Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
29.1.2017 20:58
Martin-rosely

XXX.XXX.144.38

Dobrý den,
prosím vás chci se zeptat jakou by jste mi doporučili vaječnou směs.Já se v tom totiž moc nevyznám a nerad bych koupil nějaký brajgl.
Děkuji Martin.

Dilectissima

29.1.2017 21:28
Dilectissima

XXX.XXX.2.60

Dobrý večer! Skúste produkty ORLUX, alebo použite najlepšiu - natvrdo uvarené vajíčko aj so škrupinou.

29.1.2017 21:42
Horák lutino

XXX.XXX.59.243

Já dávám domácí vařené vejce, dále mrkev, strouhanku a,
Nutri mix, pro exotické ptactvo a jsem maximálně spokojený.samozřejmě každý den čerstvou, není to tak pohodlné ale účelné a přírodní.

29.1.2017 22:22
abc11

XXX.XXX.217.86

Martin-rosely napsal(a):
Dobrý den,
prosím vás chci se zeptat jakou by jste mi doporučili vaječnou směs.Já se v tom totiž moc nevyznám a nerad bych koupil nějaký brajgl.
Děkuji Martin.

30.1.2017 06:19
simacek123

XXX.XXX.142.1

Martin-rosely napsal(a):
Dobrý den,
Děkuji Martin.

No jestli nechces kupovat predrazeny brajgl tak si ji musíš umet udelat podomácku.

30.1.2017 07:39
hersyko

XXX.XXX.144.116

Martin-rosely napsal(a):
Dobrý den,
Děkuji Martin.

CeDe a W.Molen.Kupuji zde http://www.volieryzelinka.cz/krmeni-pro-ptactvo/vajecna-michanice/.

jurajda

30.1.2017 09:24
jurajda

XXX.XXX.195.189

Martin-rosely napsal(a):
Dobrý den,
Děkuji Martin.

Určitě doporučuji Orlux.

30.1.2017 15:00
pterodactyll

XXX.XXX.190.98

Já osobně vyzkoušel různé kupované směsi a ptáci kteří již jednou dostali vařená vejce s mrkví, roboranem a strouhankou, mě již nikdy do kupované směsi nešli. V létě do toho ještě nadrobno přidám kopřivy.

30.1.2017 16:54
simacek123

XXX.XXX.142.1

pterodactyll napsal(a):
Já osobně vyzkoušel různé kupované směsi a ptáci kteří již jednou dostali vařená vejce s mrkví, roboranem a strouhankou, mě již nikdy do kupované směsi nešli. V létě do toho ještě nadrobno přidám kopřivy.

Tak jsme na tom stejne, nechteji zadnou a tak kupuji vejce a delam po staru.Mozna a nebo spise se přikláním k tomu a to nejenom u vajecne smesi, ze ptaci potrebuji cerstve prirodni produkty nez ty které nam nabidne i ten nejlepší výrobce a prodejce.Da se nejaky cas klamat prirodu náhražkami ale pak musíme pocitat i se sklamanim.Hol priroda se neda opr...je chytrejsi.

30.1.2017 17:01
pterodactyll

XXX.XXX.190.98

simacek123 napsal(a):
Tak jsme na tom stejne, nechteji zadnou a tak kupuji vejce a delam po staru.Mozna a nebo spise se přikláním k tomu a to nejenom u vajecne smesi, ze ptaci potrebuji cerstve prirodni produkty nez ty které nam nabidne i ten nejlepší výrobce a prodejce.Da se nejaky cas klamat prirodu náhražkami ale pak musíme pocitat i se sklamanim.Hol priroda se neda opr...je chytrejsi.

Mám na to stejný názor. Všechno co nám dává příroda je lepši než sebelepší výrobce.

jurajda

30.1.2017 18:59
jurajda

XXX.XXX.195.189

pterodactyll napsal(a):
Mám na to stejný názor. Všechno co nám dává příroda je lepši než sebelepší výrobce.

U toho podávání vajec vařených na tvrdo papouškům, bych to tak jednoznačně netvrdil.

Alba

30.1.2017 19:01
Alba

XXX.XXX.2.60

jurajda napsal(a):
U toho podávání vajec vařených na tvrdo papouškům, bych to tak jednoznačně netvrdil.

V zmysle?

30.1.2017 19:14
stewe5

XXX.XXX.7.2

Ja delam michanici z vajicek, mrkve, kopriv a dalsich cca 3-4 ingrediencí ktere mením kazdy den aby nebyla michanice stejna, zahustim strouhankou a jeste to vse posypu nutri mixem a postrouham sepiovkou...kdyz vim ze nemuzu udelat cerstvou tak davam orlux a vzdycky je vse spotrebovano...moji ptaci v tom moc rozdil nedelaj

30.1.2017 19:24
pterodactyll

XXX.XXX.190.98

stewe5 napsal(a):
Ja delam michanici z vajicek, mrkve, kopriv a dalsich cca 3-4 ingrediencí ktere mením kazdy den aby nebyla michanice stejna, zahustim strouhankou a jeste to vse posypu nutri mixem a postrouham sepiovkou...kdyz vim ze nemuzu udelat cerstvou tak davam orlux a vzdycky je vse spotrebovano...moji ptaci v tom moc rozdil nedelaj

Tak to je klika. Já když jsem to zkoušel posypat orluxem i jinou holandkou zázračnou směsí, ptáci bez rozdílu se od toho odvrátili a stačilo nepatrné množství. Několik baleni jsem vyhodil a už to odmítám zkoušet. Stejně jsem dopadl i s nutribirdem, myslel jsem že jim přilepším a vše jsem musel vyházet. Kdybych to do nich nacpal násilím možná, ale dobrovolně ani náhodou.

30.1.2017 19:37
stewe5

XXX.XXX.7.2

pterodactyll napsal(a):
Tak to je klika. Já když jsem to zkoušel posypat orluxem i jinou holandkou zázračnou směsí, ptáci bez rozdílu se od toho odvrátili a stačilo nepatrné množství. Několik baleni jsem vyhodil a už to odmítám zkoušet. Stejně jsem dopadl i s nutribirdem, myslel jsem že jim přilepším a vše jsem musel vyházet. Kdybych to do nich nacpal násilím možná, ale dobrovolně ani náhodou.

Zajímavé ze me ji zerou vsechny pary...to je divne ze vasi ptaci to nechteji..

30.1.2017 19:58
pterodactyll

XXX.XXX.190.98

stewe5 napsal(a):
Zajímavé ze me ji zerou vsechny pary...to je divne ze vasi ptaci to nechteji..

Mé je to také divné, nechtěly to ani dovezené pary, ne jenom moje.Popisuji pouze moji zkušenost, neříkám že to musí být pravidlem. Chtěl jsem si ušetři práci a čas. Zkoušel jsem to několik let znovu ale nakonec jsem to vzdal. Samotnou směs ani neochutnají, michanou z vejcem hned opustí.

30.1.2017 20:40
Martin-rosely

XXX.XXX.144.38

Dobrý den,
tak to je super, že je vás tolik ochotných chovatelů co mi radí.To jsem ani nečekal.Moc vám všem děkuji, že mi tak pomáháte v mích začátcích.Já osobně sem taky toho názoru, že přírodní věci jsou pro tělo a né jen ptačí ale všeobecně pro tělo jen to nejlepší a tak bych si tu míchanici taky rád dělal doma sám, ale jen se chci zeptat v jakým poměru tam přidáváte ty různé ingredience.
Děkuji vám Martin.

30.1.2017 21:48
stewe5

XXX.XXX.7.2

Martin-rosely napsal(a):
Dobrý den,
tak to je super, že je vás tolik ochotných chovatelů co mi radí.To jsem ani nečekal.Moc vám všem děkuji, že mi tak pomáháte v mích začátcích.Já osobně sem taky toho názoru, že přírodní věci jsou pro tělo a né jen ptačí ale všeobecně pro tělo jen to nejlepší a tak bych si tu míchanici taky rád dělal doma sám, ale jen se chci zeptat v jakým poměru tam přidáváte ty různé ingredience.
Děkuji vám Martin.

Ja nedodrzuju zadny presny pomer, proste podle poctu ptaku, odhadem..jeste jsem zapomel ze do michanice pridavam i macene nebo klicene zrni...jen tak na okraj..

30.1.2017 21:57
Martin-rosely

XXX.XXX.144.38

stewe5 napsal(a):
Ja nedodrzuju zadny presny pomer, proste podle poctu ptaku, odhadem..jeste jsem zapomel ze do michanice pridavam i macene nebo klicene zrni...jen tak na okraj..

Děkuji za další radu.Martin.

30.1.2017 21:59
Martin-rosely

XXX.XXX.144.38

stewe5 napsal(a):

A prosím vás to naklíčené zrní tam jen tak přimícháte nebo to ze vším rozmixujete?

Alba

30.1.2017 22:16
Alba

XXX.XXX.98.154

Naklíčené zrniny im do miešanice pridajte tak ako sú, zmes nerozmixujte. Ja podávam vaječnú miešanicu zvlášť a naklíčené zvlášť. Je to len na vás, ako im krmivo pripravíte. Uvidíte, ktorú variantu budú prijímať. Mne napríklad veľké ary nechceli brať nastrúhané vajíčko, tak som im ho iba rozpolil. Raz ho zobrali a znova ho nechcú, potvory. Teraz naň zrejme nemajú chuť, alebo sú rozmaznané orieškami a slnečnicou.

30.1.2017 22:21
Martin-rosely

XXX.XXX.144.38

Alba napsal(a):
Naklíčené zrniny im do miešanice pridajte tak ako sú, zmes nerozmixujte. Ja podávam vaječnú miešanicu zvlášť a naklíčené zvlášť. Je to len na vás, ako im krmivo pripravíte. Uvidíte, ktorú variantu budú prijímať. Mne napríklad veľké ary nechceli brať nastrúhané vajíčko, tak som im ho iba rozpolil. Raz ho zobrali a znova ho nechcú, potvory. Teraz naň zrejme nemajú chuť, alebo sú rozmaznané orieškami a slnečnicou.

Děkuji za odpověď.Musím to vyzkoušet co jim bude vyhovovat.

Pbfaktor

2.2.2017 14:18
Pbfaktor

XXX.XXX.226.103

Martine ale musíš vzít i v potaz že dělání si vlastní míchanice nese i jistá rizika.

2.2.2017 14:41
torooo

XXX.XXX.10.42

Pbfaktor

Autor

Martine ale musíš vzít i v potaz že dělání si vlastní míchanice nese i jistá rizika.
Můžete to upřesnit. Roky používám domácí míchanici. Mám kilo průmyslové, jen proto kdyby se mi stalo, že jsem zapomněl uvařit vejce. Nikdy se nic nestalo. Zajímalo by mě co myslíte těmi riziky. Vejce musí být vařená na 100C nejmepně 10 minut. Denně čerstvá míchanice. Množství co ptáci zkrmí cca za 5 hodin. Je třeba aby krmily i zrním. Nejen míchanicí
Nevím o žádném riziku, kromě toho, že jim toho dáte tolik, že ji mají v misce ještě druhý den. Tam by se mohlo stát, že zkvasí. Jinak nevipm. Rád se nechám poučit. Děkuji za doplnění a vysvětlení dalších rizik o kterých nevím.

2.2.2017 17:28
Horák lutino

XXX.XXX.59.243

Taky by mě to zajímalo, mám stejný názor.

2.2.2017 17:39
kkki

XXX.XXX.54.213

Taky mám zájem o vysvětlení těch rizik.Mimo jiné, já udělám míchanici a zamrazím a denně vytáhnu, kolik potřebuji, Ještě se mi nestalo, že by ji nebrali nebo jsem měl nějaký problém v chovu.K.

2.2.2017 18:54
eli22

XXX.XXX.181.33

Několikrát jsem koupila průmyslovou směs, ale papouši se jí ani nedotkli, takže skončila u křepelek. Léta si ji dělám sama, jak je uvedeno výše, přidávám ještě brokolici a na jaře kopřivy.

2.2.2017 19:05
simacek123

XXX.XXX.142.1

Pbfaktor napsal(a):

Riziko budes asi ty.

2.2.2017 20:35
pterodactyll

XXX.XXX.190.98

Pbfaktor napsal(a):

Rizika vidím třeba u máčeného zrní. Dokáže zkvasit, musí se dobře proplachovat, jinak hrozí průjmy. Ale u dobře vařených vajec žádná neznám. Pouze dodržovat základní pravidla čistoty. Včas odstranit staré zbytky.

Přidejte reakci

Přidat smajlík