Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Bara123456

16.1.2017 10:18
Bara123456

XXX.XXX.201.41

Prosím o radu, máme vybraného papouška - aratinga jendaj. Chceme ho do bytu. Na několika stránkách jsem našla, že min velikost klece je 1x1x1m. Ale na X dalších stránkách, že je to velmi oblíbený "mazel" a je vhodý do bytu a pokud bude mít možnost každodenního proletu, tak mu stačí menší klec. Chci se tedy zeptat, zda by klec o velikosti v80š80h50 stačila? Větší klec nemůžu sehnat.. zbytek jsou jen voliery a to i ty, které mají 1m na výšku mají šířku a hloubku jen 50... Děkuju za radu.

16.1.2017 12:56
kareta

XXX.XXX.84.6

Když ho budete denně pouštět tak mu to stačí.Ale ještě si to být Váma pořádně rozmyslím.Aratinga do bytu ?Sousedi nebudou moc nadšeni.Víte že to jsou křiklouni.

16.1.2017 14:24
jaajina

XXX.XXX.89.124

Dobrý den já bych také měla dotaz ohledně klece, stačí tato klec pro pap.konžský fant.

16.1.2017 14:28
jaajina

XXX.XXX.89.124

jaajina napsal(a):
Dobrý den já bych také měla dotaz ohledně klece, stačí tato klec pro pap.konžský fant.

Velikost je 150+85+85.

16.1.2017 16:42
kareta

XXX.XXX.84.6

Jasně že stačí když ho budete denně pouštět.

16.1.2017 16:45
kareta

XXX.XXX.84.6

Ty soustružená bidla vyhodte a dejte mu tam přírodní ruzných pruměru.Jedno tak silné aby ho neobejmul prstama.

Bara123456

16.1.2017 22:08
Bara123456

XXX.XXX.238.45

kareta napsal(a):
Když ho budete denně pouštět tak mu to stačí.Ale ještě si to být Váma pořádně rozmyslím.Aratinga do bytu ?Sousedi nebudou moc nadšeni.Víte že to jsou křiklouni.

O křiku vím, ale dle několika "webů s radou, jakého papouška vybrat" tento naprosto vedl. Navíc jsme se na něj byli podívat a na rozdíl od všech ostatních druhů, které chovatel má tento ani nehlesl. A chceme ho do bytu, který je ve dvougenerečním domě, žijeme zde s manželem a v patře pod námi bydlí rodiče - jen nemáme na zahradě prostor pro vhodnou voliéru a na zimu by stejně měl být v teple. Tak nevím, jak moc "kruté" to s tím křikem je... např jestli se manžel po noční nevyspí :-D... ale máme dvě andulky a ty kříčí, že jsou slyšet přes zavřené dveře až ven smajlík

Bara123456

17.1.2017 08:16
Bara123456

XXX.XXX.201.41

Ještě jen na upřesnění jedná se o ručně dokrmeného papouška.
Někde jsem četla, že ručně dokrmení nebývají tak hluční, protože jsou zvyklí na kontakt.
Může to tak skutečně být?

17.1.2017 11:00
Jak chceš

XXX.XXX.216.7

Dobrý den ano jsou opravdu hluční i Ti ručně dokrmení..
Ano jsou moc hezcí ale ten křik za to nestojí..
Je spousty jiných papoušků záleží co si od papouška slibujete kolik do něj chcete investovat..
Pokud to myslíte vážně a jste skálopevně rozhodnuta mít papouška tak si kupte žaka..
Jinak přeji krásný den smajlík

17.1.2017 14:13
kareta

XXX.XXX.84.6

Nedáte si říct a nevěříte. Tak Vám to řekne manžel až po noční.Ze začátku nic ale počkejte ažse papoušek otrká tak za týden A to je pořád do kola. Jaký papoušek nekřičí ? Každý zdravý papoušek křičí protože je zdravý.Kupte si ryby.

Bara123456

17.1.2017 15:34
Bara123456

XXX.XXX.201.41

kareta napsal(a):
Nedáte si říct a nevěříte. Tak Vám to řekne manžel až po noční.Ze začátku nic ale počkejte ažse papoušek otrká tak za týden A to je pořád do kola. Jaký papoušek nekřičí ? Každý zdravý papoušek křičí protože je zdravý.Kupte si ryby.

Samozřejmě je mi jasné, že papoušek kříčí. Jde mi jen o to, jestli tenhle až tak moc. Protože vím, že jsou lidé, kteří je v bytech mají. Chtlěla jsem se zde informovat od zkušených chovatelů.Protože mám jen informace z internetu vč informace, že ručně odchovaný papoušek je klidnější. Bohužel se zde dočkám jen rýpavých komentářů. Děkuji.

17.1.2017 15:56
kareta

XXX.XXX.84.6

Paní nikdo do Vás nerýpe jen jsem napsal pravdu s hlukem aratingí a to je jedno jaký je to druh. Jinak jestli nevěříte tak si kupte a přečtěte si nějakou literaturu.Jinak přeju manželovi klidný spánek po noční směně.O mlouvám se chytrolínům za grubky.

17.1.2017 16:54
Jak chceš

XXX.XXX.216.7

Dobrá tak jinak..
Asi před 3 lety se stalo že jsem doma měl 3 aratiga sluneční ručně dokrmené..
Úplné mazlíčky no nic méně byl u mě kamarád na návštěvě no a prostě on to chce pro děti a nešlo mu to rozmluvit že si koupí klec a atd.. Nakonec si pro aratingu přijel i s kamarádem a nějakou paní.. Tak nakonec vzali všechny 3 mladé..
Můj kamarád mi po 14 dnech volal že se to už fakt nedá vydržet " ja jsem Ti to říkal"
Ten jeho kamarád vydržel víc asi 2 měsíce.. Co paní to nevím " mužu zjistit "
Nikdo Vám nechce poradit zle ale aratiga, mnišek, alexandr, nandej to podle mě není papoušek do domácnosti..

17.1.2017 17:09
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

Bara123456 napsal(a):
Samozřejmě je mi jasné, že papoušek kříčí. Jde mi jen o to, jestli tenhle až tak moc. Protože vím, že jsou lidé, kteří je v bytech mají. Chtlěla jsem se zde informovat od zkušených chovatelů.Protože mám jen informace z internetu vč informace, že ručně odchovaný papoušek je klidnější. Bohužel se zde dočkám jen rýpavých komentářů. Děkuji.

Paní, napsala jste, že máte 2 andulky a ty křičí přes dveře. To je jemné šveholení proti tomu, co si koupíte. nhgg Vám to dobře napsal. Co je pro jednoho nesnesitelný křik, druhý i já to vnímá pozitivně.
Pokud Vám křičí 2 andulky, je volba aratingy omyl, zvláště v létě po noční směně.
Sama se rozhodněte, sama neste důsledky.

17.1.2017 20:46
B.V.

XXX.XXX.238.45

Pap.

Bara123456

17.1.2017 20:47
Bara123456

XXX.XXX.238.45

Bohužel jsem si papouška vybrala na základě informací z několika webu, kde tento druh vycházel jako vhodný. Bohužel informace o křiku mám také jen z webu. Neříkám, že pánovi nevěřím a nedám si říct. Jen jsem konstatovala to, co jsem se dozvěděla. Proto jsem se proti komentáři osocila. Slyšela jsem křičet pouze Alexandry. Může mi někdo doporučit jaký druh zvolit? Tito zivocichove mi uchvátili. Opět mám jen z internetu doporučení, že pokud chci papouška do klece a domů, měla bych si vybírat z jiho amerických druhů, údajně lépe zvládají pobyt v kleci, ale samozřejmě potřebují prolet. Vím, že zde bylo již x diskusi na toto téma, ale chtěla bych si nechat poradit, jakého papouška je možné chovat doma v kleci 80x80*50 s každodenním puštěním ven z klece. zda takový tedy vůbec existuje. Dekuju.

17.1.2017 21:17
EvaNM

XXX.XXX.234.255

Podle mne by jste si měla nejdřív nastudovat literaturu o charakteristikách různých papoušků a péči o ně. (již zde bylo doporučeno). Stejně si tuto literaturu kvůli péči o nového papouška a jeho výživě musíte obstarat a prostudovat před tím, než si nějakého pořídíte. Možná nejen informace o hlučnosti, ale také o nárocích papouška na péči Vám více otevřou oči, když, jak se mi zdá, příliš nevnímáte rady zkušených chovatelů. Doporučuji knihy od Tony Silva - Průvodce chovem papoušků a Rosemary Low - Chov papoušků a Výživa papoušků. Všechny tituly jsou aktuálně k dostání. Je to sice jistá investice (avšak zlomek hodnoty papouška), která se však Vám i papouškovi bohatě zúročí v jeho zdraví a spokojenosti a následně Vaší radosti z něj. Věřte mi, píšu z vlastní zkušenosti a s co nejlepším úmyslem poradit Vám.

17.1.2017 21:26
Jak chceš

XXX.XXX.216.7

Kolik jste ochotná za "noveho člena rodiny dát korun?"
Co od něj očekáváte, aby mluvil? Nebo jenom pískal?

Bara123456

17.1.2017 21:44
Bara123456

XXX.XXX.238.45

EvaNM napsal(a):
Podle mne by jste si měla nejdřív nastudovat literaturu o charakteristikách různých papoušků a péči o ně. (již zde bylo doporučeno). Stejně si tuto literaturu kvůli péči o nového papouška a jeho výživě musíte obstarat a prostudovat před tím, než si nějakého pořídíte. Možná nejen informace o hlučnosti, ale také o nárocích papouška na péči Vám více otevřou oči, když, jak se mi zdá, příliš nevnímáte rady zkušených chovatelů. Doporučuji knihy od Tony Silva - Průvodce chovem papoušků a Rosemary Low - Chov papoušků a Výživa papoušků. Všechny tituly jsou aktuálně k dostání. Je to sice jistá investice (avšak zlomek hodnoty papouška), která se však Vám i papouškovi bohatě zúročí v jeho zdraví a spokojenosti a následně Vaší radosti z něj. Věřte mi, píšu z vlastní zkušenosti a s co nejlepším úmyslem poradit Vám.

Děkuji, literaturu si určitě ráda nastuduji. Jen jsem měla v plánu si "vyhlídnout" druh a následně si přímo o daném druhu vše prostudovat a následně péči apod. Zatím jsem měla info bez literatury a zeptala jsem se na dvě jednoduché věci, které mi nejvíce zajímali. Nezlobte se, ale nikdo mi tu žádnou radu, kteru bych měla vnímat neposkytl - jen info o tom jak to je a když jsem se zeptala, zda i ručně dokrmený papoušek je stejný, tak jsem byla ta špatná, která si má koupit ryby. Jediný kdo mi podal reálnou informaci byl "Jak chceš". Vám moc děkuji za doporučenou literaturu.

Bara123456

17.1.2017 21:49
Bara123456

XXX.XXX.238.45

Jak chceš napsal(a):
Kolik jste ochotná za "noveho člena rodiny dát korun?"
Co od něj očekáváte, aby mluvil? Nebo jenom pískal?

Upřímně jsem nad cenou až do detailu nepřemýšlela, Aratinga je kolem 2500, -. Nevím jak jinak se ceny pohybují, ale řekněme 4000, -. Mluvení by bylo jen zpestřením. Nemusí nutně mluvit. Spíš bych ho brala jako "parťáka" sezení na rameni a drbání. Poznání zajímavé povahy. Nevím, jak přesně to vyjádřit.

17.1.2017 22:03
Jak chceš

XXX.XXX.216.7

Jasně a co třeba Papoušek Senegalský..
Nebo nějaký Amazonek je jich spousty..
Mrkněte na to.. Je super že jste se poradila..
Hlavně se neunáhlit nebo je to parťák třeba i na 20-50let.

17.1.2017 22:06
lupus4

XXX.XXX.212.29

Bara123456 napsal(a):
Upřímně jsem nad cenou až do detailu nepřemýšlela, Aratinga je kolem 2500, -. Nevím jak jinak se ceny pohybují, ale řekněme 4000, -. Mluvení by bylo jen zpestřením. Nemusí nutně mluvit. Spíš bych ho brala jako "parťáka" sezení na rameni a drbání. Poznání zajímavé povahy. Nevím, jak přesně to vyjádřit.

Se sporem zda aratingu, či ne, se zcela zapomnělo na velikost klece...

ale chtěla bych si nechat poradit, jakého papouška je možné chovat doma v kleci 80x80*50 s každodenním puštěním ven z klece. zda takový tedy vůbec existuje.

tak představím-li si cca 22hod "pobyt" v 80 x 80 x 50 tak mě z toho vychází JEN

andulka, max korela, aymara, možná pyrura - nic většího bych tam necpal
(argument, že nějací joudové v tom mají kdeco, neznamená, že je to OK pro welfare zvířete.).

Bara123456

17.1.2017 22:23
Bara123456

XXX.XXX.238.45

Jak chceš napsal(a):
Jasně a co třeba Papoušek Senegalský..
Nebo nějaký Amazonek je jich spousty..
Mrkněte na to.. Je super že jste se poradila..
Hlavně se neunáhlit nebo je to parťák třeba i na 20-50let.

Tyto druhy by mohli být chovány v kleci, kterou jsem uváděla? První jsem se raději ptala na velikost klece a údajně by to šlo, když by měl papoušek denně přístup ven.

Bara123456

17.1.2017 22:35
Bara123456

XXX.XXX.238.45

lupus4 napsal(a):
Se sporem zda aratingu, či ne, se zcela zapomnělo na velikost klece...

ale chtěla bych si nechat poradit, jakého papouška je možné chovat doma v kleci 80x80*50 s každodenním puštěním ven z klece. zda takový tedy vůbec existuje.

tak představím-li si cca 22hod "pobyt" v 80 x 80 x 50 tak mě z toho vychází JEN

andulka, max korela, aymara, možná pyrura - nic většího bych tam necpal
(argument, že nějací joudové v tom mají kdeco, neznamená, že je to OK pro welfare zvířete.).

Ano právě proto byla i moje první otázka, zda je tato klec vhodná. Bohužel na voliéru nemám prostor a např menší voliéry mají rozměry100x52x52 což mi přijde prašť jako uhoď. A voliéra co by na šířku měla alespoň 80x80 už je zase moc vysoká. Znamenalo by to cca 4 hodiny denně venku z klece někdy i více.

Květa564

15.9.2020 11:01
Květa564

XXX.XXX.221.234

Dobrý den, chtěla bych poradit.. chci si pořídit aratingu sluneční a chci se zeptat jestli stačí klec 54x54x146cm?

15.9.2020 14:04
vmakovicky

XXX.XXX.60.198

Aratingové jsou zdatnými letci, kteří ocení prostornou voliéru. Velikost venkovní voliéry: 5 x 1,4 x 2 m (d x š x v).https://www.papousci.com/clanky-online/clanek/aratinga-slunecni-v-nasich-chovech-a-jeho-vyskyt-ve-volne-prirode

15.9.2020 15:28
pavel55

XXX.XXX.16.153

Aratinga jendaj je velice hlučný s andulkama se to nedá srovnávat, čím jsou starší tím jsou hlučnější.

16.9.2020 13:52
eli22

XXX.XXX.58.42

Rotvik napsal(a):
https://www.mujchlupac.cz/chlupaci/papousek-s-hlasem-jako-zvon/1133

https://www.youtube.com/watch?v=A-qTQhE2Ndc

A to je jenom slabej čajíček

To je opravdu jen odvárek toho co dokáží. Několikrát mi byla nabízena aratinga sluneční zdarma, a to právě kvůli hluku.

11.7.2021 20:27
Janaj92

XXX.XXX.168.177

Zdravím. My Aratingu jendaj máme. Bydlíme na Sídliště v bytě ve 4. patře a můžu Vám potvrdit, že když vyjdu z bytu, slyším ho křičet až dolů ke sklepům tj o 4 patra níže. Během dne křičí několikrát. Dožaduje se tak pozornosti. Hraček má plno, dostatek jídla a čerstvé vody. Stejně sedí na bidilku a řve. Učíme ho,aby si zvykl být z klece ve večerních hodinách. Tak jen čekám,až přijdou sousedi a budou si stěžovat. Je fakt,že je to dvou měsíční mládě tak nezbývá, byť třeba naivně, doufat, že se v své plně dospělosti trochu uklidní.

Přidejte reakci

Přidat smajlík