Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
22.11.2016 18:13
marešák

XXX.XXX.128.34

Dobrý den, našel jsem zajímavý článek ohledně CITESU - Papoušek Šedý - ŽAKO

Taky kdyby Vás to zajímalo, koukněte na odkaz z Ministerstva životního prostředí:

http://www.mzp.cz/C1257458002F0DC7/cz/cites_aktuality/$FILE/ODOIMZ-Informace_k_%C5%BEakovi_pro_ve%C5%99ejnost_final-20161122.pdf.

22.11.2016 18:25
laik560

XXX.XXX.72.180

Aniž bych to vůbec četl, mě v této souvislosti napadá, jak dlouho ještě si nechají chovatelé ze sebe dělat od úřadů hlupáky. Nic více k tomu raději nemám. Zatím.

22.11.2016 18:40
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

marešák napsal(a):
Dobrý den, našel jsem zajímavý článek ohledně CITESU - Papoušek Šedý - ŽAKO

Taky kdyby Vás to zajímalo, koukněte na odkaz z Ministerstva životního prostředí:

http://www.mzp.cz/C1257458002F0DC7/cz/cites_aktuality/$FILE/ODOIMZ-Informace_k_%C5%BEakovi_pro_ve%C5%99ejnost_final-20161122.pdf.

Pane, za nejdůježitěší informaci uvedeného odkazu považuji považuji bod - tečka 7.
Bude- li tomu tak, nevidím problém s přihlášením žaků získaných za posledních 6 let.

22.11.2016 18:43
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

laik560 napsal(a):
Aniž bych to vůbec četl, mě v této souvislosti napadá, jak dlouho ještě si nechají chovatelé ze sebe dělat od úřadů hlupáky. Nic více k tomu raději nemám. Zatím.

Já, když někdo něco uvede, tak si to přečtu a pak píšu závěr. Cením ve výše uvedené odpovědi upřímnost.

22.11.2016 19:10
fedak

XXX.XXX.114.208

Na registrující úřad bude nutno jít osobně, nebo stačí poslat poštou ?

atrei

22.11.2016 19:43
atrei

XXX.XXX.195.189

Moudivláček napsal(a):
Pane, za nejdůježitěší informaci uvedeného odkazu považuji považuji bod - tečka 7.
Bude- li tomu tak, nevidím problém s přihlášením žaků získaných za posledních 6 let.

Pokud ovšem nebudete požadovat výjímku ze zákazu obchodních činností, pak musíte mít Cites kroužek nebo čip.

Požadavky na značení exemplářů v případě vydávání výjimek jsou obdobné jako
u registrace exemplářů, ovšem v případech kdy exemplář není označen uzavřeným
nesnímatelným kroužkem (od licencovaného výrobce či distributora) s číslem přiděleným
ministerstvem (CZ+6 místné číslo)
, měl by být exemplář očipován.

22.11.2016 20:08
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

atrei napsal(a):
Pokud ovšem nebudete požadovat výjímku ze zákazu obchodních činností, pak musíte mít Cites kroužek nebo čip.

Požadavky na značení exemplářů v případě vydávání výjimek jsou obdobné jako
u registrace exemplářů, ovšem v případech kdy exemplář není označen uzavřeným
nesnímatelným kroužkem (od licencovaného výrobce či distributora) s číslem přiděleným
ministerstvem (CZ+6 místné číslo)
, měl by být exemplář očipován.

Tak pane,
odpovězte na to, co napsal marešák a na co jsem poukázal. Vy jen citujete předpisy, které od někud přeposíláte a které jsou gramotným zmámé.
Prosím, odpovězte na moji reakci nebo mlčte. Omlouvám se, ale štve mně, že zde mnoho účastníků posílá citace zákonů a vyhlášek bez vlastního názoru.

atrei

22.11.2016 20:19
atrei

XXX.XXX.195.189

Moudivláček napsal(a):
Tak pane,
odpovězte na to, co napsal marešák a na co jsem poukázal. Vy jen citujete předpisy, které od někud přeposíláte a které jsou gramotným zmámé.
Prosím, odpovězte na moji reakci nebo mlčte. Omlouvám se, ale štve mně, že zde mnoho účastníků posílá citace zákonů a vyhlášek bez vlastního názoru.

Vážený pane Moudivláčku, pan Marešák se na nic neptal.
Vy jste poukázal na to, že můžete nechat žaka s obyčejným uzavřeným kroužkem, což sice ano, ale ne v případě, že budete k němu požadovat výjímku ze zákazu obchodních činností.
Zřejmě jste to ani nedočetl, nebo chcete vidět jen to co vidět chcete a zbytečně pak matete i druhé vlastním výkladem. Proto jsem Vás doplnil.
Zákon je daný a jako takového se ho musíme držet, vykládat si ho dle vlastního názoru a pak podle toho postupovat je protizákonné. A to i přesto, že s daným zákonem třeba nesouhlasím.

22.11.2016 20:44
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

atrei napsal(a):
Vážený pane Moudivláčku, pan Marešák se na nic neptal.
Vy jste poukázal na to, že můžete nechat žaka s obyčejným uzavřeným kroužkem, což sice ano, ale ne v případě, že budete k němu požadovat výjímku ze zákazu obchodních činností.
Zřejmě jste to ani nedočetl, nebo chcete vidět jen to co vidět chcete a zbytečně pak matete i druhé vlastním výkladem. Proto jsem Vás doplnil.
Zákon je daný a jako takového se ho musíme držet, vykládat si ho dle vlastního názoru a pak podle toho postupovat je protizákonné. A to i přesto, že s daným zákonem třeba nesouhlasím.

Děkuji za reakci.
ON.

čočo

22.11.2016 22:16
čočo

XXX.XXX.75.96

Ja by som chcel vedieť ako to je na Slovensku, kde zoženiem na Slovensku krúžok od licencovaného výrobcu či distributora s číslom prideleným ministerstvom SK+6 MIESTNE ČÍSLO?

MarikaT_

23.11.2016 11:48
MarikaT_

XXX.XXX.135.146

Dobrý den, trošku z jiného úhlu. Chtěla bych Vás poprosit o radu, máme žaka od r.2015 ale nemá bezešvý kroužek (chovatelé údajně čekali na opoždené dodání kroužků a díky tomu musela tato snůška dostat zrovna tenhle). Obchodovat s žakem nechceme, máme jako mazlíka, ale čip dávat nechceme, myslíte, že existuje cesta, jak registrovat s vyjímkou? Moc děkuji za odpovědi.

23.11.2016 12:01
marešák

XXX.XXX.128.34

Pokud jsem to vše dobře přečetl, tak ano jdou udělit. Jen musíte oddůvodnit, že se o papouška bojíte, třeba že by se mohl oškubat. Protože ve Vašem případě by měl dostat čip. Tím hrozí, že mu bude vadit a mohl by si ublížit. Jde o to se jen pořádně domluvit na patřičném místě.

MarikaT_

23.11.2016 12:09
MarikaT_

XXX.XXX.135.146

Děkuji Vám za odpověď. Já se totiž obávám ještě jedné věci a to, jakmile jednou svého mazlíka zmíním právě na onom místě, už nebude cesty zpět. Zatím se snažím načerpat, co nejvíce informací, než to začnu řešit oficiálně.

ne

23.11.2016 14:03
ne

XXX.XXX.195.189

MarikaT_ napsal(a):
Dobrý den, trošku z jiného úhlu. Chtěla bych Vás poprosit o radu, máme žaka od r.2015 ale nemá bezešvý kroužek (chovatelé údajně čekali na opoždené dodání kroužků a díky tomu musela tato snůška dostat zrovna tenhle). Obchodovat s žakem nechceme, máme jako mazlíka, ale čip dávat nechceme, myslíte, že existuje cesta, jak registrovat s vyjímkou? Moc děkuji za odpovědi.

V tom případě máte jedinou možnost a tou je čip.

23.11.2016 15:49
cone

XXX.XXX.208.224

marešák napsal(a):
Pokud jsem to vše dobře přečetl, tak ano jdou udělit. Jen musíte oddůvodnit, že se o papouška bojíte, třeba že by se mohl oškubat. Protože ve Vašem případě by měl dostat čip. Tím hrozí, že mu bude vadit a mohl by si ublížit. Jde o to se jen pořádně domluvit na patřičném místě.

O zákonu by se ale nemělo ""domluvit na patřičném místě" - má to být jednoznačně dopředu nastaveno, jinak to může dopadnout jak s odebíráním či navrácením řidičských průkazů v ČR- bude v tom bordel -pro někoho ano, pro jiné ne !

23.11.2016 18:28
marešák

XXX.XXX.128.34

No to sice ano, ale mají tam přímo napsáno, že se budou udělovat vyjímky. Takže stačí jeden pádný argument a jeto. Musíte narazit na ochotného úředníka.

23.11.2016 18:31
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

cone napsal(a):
O zákonu by se ale nemělo ""domluvit na patřičném místě" - má to být jednoznačně dopředu nastaveno, jinak to může dopadnout jak s odebíráním či navrácením řidičských průkazů v ČR- bude v tom bordel -pro někoho ano, pro jiné ne !

Nechtěl bych se zbytečně "rozkecávat" o něčem, co už neovlivníme. Koho to nebaví, nemusí to číst.
ČR se k něčemu přihlásila, musí to dodržet a a za pochodu bude řešít, jak z toho. Obrovské množství neregistrovaných žaků s nedělenými kroužky CZ jsou legálně získaní ptáci, ale bez čipu budou nelegální. Mazlíčkáři je nepřihlásí a vůbec nic se jim nestane, protože se to nikdo nedoví, neodchovávají, neprodávají a žako u nich dožije. Může někdo odhadnout kolik kusů je jich za 6 let v ČR ?
Chovatelé, kteří odchovávají asi bohužel pro zaregistrování budou čipovat, pokud nebude dohodnuta registrace žaků s necitesovými kroužky odchovanými v přechodném období.
Zde diskutujeme většinou laici a chovatelé - obchodníci raději mlčí. Nemyslím si, že to nečtou, ale proč na sebe upozorňovat?
Podobně je to i s úředníky krajských úřadů. Mohli by sledovat problematiku svého rezortu, fundovaně se k ní vyjádřit. Že by sem nezabloudili? Je to oblast jejich úředničiny. Ale oni jsou k hlídání dodržování zákona, ne k dávání rad a koho chleba jíš, toho píseň zpívej.
Uvidíme.

23.11.2016 19:24
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

Moudivláček napsal(a):
Nechtěl bych se zbytečně "rozkecávat" o něčem, co už neovlivníme. Koho to nebaví, nemusí to číst.
ČR se k něčemu přihlásila, musí to dodržet a a za pochodu bude řešít, jak z toho. Obrovské množství neregistrovaných žaků s nedělenými kroužky CZ jsou legálně získaní ptáci, ale bez čipu budou nelegální. Mazlíčkáři je nepřihlásí a vůbec nic se jim nestane, protože se to nikdo nedoví, neodchovávají, neprodávají a žako u nich dožije. Může někdo odhadnout kolik kusů je jich za 6 let v ČR ?
Chovatelé, kteří odchovávají asi bohužel pro zaregistrování budou čipovat, pokud nebude dohodnuta registrace žaků s necitesovými kroužky odchovanými v přechodném období.
Zde diskutujeme většinou laici a chovatelé - obchodníci raději mlčí. Nemyslím si, že to nečtou, ale proč na sebe upozorňovat?
Podobně je to i s úředníky krajských úřadů. Mohli by sledovat problematiku svého rezortu, fundovaně se k ní vyjádřit. Že by sem nezabloudili? Je to oblast jejich úředničiny. Ale oni jsou k hlídání dodržování zákona, ne k dávání rad a koho chleba jíš, toho píseň zpívej.
Uvidíme.

Ještě dodám, že jsem si přečetl informace RNDr. O. Kloučka PhD. z příslušného orgánu, která na mé pochybnosti docela seriozně odpovídá. Pokud tak bude, není se čeho bát, ale trocha administrativy nás nemine.

23.11.2016 19:36
cone

XXX.XXX.208.224

Moudivláček napsal(a):
Ještě dodám, že jsem si přečetl informace RNDr. O. Kloučka PhD. z příslušného orgánu, která na mé pochybnosti docela seriozně odpovídá. Pokud tak bude, není se čeho bát, ale trocha administrativy nás nemine.

Stále jsem nepochopil proč by měl být problém a udělit výjimku na kroužky ročníků 2010 až 2016 (uzavřené, ale ne citesové). Řešení či posuzování každého jedince z tohoto období zvlášt se mi zdá zkostnatělý, nedemokratický a kreténský. Jednoznačně by mělo být jasno zda lze zaregistrovat žaky s obyč. nedělenými kroužky či nelze. Spoléhat na to, že budu mít tak dobrého a tak dobře uplaceného veta aby mi vystavil pro příslušný odbor "rozumné"? zdůvodnění proč já mám tu výjimku dostat se mi zdá nějak moc poplatné dnešní úplatné době !

Cumanensis

23.11.2016 22:00
Cumanensis

XXX.XXX.96.145

čočo napsal(a):
Ja by som chcel vedieť ako to je na Slovensku, kde zoženiem na Slovensku krúžok od licencovaného výrobcu či distributora s číslom prideleným ministerstvom SK+6 MIESTNE ČÍSLO?

To je problém, pretože na Slovensku nie je licencovaný výrobca krúžkov, a už vôbec nie CITESových. Žaky musíte okrúžkovať klasickými krúžkami ako doteraz a po kontrole pracovníka miestneho orgánu ŽP požiadať o vydanie žltého CITESu.

24.11.2016 20:58
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

sevak napsal(a):
Https://www.scribd.com/document/332058392/Aktualizovane-informace-M%C5%BDP-pro-ve%C5%99ejnost-k-registracim-papou%C5%A1k%C5%AF-%C5%BEako.

Pane,
Vy jste to znovu tazatelům připomněl.
Je to úřední dokument a uvádí, že je " MOŽN0 AKCEPTOVAT NECITESOVÉ KROUŽKY Z OBDOBÍ PŘED PLATNOSTÍ ZAŘAZENÍ ŽAKA DO CITES I, pro registraci to bude stačit. Tedy žádné dodatečné čipování. Kdo nedal nedělený kroužek, má smůlu a bude čipovat.

24.11.2016 22:35
ararauna.cz

XXX.XXX.206.254

Pro registraci bude necitesový kroužek stačit, to ano. Ale pokud budete chtít takového žaka prodat, nedostanete výjimku ze zákazu obchodní činnosti. Tam bude striktně platit: buď kroužek CITES nebo čip. To samé, pokud budete chtít žaka vyvézt mimo EU, třeba na dovolenou.

25.11.2016 08:35
cone

XXX.XXX.208.224

ararauna.cz napsal(a):
Pro registraci bude necitesový kroužek stačit, to ano. Ale pokud budete chtít takového žaka prodat, nedostanete výjimku ze zákazu obchodní činnosti. Tam bude striktně platit: buď kroužek CITES nebo čip. To samé, pokud budete chtít žaka vyvézt mimo EU, třeba na dovolenou.

Klasické řešení "po česku", stejně nedokonalé tak jako nesedí počty každoročně uváděných jedinců držených v čr z Cites I - do určitého roku nejsou registrováni (?) - pak se třeba dočtete o jediném guldingovi v čr a obratem jich třeba vidíte několik. Vše se u nás dělá jen pro pocit - výsledky a efekt je někdy tragédie.
šiška ol.

25.11.2016 08:37
cone

XXX.XXX.208.224

A odchovy po jedinci, který bude mít jen registraci bez vyjímky na tom budou jak? Děkuji za vysvětlení.

26.11.2016 22:39
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

ararauna.cz napsal(a):

Pane,
pokud by tomu tak bylo, jsme ve státě ABSURDISTÁN.
K čemu je pak registrace? Jen pro obchodníky? nebo i pro normální lidi ? A proč by držitelé toho svého mazlíčka měli někomu hlásit ?
Není jediný důvod oznamovat, že vlastním žaka, kterého nebudu prodávat. Problém budou mít až dědicové, pokud žako majitele přežije.
Nevidím jediný důvod někam tj. na krajský úřad ŽP oznamovat, že mám nějakého papouška CITES I, A, pokud ho nehodlám množit a prodávat.
Nebo se mýlím ?

ne

27.11.2016 09:16
ne

XXX.XXX.195.189

Moudivláček napsal(a):
Pane,
pokud by tomu tak bylo, jsme ve státě ABSURDISTÁN.
K čemu je pak registrace? Jen pro obchodníky? nebo i pro normální lidi ? A proč by držitelé toho svého mazlíčka měli někomu hlásit ?
Není jediný důvod oznamovat, že vlastním žaka, kterého nebudu prodávat. Problém budou mít až dědicové, pokud žako majitele přežije.
Nevidím jediný důvod někam tj. na krajský úřad ŽP oznamovat, že mám nějakého papouška CITES I, A, pokud ho nehodlám množit a prodávat.
Nebo se mýlím ?

Samozřejmě se mýlíte a zákon si vysvětlujete opět po svém. Ale klidně si papouška neregistrujte je to Vaše věc a Vy nesete odpovědnost za porušení zákona.
Tyhle debaty, kdy je něco dáno a nedodržení může způsobit problémy, jsou úplně k ničemu. Pan Potůček se snaží chovatele informovat on zákony nevymýšlí.Stačí číst jeho články a pak není třeba se zbytečně dále vyptávat a vymýšlet jak to obejít.

27.11.2016 09:47
cone

XXX.XXX.208.224

ne napsal(a):
Samozřejmě se mýlíte a zákon si vysvětlujete opět po svém. Ale klidně si papouška neregistrujte je to Vaše věc a Vy nesete odpovědnost za porušení zákona.
Tyhle debaty, kdy je něco dáno a nedodržení může způsobit problémy, jsou úplně k ničemu. Pan Potůček se snaží chovatele informovat on zákony nevymýšlí.Stačí číst jeho články a pak není třeba se zbytečně dále vyptávat a vymýšlet jak to obejít.

Vždy a to nejen v chovatelství existuje skupina "veledůležitých " úřednických či vládních lajckých Neználků, která vymýšlí a uvádí do provozu absurdity, no a pak je tu ještě vždy následně vzniklá skupina, která se snaží ta hloupá nařízení obejít - a tak to u nás funguje už desítky let!

27.11.2016 10:01
kubanec

XXX.XXX.103.251

ararauna.cz napsal(a):

Takže ti co mají obyčejnej kroužek se pak jako v rámci napřiklad české republiky nesmi prodat a chovatel je musí mít doma až do jejich smrti? Chápu to dobře?

27.11.2016 10:01
KaVe

XXX.XXX.45.15

Hlavně CITES je mezinárodní úmluva a do našeho právního systému se musí zavést tak jak je znění původního zákona. Pokud by se to týkalo jiného papoucha než žaka, který je zbytečně démonizován, tak o tom tady nepadne ani věta. Nevím co je tak složitého na této registraci. taky to mám cca 100km na Krajský úřad, ale mluvil jsem s nimi a cítím že ten problém chápou a budou chtít vyjít držilelům těchto ptáků vstříc.

27.11.2016 10:12
lupus4

XXX.XXX.10.13

kubanec napsal(a):
Takže ti co mají obyčejnej kroužek se pak jako v rámci napřiklad české republiky nesmi prodat a chovatel je musí mít doma až do jejich smrti? Chápu to dobře?

Může ho "darovat" (s darovací smlouvou) nahlásit pak změnu majitele a ten ho zas musí přihlásit (to vše do 14 dnů)...to projde pokud to udělá jednou, chce-li jich "darovat" víc, tak na něj vlítnou...

27.11.2016 10:26
KaVe

XXX.XXX.45.15

lupus4 napsal(a):
Může ho "darovat" (s darovací smlouvou) nahlásit pak změnu majitele a ten ho zas musí přihlásit (to vše do 14 dnů)...to projde pokud to udělá jednou, chce-li jich "darovat" víc, tak na něj vlítnou...

Obdarovaný ještě zaplatí 15% darovací daň z ceny obvyklé, nezapomenout !

27.11.2016 20:42
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

kubanec napsal(a):

Už zde někdo uvedl informaci z MŽP, že lze zažádat o registraci žaků z období těch šesti let, kteří mají CZ necitesové kroužky, což považuji za rozumné řešení, než každého čipovat. To čipování a jeho kontrolu může vymyslet jen ten, co o reálné situaci nemá páru. Každý kopetentní státní úředník je placen za to. aby používal i vlastní hlavy. Tím nemyslím, aby porušoval zákon.
Takže nakonec mnoho povyku pro nic.

27.11.2016 21:21
lupus4

XXX.XXX.10.13

Tohle je odpověď na kubánce?
se ptal :

odpověď Moudivláčka
Už zde někdo uvedl informaci z MŽP, že lze zažádat o registraci žaků z období těch šesti let, kteří mají CZ necitesové kroužky, což považuji za rozumné řešení, než každého čipovat. To čipování a jeho kontrolu může vymyslet jen ten, co o reálné situaci nemá páru. Každý kopetentní státní úředník je placen za to. aby používal i vlastní hlavy. Tím nemyslím, aby porušoval zákon.
Takže nakonec mnoho povyku pro nic.

vy odpovídáte na co ?
zase motáte hrušky z jablkama
(registrace X vyjímka z prodeje)

je to marný...je to marný...je to marný...

1) KAŽDÝ žako musí mít RL

2) zdaleka NE každý dostane "žluťák" (vyjímku pro prodej.

28.11.2016 07:29
kubanec

XXX.XXX.103.251

Takze to bude na urednikovy jestli dá zlutej papir ti co ho nedostanou a budou mit jen registraci tak si budou muset ňejak po česku poradit.

28.11.2016 08:10
kubanec

XXX.XXX.103.251

Samozřejmě tim myslum ty co nebudou chtit čipovat protože ňekterí chovatele maji s čipovánim negativni zkušenost.

28.11.2016 10:43
lupus4

XXX.XXX.130.1

na vyjímku "Potvrzení pro obchodní činnost" NENÍ právní nárok, ouřada může klidně vyřadovat i testy paternity...
rozhodně ji (alespoň dle mých dosavadních zkušeností) nedostanou ti, co budou mít v kolonce původ (č.9) F, I a U
ti co mají C nemívají problem, jistotu mají D.

28.11.2016 14:47
cone

XXX.XXX.208.224

lupus4 napsal(a):

na vyjímku "Potvrzení pro obchodní činnost" NENÍ právní nárok, ouřada může klidně vyřadovat i testy paternity...
rozhodně ji (alespoň dle mých dosavadních zkušeností) nedostanou ti, co budou mít v kolonce původ (č.9) F, I a U
ti co mají C nemívají problem, jistotu mají D.

Kolonka Původ je č.10
F - živočich narozený v zajetí z rodičů z volné přírody (F1 generace)
I - státem odebraný (zabavený) exemplář
U - neznámý původ
C - živočich narozený v zajetí (F2 generace a vyšší)

ale co je označení D jsem nikde nenalezl, můžete to specifikovat?

28.11.2016 16:26
lupus4

XXX.XXX.224.21

D - živočichové z přílohy A odchovaní v zajetí pro komerční účely

jinak F a C jste popsal nepřesně

původ C - živočichové z přílohy A odchovaní v zajetí pro nekomerční účely a živočichové z příloh B a C odchovaní v SOULADU s kapitolou III. nař.Komise (ES) 865/2006.
takže klidně i F1

původ F mají živočichové odchovaní v zajetí, PRO NĚŽ NEJSOU SPNĚNY PODMÍNKY v souladu s kapitolou III. nař.Komise (ES) 865/2006...

takža zda F1 či F5 je úpně fuk.

28.11.2016 16:51
lupus4

XXX.XXX.224.21

Oprava má být kapitola XIII a ne III, sorry

28.11.2016 19:37
ararauna.cz

XXX.XXX.206.254

D se u nás v podstatě nepraktikuje, protože nikdo u nás nemá registrovaný komerční chov žaků. Takový chov schvaluje přímo Sekretriát CITES. Všichni žaci odchovávaní u nás tedy pochází ze zájmových chovů, byť je někdy těžké pochopit "zájmový chov" s 20 a více páry žaků.

28.11.2016 19:39
ararauna.cz

XXX.XXX.206.254

A ještě ke kódu F - u ptáků s tímhle "škraloupem" je problém, že se to pak táhne i s jejich mláďaty a mláďaty mláďat. Můžou získat maximálně výjimku na jednu transakci, tj. jediný prodej během života daného exempláře.

28.11.2016 20:53
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

ararauna.cz napsal(a):
A ještě ke kódu F - u ptáků s tímhle "škraloupem" je problém, že se to pak táhne i s jejich mláďaty a mláďaty mláďat. Můžou získat maximálně výjimku na jednu transakci, tj. jediný prodej během života daného exempláře.

Žako CITES
Po rekcích diskutujících včetně mě mám přání.
Jistě je někdo schopen bez citací vyhlášek a nařízení mnohdy nesrozumitelných pro drtivou většinu zde diskutujících malých chovatelů srozumitelně napsat, co koho v jakých případech chovu a manipulace s žakem a jeho odchovy čeká.
Snad se někdo najde.
Všichni obyčejní držitelé a chovatelé to uvítají.

28.11.2016 20:58
ararauna.cz

XXX.XXX.206.254

Nechci tu dělat reklamu, ale už dva měsíce pracuji na podrobné brožuře, kde to bude polopaticky vysvětlené a budou tam rozhovory s lidmi z Agentury ochrany přírody a krajiny ČR a České inspekce životního prostředí. Bude tam registrace krok za krokem, obchodování s žaky po zavedení CITES I, správné značení, kontakty na důležité úřady... Celkem 44 stran. Vytištěné to bude v polovině prosince, distribuce přes Ararauna.cz a Loro-shop.cz.

28.11.2016 21:52
cone

XXX.XXX.208.224

lupus4 napsal(a):
D - živočichové z přílohy A odchovaní v zajetí pro komerční účely

jinak F a C jste popsal nepřesně

původ C - živočichové z přílohy A odchovaní v zajetí pro nekomerční účely a živočichové z příloh B a C odchovaní v SOULADU s kapitolou III. nař.Komise (ES) 865/2006.
takže klidně i F1

původ F mají živočichové odchovaní v zajetí, PRO NĚŽ NEJSOU SPNĚNY PODMÍNKY v souladu s kapitolou III. nař.Komise (ES) 865/2006...

takža zda F1 či F5 je úpně fuk.

Já jsem čerpal vysvětlivky ze svého registračního listu žaka z roku 1999, koukám že došlo k nějakým změnám v roce 2006
děkuji za opravu a vysvětlení
šiška ol.

idealparrot

29.11.2016 07:42
idealparrot

XXX.XXX.195.189

Moudivláček napsal(a):
Žako CITES
Po rekcích diskutujících včetně mě mám přání.
Jistě je někdo schopen bez citací vyhlášek a nařízení mnohdy nesrozumitelných pro drtivou většinu zde diskutujících malých chovatelů srozumitelně napsat, co koho v jakých případech chovu a manipulace s žakem a jeho odchovy čeká.
Snad se někdo najde.
Všichni obyčejní držitelé a chovatelé to uvítají.

Polopaticky je to vysvětleno snad už ve třech tématech a i v článcích na ararauna.cz od pana Potůčka. Pokud jste to do teď nepochopil tak už Vám nepomůže nic, snad jedině ta brožura kterou pan Potůček připravuje. Tu by měl mít každý majitel a chovatel žaků ve své knihovně.

29.11.2016 17:43
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

ararauna.cz napsal(a):
Nechci tu dělat reklamu, ale už dva měsíce pracuji na podrobné brožuře, kde to bude polopaticky vysvětlené a budou tam rozhovory s lidmi z Agentury ochrany přírody a krajiny ČR a České inspekce životního prostředí. Bude tam registrace krok za krokem, obchodování s žaky po zavedení CITES I, správné značení, kontakty na důležité úřady... Celkem 44 stran. Vytištěné to bude v polovině prosince, distribuce přes Ararauna.cz a Loro-shop.cz.

Tak to je chvályhodné, jinak se za vše platí. Jístě nebude drahá, ale i kdyby, tak je to pořád lepší než toto diskuzní ble ble ble.

29.11.2016 18:25
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

idealparrot napsal(a):
Polopaticky je to vysvětleno snad už ve třech tématech a i v článcích na ararauna.cz od pana Potůčka. Pokud jste to do teď nepochopil tak už Vám nepomůže nic, snad jedině ta brožura kterou pan Potůček připravuje. Tu by měl mít každý majitel a chovatel žaků ve své knihovně.

Pane, kdybyste měl profil, napsal bych to jen Vám. Nevím, poč ho neuvedete, když jste znalý problematiky.
S první větou souhlasím a sám nejsem úlně nechápavý, jestli se tak domníváte. Mé přání bylo na základě čtení zde dlouhodobých dotazů diskutujících a i Vy jste to mohl fundovaně shrnout ještě lépe, pokud byste to dokázal. Bohužel jste "méně chápavé " jen sepsul. S poslední větou též souhlasím a doporučuji.

Přidejte reakci

Přidat smajlík