Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

papouch 123

31.3.2017 14:05
papouch 123

XXX.XXX.212.118

AHOJ S TAŤKOU JSME SE ROZHODLY ŽE SE S ANDULEK A KOREL PŘESUNEM NA DROBOTINU VOLIÉRA JE VELKÁ 250X130CM. CHTĚL BYCH PORADIT S OSAZENSTVEM URČITĚ JSME SE ROZHODLY PRO ZEBŘIČKY K NIM UVAŽUJEM DÁT NEOFÉMY TYRKYSOVÉ HOLOUBKY DIAMANTOVÉ CHŮVIČKY JAPONSKÉ A RÝŽOVNÍKY ALE NEVÍME KOLIK PÁRŮ U DANÉHO DRUHU MÁME DÁT JÁ BYCH TO VIDĚL TAKHLE:

ZEBRY: 5 PÁRŮ
HOLOUBCI : 2 PÁRY
CHŮVIČKY:2 PÁRY
NEOFÉMY: 1 PÁR
RÝŽOVNÍCI:1 PÁR
A KŘEPELKY ČÍNSKÉ
PORADTE ČEHO UBRAT NEBO PŘIDAT A NEBO UPLNĚ VYŠKRTNOUT DANÝ DRUH.

JO A VOLIÉRA BUDE NA OKRASU NE NA CHOV !

31.3.2017 15:23
bartrand

XXX.XXX.203.128

Dal bych 5 patu zebricek.

breta

31.3.2017 15:38
breta

XXX.XXX.91.10

Muzu vam nabidnout krepelky, zebricky, holoubky.

papouch 123

31.3.2017 15:42
papouch 123

XXX.XXX.212.118

breta napsal(a):
Muzu vam nabidnout krepelky, zebricky, holoubky.

Jsem z Ostravy.

papouch 123

31.3.2017 15:45
papouch 123

XXX.XXX.212.118

bartrand napsal(a):
Dal bych 5 patu zebricek.

To já taky ale co ti ostatní ?

breta

31.3.2017 17:04
breta

XXX.XXX.91.10

Papousciraj@seznam.cz.

papouch 123

31.3.2017 17:09
papouch 123

XXX.XXX.212.118

breta napsal(a):
Papousciraj@seznam.cz.

Jste z Ostravy ?

breta

31.3.2017 17:22
breta

XXX.XXX.91.10

papouch 123 napsal(a):
Jste z Ostravy ?

Napiste mi do emailu a ja vam poslu telefoni cislo a domluvime se.

papouch 123

31.3.2017 17:43
papouch 123

XXX.XXX.212.118

breta napsal(a):
Napiste mi do emailu a ja vam poslu telefoni cislo a domluvime se.

Napište mi do meilu: stika4455@seznam.cz Odkud přesně jste a ceny nabízeného ptactva.

31.3.2017 19:10
lupus4

XXX.XXX.59.255

papouch 123 napsal(a):
AHOJ S TAŤKOU JSME SE ROZHODLY ŽE SE S ANDULEK A KOREL PŘESUNEM NA DROBOTINU VOLIÉRA JE VELKÁ 250X130CM. CHTĚL BYCH PORADIT S OSAZENSTVEM URČITĚ JSME SE ROZHODLY PRO ZEBŘIČKY K NIM UVAŽUJEM DÁT NEOFÉMY TYRKYSOVÉ HOLOUBKY DIAMANTOVÉ CHŮVIČKY JAPONSKÉ A RÝŽOVNÍKY ALE NEVÍME KOLIK PÁRŮ U DANÉHO DRUHU MÁME DÁT JÁ BYCH TO VIDĚL TAKHLE:

ZEBRY: 5 PÁRŮ
HOLOUBCI : 2 PÁRY
CHŮVIČKY:2 PÁRY
NEOFÉMY: 1 PÁR
RÝŽOVNÍCI:1 PÁR
A KŘEPELKY ČÍNSKÉ
PORADTE ČEHO UBRAT NEBO PŘIDAT A NEBO UPLNĚ VYŠKRTNOUT DANÝ DRUH.

JO A VOLIÉRA BUDE NA OKRASU NE NA CHOV !

Nechcete toho zrovna málo - ty rozměry jsou tak s bídou na 3 páry zeber a pak už nic.
Jinak 2 páry holoubků a chův je blbost. Holoubci se budou rvát, a chůvky spát naštosovaný v jednej budce...

ta voliera je vnitřní/venkovní s/bez záletu...atd
kde budou zimovat?

31.3.2017 19:41
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

lupus4 napsal(a):
Nechcete toho zrovna málo - ty rozměry jsou tak s bídou na 3 páry zeber a pak už nic.
Jinak 2 páry holoubků a chův je blbost. Holoubci se budou rvát, a chůvky spát naštosovaný v jednej budce...

kde budou zimovat?

Na ten malý prostor je toho až moc, jak píše lupus4. A voliéra bude asi jen letní. V zimě by tam trpěli.
Ale, tazatel píše, že to nebude na chov, ale na okrasu a tak to složení, které uvedl doporučuji a bude zázrak. Budou i odchovy.2 páry holoubků se budou hašteřit, ale na rozdíl od opakovaných opisovaných informací spolu budou klidně žít. Udělat zákoutí, houštiny dnes z umělých květin. Je to estetické, vydrží to, zkuste to a budete spokojeni.

papouch 123

31.3.2017 20:45
papouch 123

XXX.XXX.212.118

lupus4 napsal(a):

kde budou zimovat?

Podle mě jsou i horší chovatelé jak říkám je to voliéra na okrasu neofémy vyloučím holoubky omezím na 1 pár no a ted u těch zeber si myslím že 5 párů v 2.50CM velké voliéře není žádný problém prostoru je dost ! 3 páry je naprostá blbost to by v té voliéře lítalo s prominutím ho*...

papouch 123

31.3.2017 20:47
papouch 123

XXX.XXX.212.118

Moudivláček napsal(a):
Na ten malý prostor je toho až moc, jak píše lupus4. A voliéra bude asi jen letní. V zimě by tam trpěli.
Ale, tazatel píše, že to nebude na chov, ale na okrasu a tak to složení, které uvedl doporučuji a bude zázrak. Budou i odchovy.2 páry holoubků se budou hašteřit, ale na rozdíl od opakovaných opisovaných informací spolu budou klidně žít. Udělat zákoutí, houštiny dnes z umělých květin. Je to estetické, vydrží to, zkuste to a budete spokojeni.

Děkuju.

31.3.2017 21:31
lupus4

XXX.XXX.59.255

3 páry je naprostá blbost to by v té voliéře lítalo s prominutím ho*...

no koukám, že "chytrej" jste dost, tož se divím, proč se vůbec ptáte...

31.3.2017 21:35
Ufák

XXX.XXX.234.126

5 párov v pohode...radi žijú v kŕdliku, ja mám 2.2x 1,8 x 2 m a mám tam aj z odchovmi niekedy 15-20 kusov...všetky sú v pohode a je tam na ne radosť pozerať ako to tam žije...samozrejme, tak ako to tu niekto písal predo mnou, rôzne zákutia skrýše im tam treba vytvoriť a bude to ok...

papouch 123

31.3.2017 21:57
papouch 123

XXX.XXX.212.118

lupus4 napsal(a):
3 páry je naprostá blbost to by v té voliéře lítalo s prominutím ho*...

no koukám, že "chytrej" jste dost, tož se divím, proč se vůbec ptáte...

Jak píše Ufák 5 páru v pohodě zebry jsou hejnový ptáci a cití se líp když je jich víc pohromadě než 3 páry to je opravdu hovadina chovat 6 zeber v takové velké voliéře, to by řeklo víc chovatelů... Radši se zeptám Moudivláček je asi jediný chovatel z Ifauny který umí poradit ještě jednou děkuju!.

31.3.2017 22:14
lupus4

XXX.XXX.59.255

Mno, z 5 ti párů jich tam máte jen po 1. hnízdění 30...po 2.50...jak myslíte

papouch 123

31.3.2017 22:23
papouch 123

XXX.XXX.212.118

lupus4 napsal(a):
Mno, z 5 ti párů jich tam máte jen po 1. hnízdění 30...po 2.50...jak myslíte

Už je zbytečné vám něco psát...

31.3.2017 22:28
glanz

XXX.XXX.20.244

papouch 123 napsal(a):
Podle mě jsou i horší chovatelé jak říkám je to voliéra na okrasu neofémy vyloučím holoubky omezím na 1 pár no a ted u těch zeber si myslím že 5 párů v 2.50CM velké voliéře není žádný problém prostoru je dost ! 3 páry je naprostá blbost to by v té voliéře lítalo s prominutím ho*...

Na okrasu pro vás. To chápu.
5 párů zeber se bude neustále prát a jestli se najde jeden agresivní pták, tak vám je pozabíjí všechny a zustane vám jeden pár.
Zkuste se vžít do těch ptáků.
Kde jste vyčetl, že zebra je hejnový pták ?
Zebra chce mít své teritorium a neřeší, že je to volilera pro okrasu.
Zjistěte si něco o etologii.
Spíš by stačilo si něco přečíst a poslechnout si zkušené chovatele.
Jinak záměr je to pěkný.
Abych nebyl jen destruktivní :).
Ale dal bych tam druhy po párech.
Rákosák, APČ, zebra, chuvka, holoubek, pásovník. Je to pestré a koukat bude na co.
Tak bych to udělal. po těch zkušenostech 40 let chovatelství.
Hodně zdaru.

papouch 123

31.3.2017 22:54
papouch 123

XXX.XXX.212.118

glanz napsal(a):
Na okrasu pro vás. To chápu.
5 párů zeber se bude neustále prát a jestli se najde jeden agresivní pták, tak vám je pozabíjí všechny a zustane vám jeden pár.
Zkuste se vžít do těch ptáků.
Kde jste vyčetl, že zebra je hejnový pták ?
Zebra chce mít své teritorium a neřeší, že je to volilera pro okrasu.
Zjistěte si něco o etologii.
Spíš by stačilo si něco přečíst a poslechnout si zkušené chovatele.
Jinak záměr je to pěkný.
Abych nebyl jen destruktivní :).
Ale dal bych tam druhy po párech.
Rákosák, APČ, zebra, chuvka, holoubek, pásovník. Je to pestré a koukat bude na co.
Tak bych to udělal. po těch zkušenostech 40 let chovatelství.
Hodně zdaru.

Děkuju za radu rozhodně zebry budu sledovat kdyby se našel nějaký agresivní jedinec našel tak ho oddělím v tom není problém do voliéry vložím větve prostě tu voliéru víc osadím větvemi. Hnízdicí budky nebudou ale vím že zebry nemají problém hnízdit na zemi jestli zahnízdí nechám to na nich nakonec jsem se rozhodl takhle : ZEBRY: 5 PÁRŮ
HOLOUBCI:1 PÁR
CHŮVKY: NEJSPÍŠ 1 PÁR
RÝŽOVNÍCI: 1 PÁR
KŘEPELKY ČÍNSKÉ : 1 PÁR
JEŠTĚ MĚ NAPADLI STŘÍBROZOBKY ZPĚVNÉ.

1.4.2017 07:03
simacek123

XXX.XXX.142.1

Ja to beru vseobecne, jelikoz si každý stejne udela dle svého. tak jako každý clovek je original, tak i to same je s chovem. V hnizdeni je omezite, nedate budky, ale oni budou chtit stavet hnizda, zacnou se pronásledovat a skubat, pak bude na ne zalostny pohled jelikož tezko u dospelych paru zabranite v rozmnozovani, dojde k toku a co dal...? Pekny den.

1.4.2017 09:02
pterodactyll

XXX.XXX.190.103

Naprosto souhlasím se simackem123.
Ale zase je třeba si uvědomit že něco může fungovat Frantovi a něco úplně jiného Pepíkovi.
Každý pták má jinou povahu i od jednoho druhu.
Zkoušet hlídat. Nebrečet když se stane něco co nebude hezké.
Přeji ať Vám to vyjde bez ztrát.

papouch 123

1.4.2017 11:10
papouch 123

XXX.XXX.212.118

simacek123 napsal(a):
Ja to beru vseobecne, jelikoz si každý stejne udela dle svého. tak jako každý clovek je original, tak i to same je s chovem. V hnizdeni je omezite, nedate budky, ale oni budou chtit stavet hnizda, zacnou se pronásledovat a skubat, pak bude na ne zalostny pohled jelikož tezko u dospelych paru zabranite v rozmnozovani, dojde k toku a co dal...? Pekny den.

Budky mužu do voliéry přiložit není problém a chci se zeptat ještě ohledně těch holoubků šlo by dát dohromady třeba 3 samice nepoperou se ?

1.4.2017 12:22
lada 4

XXX.XXX.160.252

lupus4 napsal(a):

kde budou zimovat?

(Ty rozměry jsou tak s bídou na 3 páry zeber), Tak proč nedat jen jeden. Děláte si určitě jen srandu a nebo tj.horší nic o tom nevíte. Koukněte se v jakých klíckách se chovají a pozastaví se někdo...

papouch 123

1.4.2017 12:46
papouch 123

XXX.XXX.212.118

lada 4 napsal(a):
(Ty rozměry jsou tak s bídou na 3 páry zeber), Tak proč nedat jen jeden. Děláte si určitě jen srandu a nebo tj.horší nic o tom nevíte. Koukněte se v jakých klíckách se chovají a pozastaví se někdo...

Naprosto souhlasím !

1.4.2017 21:09
Ufák

XXX.XXX.234.154

Čo sa týka búdok, mám tam páry, ktoré hniezdia iba v búdkach a mám aj také, ktoré si musia postaviť hniezdo a do búdky ani za svet...preto treba rôzne úkryty, búdky a aj materiál na stavanie hniezd v dostatočnom množstve aby sa nebili... dôležité je, aby sa vám to páčilo...sám uvidíte čo funguje a čo musí preč.

papouch 123

1.4.2017 21:36
papouch 123

XXX.XXX.212.118

Ufák napsal(a):
Čo sa týka búdok, mám tam páry, ktoré hniezdia iba v búdkach a mám aj také, ktoré si musia postaviť hniezdo a do búdky ani za svet...preto treba rôzne úkryty, búdky a aj materiál na stavanie hniezd v dostatočnom množstve aby sa nebili... dôležité je, aby sa vám to páčilo...sám uvidíte čo funguje a čo musí preč.

Budu se řídit tím co mi radíte nebojte materiálu dát dostatek a větví taky prostě tak aby se to podobalo zemi jejích původu.

Přidejte reakci

Přidat smajlík