hornik
napsal(a):
Dnes jsem přišel odpoledne domu a samice cela od krve poklovana a samec ji pořad klove.Do dneška bylo vše v pohodě každy den se krmili a paříli.Samce jsem chytil a dal zvlašt do klece.Co dal?
Dejte ho do voliéry vedle ní a přestaňte ho krmit naklíčeným a zeleným krmivem. Patrně je pořád v toku a samice se už pářit nechce, tak je agresivní. Jak samice zasedne, tak ho vraťte k ní a uvidíte.
hornik
napsal(a):
Dnes jsem přišel odpoledne domu a samice cela od krve poklovana a samec ji pořad klove.Do dneška bylo vše v pohodě každy den se krmili a paříli.Samce jsem chytil a dal zvlašt do klece.Co dal?
Tohle se mi stává běžně po druhé snůšce (u pyrur). Samec by se pářil dál, ale samice nechce. Tak ji pronásleduje a klove. Na čas je musím rozdělit (cca 14 dní) a odebrat budku, kterou jinak mají i na spaní. Pak samce vrátím a je to ok. Budku ale dávám až zase další rok a místo ní dávám jen takový přístřešek.
lumpicek

XXX.XXX.0.243
kareta
napsal(a):
Zastřihl bych samcovi křídlo a máte pokoj.
Dobrý den, přesně tak, chtěl jsem to napsat již včera, ale vzdal jsem to, abych nebyl zdejšími moralisty kamenován.
Je to lepší než ptáky oddělovat, samec zjistí, že samičku nedožene a většinou ho ta rivalita přejde a počne postupně běžný kontakt včetně páření a hnízdění.
Hlavně, přistřihnout pouze jedno křídlo!
lumpicek
napsal(a):
Dobrý den, přesně tak, chtěl jsem to napsat již včera, ale vzdal jsem to, abych nebyl zdejšími moralisty kamenován.
Je to lepší než ptáky oddělovat, samec zjistí, že samičku nedožene a většinou ho ta rivalita přejde a počne postupně běžný kontakt včetně páření a hnízdění.
Hlavně, přistřihnout pouze jedno křídlo!
Tady není důvod ke kamenování, doporučují to např. u papoušků kakadu i velcí chovatelé. Něco jiného je zbytečné přistřihování křídel u mazlíčků, ale tady to má své opodstatnění.