Ahoj...Prosim o nazor zkusene chovatele pap.senegalskych, jestly je na fotce samec nebo samicka?Stari papouska je 3 roky..Diky...
ne

XXX.XXX.195.189
kakapo2
napsal(a):
Ahoj...Prosim o nazor zkusene chovatele pap.senegalskych, jestly je na fotce samec nebo samicka?Stari papouska je 3 roky..Diky...
Samec jak vyšitý.
ne

XXX.XXX.195.189
kakapo2
napsal(a):
Tak pridam jeste fotky jineho papouska, kdyby nekdo vedel..
Tohle sice inzerujete jako samce, ale má drobnou a kulatou hlavičku jako samice.
Rozhodl jsem se sestrihnout video dat ho na youtube a za chvilku hodim odkaz sem a kdo bude chtit muze se podivat a poradit me...Mel jsem dva pary pap.senegalskych od roku 2012, ptaci jsou rok 2011...Jelikoz ani jeden par nejevil zadny zajem o hnizdeni, tak jsem letos samecky prehodil a pred nedavnem mi zemrela samicka.tak jsem licheho samce vzal a hodil vsechny dohromady na zimu do vnitrni voliery 2x2x1m...Nastrazil jsem tam kameru, protoze jsem nevedel ktereho mam prodat, jelikoz zrejme starsi samicku nesezenu, ale oni krmi tu samicku oba dva..Mrknete na video a poradte ktereho samecka si mam nechat..Se sameckem č1 byla samicka cca 4 roky a se sameckem č.2 je letos.Jeste doplnim, ze oba pary byly chovani ve stejnych volierach kde vnitrni cast je 2,5x2x1m a proletova cast 3x2x1m.Vim, ze by se senegalci nemeli chovat v tak velkych volierach, ale ja na to nemam zaludek mit je v male kleci...Diky za ochotu poradit...
A tady je odkaz na video...
https://www.youtube.com/watch?v=j8bg0i24h14.
ne

XXX.XXX.195.189
kakapo2
napsal(a):
No vidite jak je to tezke urcit i pro skusene chovatele, ten muj je samec, protoze krasne krmi samicku a ma DNA...Proto jsem chtel nazor od vice chovatelu...
To je pravda, ale pokud i ve skutečnosti vypadá tak jak na fotce tak bych si ho v chovu nenechával. Ta hlavička vypadá opravdu drobně jako samičí.
milouš15
napsal(a):
Nezlobte se na mě. Proč neuděláte DNA a nemá cenu věštit "koule".
Asi jste to nepochopil, ja u mojich ptaku DNA mam, ale k tomu mojemu samci co mi zustal po samicce sem chtel sehnat samicku a jeden prodejce by byl, ale on nema udelane DNA a to jsou ty prvni fotky...
kareta
napsal(a):
Viděl jsem to video a divím se jak se můžete tak blbě ptát toho ptáka co byl na houpačce dejte pryč a do tří týdnu vám nasednou.Jste jak ten co mu andulky žerou omítku.
Dekuji za vas nazor...Ja jsem tak i rozhodnuty, jen jsem jeste od senegalcu nic neodchoval, tak jsem to chtel potvrdit od nejakych zkusenejsich chovatelu...S tim samcem c1 byla 4 roky a porad se pekne probirali, byly porad spolu, ale budky si nevsimali...A jak je videt krmi se porad...Diky za vas nazor...
kakapo2
napsal(a):
Ok.
Pokud budete chtít odchovávat senegalce v zimě při 16 - 18 °C, tak to je lituji. Zkuste mít v zimě v bytě, kde bydlíte 16 - 18 °C určitě se tam moc dobře cítit nebudete. Odchovávám senegalce 30 let a nikdy bych je při takové teplotě neodchovával. Držím teplotu 22 - 24 °C.
pecko
napsal(a):
Pokud budete chtít odchovávat senegalce v zimě při 16 - 18 °C, tak to je lituji. Zkuste mít v zimě v bytě, kde bydlíte 16 - 18 °C určitě se tam moc dobře cítit nebudete. Odchovávám senegalce 30 let a nikdy bych je při takové teplotě neodchovával. Držím teplotu 22 - 24 °C.
Ja bych je chtel odchovavat na jare, ale to asi oni nebudou chtit...Nevim...
kareta
napsal(a):
Litovat je nemusíte. Při té teplotě je odchovávám 14 let dva páry.Nikdy ani jeden uhyn mláděte a nepozoruji že by jim bylo zima.U jednoho páru musím po okroužkování dokrmovat.V budkách je teplota přes 20 stupnu.67 mládat.
Já bych papoušky při takové teplotě nechoval a ani bych se nepokoušel o odchovy. Každý z nás máme na to jiný názor...
Asi jo.Při takových teplotách jak uvádíte Vy se odchovávali senegalci koncem devadesátých let z dovozu co sem vozil Šimon.To jsou teploty tak na karanténu po dovozu. Byl bych rád kdyby se sem na toto vlákno vyjádřili chovatelé poicephalu při jakých teplotách jejich papoušci hnízdí.A neberte to prosím jako utok proti Vám nashle.
kareta
napsal(a):
Asi jo.Při takových teplotách jak uvádíte Vy se odchovávali senegalci koncem devadesátých let z dovozu co sem vozil Šimon.To jsou teploty tak na karanténu po dovozu. Byl bych rád kdyby se sem na toto vlákno vyjádřili chovatelé poicephalu při jakých teplotách jejich papoušci hnízdí.A neberte to prosím jako utok proti Vám nashle.
Tj v pohodě. Jenom se snažím žít do pocitu papouškům...
kakapo2
napsal(a):
Ja bych je chtel odchovavat na jare, ale to asi oni nebudou chtit...Nevim...
Papoušek senegalský se dá odchovávat i v červnu, ale hlavní sezóna je od podzimu. Měl jsem pár versteri, který mi pravidelně nasedal na vajíčka v květnu. No, bohužel mi je jeden zloděj ( chovatel z Liberce ) ukradl...
pecko
napsal(a):
Papoušek senegalský se dá odchovávat i v červnu, ale hlavní sezóna je od podzimu. Měl jsem pár versteri, který mi pravidelně nasedal na vajíčka v květnu. No, bohužel mi je jeden zloděj ( chovatel z Liberce ) ukradl...
To aspon jedne dobra zprava, ze bych jim dal jeste sanci?V zime to asi nepujde, jako zateplenou budovu mam, ale i tak bych tam musel topit elektrickyma kamnama asi o dost vic jak tedka, ted tam jen sem tam pri velkych mrazech pritopim aby neklesla teplota pod 5 stupnu, ale vytapet tam celou zimu na 20 pro jednu paru ktera hnizdi, to bych protopil strasne moc penez...
Kdyz uz se diskuze trosku vic rozrostla, tak pridavam jeste jedno moje video s papousky, kdyz byly jeste mladi...
https://www.youtube.com/watch?v=d2nckZHTKzg.
ne

XXX.XXX.195.189
Luko8411
napsal(a):
Dobrý den, také by mne zajímala ta teplota při které odchováváte senegalce.
Mám páru pěti letých, u mne teď budou třetí zimu a stále nenasedly.
Dobrý den, jak píše pan Pecko, vhodná teplota je 22 - 24 °C, snažte se nejít pod 20 °C. Ale níž určitě ne. Čím nižší teplota tím vyšší výdej energie pak papoušci mají a to tím tuplem když Vám při nižší teplotě budou ještě hnízdit. Ptákům je třeba dopřát a to pak uvidíte při vysoké kvalitě odchovu. Konkrétně u senegalců jsou znát už velké rozdíly v kvalitě a robustnosti postavy a kvalitě opeření.
kakapo2
napsal(a):
Kdyz uz se diskuze trosku vic rozrostla, tak pridavam jeste jedno moje video s papousky, kdyz byly jeste mladi...
https://www.youtube.com/watch?v=d2nckZHTKzg.
Pěkné video a pokud mohu, tak bych přidělal ještě jedno bidlo, které bude na jedné straně upevněné a druhou stranu bidla bych nechal nepřipevněnou. Bude to zase jiný pohyb pro papouška, který na bidlo přistane. Možná bych přidělal i nějaké bidlo na dno voliéry, které bude zapíchnuté do země. Rod Poicephalus se řadí mezi šlhavce, tak proč jim to neumožnit pokud to jde :).
pecko
napsal(a):
Pěkné video a pokud mohu, tak bych přidělal ještě jedno bidlo, které bude na jedné straně upevněné a druhou stranu bidla bych nechal nepřipevněnou. Bude to zase jiný pohyb pro papouška, který na bidlo přistane. Možná bych přidělal i nějaké bidlo na dno voliéry, které bude zapíchnuté do země. Rod Poicephalus se řadí mezi šlhavce, tak proč jim to neumožnit pokud to jde :).
Ok...davam jim tam stale hlavne vrbove pruty...nekdy jsou jak v hustem pralese...
kareta
napsal(a):
No tak to uděláš největší pitomost.To se tam snaž raději nějak přitopit. Když je ted předěláš jinde tak zase ti zahnízdit nemusí Na tu teplotu jsi měl myslet spíš. Senegalci zacínají hnízdit na pozim. Mě už 14 dní sedí.
Jen reaguji na větu, začínají hnízdit na podzim. Moje záznamy.
Chovám jen jeden pár 4 roky protože mě láká to, co jsem ještě neodchoval. Takže začátečnická zkušenost. Jinak odchovávám exoty od r.1969.
13.4. - 1. vajíčko...15.5. vylíhlé 4. mládě...14.8.2 mláďata na bidle, ostatní do té doby úhyn.
2.10. - další hnízdění - 3 vajíčka...30.10.2 mladí a 3.11. - 3. mládě.
11.1.2 mláďata na bidle. Třetí do té doby uhynulo.
22.5.1. vajíčko, do 28.5. čtvrté.20.6. líhnutí. po 8 dnech moji vinou uhynula nakrmená.
1.8. první vajíčko
31.8. líhnutá 2 mláďata. Jedno uhynulpo nakrmené. Přestal jsem s nalíčeným a druhé vydrželo.
10.11. na bidle.
Tato obsáhlá odpověď jen dokazuje, že nemusí hnízdit je v zimě.
Chovaní jsou uvnitř, v zimě plno jiných ptáků, v létě jsou tam skoro
samostatně. Mají celoročně klid, nikdo tam nechodí. Teplota v létě 20, v zimě 10 - 15 ° C.
Vše je ochovatelském štěstí.
Jen dodám, že stáří páru neznámé. Koupeni za nízkou cenu z 6. kusu starších ptáků.
Moudivláček
napsal(a):
Jen reaguji na větu, začínají hnízdit na podzim. Moje záznamy.
Chovám jen jeden pár 4 roky protože mě láká to, co jsem ještě neodchoval. Takže začátečnická zkušenost. Jinak odchovávám exoty od r.1969.
13.4. - 1. vajíčko...15.5. vylíhlé 4. mládě...14.8.2 mláďata na bidle, ostatní do té doby úhyn.
2.10. - další hnízdění - 3 vajíčka...30.10.2 mladí a 3.11. - 3. mládě.
11.1.2 mláďata na bidle. Třetí do té doby uhynulo.
22.5.1. vajíčko, do 28.5. čtvrté.20.6. líhnutí. po 8 dnech moji vinou uhynula nakrmená.
1.8. první vajíčko
31.8. líhnutá 2 mláďata. Jedno uhynulpo nakrmené. Přestal jsem s nalíčeným a druhé vydrželo.
10.11. na bidle.
Tato obsáhlá odpověď jen dokazuje, že nemusí hnízdit je v zimě.
Chovaní jsou uvnitř, v zimě plno jiných ptáků, v létě jsou tam skoro
samostatně. Mají celoročně klid, nikdo tam nechodí. Teplota v létě 20, v zimě 10 - 15 ° C.
Vše je ochovatelském štěstí.
Jen dodám, že stáří páru neznámé. Koupeni za nízkou cenu z 6. kusu starších ptáků.
Diky za vasi zajimavou zkusenost...
kakapo2
napsal(a):
Nakonec budu muset prodat vsechny a to se mi moc libi a mam je rad, uz je mam 5 let...
Teplota 16 bohatě stačí v budce je zcela jiná mě sedí už jeden pár podruhé, i v tropech jsou noční a denní teploty jiné.Hlavně papoušci nemusí potravu vyhledávat několika kilometrovým leten.Mám mládata u rufiků a i hnědohlávci sedí.Prodávat takle harmonický pár je věčná škoda.
lutik
napsal(a):
Teplota 16 bohatě stačí v budce je zcela jiná mě sedí už jeden pár podruhé, i v tropech jsou noční a denní teploty jiné.Hlavně papoušci nemusí potravu vyhledávat několika kilometrovým leten.Mám mládata u rufiků a i hnědohlávci sedí.Prodávat takle harmonický pár je věčná škoda.
Danty

XXX.XXX.142.191
Dobrý den,je to samec.