sany1

XXX.XXX.96.151
Smeček od zebřičky má černý prstík, čím to je a co dělat?
Moudivláček
napsal(a):
O nic nejde. Umrzl nebo jinak odumřel. Upadne nebo ustřihnout. Hlavně, když je to jen jeden, zdůvodů uchycení při páření.
Zřejmě ano, ale co když tam bude ještě k tomu zánět nebo sněť, tak potom to bude třeba ošetřit, ne? Jste s diagnozou nějak moc rychle hotov, se mi zdá .
sany1

XXX.XXX.96.151
Teď už mu zčernal 2.prst.
Zajděte k veterináři nebo aspoň mu to natřete nějakou mastí, např framykoinem. Nečekejte až mu upadne celá nožka. Sice to přežije, ale na pohled to není ono. Létala mi tady na zahrádce paní "vrabcová" bez levé nožky asi 3 roky, odchovávala normálně mladé a pak ji asi chytila kočka nebo spíše krahujec. Obojích tu mám víc než by bylo vhodné.
Měl jsem u zebřičky obdobný problém. Při podrobném prohlédnutí nožky jsem zjistil, že na prstech má hodně napevno namotané nějaké tenké vlákna ( nitě..), které postupně způsobovala odumírání ( zčernání a pak upadnutí ) jednotlivých článků. Po odstranění se již problém na dalších prstech neobjevil.
silver62
napsal(a):
Měl jsem u zebřičky obdobný problém. Při podrobném prohlédnutí nožky jsem zjistil, že na prstech má hodně napevno namotané nějaké tenké vlákna ( nitě..), které postupně způsobovala odumírání ( zčernání a pak upadnutí ) jednotlivých článků. Po odstranění se již problém na dalších prstech neobjevil.
Docela dobře jste upozornil na problém. Je to banalita, které si mnozí ani nevšimnnou
a problém se hledá bůhvíkde.