Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
18.11.2016 21:47
Papoušek555

XXX.XXX.195.202

Jak se vám osvědčil chov korel v hejnu? Chtěl bych dat 5 páru dohromady. Voliéra 5x3x2.

18.11.2016 22:47
skrobisko96

XXX.XXX.91.242

Mel jsem sice 2 pary ale bylo to v pohodě i u hnízdení.

19.11.2016 07:58
simacek123

XXX.XXX.142.1

Papoušek555 napsal(a):
Jak se vám osvědčil chov korel v hejnu? Chtěl bych dat 5 páru dohromady. Voliéra 5x3x2.

Pate se porad na jedno a to same.Vite ze povaha zvirat je ruzna a to nevyjimaje i u lidi. Nekomu se snesou i ruhy které by ani nemeli byti u sebe.Co se tyce korel je to to same. Kdybyste navstevoval chovatele a nejezdil jen na burzi, jiste narazite na ruzne konbinace co se tyce volier, chovu a dozvite se mnohem vic.Ovsem da se to skusit, kdyz neskusite nedozvíte se nic, mozne to je.Videl jsem i spolecny chov 10paru v obrovske voliere, po debate s chovatelem jsem zjisti ze mu vůbec nejde o to kolik mají mladych kdo jaky samec patri k urcite samici.Libili se mu korely a neresil výsledek.Ovsem jsou chovatele kteří potrebuji udrzet mutaci, nekteri potrebuji dosáhnout co největšího poctu odchovu a to pak znamena jedine, chov po paru. Preji mnoho zdaru.

19.11.2016 15:30
anurra.rhonean23

XXX.XXX.14.202

Mě se chov v hejnu sice osvědčil co do pohodlí papoušků (je to pro ně přirozenější trávit čas společně jako hejno a ne po párech v kleci nebo voliéře), ale co do praktičnosti ohledně odchovu mláďat už méně. Nešlo ani tak o nějaké menší rozepře, korely bývají nekonfliktní (ale jsou i výjimky a pak to může být zlé), které byly skutečně jen minimální, ale šlo především o to, že si samičky vzájemně snášely do budek (ikdyž měly bude víc, než bylo párů) a pak docházelo k záměně mláďat (některá šla rozeznat podle genetiky zbarvení rodičů, nebo podle konstituce, ale jiná nikoliv) a v tom vidím zásadní problémy dva: jednak měl jeden pár pod sebou 6 a více vajíček a měl potíže mladé uživit, zatímco druhý pár měl vajíčka dvě nebo tři a třetí neměl nic, protože samice zanášela do cizí budky a nebo jí tam vlezla cizí samice a vyhodila jí. Další potíží je pak z takhle zaměněných mláďat sestavit nepříbuzný pár. Takže pokud Vám nezáleží na tom, zda budete případně párovat příbuzné a nebo že jeden pár má 2/3 vajíček těch dalších párů, tak můžete chovat klidně v hejnu. Samozřejmě že v hejnu je korelám dobře, vyberou si i partnera dle svého uvážení, ale s tím zanášením do cizích budek a záměnou mláďat bývají problémy. Jen jsem Vás na takový možný problém chtěla upozornit. Také se nemusí nic z toho stát, ale já měla takovou zkušenost. Ze začátku se moje první dva páry korel respektovali, pak přibyly další dva a jeden z nich začal dělat právě toto. Nakonec se to naučily všechny páry a tak jsem je raději přemístila na odchov do velikých klecí, kde mají budku a veškeré zázemí. Pokud nehnízdí, jsou spolu volně. Jinak korely já chovám v bytě s možností pobytu venku v letních měsících. U voliérových korel, to Vám neřeknu, jak se budou chovat. Voliéra je sice prostorná, ale naše mají společnou místnost 5,3 x 5,3 x 3,1 a na hnízdění jsou zvlášť, takže opravdu nevím. Zkuste to pro začátek v hejnu, ale pokud by se objevily potíže s tím zanášením, bude lepší jim tu voliéru nějak přepažit nebo udělat vše jinak.

S pozdravem
Dargajová M.

24.11.2016 12:58
Pepa_FM

XXX.XXX.18.41

simacek123 napsal(a):
Pate se porad na jedno a to same.Vite ze povaha zvirat je ruzna a to nevyjimaje i u lidi. Nekomu se snesou i ruhy které by ani nemeli byti u sebe.Co se tyce korel je to to same. Kdybyste navstevoval chovatele a nejezdil jen na burzi, jiste narazite na ruzne konbinace co se tyce volier, chovu a dozvite se mnohem vic.Ovsem da se to skusit, kdyz neskusite nedozvíte se nic, mozne to je.Videl jsem i spolecny chov 10paru v obrovske voliere, po debate s chovatelem jsem zjisti ze mu vůbec nejde o to kolik mají mladych kdo jaky samec patri k urcite samici.Libili se mu korely a neresil výsledek.Ovsem jsou chovatele kteří potrebuji udrzet mutaci, nekteri potrebuji dosáhnout co největšího poctu odchovu a to pak znamena jedine, chov po paru. Preji mnoho zdaru.

Přesně napsáno. u mne nejlépe v páru, či v kombinaci s roselami, nebo nádhernými. Když jsem měl dvě i více párů korel, tak při pojímání se samci shazovali a oplozenost mizerná. Pepa

Přidejte reakci

Přidat smajlík