Prosím o radu, červená řepa

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
31.12.2016 14:03
Martin-rosely

XXX.XXX.144.38

Dobrý den,
v první řadě bych chtěl všem popřát do nového roku hodně zdraví a ať se daří v chovu.
pak bych měl dotaz, jestli dáváte papouškům červenou řepu.A ještě sem četl že se jim může dávat i uvařený brambor, ale nevím k čemu je to dobrý.Děkuji Martin.

31.12.2016 14:28
kubanec

XXX.XXX.103.251

Syrová brambora obsahuje ňejakou škodlivou látku která se vařenim asi zničí myslim a červená řepa obyčejná řepa cukrovka když ti to budou žrát tak proč ne a tim všim se krmí na zpestřeňí krmné dávky.

Cel

31.12.2016 15:12
Cel

XXX.XXX.226.103

kubanec napsal(a):
Syrová brambora obsahuje ňejakou škodlivou látku která se vařenim asi zničí myslim a červená řepa obyčejná řepa cukrovka když ti to budou žrát tak proč ne a tim všim se krmí na zpestřeňí krmné dávky.

Červená řepa a cukrovka to jsou dvě zcela odlišné komodity.Červenou řepu žerou úplně normálně a je pro ně prospěšná ale krmnou cukrovku do tý se jim nechce.

31.12.2016 15:34
kubanec

XXX.XXX.103.251

Mě červenou řepu nebrali a cukrovky si trochu zobli normalni jsem nezkoušel tak nemužu posoudit jeďinej přinos asi byl že ňeco ďelali a nenudili se na chvilku.

31.12.2016 15:41
Martin-rosely

XXX.XXX.144.38

Děkuji vám za rady.Uvidím jestli mi tu červenou řepu budou žrát, akorát dosti barví, tak snad se moc nezašpiní

31.12.2016 16:29
slavik

XXX.XXX.101.167

Zdravím, červenou řepu milují všichni mí papoušci když ji na kroužky nahážu na voliery nebo uvařím a nastrouhám do vaječnice. Bacha na červený trus ať nepanikaříte.
Brambory vařím slepicím.

31.12.2016 17:01
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

Martin-rosely napsal(a):
Dobrý den,
v první řadě bych chtěl všem popřát do nového roku hodně zdraví a ať se daří v chovu.
pak bych měl dotaz, jestli dáváte papouškům červenou řepu.A ještě sem četl že se jim může dávat i uvařený brambor, ale nevím k čemu je to dobrý.Děkuji Martin.

Odpovědí bylo dost, pokusím se stručně: červená řepa plus, viz literatura, moc ji neberou. Mně samec žaka ne a samice jí dá přednost před jablkem a mrkví. Doporučuji nastrouhat, smíchat s nakrálenými jablky a třeba na hrubém struhadle s mrkví, případně přisladit glukopurem a a uvidíte. Trus a vše okolo červené. Povařená, jak bylo uvedeno jim chutná víc.
Brambory, viz text MVDr. Tukač. Nejsou ověřené studie. Trochu, ale slupku a kousek pod ní pryč. Solanin. Vařením se neničí.

31.12.2016 17:20
helena.

XXX.XXX.66.189

¨mě červenou řepu berou papoušci i za syrova akorát jak již psal Moudivláček vše včetně papoušků bude dočasně červené jinak obsahuje několik druhů mastných kyselin a má slušný obsah vitamínů, ¨
vařenou bramboru jsem dávala přes zimu na přilepšenou obsahuje vlákninu, sacharidy a nějaké ty vitamíny akorát dávejte pozor na množství papoušci mi po ní slušně ztloustly.

31.12.2016 19:51
Martin-rosely

XXX.XXX.144.38

Děkuji vám všem za rady.Moc si toho vážím.

Přidejte reakci

Přidat smajlík