capkac

XXX.XXX.22.26
Dobry den, myslite ze je dobre si koupit paru amazonanu, ktera je stara 6 roku a jeste nic neodchovali u chovatele? Meli pouze 2 krat a to cista vejce u nej a samice sedela a nic ? Dekuji vsem za rady. Amazonany jsem nikdy nemel jeste.
tramtada

XXX.XXX.195.189
capkac
napsal(a):
Dobry den, myslite ze je dobre si koupit paru amazonanu, ktera je stara 6 roku a jeste nic neodchovali u chovatele? Meli pouze 2 krat a to cista vejce u nej a samice sedela a nic ? Dekuji vsem za rady. Amazonany jsem nikdy nemel jeste.
Jestliže měl tento pár už 2x čistou snůšku tak určitě bych je nekupoval.
tramtada
napsal(a):
Jestliže měl tento pár už 2x čistou snůšku tak určitě bych je nekupoval.
Přesně tak, raději koupit mladší a počkat. V ceně mladých jak je psáno výše, se to hodí, ale též se může stát, že v novém prostředí rok dva nezahnízdí a pak budou zase čisté, tak již bude s jejich prodejem problém, protože to si již každý rozmyslí kupovat starší ptáky. Myslím že by chtělo vyměnit samce.
kareta
napsal(a):
Problém je už dnes prodat tyto ptáky i mladé.Dalo by se říct NEPRODEJNÍ.
Vse je prodejne, ale u zdejších je neprodejne skoro vse.Jinak proc to neskusit, nekdy opravdu staci jen změna a nemusi to byt změna k lepšímu klidne muze byt prostředí horsi.jeden chovat prodal starsi pary mnichu, pry u neho nic nedelaji, mel voliery luxusni ptaci byli prodany do volier které drzely samo o sobe a pristi rok mladych plno, proc u byvaliho majitele nemeli nic nebo se nic nelihlo tez nikdo nikdy nezjistil. Jinak chovatelsti není o tom ze každý par odchova.
capkac
napsal(a):
O venezuelcích je všeobecně známo že úspěšně zahnízdí podstatně později než spousta jiných druhů amazoňanů /např.modročelých/.Z vlastních zkušeností první neoplozená snůška v pětí letech, první odchov v sedmi letech.Podle zkušeností u tohoto druhu samci dospívají později, proto ty neoplozené snůšky.Nebál bych se do toho jít, ptáci jsou na začátku chovnosti a odpadá dlouhé čekání.
barp58
napsal(a):
Ano, je to pravda. Nemá cenu je chovat. Raději lepší amazońany.
Proč je nemá cenu chovat? Že jsou neprodejní? Záleží za jakou cenu. To dnes to platí o mnoha druzích.
Malý zájem se domnívám je proto, že nejsou zvlášť líbiví a jsou moc hluční, což je problém. Jaký cíl má Váš chov? Jestli jen zisk, tak nechovat, jestli potěšení z odchovu dosud neodchovaného druhu, tak chovat. A pokud se vydaří, tak za velice nízkou cenu budou mladí pryč.
Já mám pár od mláďat 6 let a ani vajíčko a těším se, dělám pro to vše možné, že snad letos. Od modročelých odchovy běžně a to jsem před časem doplňoval jedné samici koupeného 12 let starého samce. Hned první léto odchov.
ne

XXX.XXX.195.189
Prodávají se v pohodě, samozřejmě za ně nemůžete chtít 10000, ale za 4000 - 4500 kus se normálně prodají.
Je to tak nebal bych se toho, stejně tak mlada para nemusi byt vše ok, muže stačit jine prostředi a muže byt odchov, mam zhruba 4měsice par rok 12.je harmonicky z přirozeneho vyběru a zatim se samici na bidlo budky vubec nechce, všechno chce čas a pokud jsou za rozumnou cenu šel bych do toho,
Melanoptera

XXX.XXX.57.80
petajz
napsal(a):
O venezuelcích je všeobecně známo že úspěšně zahnízdí podstatně později než spousta jiných druhů amazoňanů /např.modročelých/.Z vlastních zkušeností první neoplozená snůška v pětí letech, první odchov v sedmi letech.Podle zkušeností u tohoto druhu samci dospívají později, proto ty neoplozené snůšky.Nebál bych se do toho jít, ptáci jsou na začátku chovnosti a odpadá dlouhé čekání.
Toto je najvýstižnejšia rada, tej by som sa držal. Keď má chovateľ 6-ročný pár amazoňanov kurika a mali už 2-krát vajíčka, hoci čisté, je bláznovstvo sa ich zbavovať. U tohto druhu je človek rád, keď vôbec majú vajíčka. Za ich nízkou cenou stoja dávnejšie dovozy. Ak máte výlet aspoň 3 m a zálet aspoň 1,5 - 2 m dlhý, tak si ich kúpte. Sú to veľmi nedocené amazoňany, rovnako ary zelenokrídle. Trhová cena často mení prístup chovateľa. Rozhodujte sa srdcom.
capkac

XXX.XXX.91.10
Kolik by jste za ten par dali ? Cena je 12 000 kc, chovani cely rok venku ve voliere.
hyty
napsal(a):
Optimalni cena by byla 10tis.
To podle mne není vůbec optimální cena.Za mládě dáte zhruba 4 tisíce a za šest roků čekání by jste dal jenom tisícovku?Trošku málo nemyslíte?Sám by jste je asi za takovou cenu neprodával pokud by jste je měl.Pro zadavatele.Ta cena je podle mě rozumná na rozdíl od toho celoročního chovu venku.To určitě rozumné není.
ne

XXX.XXX.195.189
petajz
napsal(a):
To podle mne není vůbec optimální cena.Za mládě dáte zhruba 4 tisíce a za šest roků čekání by jste dal jenom tisícovku?Trošku málo nemyslíte?Sám by jste je asi za takovou cenu neprodával pokud by jste je měl.Pro zadavatele.Ta cena je podle mě rozumná na rozdíl od toho celoročního chovu venku.To určitě rozumné není.
Je pravda, že vzhledem k obtížnosti dosažení odchovu u tohoto druhu si tihle amazoňani zasluhují vyšší cenu. Nemnoží se tak snadno a ochotně jako modročelý.
Ja mam par na prodej kdyby někdo chtěl
1.0 rok 016
0.1 rok 15 muj odchov
oba s DNA
stav 100%
cena za par je 9500kč
klidní neplaší se
telefon je v profilu kdyby někdo mel zájem.
Melanoptera

XXX.XXX.57.80
capkac
napsal(a):
Kolik by jste za ten par dali ? Cena je 12 000 kc, chovani cely rok venku ve voliere.
Pokiaľ majú komplet prsty a pazúriky a ostatným informáciam a chovateľovi dôverujete, tak to nie je prehnaná cena. Vždy sa treba spýtať, za koľko by som ich predal ja? Na druhej strane nízka cena môže byť podozrivá. Skúste cenu zjednať, ak sa na to cítete a daný chovateľ na to pristúpi. Stretnite sa na 11 000, - KČ a obe strany budú spokojné.
vincek 28

XXX.XXX.214.119
abc11
napsal(a):
Koupil jsem 5 letý pár za 10000, loni 1x čistá snůška.Je pravda, že to jsou křiklouni, hlavně samec.
Dobrý večer
Taky o nich přemýšlím ale celkem mě odrazuje to že křičí?
Je to horší než alexandři čínští?Nebo Patagonci?
Děkuji za odpověď.
vincek 28
napsal(a):
Dobrý večer
Taky o nich přemýšlím ale celkem mě odrazuje to že křičí?
Je to horší než alexandři čínští?Nebo Patagonci?
Děkuji za odpověď.
Mam 4letou paru pořvou si jen rano po vypuštěni navečer ale neni to nekonečny křik asi je to jak ktery ptak, hned vedle mam dvě pary činanu ti dělaji větši kraval vubec bych se venezuelcu nebal,
ikor

XXX.XXX.120.249
hyty
napsal(a):
Mam 4letou paru pořvou si jen rano po vypuštěni navečer ale neni to nekonečny křik asi je to jak ktery ptak, hned vedle mam dvě pary činanu ti dělaji větši kraval vubec bych se venezuelcu nebal,
Ja mám všeté 3-druhy činské, patagoec, venezueli.možem povedat že mne nevady komu vady krik tak nemá to kupovať.