Pyrura zelenolící tyrkys-opalín - samec - nejraději jablka (česká ze sadů u Ostroměře, kupovaná ze supermarketu opravdu moc ne, často jsme docela koukali, jak to selektuje
, mrkev, hroznové víno, brokolice (syrová i vařená), sterilovaná kukuřice, grep, pomelo, pomeranč, červená řepa vařená, ledový salát, sušené i čerstvé chilli papričky, všechny možné ořechy, rajčata
Korela - samec - dřív byl pouze na zrní, nyní cca 2 měsíce u nás pomalu a opatrně ochutnává ovoce a zeleninu - takže jablka, grepy a ledový salát spolehlivě, hroznové víno občas, jinak zatím nic moc
Ani jeden z nich si nevezme banán, kiwi, granátové jablko
U samicky zvitazila chilli papricka /rawit 225.000 Scovilleho j..1-2x denne ale samec ju nema rad u toho je vitaz passion fruit /marakuja / a granatove semienka. potom nasleduje kiwi ale skor sladsie golden kiwi a nasleduje jablko, naklicene mungo a dvojtyzdnove zasadene semienka slnecnice do kvetinaca je tiez hit - to uz nie su vyhonky ale rastlina.Prekvapilo ma ako maju radi rozmrazene semena rakytnika a sipky skor cerstve.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Aby ti neztrvrdli játra jako po slunečnici.
Pan libor ondraček napsal, že chová amazonka a ať každý napíše, co jeho papoušci rádi.
Každý diskutující odpověděl pravdivě, ale nevím, k čemu to tazateli bude.
Amazonek má jiné požadavky než korela a další uváděné.
To je jako bych se ptal, co má ráda husa a co ráda kachny. Oboje jsou vrubozubí. Jeden býložravec jeden všežravec. Omlouvám se za poučování ze znalostí základní školy.
Amazonci, amazoňani a snad eklekti jsou podobní v potravě, ale stepní australští papoušci jsou nebe a dudy, jak se říká.
Ale mám dojem, že otázka zněla všeobecně, ne jako konkrétní dotaz, ale přeto, někdo má rád holky jiný vdolky.
Moudivláček
napsal(a):
Pan libor ondraček napsal, že chová amazonka a ať každý napíše, co jeho papoušci rádi.
Každý diskutující odpověděl pravdivě, ale nevím, k čemu to tazateli bude.
Amazonek má jiné požadavky než korela a další uváděné.
To je jako bych se ptal, co má ráda husa a co ráda kachny. Oboje jsou vrubozubí. Jeden býložravec jeden všežravec. Omlouvám se za poučování ze znalostí základní školy.
Amazonci, amazoňani a snad eklekti jsou podobní v potravě, ale stepní australští papoušci jsou nebe a dudy, jak se říká.
Ale mám dojem, že otázka zněla všeobecně, ne jako konkrétní dotaz, ale přeto, někdo má rád holky jiný vdolky.
Zdravím vy se musíte v tom důchodě hodně nudit že musíte vše komentovat.
Když nechcete kloudně odpovědět tak raději nepište.
Děkuji David.
david8814
napsal(a):
Děkuji David.
Vážený,
netrpíte komlexem méněcennosti? V diskuzi jsem napsal svůj názor a odpověděl, pokud Vám to uniklo. Jaký přínos do diskuze jsou ty Vaše 2 řádky? Lépe čtěte a pak odpovídejte.
Proč píšete k otázce Vy, když sám jste nic než výtku jenomu diskutujícímu nevyplodil?
david8814
napsal(a):
U mě vyhrávají na plné čáře třešně škoda že se nedají sehnat po celí rok už se těším až zase budou.
Nedávno jsem viděl v Makru mražené třešně, když jsem tam hledal borůvky. Je otázka jestli po rozmražení by to k něčemu bylo. Vzpomínané borůvky mě berou dobře, jsou i po rozmražení celkem "neblátivé".
Já vždy tak dva pytlíky třešní mrazím, třeba do nějakého zákusku nebo tak... zkoušela jsem dávat papouškovi a i když to bylo na pecku rozmrzlé, dala přednost jablku( jindy je jablko jablkem a třešeň vítězí), myslím že to bylo tím, že to nepuklo a nerozprsklo se mi do ksichtu jako se to stane vždy když papouščice zobne a naruší povrch( máme strašně šťavnaté, takže to prská).
jinak borůvky mrazím ve velkém( pomáhají mi když je mi třeba blbě, nebo taky do zákusků) a to se může utlouct( hrozno je hroznem a jde se na borůvky), ty mi pro změnu hází na zem a pak mám modrý nohy
alex66
napsal(a):
Nedávno jsem viděl v Makru mražené třešně, když jsem tam hledal borůvky. Je otázka jestli po rozmražení by to k něčemu bylo. Vzpomínané borůvky mě berou dobře, jsou i po rozmražení celkem "neblátivé".
Zdravím už jsem je zkoušel zamrazit ale když je rozmrazíte tak je z nich je kaše a to už mě papoušci neberou.
Moudivláček
napsal(a):
Vážený,
netrpíte komlexem méněcennosti? V diskuzi jsem napsal svůj názor a odpověděl, pokud Vám to uniklo. Jaký přínos do diskuze jsou ty Vaše 2 řádky? Lépe čtěte a pak odpovídejte.
Proč píšete k otázce Vy, když sám jste nic než výtku jenomu diskutujícímu nevyplodil?
Děkuji za starost ale žádný komlex (komplex) nemám jen mě zaráží že se skoro v každé diskuzi najde někdo a začne to blbě komentovat.Omlouvám se vám že nemohu tolik přispívat k diskuzi jako vy protože jsem pracující člověk a nemám čas sedět celí den na Fauně.
david8814
napsal(a):
Děkuji David.
Dobrý bečer.
Nechtěl jsem reagovat na toto téma, ale nedá mi to.
Jen pár poznámek. Opravdu je rozdíl odkud papoušek pochází a tomu odpovídá i strava. To zaprvé. Takže bych to nebral na lehkou váhu. Za druhé- jsou lidi, kteří mají znalosti a zkušenosti a neumějí nebo nechtějí se s ostatními o ně podělit. A pak jsou chovatelé, kteří se rádi podělí o své postřehy. A ti jsou pro diskuzi přínosní, ať mají názory nebo odpovědi, které se nemusí některým líbit. Ale od toho je diskuze. Jen to chce naslouchat. A je úplně jedno jestli jsou v důchodu, nebo pracují, to je o něčem jiném. Pak za třetí můj postřeh. Pokud již mladí papoušci nebudou navyklí na různé ovoce a zeleninu, těžko si budou v pozdějším věku na ni zvykat. Pak se klidně stane, že stejný druh bude brát různé druhy a některé odmítat. Dávám všem pyrurám stejné ovoce a zeleninu a jasně je vidět, že každý bere něco jiného. Takže nemůžu jednoznačně říci, že pyrury nejraději to, či ono. Chce to zkoušet a hledat.
papousekk

XXX.XXX.57.80
alex66
napsal(a):
Ja zamrazujem ceresne aj visne, ale musite ich pred zamrazenim rozlozit na plech, a az po zamrazeni ich dat do vrecusok. Potom ked treba, z vrecuska ich vysypete napriklad na tanier a mozete podavat. Zatial sa mi nestalo, ze by boli blatove.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18
Žako/samička
banány, hodně banánu, pořád banány a hroznové víno k tomu, řapíkatý celer, a v sezóně třešně, jahody, jinak gran. jablko taky, okurky, prostě ta naše sežere všechno ale banán musí mít každý den, ten si dožaduje... "banánek, dáme banánek, jooo? "
m.zedlitzer
napsal(a):
Dobrý bečer.
Nechtěl jsem reagovat na toto téma, ale nedá mi to.
Jen pár poznámek. Opravdu je rozdíl odkud papoušek pochází a tomu odpovídá i strava. To zaprvé. Takže bych to nebral na lehkou váhu. Za druhé- jsou lidi, kteří mají znalosti a zkušenosti a neumějí nebo nechtějí se s ostatními o ně podělit. A pak jsou chovatelé, kteří se rádi podělí o své postřehy. A ti jsou pro diskuzi přínosní, ať mají názory nebo odpovědi, které se nemusí některým líbit. Ale od toho je diskuze. Jen to chce naslouchat. A je úplně jedno jestli jsou v důchodu, nebo pracují, to je o něčem jiném. Pak za třetí můj postřeh. Pokud již mladí papoušci nebudou navyklí na různé ovoce a zeleninu, těžko si budou v pozdějším věku na ni zvykat. Pak se klidně stane, že stejný druh bude brát různé druhy a některé odmítat. Dávám všem pyrurám stejné ovoce a zeleninu a jasně je vidět, že každý bere něco jiného. Takže nemůžu jednoznačně říci, že pyrury nejraději to, či ono. Chce to zkoušet a hledat.
Zdravím já chápu že každý papoušek ve své domovině má svou přirozenou stravu kterou my jako chovatelé v našich podmínkách nikdy nedocílíme.
A je jasné že každý chovatel si své papoušky naučí na něco trochu jiného, proto je tato diskuze co zrovna u něj mají nejraději.
Každý chovatel aspoň podle mně se snaží i v našich podmínkách jim dopřát co nejpestřejší a nejkvalitnější stravu i když třeba teď přes zimu to není tak ideální.
Pyrury - nejvíc jablko, pak hroznové víno, pomeranč, červ.řepa, okurka, mrkev v létě malina, jahoda, rybíz
Aymary - jablko, okurka, mrkev
Rosely - jablko, okurka, občas mrkev, v létě malina, jahoda, rybíz
Korely - jen okurka (ukrojený plátek na kulíku vyklovou zevnitř a obrubu nechají).