Asi sem můj příspěvek nepatří a vzbudí negativní kritiku, ale i v tom je přínos výměny názorů formou diskuze.
Velice rád si v diskuzi přečtu otázky a odpovědi, ale někdy mám dojem, že někteří anonymové si našli parketu, kde svou hloupost realizovat.
Petr Piťha (v r.1992 - 1994 ministr školství) při jedné přednášce v Hradci Králové při kritice našeho školství, mimo jiné uvedl.
Ve škole se má s žáky diskutovat, ale to, co se děje, TO NENÍ DISKUZE, TO JE TLACHÁNÍ.
I já se těším na diskuzi a ne tlachání.
Moudivláček
napsal(a):
Asi sem můj příspěvek nepatří a vzbudí negativní kritiku, ale i v tom je přínos výměny názorů formou diskuze.
Velice rád si v diskuzi přečtu otázky a odpovědi, ale někdy mám dojem, že někteří anonymové si našli parketu, kde svou hloupost realizovat.
Petr Piťha (v r.1992 - 1994 ministr školství) při jedné přednášce v Hradci Králové při kritice našeho školství, mimo jiné uvedl.
Ve škole se má s žáky diskutovat, ale to, co se děje, TO NENÍ DISKUZE, TO JE TLACHÁNÍ.
Dobrý večer.
Nevím proč by měl Váš příspěvek vzbudit negativní kritiku, když je pravdivý. Nejhorší je, že někteří nepochopili, že diskuze předpokládá vyslechnout názor jiných a pokud mám jiný, tak věc uvést na pravou míru. Někteří začnou ihned útočit a někteří jsou i neurvalí a hrubí. Dnes jsme se již odnaučili spolu slušně diskutovat. Když má někdo jiný názor na diskutované téma, okamžitě diskutujícího napadne. Pak se to zvrhne v napadání a téma uniká. Přitom kdy si člověk může vyměnit názory s lidmi, se kterými by se nikdy nesetkal, tady se zkracují vzdálenosti. A plodná a slušná diskuze může přinést prospěch všem.
Barmil

XXX.XXX.104.140
Nezlobte se, ale jaký lepší příklad tlachání by jste ještě chtěl než je ten co jste tu předvedl. Stačí si to co napíšete po sobě přečíst. Vážně zkuste to. Přečtěte si to v klidu a pomalu jednou, dvakrát někdo musí i třikrát a... nádherný příklad jizlivého tlachání.
Vím, že svým "příspěvkem" jsem tuto diskuzi také nikam neposunul za což se ostatním omlouvám, ale na některé jedince mi to nedá nezareagovat.
Ja bych to nejakym tlacháním ani nenazval, ti kdo jsou starsi jako ja tezko pochopi v uvozovkách mladsi.Zmenilo se hodne, a to uz od skol.Internet je dobra věc, diky tomu. Ale praci v chovatelstvi to za vas neudela. Vždy to bude jen náhražka neceho tak jako diskuse sama o sobe, v realnem zivote každý pozna.
salvador

XXX.XXX.195.189
KaVe
napsal(a):
stačilo navázat, ne ?
Http://www.ifauna.cz/okrasne-ptactvo/diskuse/detail/3021617/prinos-a-smysl-ptaci-diskuze#a3022204.
To ne to by nestačilo, moudivláček si potřebuje pořádně potlachat na více místech
Barmil

XXX.XXX.104.140
Barmil
napsal(a):
Nezlobte se, ale jaký lepší příklad tlachání by jste ještě chtěl než je ten co jste tu předvedl. Stačí si to co napíšete po sobě přečíst. Vážně zkuste to. Přečtěte si to v klidu a pomalu jednou, dvakrát někdo musí i třikrát a... nádherný příklad jizlivého tlachání.
Vím, že svým "příspěvkem" jsem tuto diskuzi také nikam neposunul za což se ostatním omlouvám, ale na některé jedince mi to nedá nezareagovat.
Aby to nevyznělo špatně, tak toto bylo určené pro chondro.
Ono to stejne nemá smysl, protoze bych byl najivni kdybych veril cizimu anonymnímu cloveku. Chovatelstvi se neda delat pres diskusi, jestli chci neceho dosahnou, nekterym vecem lepe porozumět nezbyva mi nic jiného nez navštívit skuseneho seriozniho chovatele osobne. Tohle to je jen pro zabavu a kdo tomu veri at veri, nechme ho u toho.
chondro
napsal(a):
Zdravím,
tak když už jste teda založil to tlachací vlákno kde se bude tlachat o tom zda se tlachá, netlachá a proč se když tak tlachá bylo by vhodné kdyby jste alespon definoval co to tlachání dle vás je.
Nechtěl jsem se zapojovat do mnou založeného tématu, ale když dotaz, tak odpovídám, abych
také netlachal.
Najděte si přednášku profesorea Piťhy a máte odpověď.
Moje odpověď Vám.
Diskuze je výměna názorů na určitou otázku nebo názor opačný. I na naivní dotaz by měla být srozumitelná odpověď, podložená argumentací a ne napadání a zesměšňování. Vzbudí to podobné reakce a to je pak to tlachání a ne diskuze.
Děkuji za slušnou otázku, která do diskuze patří.
kareta
napsal(a):
Omlouvám se zato že moje odpověd nedává žádný smysl ale admin vymazal v příspěvku nademnou Muldivláčkovi poslední jednu nebo dvě věty.
Zdravím, myslím že tu narážku na psí diskusi mazal zbytečně - někdy to tady k tomu nemá daleko. V podstatě tady přispívá stejný okruh lidí a ten odkaz na loňské vlákno jsem dal proto, že se nic zásadního nezměnilo. Myslím si, že někteří provokatéři si akorát založili nový účet s jiným nickem.
Dobry vecer,
ac mladsiho veku, presto mam stejny pocit jako Moudivlacek. A take pro to mam svoje vysvetleni.
Je to zadarmo. nemusi se nic udelat proto, aby si clovek zaslouzil. Samotny respekt a slusne vychovani u nekterych jedincu skratka nestaci, nebo chybi? To nevim.
Ale nemuzeme to mit vsem za zle. Velmi zive si vzpominam na sve zacatky v diskuzich. myslel jsem si ze kdyz jsem odchoval par andulek tak ze jsem fundovany radit a ze vim vsechno ;) me rakce jiste nebyly vzdy v ramci slusneho kodexu.
Takze take pridam jednu otazku: Kdo muze posuzovat jaka odpoved jeste je koser a jaka uz ne? ;) Podle jakeho klice?
S pozdravem smidla.eu.
kareta
napsal(a):
Muldivláček tam nic hrozného nenapsal a přesto mu by konec příspěvku vymazán.Kde to žijeme ? V Koreji ?
Bylo by jednoduché řešení - inzerce na Bazoš, diskuse na Facebook(anonymové mají smůlu) a je vymalováno. Kdo chce informace ten si je najde vždycky. Admin je asi pejskař, no.
keke

XXX.XXX.166.179
kareta
napsal(a):
To mě nenapadlo. Asi jo.Ale je hloupost někomu mazat ta co napíše.A sledovat a špízovat a kontrolovat.To dělali estébáci.Admin bude asi mladší roční co neví vůbec co bylo STB.
Demokracia je kapitalizmus a kapitalizmuse niektorý ludia može robiť všetko, kapitalizmus je rakovina ludstva.
KaVe
napsal(a):
Bylo by jednoduché řešení - inzerce na Bazoš, diskuse na Facebook(anonymové mají smůlu) a je vymalováno. Kdo chce informace ten si je najde vždycky. Admin je asi pejskař, no.
Inzerce na Bazoši? děkuji pěkně ! ověřování mobilního tel. ?proč? co když mobil někdo nemá? nemůže tedy inzerovat? a ještě před časem to ověřování meily - sdělte nám, napište nám- poslal jsem je při druhém ověřovacím meilu někam a mám již několik měsíců své tel. číslo na Bazoš zablokováno, ať jdou s tímto požadavkem do pr...Dělali si snad nějakou databázi? debilové !
šiška ol.
cone
napsal(a):
Inzerce na Bazoši? děkuji pěkně ! ověřování mobilního tel. ?proč? co když mobil někdo nemá? nemůže tedy inzerovat? a ještě před časem to ověřování meily - sdělte nám, napište nám- poslal jsem je při druhém ověřovacím meilu někam a mám již několik měsíců své tel. číslo na Bazoš zablokováno, ať jdou s tímto požadavkem do pr...Dělali si snad nějakou databázi? debilové !
šiška ol.
Ja na bazosi prodavam rad a celkem uspesne (nejen ptactvo) a to overovani přes sms mi nevadi. Je to velmi navstevovany server a ZDARMA !
Z pohledu prodávajícího třeba na Aukru, kde platite za zverejneni inzeratu, dále procenta z prodeje u me bazos jednoznacne vede. A stejne davate telefonni číslo do inzeratu (alespoň většina z nas), takze když by potrebovali databazi cisel, vyberou si ji z inzerce.
Hodne jsem odbocil, nepatri to k tomuto vlaknu, takze to asi dal nerozvadejme.
lada3
napsal(a):
Ja na bazosi prodavam rad a celkem uspesne (nejen ptactvo) a to overovani přes sms mi nevadi. Je to velmi navstevovany server a ZDARMA !
Z pohledu prodávajícího třeba na Aukru, kde platite za zverejneni inzeratu, dále procenta z prodeje u me bazos jednoznacne vede. A stejne davate telefonni číslo do inzeratu (alespoň většina z nas), takze když by potrebovali databazi cisel, vyberou si ji z inzerce.
Hodne jsem odbocil, nepatri to k tomuto vlaknu, takze to asi dal nerozvadejme.
Na bazoši neinzertujem, mám nato svoj dovod.
K diskuzi zde:
Navstevoval jsem ruzne zajmove fora (hifi, fotovoltaika, skútry, motorky, elektronika a par dalších, cca 10), a nikde jsem se nesetkal s tim co se deje tady.
Vsude jinde si lide chodi radit a pomáhat, popřípadě slusne diskutovat, zde na faune (která je taky zajmove forum) si chodi znacna část jedincu jen lezit sve komplexy. Diskuzi na verjnych portalech jako NOVINKY apod nenavstevuji a naresim, zajimaji me pouze zajmove fora.
Každý muze mit svůj názor, ale dle mého by ten názor mel mit takovou formu, abych ji mohl komukoliv sdelit do oci. Tady je spousta klávesnicových hrdinu, před par lety me v diskuzi někdo vyhrozoval ze bych potreboval dat par facek. Odepsal jsem at mi sdeli svůj email, ze se domluvime kde se potkáme a vyříkáme si to, nemel jsem s tim problém protože pracovne jezdim ruzne po CR. To se stalo, odepsal jsem na nej a cekal na odpověď. Když po tydnu neprisla, pripomenul jsem se, potom podruhe.
Potom mi prisla ubrečena odpověď ze jsem nejaky u-chyl, a ze na me podava trestni oznameni na policii. Ze silaka který diskutoval jako muz se najednou stala zena jmenem Vera :)
Takze jsem mu odepsal co si o nem myslim a at oznameni klidne poda. Samozrejme nepodal.
Po registraci se toto stalo ještě jednou, tentokrát mi klavesnicovy hrdina poslal primo email, ale samozrejme se také jiz neozval když jsem ho vyzval at sdeli kde priblizne bydli a ze se během par mesicu urcite nekde potkáme.
Jak uz jsem psal, prispevky v diskuzi by mely mit tedy takovou formu, abych ji mohl komukoliv sdelit osobne a k tomu ucim i sve deti.
cistic
napsal(a):
Na bazoši neinzertujem, mám nato svoj dovod.
Muzu vedet jaky?
Ja jedine co nedelam je ze zasilam na dobírku, je s tim dost práce a když se najde někdo kdo mezitím něco sezene jinde a nevyzvedne dobírku, clovek prijde ještě o nemalou část penez.
Takze bud platba předem a nebo osobne.
lada3
napsal(a):
Muzu vedet jaky?
Ja jedine co nedelam je ze zasilam na dobírku, je s tim dost práce a když se najde někdo kdo mezitím něco sezene jinde a nevyzvedne dobírku, clovek prijde ještě o nemalou část penez.
Takze bud platba předem a nebo osobne.
Ten důvod tam několik minut byl, než byl vymazán.
kareta
napsal(a):
Omlouvám se zato že moje odpověd nedává žádný smysl ale admin vymazal v příspěvku nademnou Muldivláčkovi poslední jednu nebo dvě věty.
Dobrý den,
jen na vysvětlení - v celém tomto vlákně nebylo adminem nic vymazáno. Každý autor příspěvku má po jeho napsání určitý čas (do vložení následujícího příspěvku) pro opravy/editování svého textu. "Moudivláček" tedy upravil svůj text sám.
Přeji všem klidný adventní čas.
S pozdravem
admin.
Ono je to vse pekne, komu verit kdo je ferovi, mozna tak deset dvacet, Co ten zbytek?proc opravdovi starsi chovatele to vzdali? Mají svoji hrdost a není jim třeba se vychloubat a odepisovat, je to skoda ale uz je nikdo asi nepresvedci.A ten kdo chce znati pravdu si musí stejne najit chovatele -kamaráda skterym se dostane dajeji nez bohužel zde.
keke

XXX.XXX.166.179
kareta
napsal(a):
Pro keke. Nezlobte se ale Vám by pasovalo spíše koko...
Čo dodať na takých ludí ako ste vy, asi len toľko aky človek taká reč.
iFauna
napsal(a):
Dobrý den,
jen na vysvětlení - v celém tomto vlákně nebylo adminem nic vymazáno. Každý autor příspěvku má po jeho napsání určitý čas (do vložení následujícího příspěvku) pro opravy/editování svého textu. "Moudivláček" tedy upravil svůj text sám.
Přeji všem klidný adventní čas.
S pozdravem
admin.
Jako autor založeného tématu: Diskuze a její přínos, sděluji, že ADMIN NIC NEVYMAZAL.
Text jsem si do 15 minut po napsání upravil sám v souladu s pravidly. Proč? Vysvětlím níže.
Děkuji všem, kteří si můj text tak rychle a pozorně přečetli, že změnu textu zaznamenali.
Je to až neuvěřitelné, jak pozorní jste čtenáři a jak snadno by došlo k falešnému nařčení.
Napsal jsem text, odeslal a po několika přečteních jsem usoudil, tak jako mnohdy v minulosti, že poslední věty utíkají od tématu do kritiky jiné rubriky, což mnohdy sám kritizuji a že jsou zbytečné.
Vůbec mě nenapadlo, že si text mnoho lidí už přečetlo.
Je dobře, že se ozvali, vidím v tom jen plus, že spolu dokážeme hovořit a v tom je přínos diskuze, ikdyž se netýká přímo papoušků.
Jsem odběratelem Fauny od jejich začátků inzerce na novinovém papíru. V minulém a letošním roce mně byly uveřejněny články o chovu. Současně jsou uveřejňovány i na iFauně.
V textu mně nikdy nebylo změněno ani slovo, čehož si po zkušenostech s jinými nechovatelskými medii velice vážím.
Otakar Německý.
kareta
napsal(a):
No přece admin.Sám to vidíte.
Dobry vecer,
ja se domnivam ze admin by to byt nemel. Sam jsem v minulosti mel moznost moderovat jedno forum a nekolik roku jsem byl administratorem jineho fora. Priznam se ze ne vzdy jsem dokazal byt nestranny.
Ta otazka byla myslena spise jako recnicka, aby se kazdy mohl zamyslet a sam si doplnit. Velky kus pravdy je i v tomto vlakne, stotoznuji se s myslenkou ze kazdy by mel napsat pouze to, co je ochotny a schopny rict tvari v tvar komukoliv koho se to tyka.
Jen doplnim ze neni od veci vyvarovat se vulgarismu, drzet se zasad slusneho chovani a v podstate diskutovat tak, jako by jste prave sedeli v lavici ve skole kdy ucitel je autoritou. (mysleno vve skole pred 89 ;) )
S pozdrvem smidla.eu.
Dobrý den.
Ono je to všechno hezké psát, jak by to mělo být, co by mělo být...jenže k čemu jsou pravidla, nařízení, společenské normy, pokud se nezmění člověk? Podstata člověka je prakticky totožná a moc se toho od dávných dob lidstva nezměnilo, jen má člověk pro konání dobra či zla v rukou jiné prostředky než dříve. Začněme každý u sebe. Každý vidí tu třísku v oku přítele, ale nevidí trám ve svém oku.
M. Štěpán.
Dobrý den,
diskuse má dle mého názoru vždy nějaký přínos. Co je přínosnější než návštěva jiného chovatele a prohlídka jeho chovu spojená s diskusí o chovu. Nikdy nemohu zapomenout na dobu, kdy jako mladý chlapec jsem navštěvoval tehdy pro mne staré chovatele a s otevřenou pusou sledoval jejích chovy a poslouchal zkušenosti, které za léta nabyli. Tehdy nebyl telefon ani internet a psalo se na korespondenční lístky. Já jsem měl naštěstí otce, který ač sám mému koníčku neholdoval, tak mne jako správný táta velmi podporoval a za chovateli na návštěvy mne vozil. Pamatuji si, že jsem kladl někdy velmi hloupé a naivní dotazy na, které mi tito chovatelé mnohdy s pousmáním ale vždy odpovídali. Nikdy jsem se nesetkal s arogancí a vulgaritou, kterou zde na diskusích můžete mnohdy vidět. Dle mého soudu by měla na každou slušnou otázku padnout i slušná odpověď i když se nám může zdát hloupá. Všichni jsme nějak začínali a nikdo z nás nevěděl vše hned. Oproti tomu diskuse na v podstatě anonymních stránkách jako zde je o něčem jiném. Díky anonymitě si zde různí agresivní a jednodužší lidé mohou přijít na své. Omezit by se to dalo snad pouze přísnější registrací, kterou by se odstranila zdejší anonymita.
Zdraví Míla Stehlík tragopan.
Latimeria

XXX.XXX.71.4
Dobrý den.Také jsem se domníval, že tyto stránky mají charakter diskuse, bohužel není tomu tak.Pokud měl dotazující se dotaz, a já jsem mu mohl svými zkušenostmi poradit, odepsal jsem.Tuto možnost má každý na Fauně.Má-li jiný přispěvatel jiné své zkušenosti, má je uvádět opět jen za sebe a nedotýkat se jiného pisatele, nebo oponovat dokonce zpětnými ironickými dotazy!Dle mého názoru se jedná o věc intelektu a kultivovanosti každého jedince.Chroničtí oponenti se sami "podepisují již tím, že se nikdy nepodepisují.Stává se na těchto stránkách pravidlem, že položený dotaz se změní do formy vzájemných útoků omezených pisatelů a charakter dotazu není vůbec brán v úvahu.Proto mi nezbývá, než abych tady planě diskutoval s mediálními hulváty ignorovat trvale tyto stránky.Řimák.
Latimeria
napsal(a):
Dobrý den.Také jsem se domníval, že tyto stránky mají charakter diskuse, bohužel není tomu tak.Pokud měl dotazující se dotaz, a já jsem mu mohl svými zkušenostmi poradit, odepsal jsem.Tuto možnost má každý na Fauně.Má-li jiný přispěvatel jiné své zkušenosti, má je uvádět opět jen za sebe a nedotýkat se jiného pisatele, nebo oponovat dokonce zpětnými ironickými dotazy!Dle mého názoru se jedná o věc intelektu a kultivovanosti každého jedince.Chroničtí oponenti se sami "podepisují již tím, že se nikdy nepodepisují.Stává se na těchto stránkách pravidlem, že položený dotaz se změní do formy vzájemných útoků omezených pisatelů a charakter dotazu není vůbec brán v úvahu.Proto mi nezbývá, než abych tady planě diskutoval s mediálními hulváty ignorovat trvale tyto stránky.Řimák.
A kde jste přišel na to že diskuze nemuže mít i rovinu polemiky když na to příjde?Brečet tady nad neschopností čechů diskutovat je hloupější jak sám hloupý diskutér na kterého si tady stěžujete.Koukněte se na čeko politickou scénu která není ničím jiným než zrcadlem společnosti..
Zdravím,
naprosto souhlasím s příspěvky p. Římáka(Latimeria) a hlavně s příspěvkem p.Stehlíka(tragopan). K obsahu se nebudu vracet, ale reaguji hned na další příspěvek p. ?(chondro), který hned na začátku zvolil poněkud útočnější styl. Samozřejmě, že diskuse může mít i rovinu polemiky, ale jde na to upozornit p. Římáka nějakým příkladem a ne větou - A kde jste přišel na to...V další větě píše o brečení ( nevšiml jsem si, že by tomu něco nasvědčovalo) a do chovatelství montuje politickou scénu ( ta patří do jiné kategorie). Tady snad každý vystupuje sám za sebe. A tak na závěr - myslím si, že jeho příspěvek byl zbytečný jak pro něj, tak pro diskutující ! A na to upozorňovali ti dva přede mnou.
A O TOM TO JE ! Mějte se pěkně Weissar.
Z mého pohledu je základem normální, přínosné diskuze každý příspěvek, který má co říct k zadanému tématu - pak je zcela jedno zda je to příspěvek na základě vlastních chovatelských zkušeností nebo nějaká citace odjinud (tady by ale bylo dobré uvádět zdroj)! Jenže... jenže občas diskutují úplní diletanti, neználkové - a to je pak guláš, který bere chuť nejen zde diskutovat, ale vůbec to tady číst.
pěkný večer šiška ol.
Mám pouze jeden postřeh.Je to především formát diskuse na tohoto webu.Já navštěvuji jiný nejmenovaný web na kterém je registrace, soukromá inzerce a diskuse zdarma a ten web žije také pouze z reklam.
Ale funguje to tam trochu jinak.Pokud chce nikdo diskutovat, tak musí být přihlášený.Každý kdo si chce zadat otázku, tak jí napíše a čeká, až ji admin schválí. Po schválení se zadavatel stává moderátorem dané otázky. Poté má možnost nevhodné příspěvky vymazat či odměnit poděkováním za zajímavý příspěvek.Další možností je dát rýpalovi žlutou nebo červenou kartu. Žlutá znamená vyřazení z diskuzní otázky na ten den a červená automaticky zablokovaný přístup. Pak je jen na moderátorovi samotném jak si svojí diskusi řídí. Samozřejmě, že se to v nepřítomnosti moderátora může v diskusi zvrhnout, ale pak lze jednoduchým způsobem diskusi pročistit.
Možná by se měl admin tohoto webu nad tím zamyslet a něco s tím formátem udělat. Spousty slušných a zkušených chovatelů zde kvůli tomu nepřispívá. A to je určitě ochuzení pro toto diskusní fórum, které by tím, že by tito chovatelé znovu začali přispívat, získalo na větším kreditu. A o to by mělo jít adminovi především.
Weivlad
napsal(a):
Zdravím,
naprosto souhlasím s příspěvky p. Římáka(Latimeria) a hlavně s příspěvkem p.Stehlíka(tragopan). K obsahu se nebudu vracet, ale reaguji hned na další příspěvek p. ?(chondro), který hned na začátku zvolil poněkud útočnější styl. Samozřejmě, že diskuse může mít i rovinu polemiky, ale jde na to upozornit p. Římáka nějakým příkladem a ne větou - A kde jste přišel na to...V další větě píše o brečení ( nevšiml jsem si, že by tomu něco nasvědčovalo) a do chovatelství montuje politickou scénu ( ta patří do jiné kategorie). Tady snad každý vystupuje sám za sebe. A tak na závěr - myslím si, že jeho příspěvek byl zbytečný jak pro něj, tak pro diskutující ! A na to upozorňovali ti dva přede mnou.
Vůbec by mě nenapadlo, že na mé staré téma z 16.12.2016 se zase někdo ozve.
Dizkuze je polemika různých pohledů na určitou problematiku.
Ta naše diskuze je spíš poradna. Otázka, odpověď.
Ale i v tom je přínos, protože třeba i laický dotaz otevře diskuzi všem prospěšnou.
A těm, kteří jen napadají, jsou vugární, nic nevyplodí, těm to stejně nedojde, ale aspoň se jim uleví.
Alba

XXX.XXX.98.154
Moudivláček
napsal(a):
"Kto to vie, ten to robí. Kto to nevie, ten to učí. A kto to nevie ani učiť, ten to riadi."
Alba
napsal(a):
"Kto to vie, ten to robí. Kto to nevie, ten to učí. A kto to nevie ani učiť, ten to riadi."
Asi jsem méně chápavý. Kdybyste měl profil, neobtěžoval bych ostatní a napsal jen Vám.
Můžete tu Vaši odpověď vysvětlit? Ale můj názor je, že se hluboce mýlíte v tom, co jste jako vtip napsal.
Co si čtenář odnesl z Vaší reakce? Kdybyste nereagoval, nic by se nestalo.
Prrosím, odepište mně interně, ať zde zbytečně nezaplňujeme prostor plodnější diskuzi.
Alba

XXX.XXX.98.154
Myslel som to napríklad tak, že hoci Rosemary Low si veľmi vážim a je to odborníčka - dokonca bývalá kurátorka chovu vtákov v Loro Parque, tak jej samotný chov pozostávajúci z pár voliérok pre lori nie je zrovna mojou predstavou skutočného chovateľstva. Takto by som mohol venovať viacero ľudí, no netreba. My síce čerpáme z kních slávnych autorov, no rady skúsených chovateľov popisovaných v tých knižkách sú ozajstným bohatstvom. Tu je učiteľkou R. Low. Ale skutočná kapacita je napríklad Charles Alexander Munn, alebo lord Tavistock. No a s tým riadením je to ako s redakciou časopisu Papoušci - sami sa netaja, že časopis Papoušci dokonca musia dotovať, no aspoň trochu odborný článok od vedenia redakcie som čítal asi iba jeden. Takže kto to nevie ani učiť, ten to riadi. Ja nerád ukazujem na niekoho prstom, ale tak chcem aspoň odpovedať, ako to vidím ja. Ja si chovateľov veľmi vážim, no spravidla sú to tí, ktorí sa neprezentujú na verejnosti, lebo tí majú čas iba pre svoje zvieratá. Na druhej strane vďaka patrí aj ľuďom, ktorí tieto vedomosti vyzistia a spíšu, mnohým pomôžu. No na podstate veci to nič nemení. A spomínanému pánovi ministrovi mám jediný odkaz - súčasná generácia mladých ľudí je obrazom generácie predošlej.
Alba
napsal(a):
Jj, tenkrát se na mě vyřádila Mudr na zkoušce z anatomie, fyziologie a dost mě ponížila, dala mi ošklivou známku a moje profesorka mi na to řekla, pamatujte si " ona učí, protože nic neumí a proto učí".
Weivlad
napsal(a):
Zdravím,
Zdravím,
tak především toto pofidérní vlákno není o chovatelství jak tu píšete ale o tlachání v diskuzích.
Moji poznámku o politice jakožto zrcadle společnosti včetně etiky jste nepochopil ani se tomu nedivím.
Přispivatele kterému jsem odpověděl a který brečel nad tím že na jeho rady někdo polemicky reaguje jsem dle svého svědomí a vědomí odpověděl že diskuze ač není ryzí polemikou toto umožnuje.Tohle zde zatím nikdo nepsal a polemiku jako termín neuvedl.Jaký způsob jsem zvolil si myslím že zcela běžný nedehonestující a vy to budtetaklaskav už nekomentujte.
Pokud chce někdo opravdu poradit tak to udělá pakliže má fobii z nepříjemných reakcí může
využít interní zprávy ne?
Podtrženo a sečteno zatímco vy jste dostál meritu a jen tlacháte já napsal alespon něco málo věcného.
chondro
napsal(a):
Zdravím,
tak především toto pofidérní vlákno není o chovatelství jak tu píšete ale o tlachání v diskuzích.
Moji poznámku o politice jakožto zrcadle společnosti včetně etiky jste nepochopil ani se tomu nedivím.
Přispivatele kterému jsem odpověděl a který brečel nad tím že na jeho rady někdo polemicky reaguje jsem dle svého svědomí a vědomí odpověděl že diskuze ač není ryzí polemikou toto umožnuje.Tohle zde zatím nikdo nepsal a polemiku jako termín neuvedl.Jaký způsob jsem zvolil si myslím že zcela běžný nedehonestující a vy to budtetaklaskav už nekomentujte.
Pokud chce někdo opravdu poradit tak to udělá pakliže má fobii z nepříjemných reakcí může
využít interní zprávy ne?
Podtrženo a sečteno zatímco vy jste dostál meritu a jen tlacháte já napsal alespon něco málo věcného.
Vy ste nenapísal tiež nič vecného, ani to málo aspoň v tomto príspevku, mal ste skor využiť tú spominanú internú správu a napísať to weivladovi tam, príjemní den.
Když se chce někdo na něco zeptat tak může. Pochopitelně zde najde dva druhy lidí.
Jedni pokud ví tak slušně poradí.
Ti druzí zde vyhledávají koho by mohli napadnout a urazit.
Nejlepší je poděkovat těm co se snaží slušně odpovědět a těch druhých se nevšímat.
Zde se o diskusi nejedná, jen si tu někdo snaží léčit mindráky.
Bohužel je takových dost.