ZOO Liberec - ptačí chřipka

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
17.2.2017 20:30
pers

XXX.XXX.194.88

V Zoo Liberec uhynul pelikán na ptačí chřipku H5N5 a prý se nic neděje. Další tři pelikány budou sledovat a utrácet se nic nebude protože jsou vzácní. Vypadá to že pro každého jsou jiná pravidla.

Uživatel s deaktivovaným účtem

17.2.2017 20:43

A Vám to příjde nefér a nebo nelogické. Přeci nezabijí všechny ptáky v Zoo. Zologické zahrady chovají často ohrožené druhy. Myslím, že i mají jiné možnosti karantény. Jiné zkušenosti. Možná přistoupí i k vakcinaci. Nevím. Přijde mi naprosto správné postupovat odlišně oproti výskytu v komerčním i nekomerčním chovu. Trochu nadhledu neuškodí.

17.2.2017 20:58
pers

XXX.XXX.194.88

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
A Vám to příjde nefér a nebo nelogické. Přeci nezabijí všechny ptáky v Zoo. Zologické zahrady chovají často ohrožené druhy. Myslím, že i mají jiné možnosti karantény. Jiné zkušenosti. Možná přistoupí i k vakcinaci. Nevím. Přijde mi naprosto správné postupovat odlišně oproti výskytu v komerčním i nekomerčním chovu. Trochu nadhledu neuškodí.

Píšu to proto, že když jim minulý týden uhynula labuť tak v televizi ukazovali jak teprve narychlo uklizejí další ptáky.

17.2.2017 21:44

To nevím. Četl jsem, že uhynulá labuť i pelikáni se nacházejí někde mimo. Přesto je to asi areál Zoo. Možná něco zanedbali, to nevím, ale utrácet ptáky v Zoo si snad nemůže nikdo přát. Nemyslím, že si to přejete Vy. Ani to neříkám, reagoval jsem jen před tím, než tu bude někdo psát, že pravidla by měla platit pro všechny stejně.

18.2.2017 10:55
eli22

XXX.XXX.181.33

Já nesouhlasím ani s vybíjením celých chovů, pokud pár jedinců uhyne (slepice, holubi, kachny..) Možná uhynou ti, kteří mají oslabenou imunitu. Dřív, když nebyly takové možnosti, vždy nějaký kus uhynul a nikdo to nehrotil Vemte si, že i na normální lidskou chřipku občas někdo zemře. Prostě likvidace celých chovů mi přijde zbytečná.

18.2.2017 10:58
Horák lutino

XXX.XXX.59.243

Souhlasím.

Přidejte reakci

Přidat smajlík