Alexandr malý žije také na několika místech v Evropě. Asi jsou to teplejší oblasti, kde nejsou takové mrazy. Samozřejmě i u nás to je možné, ovšem i u nás jsou místa teplejší, kde nejsou takové mrazy. Já je chovám přes zimu v zahradním přístavku, kde nijak nepřitápím. Voda tam zamrzá ale nejsou v průvanu ani venku na větru.
Moudivláček
napsal(a):
Pane,
můžete mně sdělit místo v ČR u Vás, kde byl Vámi uváděný mráz ? Jednu noc nebo i déle?
Mám voliéry od r.1969 a pouze jadnou v r.1981 byly dva dny, kdy mráz byl 25° C. Nižší jsem nezažil. Nadmořská výška 620 m.
Bydlím u Jaroměře, Východní Čechy letošní zima byla hodně mrazivá byly tady 4 dny po sobě mrazy -23stupňů, a několik dní kdy teploty klesly do -20 stupňů.
chovatelaustralie
napsal(a):
Alexandr malý žije také na několika místech v Evropě. Asi jsou to teplejší oblasti, kde nejsou takové mrazy. Samozřejmě i u nás to je možné, ovšem i u nás jsou místa teplejší, kde nejsou takové mrazy. Já je chovám přes zimu v zahradním přístavku, kde nijak nepřitápím. Voda tam zamrzá ale nejsou v průvanu ani venku na větru.
Dobrý den, kolik stupňů pod nulou v tom domku máte nejmíň? Díky.
Já chovám Alexandry malé v nevytápěné zděné voliéře s venkovním výletem a v zimě u nás bylo -20 a v zděném zavřeném záletu bylo -10 a Alexandři byli v pohodě, ale dával jsem jim vlašské ořechy a hodně slunečnice, hlavně nesmí být venku, ale v zákrytu před severními větry a sněžením.A samozřejmě každý den čerstvou vodu.Hodně úspěchů v chovu.