Pomoc s výběrem papouška =)

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
2.1.2017 11:44
hanis_bodlina

XXX.XXX.22.202

Dobrý den.
Můj přítel by rád papouška a já ráda bych mu jeho přání splnila. Jenže on by rád nějakého, který by se naučil mluvit (stačí jen pár slovíček). Dále by bylo lepší kdyby to byl typ papouška, který moc nekřičí (bydlíme v domě s jeho mámou a ona je na hluk strašně alergická...), byl by vhodný pro začátečníky ( máme jen zkušenosti s andulkami, kanárky a korelami), byl střední velikosti a také aby byl barevný, ale to není tak důležité. Samozřejmě že by papoušek měl pozornost každý den, ale občas se stává že nejsme doma přes víkend (hlídání by nebyl tak velký problém najít). Předem děkuji za odpovědi =).

2.1.2017 12:06
kubanec

XXX.XXX.103.251

Papoušek kterej se nauči mluvit a neni hlučnej nexistuje jeďiňe žako nemá hlučnej projev ale ten poušti prach z peří a vetší sklon ke škubání.

2.1.2017 12:07
kubanec

XXX.XXX.103.251

Snad mayeri ale nevim jestli se naučí mluvit.

2.1.2017 14:15
maxa

XXX.XXX.125.165

Taky se přikláním papoušek žlutotemenný mayerův.

2.1.2017 15:45
hanis_bodlina

XXX.XXX.22.202

Děkuji =) Ano vím že papoušci dělají nějaký ten hluk... Když párkrát zakřičí je to jedno, ale nesměl by křičet pořád...

2.1.2017 16:43
boza

XXX.XXX.99.73

Dobrý den Žako že nemá hlučnější projev mám doma devět let samici žaka ta to ho umí namluvit strašně moc ale když si spustí svou tak je to na sluchátka.

2.1.2017 16:47
kubanec

XXX.XXX.103.251

Takže žako je hlučňejší jak amazoňaňi třeba ?

2.1.2017 17:00
boza

XXX.XXX.99.73

Jak píšu když začnou řvát tak je to o uši jak žako tak amazonan vím co píšu já bydlím v přízemí a tchán na demnou ten má modročelího ten jeho křik slyším bez problému až dolů a obráceně, ale to není celej den toje třeba 2x3 za den a nebo když odejde te do druhé místnosti, tak spusti.

Uživatel s deaktivovaným účtem

2.1.2017 17:29

kubanec napsal(a):
Takže žako je hlučňejší jak amazoňaňi třeba ?

Dobrý den. Měl jsem doma samečka amazoňana modročelého. Po noční jsem většinou spal do jedné hodiny odpoledne. Ani jednou se nestalo, že by křičel a vzbudil mně. Je to dané výchovou a povahou papouška. Takže si myslím, že temperamentní a nevychovaný žako může být hlučnější než někteří amazoňané.

2.1.2017 18:22
boza

XXX.XXX.99.73

To nebudu komentovat jestli mám žaka nevychovanýho ale měl jste papouška který za dopoledne nepípne je divný měl jste ho v šeru a nebo spíte jak moje manželka ty kdy by jel vlak okolo postele tak ji to je jedno.

2.1.2017 18:26
kubanec

XXX.XXX.103.251

No a ja si celej život myslel že žako jen tak pěkňe hvízdá

2.1.2017 18:43
libor.ondracek

XXX.XXX.218.53

Amazonek šupinkový moje samička skoro vubec nekřičí.

2.1.2017 18:49
boza

XXX.XXX.99.73

Jo to ano strašně toho moc namluví že není rozeznat jestli mluví člověk nebo on ale jak píši má taky své dny nebude jenom mluvit je to pták tak si zařve posvím, myslím si že to je normálni a né o výchově.

2.1.2017 18:53
boza

XXX.XXX.99.73

Dobrý večer jak je stará samička.

2.1.2017 19:24
libor.ondracek

XXX.XXX.218.53

Asi 8 měsícu.

2.1.2017 19:27
petajz

XXX.XXX.144.34

libor.ondracek napsal(a):
Amazonek šupinkový moje samička skoro vubec nekřičí.

Ano, amazonci rodu pionus jsou opravdu jedni z nejtíších papoušků.

2.1.2017 19:30
libor.ondracek

XXX.XXX.218.53

petajz napsal(a):
Ano, amazonci rodu pionus jsou opravdu jedni z nejtíších papoušků.

Podle toho sem vybíral papouška.

2.1.2017 19:38

boza napsal(a):
To nebudu komentovat jestli mám žaka nevychovanýho ale měl jste papouška který za dopoledne nepípne je divný měl jste ho v šeru a nebo spíte jak moje manželka ty kdy by jel vlak okolo postele tak ji to je jedno.

Nepíši že máte papouška nevychovanýho, protože ho neznám. Moje odpověď je všeobecná. Můj amazoňan měl klec u okna a mě vzbudí sebemenší hluk v domě. Příčin proč je papoušek hlučný je více, ale všechny vycházejí z výchovy a povahy.

2.1.2017 19:57
boza

XXX.XXX.99.73

Ano v tom máte pravdu každý pták má jinou povahu a výchova dělá taky své napsal jsem jenom to co mám doma nechtěl jsem se dohadovat.Příjemný Nový rok.

2.1.2017 20:11
boza

XXX.XXX.99.73

Moje měla 5 měsíců a byla taky tichá v 10 měcícich začala první srozumitelná slovíčka ktere je učila manželka postupem času se naučila sama slovíčka který sliší nejčastěji s tím křikem nevím třeba mám jenom já uřvanou koupil jsem ji před měsícem stejně stareho samce ten moc nemluví ale spusti jeho pazvuky tak je tady v obyváku pěkně rušno.Ale nato je asi někde jiné témma.

2.1.2017 20:20

boza napsal(a):
Ano v tom máte pravdu každý pták má jinou povahu a výchova dělá taky své napsal jsem jenom to co mám doma nechtěl jsem se dohadovat.Příjemný Nový rok.

Neberu to jako dohadování, ale jako normální slušnou diskusi. Taky přeji vše nejiepší do Nového roku.

2.1.2017 20:25
boza

XXX.XXX.99.73

Omlouvám se libor.ondracek moje poslední téma sem psal vám nevšm sem si že píšete o Amazonkovi šupinkovym.

Latimeria

18.1.2017 11:36
Latimeria

XXX.XXX.71.4

Dobrý den.Nerad vám beru nadéji na papouśka, kterého by jste si pŕedstavovali vy sami.Ale bohuźel vámi udávavaným podmínkám nevyhoví źádný papouśek.Majitel takového ptáka, který reaguje na vaśe podmínky pozitivné, nebere bohuźel v úvahu, že váš papouśek bude zcela urćitě jiný!Mohu vás ujistit, že pozdější jistý prodej tohoto ptáka bude vyžadovat martirium, které si bez zkuśeností neumíte ani pŕedstavit.Přítel ve stejné situaci prodával podobně problematického jedince půl roku, a to mél dle jeho názoru štěstí.Byl to senegal a rodina celou dobu nespala, do konce života nechtéjí o papouścích ani slyśet.Ale moźná źe to váś pŕípad nebude.Pokud se již rozhodnete, nikdy ptáka nekupujte na burze-nikdy!Zjistéte si chovatele ve svem okolí a na vlastní oći se pŕesvéčte o chování papouśka, který je ochoten majitel prodat.Jedna návśtéva ale staćit nebude.Nezapomeńte se prodávajícího zeptat na krmení, eventualné na jeho zlozvyky nebo naopak návyky.V jiném prostŕedí se bude chovat jinak, moźná agresivnéji.Vaśe návśtéva u chovatele můźe být pozitivní, pokud vás pták bude slyśet.Jako nového papouśka se jej doma nesnaźte ochoćit, bude ve stresu a nebude vašim dobŕe mínéným úmyslům rozumét.Pokud toto období nezvládnete, nikdo na tom jiź nic nezméní.Papouści jsou vnímaví ptáci, kteŕí rozpoznají duśevní rozladénost majitelů okamźité.Nezdrźujte se zbytećné v jeho blízkosti, pokud nezaregistrujete jeho pozitivní reakce.Neunavujte ptáka slovním projevem se zámérem jej ućit mluvit.Tuto schopnost má hodné ptáků, ale jedinec se musí v tomto směru projevit sám.Osobné jsem toho názoru, že od źivého tvora se máme učit lépe chápat také sami sebe a svét kolem nás.Z tohoto pohledu se snaha naućit papouśka nepŕirozenému projevu jeví jako primitivní jednání, které nemá s péćí o ptáka a jeho přínos estetický pro majitele nic spolećného.Řimák.

Neregistrovaný uživatel

18.1.2017 12:01
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18

kubanec napsal(a):
Papoušek kterej se nauči mluvit a neni hlučnej nexistuje jeďiňe žako nemá hlučnej projev ale ten poušti prach z peří a vetší sklon ke škubání.

žako nemá hlučný projev tak to jste asi ještě neslyšel když žako začne "krákat a hvízdat" slyší to o tři baráky vedle...

18.1.2017 12:20
eli22

XXX.XXX.181.79

Latimeria napsal(a):
Dobrý den.Nerad vám beru nadéji na papouśka, kterého by jste si pŕedstavovali vy sami.Ale bohuźel vámi udávavaným podmínkám nevyhoví źádný papouśek.Majitel takového ptáka, který reaguje na vaśe podmínky pozitivné, nebere bohuźel v úvahu, že váš papouśek bude zcela urćitě jiný!Mohu vás ujistit, že pozdější jistý prodej tohoto ptáka bude vyžadovat martirium, které si bez zkuśeností neumíte ani pŕedstavit.Přítel ve stejné situaci prodával podobně problematického jedince půl roku, a to mél dle jeho názoru štěstí.Byl to senegal a rodina celou dobu nespala, do konce života nechtéjí o papouścích ani slyśet.Ale moźná źe to váś pŕípad nebude.Pokud se již rozhodnete, nikdy ptáka nekupujte na burze-nikdy!Zjistéte si chovatele ve svem okolí a na vlastní oći se pŕesvéčte o chování papouśka, který je ochoten majitel prodat.Jedna návśtéva ale staćit nebude.Nezapomeńte se prodávajícího zeptat na krmení, eventualné na jeho zlozvyky nebo naopak návyky.V jiném prostŕedí se bude chovat jinak, moźná agresivnéji.Vaśe návśtéva u chovatele můźe být pozitivní, pokud vás pták bude slyśet.Jako nového papouśka se jej doma nesnaźte ochoćit, bude ve stresu a nebude vašim dobŕe mínéným úmyslům rozumét.Pokud toto období nezvládnete, nikdo na tom jiź nic nezméní.Papouści jsou vnímaví ptáci, kteŕí rozpoznají duśevní rozladénost majitelů okamźité.Nezdrźujte se zbytećné v jeho blízkosti, pokud nezaregistrujete jeho pozitivní reakce.Neunavujte ptáka slovním projevem se zámérem jej ućit mluvit.Tuto schopnost má hodné ptáků, ale jedinec se musí v tomto směru projevit sám.Osobné jsem toho názoru, že od źivého tvora se máme učit lépe chápat také sami sebe a svét kolem nás.Z tohoto pohledu se snaha naućit papouśka nepŕirozenému projevu jeví jako primitivní jednání, které nemá s péćí o ptáka a jeho přínos estetický pro majitele nic spolećného.Řimák.

Zdravím. Líbí se mi Vaše názory. Máte pravdu. Naši papouši, když mám nějakou starost nebo nervy, a nemusím říci ani slovo, okamžitě poznají moje rozpoložení a chovají se jinak. Za další, nikdy jsme je neučila mluvit, je mi šumafuk, jestli mluví nebo ne, a mluví všichni. Zajímavé, ale prostě to tak je.

18.1.2017 20:21
m.zedlitzer

XXX.XXX.5.20

Latimeria napsal(a):

Dobrý večer.
Pěkně napsané. Je jasné, že bychom neměli se snažit převychovat papouška podle nás, ale naopak přizpůsobit naše chování potřebám a zájmům papouška. Každý jedinec je jiný, je to originál s různými vlohami a předpoklady. Ne všichni papoušci se naučí všemu, co bychom chtěli. Některý je vhodný pro mluvení, jiný pro akrobatické kousky a další rád zahraje basket. Je vždy potřeba vypozorovat k čemu má daný jedinec vlohy a chuť a to rozvíjet formou hry a odměny. Univerzální papoušek neexistuje. Také psychika každého jedince je jiná, jinak reaguje na vnější podněty a jinak se mění jeho chování v pubertě a při toku. Proto při výběru je důležité vědět a hlavně vidět jací jsou rodiče, jakou mají povahu a v jakém prostředí vyrůstají. Jen tak se dá s nějakou jistotou vybrat toho vhodného kyndidáta. A co se týká otázky nechání člověka spát, tak to se dá naučit. Mám 6 párů pyrur zelenolících, jeden pár papoušků konžských se kterými spoluužívám ložnici. Dnes jsou opravdu navyklí na to, že dokud spím, tak jsou zticha a ozvou se až když zjistí že jsem vzhůru a žiju. Pak se navzájem pozdravíme. A vůbec nejsou nemocní nebo neteční. Pak dovedou řádit jako černá ruka. To je již výchovou. Ale mám také nový pár pyrur, který je od rodičů, kteří jsou uřvaní a kousaví a s těmi musím ještě hodně pracovat, ty se dovedou ráno pořádně ozvat. Vlivů je mnoho a je potřeba vychytat ten správný přístup a hlavně nevnucovat papouškovi svou vůly a nelámaz nic přez koleno. Chce to trpělivost a pozorování chování papouška.

Hugo 11

30.1.2017 12:16
Hugo 11

XXX.XXX.48.22

boza napsal(a):

Ja môžem potvrdiť to čo napísal Kempes vyššie. Mal som samčeka amazoňana modročelého a presne ako hovorí, kým som sa po nočnej nezobudil tak bol ticho. Len keď išiel niekto okolo tak ho pozdravil "dobré ráno" ako vrátnik keď víta ráno zamestnancov vo firme.

30.1.2017 20:03
Horák lutino

XXX.XXX.59.243

Zkuste Papouška Královského, ale samce s DNA.

31.1.2017 10:04
krabatka

XXX.XXX.164.43

m.zedlitzer napsal(a):
Dobrý večer.
Pěkně napsané. Je jasné, že bychom neměli se snažit převychovat papouška podle nás, ale naopak přizpůsobit naše chování potřebám a zájmům papouška. Každý jedinec je jiný, je to originál s různými vlohami a předpoklady. Ne všichni papoušci se naučí všemu, co bychom chtěli. Některý je vhodný pro mluvení, jiný pro akrobatické kousky a další rád zahraje basket. Je vždy potřeba vypozorovat k čemu má daný jedinec vlohy a chuť a to rozvíjet formou hry a odměny. Univerzální papoušek neexistuje. Také psychika každého jedince je jiná, jinak reaguje na vnější podněty a jinak se mění jeho chování v pubertě a při toku. Proto při výběru je důležité vědět a hlavně vidět jací jsou rodiče, jakou mají povahu a v jakém prostředí vyrůstají. Jen tak se dá s nějakou jistotou vybrat toho vhodného kyndidáta. A co se týká otázky nechání člověka spát, tak to se dá naučit. Mám 6 párů pyrur zelenolících, jeden pár papoušků konžských se kterými spoluužívám ložnici. Dnes jsou opravdu navyklí na to, že dokud spím, tak jsou zticha a ozvou se až když zjistí že jsem vzhůru a žiju. Pak se navzájem pozdravíme. A vůbec nejsou nemocní nebo neteční. Pak dovedou řádit jako černá ruka. To je již výchovou. Ale mám také nový pár pyrur, který je od rodičů, kteří jsou uřvaní a kousaví a s těmi musím ještě hodně pracovat, ty se dovedou ráno pořádně ozvat. Vlivů je mnoho a je potřeba vychytat ten správný přístup a hlavně nevnucovat papouškovi svou vůly a nelámaz nic přez koleno. Chce to trpělivost a pozorování chování papouška.

Dobré ráno,

souhlasím, od mláděte máme samičku senegalce, která ráno nekřičí, počká, až vstaneme. Před rokem jsme k ní koupili 6-ti letého samce, který ráno vřískal strašně, dokud jsme nepřišli z ložnice do obýváku, kde mají klec. Během roku, co je u nás, se zklidnil a ráno si jen něco brumlá pro sebe, stejně jako samička. Možná je to tím, že my s manželem jsme klidní také. Sameček asi původně pocházel z nějaké ukřičené rodiny, protože i když mu není rozumět, tak dělá zvuky, jako když se někdo hádá. Samička krásně mluví, nijak jsme jí to cíleně neučili, kromě jiných si oblíbila slovo nazdar a pokaždé, když manželovi přiletí na rameno, tak mu to řekne. Umí i plno jiných slov. Samec nemluví tak, že by mu bylo rozumět, kromě svého jména, ale umí zase jiné zvuky, vydává lidský kašel a pokaždé, když se někdo směje, tak se přidá, i v televizi. Každý je jiný, pro mě je důležité, že si sedli spolu a rádi se pomazlí i s námi. Co se týká křiku, občas si samozřejmě zakřičí, jsou to papoušci a je to pro ně přirozené, ale žádná katastrofa to není. Každopádně pokud někdo žije v domě s někým, kdo je strašně alergický na hluk, tak bych pořízení papouška zvážila a s dotyčnou osobou to probrala předem, než abych pak papouška musela dát pryč...

Přidejte reakci

Přidat smajlík