Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
22.3.2017 18:07
kulisek m

XXX.XXX.156.72

Dobrý den,
chtěl bych se zeptat jestli se Vám někdy stalo že se andulce ztratily vajíčka, je možné že by je sežrala? Samička zasedla snesla tři vajíčka a dnes při krmení když byla ven z budky jsem se díval a nebylo tam ani jedno.
Andulky mám v samostatné místnosti doma teplota je okolo 20 st.C.
Co se mohlo stát nebo jsem udělal něco špatně. Samice seděla poprvé a teď i přesto že tam vajíčka nejsou vyletuje z budky jen občas stáří párečku je 6/2015..
Děkuji za odpověď.

kely88

22.3.2017 18:16
kely88

XXX.XXX.103.153

Dobrý deň,
To sa môže stať že andulka dobre nezasadne a stane sa takáto vec.. A nie su tie vajíčka na zemi? Andulka niekedy to vajíčko vyhodí z búdky ak je čisté.. Pozrite sa či nieje niekde v klietke. Inak neviem akoby mohlo to vajíčko len tak zmiznúť.

22.3.2017 18:16
simacek123

XXX.XXX.142.1

kulisek m napsal(a):
Dobrý den,
chtěl bych se zeptat jestli se Vám někdy stalo že se andulce ztratily vajíčka, je možné že by je sežrala? Samička zasedla snesla tři vajíčka a dnes při krmení když byla ven z budky jsem se díval a nebylo tam ani jedno.
Co se mohlo stát nebo jsem udělal něco špatně. Samice seděla poprvé a teď i přesto že tam vajíčka nejsou vyletuje z budky jen občas stáří párečku je 6/2015..
Děkuji za odpověď.

Ano, jsou pripady kdy znici snuzku, a mohou i znicit mlade, par který to udela dvakrát a vic je knicemu, leda na okrasu. teplota nerozhoduje a stari jsou dosti.

22.3.2017 18:20
kulisek m

XXX.XXX.156.72

V kleci nic není už jsem to prohlížela nikde nic.
A kdy asi tak může zasednout znovu, stále je v budce vyletí je na krmení a hned zpět.

kely88

22.3.2017 18:25
kely88

XXX.XXX.103.153

Tak keď tam nie sú tak ich asi teda zničila, skúste ju ešte nechať nech raz zahniezdi a keď to znovu urobí tak si kúpte novú.

26.3.2017 16:53
david1

XXX.XXX.54.248

Dobrý den chtěl bych přidat můj problém samička co mi zahnízdila sameček ji krmí, přes vletový otvor vidím jedno vajíčko ale samička je často venku do budky vletí jen když přistoupím ke kleci tak budku nechci otvírat ten pár hnízdi poprvé je nějaká rada nebo byt jen trpělivý a čekat co z toho bude?

26.3.2017 16:55
lupus4

XXX.XXX.175.4

Pevně nasedá až na 3 - 4 vejce, takže klid

26.3.2017 17:07
david1

XXX.XXX.54.248

lupus4 napsal(a):
Pevně nasedá až na 3 - 4 vejce, takže klid

Tak to je pro mě rada nad zlato moc díky je to první pokus se hnízděním tak si všímám všech dětajlů a někdy to je asi na škodu

lusy

26.3.2017 17:25
lusy

XXX.XXX.177.12

david1 napsal(a):
Tak to je pro mě rada nad zlato moc díky je to první pokus se hnízděním tak si všímám všech dětajlů a někdy to je asi na škodu

Rada nerada, ale lupus4 má z časti pravdu.

budgerigar

26.3.2017 17:31
budgerigar

XXX.XXX.195.189

kulisek m napsal(a):
Dobrý den,
Děkuji za odpověď.

Sežral je chovný pár, to se stává. Ale pokud s tím teď nic neuděláte tak v tom budou pokračovat i u dalších snůšek. Hold jim zachutnalo.
Teď, pokud ještě nese, jí tam musíte vložit 3-5 umělohmotných podkladků a nechat ji an to sedět celou dobu inkubace. Nerozbitnost podkladků je většinou a dalšího ničení vlastních snůšek odradí.

3.10.2017 21:58
Kaka35

XXX.XXX.120.43

Mě toto dělají korely snese 4 vajíčka až snese poslední tak každý den je v budce 1 rozbyty. Až všechny jsou pryč jsou to loňsti ptáci ještě nehnizdili letos teď podruhé. Jsou ve voliere sami zatím. V budce mají trochu hoblin. Poslední 2 vejce jsem dal pod andulku třeba je v sedí a výchova. Krmím naklicenou slunecnicou a pšenici a trochu suchého.

Přidejte reakci

Přidat smajlík