chovaných ve voliérách je o něco málo vyšší. Nicméně podobná situace se opakuje každoročně touto dobou, kdy mají volně žijící ptáci období tahu. Divoké populace jsou oslabeny jednak samotným tahem a také počasím, které je chladné a vlhké. Po příchodu mrazů se riziko ptačí chřipky snižuje.
Opatření, která by byla přijata lze jen těžko předjímat. Je pravděpodobné, že by se hysterie z let 2004 - 2006 neopakovala. Tedy za předpokladu, že média naleznou vděčnější témata. Pokud se ptačí chřipka na našem území vyskytne, lze očekávat lokální zákaz svodů ( tedy i výstav a burz - veterinární zákon nerozlišuje mezi svodem dobytků, psů či exotických ptáků) až po celkový zákaz pro území ČR. Vzhledem k velikosti ČR jsou obě varianty stejně pravděpodobné. Ve větších zemích je nejprve přijato lokální omezení a až při následném výskytu pak celkové omezení.
Na druhou stranu, chovatelé při svodech zvířat ze zájmových chovů, nepodléhají povinnosti veterinárního osvědčení - jeho předkládání. Pokud toto veterinární správa nevyžaduje, je pak otázkou, zda by se výše uvedené omezení vztahovalo i na tyto svody. Uvidíme, co přinese čas. Přeji hezký den. Michal Vít.
mivi
napsal(a):
Dobrý den.
V současné době je ptačí chřipka potvrzena v Maďarsku ( H5N8), Polsku, Německu ( bez specifikace viru), podezření je v Chorvatsku a Švýcarsku - tolik ze stránek SVS ČR. V Německu bylo zrušeno Bundesschau v Kasselu, tedy celoněmecká výstava organizace AZ.
V ČR nebyla aviární influenza zachycena od roku 2007. Pokud se týká zájmových chovů exotických ptáků, tak riziko zavlečení je minimální u ptáků, chovaných ve vnitřních prostorech. U ptáků chovaných ve voliérách je o něco málo vyšší. Nicméně podobná situace se opakuje každoročně touto dobou, kdy mají volně žijící ptáci období tahu. Divoké populace jsou oslabeny jednak samotným tahem a také počasím, které je chladné a vlhké. Po příchodu mrazů se riziko ptačí chřipky snižuje.
Opatření, která by byla přijata lze jen těžko předjímat. Je pravděpodobné, že by se hysterie z let 2004 - 2006 neopakovala. Tedy za předpokladu, že média naleznou vděčnější témata. Pokud se ptačí chřipka na našem území vyskytne, lze očekávat lokální zákaz svodů ( tedy i výstav a burz - veterinární zákon nerozlišuje mezi svodem dobytků, psů či exotických ptáků) až po celkový zákaz pro území ČR. Vzhledem k velikosti ČR jsou obě varianty stejně pravděpodobné. Ve větších zemích je nejprve přijato lokální omezení a až při následném výskytu pak celkové omezení.
Na druhou stranu, chovatelé při svodech zvířat ze zájmových chovů, nepodléhají povinnosti veterinárního osvědčení - jeho předkládání. Pokud toto veterinární správa nevyžaduje, je pak otázkou, zda by se výše uvedené omezení vztahovalo i na tyto svody. Uvidíme, co přinese čas. Přeji hezký den. Michal Vít.
Pane Víte,
napsal jste to velice dobře. Ale otázka těchto hrozeb pro chovatele je velice složitá.
Sám dobře víte, že přenos virů nemusí být jen ptáky.
Proč by se doporučovalo po návštěvě burzy a podobně nechodit ve stejném oblečení do chovného zařízení? Nehovořím o minichovech.
Jistěže přenos s migrujícími ptáky je riziko č.1. Po devadesátém roce se s masivními dovozy přinesly choroby, na které naše izolované chovy papoušků neměly protilátky. Bylo mnoho úhynů.
Druhé riziko dnes je s migrujícími lidmi, zatím to nikdo nezmínil, mělo by to politické dopady.
To nejsou tisíce, ale mnohem víc nekontrolovaných jedinců.
Tuberkulóza, střevní parazité a mnoho virových i jiných chorob, na které nemají lidé v Evropě protilátky jaksi uniká diskuzi. Zatím to ČR nehrozí. Zatím.
Myslím si, že bude hůř a nejen s nákazami v chovech ptáků.
Trochu jsem odběhl od tématu, ale kdo trochu uvažuje ví, že vše souvisí se vším.

pkramoli
napsal(a):
Vždyť je to jen divadlo, aby bylo o čem psát.
Tak a to divadlo už je i u nás.Znojmo a Jižní Morava takže burzi asi nebudou.dnes se to má rozhodnout co VS podnikne a zakáže.
H5N8

XXX.XXX.206.254
Zatím to platí 10 km okolo Moravského Krumlova a Ivančic:
http://www.ararauna.cz/2017/01/vysoce-patogenni-ptaci-chripka-po-deseti-letech-v-cesku-zakaz-vystav-a-trhu-na-jizni-morave/.
raf578
napsal(a):
V Polsku už jsou burzy i vystavy zrušene, u nas je to taky, to udajne divadlo, ale burzy ještě jsou.
Divadlo u nas není a jestli zakážou tak zakážou, neverim ze by se nejaky chovatel kvůli tomu obesil nebo skocil z mostu.Muzete napsat proc mate strach, nebudou tak co, vzdyt jsou kamaradi chovatele a to nezakážou.Vydrzeli jsme zakaz prodeje potravin o svatcich, tez zadna sebevražda nebo zadny skok pod vlak, nic se nedelo a to bylo narku.Kolikrat si v duchu rikam boze jak jsme blby, as to prasti.
skocdopole
napsal(a):
Divadlo u nas není a jestli zakážou tak zakážou, neverim ze by se nejaky chovatel kvůli tomu obesil nebo skocil z mostu.Muzete napsat proc mate strach, nebudou tak co, vzdyt jsou kamaradi chovatele a to nezakážou.Vydrzeli jsme zakaz prodeje potravin o svatcich, tez zadna sebevražda nebo zadny skok pod vlak, nic se nedelo a to bylo narku.Kolikrat si v duchu rikam boze jak jsme blby, as to prasti.
Odpovídal jsem na příspěvek nade mnou, tam se píše že je to jen divadlo, ja to jen citoval.
Melanoptera

XXX.XXX.57.80
"Ptačí chřipka (influenza) je onemocnění známé od r.1901." Tak znie prvá veta MVDr. Jany Leimerovej z posledného minuloročného čísla časopisu Nová Exota. Ľudia majú ľudskú chrípku, vtáci majú vtáčiu chrípku. Kedysi na španielsku chrípku zomreli milióny ľudí. Takže choroby boli, sú, aj budú. Netreba robiť paniku. U nás na Slovensku sa potvrdila vtáčia chrípka v chove hydiny v Bratislave. Pravdepodobne k hydine zlietol nejaký holub alebo iný vták, ktorý chov nakazil. Osobne však nepoznám chovateľa papagájov, ktorého chov zasiahla vtáčia chrípka. Ale vyskytnúť sa mohol, to nepopieram. Keby niekto o takom prípade vedel, môže sa podeliť so skúsenosťou. To som sa skôr už viackrát stretol s PBFD, a raz dokonca s psitakózou! Kamarát vtedy kašľal krv a bol hospitalizovaný v nemocnici. Mal chlamýdie v pľúcach. Totižto kúpil za dobrý peniaz samičku žaka, ktorá nebola úplne fit a mala zrovna psitakózu. A tak si nakazil samčeka a ešte aj pár amazoňanov. Nemusím písať, ako to s nimi dopadlo. Treba sa len poučiť z tejto skúsenosti. Vtedy som bol rád, že som sa s kamarátom dlhšie nevidel. Ale bolo mi neskutočne ľúto páru žakov a páru amazoňanov, ktorí boli neskutočne krásni. Holt, chybami sa človek učí.
tramtada

XXX.XXX.195.189
josef26
napsal(a):
Nereste ptaci chripku raci jse bojte chovatelu co delaji chovi pro prachy kteri neresi nic higienu zdravi nemoce prostory a podobne od techto chovatelu dostanete vic nemoci nez vasi resenou ptaci chripku
Někteří jste tady už nemocní z toho, že někdo dělá něco pro peníze. Pokud dělá někdo papoušky nejen jako hobby, ale zároveň i jako byznys tak na tom není nic špatného. Zrovna takový člověk se o ten chov musí starat příkladně aby vše klapalo tak jak má, ten nenechá svoje chovance při krmení plném prachu sedět ve špinavých klecích někde ve chladu.
Vydel jsem par chovatelu kteri nechali sve papousky v takovem hnusu andulky s vapenkou ale v 100% stadiu i mlade meli vapenku uz nemeli i prsty no hnus... ale prodavaji to a vy jste me nepochopil co jsem psal pisu jen o kteri jdou na prachy pres vsecko i pres nemoce i pres pribuznost a nemoce...!
josef26
napsal(a):
Vydel jsem par chovatelu kteri nechali sve papousky v takovem hnusu andulky s vapenkou ale v 100% stadiu i mlade meli vapenku uz nemeli i prsty no hnus... ale prodavaji to a vy jste me nepochopil co jsem psal pisu jen o kteri jdou na prachy pres vsecko i pres nemoce i pres pribuznost a nemoce...!
Vážený pane, v podstatě s Vámi souhlasím, ale to v jakém prostředí a stavu ptáky chová je vizitka každého chovatele.Tak jako k vizitce chovatele patří i vyjadřování psanou formou.Zkuste si nainstalovat tento program.Číst Vaše příspěvky je opravdu smutné.
http://www.instaluj.cz/ceske-slovniky-pro-kontrolu-pravopisu.
Moudivláček
napsal(a):
Nebýt Vašeho odkazu, asi by mně to uniklo, ale za čas toho budou plná média. Zapomene se na migraci, Krym, Trampa a bude zde nové téma Ptačí chřipka, zatím nepřenosná na lidi.
Nechci tím říct, že nebezpečí zlehčuji. Ale příroda si vždy poradila.
Morové nákazy nepředstavitelně snížily počet obyvatel Evropy a pak odezněly a život šel dál. No, nejsme v době třicetleté války.
Zlikvidují se přebytky produkce, pak to odezní. Už jsme to v nedávné době zažili. Být příliš aktivní někdy škodí. Jen mně vadí, že nejdou informace o viru z východních nebo jižních zemí. Ale tam mají jiné starosti než uhynulé ptáky.
Přeji chovatelům zdravé chovy i těch ve venkovních voliérách. Ptáci to jistě přežijí, tak jako při minulé ptačí chřipce.
V diskuzi jsem reagoval 18.11. a už je to tady.
Vybíjí se preventivně drůbež nějakých chudáků staroušků, stovky břeňaček, ikdyž jedna uhynulá bude mít virus, nikdo nebude ty ostatní na řece hubit. Dlouhá diskuze v televizi.
Nedotýkat se mrtvého jedince. Likvidační čety v kombinézách zabíjí zdravé jedince v určitém okruhu. Informace, že člověk se od ptáka nakazí jen vyjímečně. Další informace, že přenos s člověka na člověka není prokázán.
Tak mám jednu skromnou otázku pro lékaře:
Přenáší se virus ptačí chřipky přímým stykem nebo i vzduchem?
Mohu přenést virus na oblečení nebo obuvi, když jsem prošel místem s uhynulým jedincem? Asi ano, jinak by nedávali rohože na letištích.
Jaksi jsem nezjistil výskyt chřipky v severských zemích odkud ji údajně ti nakažení tažní ptáci přinášejí. Nepřišla jinou cestou?
Jak pomůže doporučované zasíťování chovu, když nakažení létající ptáci pouští trus skrz sítě a nejen stropem i kdyby byl plný.
Cel

XXX.XXX.226.103
Moudivláček
napsal(a):
Vybíjí se preventivně drůbež nějakých chudáků staroušků, stovky břeňaček, ikdyž jedna uhynulá bude mít virus, nikdo nebude ty ostatní na řece hubit. Dlouhá diskuze v televizi.
Nedotýkat se mrtvého jedince. Likvidační čety v kombinézách zabíjí zdravé jedince v určitém okruhu. Informace, že člověk se od ptáka nakazí jen vyjímečně. Další informace, že přenos s člověka na člověka není prokázán.
Mohu přenést virus na oblečení nebo obuvi, když jsem prošel místem s uhynulým jedincem? Asi ano, jinak by nedávali rohože na letištích.
Jaksi jsem nezjistil výskyt chřipky v severských zemích odkud ji údajně ti nakažení tažní ptáci přinášejí. Nepřišla jinou cestou?
Jak pomůže doporučované zasíťování chovu, když nakažení létající ptáci pouští trus skrz sítě a nejen stropem i kdyby byl plný.
Nezdá se vám to jako populismus celá ta mediální šou okolo ptačí chřipky? Tak těm obyčejným lidem se v okolí vybíjejí jejich chovy aniž by někdo zjištoval zda jsou nakažené nebo nikoliv prostě z preventivních důvodů a na řece kde uhynuli nakažené labutě se prohánějí další z hejna a tiše se chodí po pěšině jako by se nic nedělo.Dnes se jen zmínili že situaci nenahrává ani zvyšující se zima že by potom při možném zamrzutí řeky labutě mohli odletět a šířit nákazu i do jiných oblastí.A tak se ptám proč se z preventivních důvodů nezlikviduje to hejno labutí na zmíněné řece? Tam už to nejsou ti strýcové ze sousedství kterým se to podá jako hotová věc a vybije se jim to.Ale zde mají obavy z ochránců přírody jak by křičeli a tak se raději přešlapuje na místě.
tramtada

XXX.XXX.195.189
kubanec
napsal(a):
Taky nechapu proč tam na ty řece všechno nepostřilí když tam jsou nakažený labuťe.
Venkovní ptáci se s tím virem vypořádají daleko lépe než ptáci v uzavřených chovech. Tam když to vypukne tak budou padat jeden za druhým kdežto v přírodě padne opravdu jen jedinec s oslabenou imunitou. Hejno labutí to prostě zvládne, ale chov na farmě vyhyne téměř celý.
keke

XXX.XXX.160.180
Moudivláček
napsal(a):
Mne to pripadá všetko zvláštne, to ako keď človek dostane ludskú chrípku tak v okruhu by mali všetci byť utratený, vtáčia chrípka je už veľa rokov až v dnešnom kapitalizme s avšetko rieši nakoľko si myslím že to je biznis pre určitých ludí a farmaceutika.
Clin

XXX.XXX.160.180
Miroslav Bláha
napsal(a):
Vážený pane, v podstatě s Vámi souhlasím, ale to v jakém prostředí a stavu ptáky chová je vizitka každého chovatele.Tak jako k vizitce chovatele patří i vyjadřování psanou formou.Zkuste si nainstalovat tento program.Číst Vaše příspěvky je opravdu smutné.
http://www.instaluj.cz/ceske-slovniky-pro-kontrolu-pravopisu.
Viete si predstaviť, keby bol každý tak dokonalý, ako ste vy.Ako by vyzeral svet.
Clin

XXX.XXX.160.180
Clin
napsal(a):
Viete si predstaviť, keby bol každý tak dokonalý, ako ste vy.Ako by vyzeral svet.
Všetci v niečom zaostávame a v niečom sme výnimoční.
Clin
napsal(a):
Nikde jsem nenapsal, že jsem dokonalý.Každý máme nějaké své chyby.Jde jen o to, zda jsme schopni na jejich odstraňování trochu pracovat.Nevím jak je na tom kolega na kterého jsem reagoval, může mít nějakou poruchu, to nevím.Ale pokud má základní znalosti PC, tak použít program na kontrolu pravopisu není nic složitého.Jde o to jenom trochu chtít. Vždyť jde jenom o prezentaci jeho samého.
Cel

XXX.XXX.226.103
tramtada
napsal(a):
Venkovní ptáci se s tím virem vypořádají daleko lépe než ptáci v uzavřených chovech. Tam když to vypukne tak budou padat jeden za druhým kdežto v přírodě padne opravdu jen jedinec s oslabenou imunitou. Hejno labutí to prostě zvládne, ale chov na farmě vyhyne téměř celý.
Tím chcete říci příroda se s tím vypořádá lépe a vůbec nevadí že to ti jedinci budou rozšiřovat? Vždyť 90% té drůbeže v okolí nákazy je naprosto zdravá a likviduje se to jen z prevence.Tak proč nezlikvidovat i to ohnisko?
Miroslav Bláha
napsal(a):
Nikde jsem nenapsal, že jsem dokonalý.Každý máme nějaké své chyby.Jde jen o to, zda jsme schopni na jejich odstraňování trochu pracovat.Nevím jak je na tom kolega na kterého jsem reagoval, může mít nějakou poruchu, to nevím.Ale pokud má základní znalosti PC, tak použít program na kontrolu pravopisu není nic složitého.Jde o to jenom trochu chtít. Vždyť jde jenom o prezentaci jeho samého.
Mnohé příspěvky mají vskutku šílenou formu, upozorňoval jsem na to mnohokráte, ale už se držím zpátky a v podstatě na toto fórum nepřispívám, protože radí hlavně ti, co nic nevědí a nudí se.
Ještě k tomu pravopisu - mě dlouhodobě uvádí do zoufalosti jeden pravidelný glosátor, co nepochopil, že se nepíše ďe, ťe, ňe, ale dě. tě, ně. To je opravdu originální vztah k mateřskému jazyku. A pak napíše "Starý teťe" a trvá mi dlouho to pochopit.
Dobry den,
prosim opravte mne pokud se pletu, ale co mam informace, tak se vybijeji pouze konkretni chovy kde byl virus diagnostikovan.
Nemyslim si ze by clovek delal malo a opravdu nesouhlasim s tim, ze by mel likvidovat preventivne volne zijici tvory. Pokud by se tak skutecne delo (staci ze se tak deje v chovech) nemohla by se imunita prizpusobovat. Preziji pouze silni jedinci. o tom to cele je. Chovy nejsou tvoreny silnymi jedinci, tot muj nazor.
S pozdravem smidla.eu.
Cel

XXX.XXX.226.103
smidla
napsal(a):
Dobry den,
prosim opravte mne pokud se pletu, ale co mam informace, tak se vybijeji pouze konkretni chovy kde byl virus diagnostikovan.
Nemyslim si ze by clovek delal malo a opravdu nesouhlasim s tim, ze by mel likvidovat preventivne volne zijici tvory. Pokud by se tak skutecne delo (staci ze se tak deje v chovech) nemohla by se imunita prizpusobovat. Preziji pouze silni jedinci. o tom to cele je. Chovy nejsou tvoreny silnymi jedinci, tot muj nazor.
S pozdravem smidla.eu.
Nemáte pravdu jedinci se nelikvidují jen v chovech kde byl virus diagnostikován.
keke

XXX.XXX.160.180
zbosace
napsal(a):
Chovatelia exotov môžu požiadať o výnimku. Ktovie ako sa takáto výnimka bude posudzovať a aké sú podmienky na jej udelenie.?
To by zaujímalo určite viac chovateľov včetne mňa.
holas

XXX.XXX.57.70
Podle posledních zpráv exotické ptactvo se likvidovat nebude, ale vše ostatní do tří kilometrů od ohniska nákazy ano.
holas
napsal(a):
Podle posledních zpráv exotické ptactvo se likvidovat nebude, ale vše ostatní do tří kilometrů od ohniska nákazy ano.
Také jsem to dnes zaznamenal na rádiu Impuls, že chovatel exotů může požádat o vyjímku. Nevím jestli se nepletu, ale před těmi 10 lety se likvidovalo bez milosti veškeré ptactvo v chovech. Známá je ta kauza kdy nějaké babičce utratili andulku nebo snad korelu co měla doma v kleci.
To se mi zdá jako dost velký posun k lepšímu že se nebude šmahem utrácet všechno v dané oblasti.
Zdravím všechny chovatele. Jen pro informaci.Vrátil jsem se z Německa a hygienici tam nařídili likvidaci pouze postižených chovů a všech násadových vajec včetně těch vyvezených do Dánska. Drobní chovatelé v tzv.ohnisku musí držet veškerou drůbež zavřenou až do odvolání.Z takového rozumného přístupu by si naši hygienici měli vzít příklad.No a oni si ještě přizvou na pomoc armádu. Asi trénují na další uprchlickou vlnu
Dobrý den.
Myslím si, že se tu ukazují dva základní problémy. Poslední léta bylo v módě vyznávat názory a obhajovat různé konspirativní teorie. Na mnohých konspirativních teoriích bude samozřejmě něco pravdivého, ale stala se z toho doslova móda. Prakticky dnes již vše má svoji konspirativní teorii a za všechno může nějaká utajená organizace či skupina. Podle mého názoru prostě ptačí chřipka existuje a je to zkrátka riziko pro chovy drůbeže a kachen, kde jsou na malém prostoru velké počty zvířat a riziko nákazy tudíž extrémně vysoké. Pokud by nedocházelo k určitým opatřením, mohlo by se také stát, že tu všechny chovy postupně vychcípou a co pak budete tlačit v rychlých občerstveních? Vždyť je na tom většina lidí naprosto závislá a pokud by byl velký výpadek masa, nevím nevím. každopádně by to alespoň zahýbalo cenou masa, pokud by muselo být pouze dováženo. Mnoho lidí dnes neustále nadává, že dříve byla větší kontrola potravin a že dnes se sem doveze kdejaká nekvalitní potravina, všichni nadávají na Eu a nekritické přejímaní všeho možného od jejího diktátu, ale když si to konečně alespoň někdo začne dělat po svém a důsledněji, třeba jako teď naši veterináři, všichni se najednou vstřícně obracejí k západu, který by měl být podle Vás v tomto našim vzorem. Začínám tápat, co vlastně český člověk chce. Ještě, že si češi umí udělat alespoň něco po svém.Samozřejmě bylo by to velmi nepříjemné, pokud by chtěl někdo vybít můj chov, ale nevěřím, že by to někdo dělal jen tak z hecu a z nudy.
M. Štěpán.
lusy

XXX.XXX.160.180
sunflowersman
napsal(a):
Dobrý den.
Myslím si, že se tu ukazují dva základní problémy. Poslední léta bylo v módě vyznávat názory a obhajovat různé konspirativní teorie. Na mnohých konspirativních teoriích bude samozřejmě něco pravdivého, ale stala se z toho doslova móda. Prakticky dnes již vše má svoji konspirativní teorii a za všechno může nějaká utajená organizace či skupina. Podle mého názoru prostě ptačí chřipka existuje a je to zkrátka riziko pro chovy drůbeže a kachen, kde jsou na malém prostoru velké počty zvířat a riziko nákazy tudíž extrémně vysoké. Pokud by nedocházelo k určitým opatřením, mohlo by se také stát, že tu všechny chovy postupně vychcípou a co pak budete tlačit v rychlých občerstveních? Vždyť je na tom většina lidí naprosto závislá a pokud by byl velký výpadek masa, nevím nevím. každopádně by to alespoň zahýbalo cenou masa, pokud by muselo být pouze dováženo. Mnoho lidí dnes neustále nadává, že dříve byla větší kontrola potravin a že dnes se sem doveze kdejaká nekvalitní potravina, všichni nadávají na Eu a nekritické přejímaní všeho možného od jejího diktátu, ale když si to konečně alespoň někdo začne dělat po svém a důsledněji, třeba jako teď naši veterináři, všichni se najednou vstřícně obracejí k západu, který by měl být podle Vás v tomto našim vzorem. Začínám tápat, co vlastně český člověk chce. Ještě, že si češi umí udělat alespoň něco po svém.Samozřejmě bylo by to velmi nepříjemné, pokud by chtěl někdo vybít můj chov, ale nevěřím, že by to někdo dělal jen tak z hecu a z nudy.
M. Štěpán.
A proč by se to nemohlo stát, že by vám to vybili z hecu a nudy, v dnešní dobe je možné všechno.
lusy

XXX.XXX.160.180
lusy
napsal(a):
A proč by se to nemohlo stát, že by vám to vybili z hecu a nudy, v dnešní dobe je možné všechno.
Aj také veci sa stávají, jak škandál zo zamenenými embriami v ČR.

6.1.2017 Státní veterinární správa na základě vyhodnocení nákazové situace rozhodla o utracení a neškodném odstranění veškeré drůbeže v ochranném pásmu ohnisek v Ivančicích a v Moravském Krumlově. Bylo k tomu přistoupeno z důvodu množících se hlášení o zvýšených úhynech v ohniscích a v ochranném pásmu. Během víkendu bude utracena veškerá drůbež v ochranném pásmu. Do utrácení budou zahrnuty všechny malochovy drůbeže a komerční reprodukční chov kachen v ochranném pásmu. Exotické a okrasné ptactvo v uzavřených pásmech nebude utráceno. Pro chovy těchto ptáků budou stanoveny podmínky biologické bezpečnosti.
6.1.2017 v odpoledních hodinách provedeno utrácení drůbeže v Moravském Krumlově. Celkem zde bylo injekčně utraceno 318 ks drůbeže. V SVÚ Praha vyšetřeno pět náhle uhynulých slepic z drobnochovu na území Středočeského kraje na přítomnost ptačí chřipky – s negativním výsledkem. Podobně bylo vyšetřeno dalších několik uhynulých kusů drůbeže a volně žijících ptáků z Jihomoravského kraje, výsledek rovněž negativní.
Úhyny ptactva mohou být způsobeny i aktuálně velmi nízkými teplotami vzduchu. Proto není nutné hlásit všechny úhyny jednotlivých ptáků. V rámci sledování ptačí chřipky je třeba zaměřit se na hromadné úhyny vodních ptáků.
Nejlepší je brát informace přímo z veterinární správy, ne z novin.
napsal(a):
6.1.2017 Státní veterinární správa na základě vyhodnocení nákazové situace rozhodla o utracení a neškodném odstranění veškeré drůbeže v ochranném pásmu ohnisek v Ivančicích a v Moravském Krumlově. Bylo k tomu přistoupeno z důvodu množících se hlášení o zvýšených úhynech v ohniscích a v ochranném pásmu. Během víkendu bude utracena veškerá drůbež v ochranném pásmu. Do utrácení budou zahrnuty všechny malochovy drůbeže a komerční reprodukční chov kachen v ochranném pásmu. Exotické a okrasné ptactvo v uzavřených pásmech nebude utráceno. Pro chovy těchto ptáků budou stanoveny podmínky biologické bezpečnosti.
6.1.2017 v odpoledních hodinách provedeno utrácení drůbeže v Moravském Krumlově. Celkem zde bylo injekčně utraceno 318 ks drůbeže. V SVÚ Praha vyšetřeno pět náhle uhynulých slepic z drobnochovu na území Středočeského kraje na přítomnost ptačí chřipky – s negativním výsledkem. Podobně bylo vyšetřeno dalších několik uhynulých kusů drůbeže a volně žijících ptáků z Jihomoravského kraje, výsledek rovněž negativní.
Úhyny ptactva mohou být způsobeny i aktuálně velmi nízkými teplotami vzduchu. Proto není nutné hlásit všechny úhyny jednotlivých ptáků. V rámci sledování ptačí chřipky je třeba zaměřit se na hromadné úhyny vodních ptáků.
Tak mě prosím vysvětlete proč se nezlikviduje skupina labutí v ohnisku nákazy.Co budete dělat až přelétnou na nové stanoviště?

Klo
napsal(a):
Tak mě prosím vysvětlete proč se nezlikviduje skupina labutí v ohnisku nákazy.Co budete dělat až přelétnou na nové stanoviště?
Nemocné labutě chcípnou samy.
Je to stejný, jako u slintavky a kulhavky. Taky těžko můžete vyčistit les v ohnisku od vysoké a černé zvěře.
ne

XXX.XXX.195.189
Klo
napsal(a):
Za případné vybití svého chovu domestikované drůbeže dostanete finanční kompenzaci. U vybití divokého hejna labutí a ostatních divokých vodních ptáků v té lokalitě, by to byla nenahraditelná škoda.
Milovník ptáků a přírody takovou blbost snad ani nemůže napsat.
holas

XXX.XXX.57.70
ne
napsal(a):
Za případné vybití svého chovu domestikované drůbeže dostanete finanční kompenzaci. U vybití divokého hejna labutí a ostatních divokých vodních ptáků v té lokalitě, by to byla nenahraditelná škoda.
A vám jako milovníku ptáků nevadí likvidace zdravé drůbeže a holubů.
ne

XXX.XXX.195.189
holas
napsal(a):
A vám jako milovníku ptáků nevadí likvidace zdravé drůbeže a holubů.
Ne.
ne
napsal(a):
Máte pravdu na ivančicku jsou labuťe a kačeny hrozňe vzácné jsem zvědav co budou milovnici ptactva dělat až to zasáhne oblast nové mlýny až tam přistane labuť z ivančic a než natáhne bačkory tak tam ostatní poprská.
napsal(a):
Nemocné labutě chcípnou samy.
Je to stejný, jako u slintavky a kulhavky. Taky těžko můžete vyčistit les v ohnisku od vysoké a černé zvěře.
A co ty nakažené které to šíří dále než chcípnou? A proč nesmyslné 3 km pásmo v oblasti nákazy které se vybíjí?Vždyť drtivá většina je jich zdravá.Proč nedat nařízení je izolovat v uzavřeném prostoru a vyčkat?Proč si pořád dokola dokazovat jak jsme tu důležití.
napsal(a):
S Vaším konstatováním situace souhlasím, ale nikde jsem se nedověděl na jakém podkladu byla stanovena rozloha ochranného pásma pro vybití všech dosud zdravých drobných chovů.
To se virus šíří vzduchem jen do 3 km? Nebo nakažení jedinci z ohniska dál neletí, nebo virus mohou přenést lidé, kteří se v tomto blízkém okolí nejčastěji setkávají ?
Jak to s tím ochranným pásmem ve skutečnosti je?
Ano, nebrat zprávy z novin.
Televize uvedla reakce kompetentních osob ČR. Namluvilo se toho dost, ale proč se vše vybíjí v okruhu 3 km a ne tředa jednoho nebo 10 km, na to se nikdo z redaktorů nezeptal nebo snad nesměl zeptat?

Přátelé, kdo exoty chová delší dobu tak ví, že oslovení příteli bylo u exotářů prostě normální, obvyklé a jaksi vžité pro lidi se zájmem o exotické ptactvo.
Já sám se delší dobu zamýšlím nad formou této diskuse a myslím si, že pan Smrček má pravdu v tom, že tady diskutují lidi bez zkušeností, ti co se nudí a jaksi nemohu pochopit, že někdo má odvahu radit nebo přispívat do diskuse nesmyslnými a i škodlivými příspěvky. Prostě, pokud jsem trochu normální člověk s průměrným vzděláním na tuto dobu, tak se dle toho v životě chovám a anonymita diskuse zde by na tom nic neměla měnit. Je veliká škoda, že lidé jako je pan Smrček a i jiní, kteří v chovu exotů něco dokázali se zde nepodílí na předávání svých zkušeností mladým chovatelům, kteří by měli pokračovat v práci, kterou tito zkušení chovatelé započali. Myslím, že zrušení anonymní diskuse byla chyba, tam byl prostor pro tyto lidi, kteří musí za každou cenu se písemně projevovat aniž by o daném problému něco věděli.

Moudivláček
napsal(a):
S Vaším konstatováním situace souhlasím, ale nikde jsem se nedověděl na jakém podkladu byla stanovena rozloha ochranného pásma pro vybití všech dosud zdravých drobných chovů.
To se virus šíří vzduchem jen do 3 km? Nebo nakažení jedinci z ohniska dál neletí, nebo virus mohou přenést lidé, kteří se v tomto blízkém okolí nejčastěji setkávají ?
Jak to s tím ochranným pásmem ve skutečnosti je?
Ano, nebrat zprávy z novin.
Televize uvedla reakce kompetentních osob ČR. Namluvilo se toho dost, ale proč se vše vybíjí v okruhu 3 km a ne tředa jednoho nebo 10 km, na to se nikdo z redaktorů nezeptal nebo snad nesměl zeptat?
Je to jednoduchý, je na to vyhláška:
299/2003 Vyhláška o opatřeních pro předcházení a zdolávání nákaz a nemocí přenosných ze zvířat na člověka
HLAVA III
POSTUP PŘI TLUMENÍ A ZDOLÁVÁNÍ NÁKAZ
§ 17
(1) Byl-li výskyt nákazy potvrzen, krajská veterinární správa vymezí kolem infikovaného hospodářství ochranné pásmo o poloměru nejméně 3 km a pásmo dozoru o poloměru nejméně 10 km, v případě potřeby i další pásmo s omezením.
(2) Při vymezování ochranného pásma a pásma dozoru se berou v úvahu zejména epizootologické, zeměpisné, administrativní a ekologické faktory, související jednak s příslušnou nákazou, jednak s organizací zdolávání nákazy a s orgány, které rozhodují o ochranných a zdolávacích opatřeních a dozírají na jejich plnění.
ihnaciusss

XXX.XXX.243.12
A Vy věříte tomu, že se tato lokalita při té koncentraci tolika vodních ptáků, ještě s tímto nebo podobným virem nesetkala? Myslím, že jde jen o to, posbírat ty správné mrtvolky a zaslat na rozbor. Což jistě na tak velké ploše nebude až zase tak snadný úkol. Prostě si lidi ty nešťastné labutě s ptačí chřipkou začali spojovat a tak si těch uhynulých všímají. Navíc labuť je velká, bílá a tudíž se také dobře hledá. Myslím, že spíš bohužel.
prco

XXX.XXX.160.180
ne
napsal(a):
Ne.
Tak potom nejsta milovník ptáku, ale likvidace kormorána by vám už asi vadila.
ne

XXX.XXX.195.189
prco
napsal(a):
Tak potom nejsta milovník ptáku, ale likvidace kormorána by vám už asi vadila.
Nerozumíte této problematice.
Vážení přátelé, kdo má chov řádně očkován a vakcinován tak se nemusí vůbec obávat o likvidaci chovu.Vím že proti této nákaze žádná vakcina se "běžně nepoužívá", ale pokud mají chovatelé své svěřence pod střechou (haly, kurníky či kryté voliéry), tak může být v klidu a nemusí poslouchat žádné nařízení o případné likvidaci.Pokud i přesto k tomu má dojít, tak ať si na svoje náklady vyšetří trus odpovídající orgán.
Přátelé výsleky ukázaly, že není nákaza přenosná na člověka.
strakac1555
napsal(a):
Vážení přátelé, kdo má chov řádně očkován a vakcinován tak se nemusí vůbec obávat o likvidaci chovu.Vím že proti této nákaze žádná vakcina se "běžně nepoužívá", ale pokud mají chovatelé své svěřence pod střechou (haly, kurníky či kryté voliéry), tak může být v klidu a nemusí poslouchat žádné nařízení o případné likvidaci.Pokud i přesto k tomu má dojít, tak ať si na svoje náklady vyšetří trus odpovídající orgán.
Přátelé výsleky ukázaly, že není nákaza přenosná na člověka.
No mám takovej pocit že jste se asi díval úplňe na jinej program
Díval jsem se na primu a podle mě borcovi zcela bezdůvodně zlikvidovali chov holubů.Vy by jste hned všechno "uklidil" a hotovo, ale jak k tomu příjdou Ti kteří své chovy šlechtí několik desítek roků.Počínaje ne zrovna malými investicemi dovezených kvalitních zvířat ze zahraničí za které dali několik desítek eur."Slibovaná" 100 koruna za kus není ani na koupení násadových vajec u málo chovaných plemen.
No ten prvni přispěvek jste napsal tak nějak nejasně ten pořad na primě jsem taky viděl a proto jsem to tu okomentoval ten mladej kluk ty holuby snad ani nepouštěl ven a přesto šli do pytle a den předtim jeden uřednik z veteriny suše v televizi zdělil že výše pokuty až 50 000 když nebudete spolupracovat tak lidi drži hubu a skřipaj zuby a o kousek dál plavou po řece nemocny kachny prostě absurdni.