nick18

XXX.XXX.99.38
Dobrý den,
chovám cca 50 andulek, které jsou přes zimu ve vnitřní voliéře. Dnes mi začaly obírat zeď. Od rána mi tam udělaly snad 50 cm dlouho díru a doslova se dostaly až do základu. Neublíží jim nějak vápno a staré cihly? Docela se v tom vyžívají.
nick18
napsal(a):
Dobrý den,
chovám cca 50 andulek, které jsou přes zimu ve vnitřní voliéře. Dnes mi začaly obírat zeď. Od rána mi tam udělaly snad 50 cm dlouho díru a doslova se dostaly až do základu. Neublíží jim nějak vápno a staré cihly? Docela se v tom vyžívají.
Vůbec bych se tím neznepokojival, pouze estetická záležitost, funkčně plus.
Mají dost minerálů v jiné formě?
Moudivláček
napsal(a):
Vůbec bych se tím neznepokojival, pouze estetická záležitost, funkčně plus.
Mají dost minerálů v jiné formě?
Kupte minerální bloky a máte po starosti.
www.cajka-ex-seznam-cz.estranky.cz.
nick18

XXX.XXX.99.38
Mají sépiovou kost. Vždy si akorát nabrousí zobáky a jdou pokračovat v obírání.
nick18

XXX.XXX.99.38
kubanec
napsal(a):
No já nevim borec má 50 andulek takže zřejmě 25 párú a takovej dotaz fakt nechapu.
Začaly mi to dělat až teď. Nikdy před tím to nedělaly.
Ani já nechápu, Dnes je mě již 63 let, ptaky chovám od deseti let, ale na takovouto základní věc bych se styděl zeptat, Když nechci kupovat sepiovou kost, základ vždy byl čerstvý písek v kleci a již staří chovatelé dělali hroudu vápenné malty, kterou po uschnutí vložili do klece. Pak není co řešit.
stewe5
napsal(a):
Jmenuje se too sepi ale sepiovku to nevidělo...
Když už jste se tohoto tématu dotkli, napište někdo procentuální, ne prvkové složení komponentů tohoto stále více nabízeného výrobku. Složení prvků je udáváno, o to mně nejde.
Vím, že moje otázka je naivní, ale pokud by se někomu podařilo přijít na trh z výrobkem lepším z hlediska struktury komponentů, jejich tvrdosti vyrobit jednu pro drobné exoty, druhou pro papoušky, neměl by s přírodní sepií konkurenci. Vůbec se nediskutuje obsah solí v sepii. Kdysi se doporučovalo máčet a vyluhovat pro zbavení solí. Nakonec i otázka prospěšnosti nebo škodlivosti zase záleží na koncentraci NaCl se dnes nediskutuje.
Prosím, ozvěte se také profesionálové, aspoň jednou zadarmo.
Nezlobte se na mě.Papoušky chovám 48 let a poprvé slyším ted od Vás že by si nechal nějaký chovatel za rady platit.Sepii jsem dával a pořád dávám ptákum jen pravou.Nechám ji vždy 48 hodin vymočit ve vodě kvůli soli. Nebo dávám skořápky z rozdrcených uvařených vajec.Sepii jsem zapomněl napsat že před podáním ještě pořádně vysuším.
abc11
napsal(a):
Kupte minerální bloky a máte po starosti.
www.cajka-ex-seznam-cz.estranky.cz.
No také by mě zajímalo, kolik je v tomto výrobku minerálů.
Přivezl jsem vzorek a ochutnal, řekl bych že to je čistá sádra.
Tak že vápenec ano a dál?
Moji ptáci mají na výběr mnoho různých minerálních kamenů, různé barvy různí výrobci, sépijovku, písek na polovině voliéry a stejně vyhlodají omítku,
Jednou za rok v létě opravím a natřu vápnem a nic se neděje.
U mna maju orig. sepiu, dalej grit od Orlux, vonku riecny piesok 1/4, brizolit 0,4-ka na 3/4 plochy, robim si este aj vlastne, zmiesam sadru + mineraly atd, doma robeny grit pre postove holuby - taka specialitka od znameho / je tam toho strasne moc od zeleneho po hlinu/, spomenutu staru omietku a na travenie drevenne uhlie, nech si vyberu podla nalady a aj tak vyhlodavaju sparovacku medzi obkladom.
nick18
napsal(a):
Dobrý den,
Přes měsíc starý příspěvek, ale stále aktuální.
Berte to jako pouze můj názor.
Pravé sepie používám, ale u papoušků je to plýtvání penězi. Rozdrtí, zničí a je to. Stará omítka, sádrové sepie z burz jim vydrží déle. Pro drobné exoty pravá sepie, pro papoušky něco tvrdšího i stará omítka. Někdy je to záhada.30 let jsem měl penanty ve stejných voliérách, dřeva si nevšímali. Poslední roky vše okoušou, hlavně opracované dřevo, víc jak amazoňani nebo patagonští a čínští. A pak raďte.
Co se týče vápníku tak dávám svým ptákům do misky polymin, drcené mušle a holubí grit. Takže mají na výběr.A ten holubí grit mě agoši doslova hltají, mohl bych jim ho dávat snad každý den a byl by pryč.