vencasm

XXX.XXX.38.231
Dobrý den, potřeboval bych poradit s odchovem andulek. Máme doma anduláka cca 2,5 roku od samého ptáčete. Asi tak před dvěma měsíci jsme k němu pořídili samičku s nadějí, že když do klece nainstaluji hnízdní budku tak budou mít mladé. Budku jsem tam nainstalova cca před měsícem, ale zatím jsem nespozoroval, že by ji někdo navštívil. Obě andulky se k sobě opravdu mají. Pořád vedle sebe si něco štěbetají, pusinkují a přebírají si navzájem pírka, ale do hnízní budku jako kdyby ignorovaly. Poprosil bych Vás o radu jestli něco nedělám špatně. Popřípadě Vám klidně pošlu i fota andulek s klecí a hnízdní budkou. Předem Vám moc děkuji za odpověď. Můj email je venca.sm@seznam.cz
vencasm

XXX.XXX.38.231
666Root

XXX.XXX.195.189
Přesně tak, jsou to dva samečci.
vencasm

XXX.XXX.38.231
Opravdu?když jsem andulku kupoval od chovatele říkal, že je to 100pro samička. Ozobí je růžové.Přidávám další fota na potvrzení pohlaví.No já se snad po těch skoro třech letech chovu těch mladých nedočkám. Myslíte, že bych mohl za nima přidat do klece ještě samičku?Nebude to problém?
666Root

XXX.XXX.195.189
vencasm
napsal(a):
Opravdu?když jsem andulku kupoval od chovatele říkal, že je to 100pro samička. Ozobí je růžové.Přidávám další fota na potvrzení pohlaví.No já se snad po těch skoro třech letech chovu těch mladých nedočkám. Myslíte, že bych mohl za nima přidat do klece ještě samičku?Nebude to problém?
Jsou to bez debat oba samci. Klec je malá na tři ptáky a to až vám vyletí z budky případný odchov tam už bude hodně těsno.
vencasm

XXX.XXX.38.231
lupus4
napsal(a):
Ta klec, pokud je nepouštíte na prolet, je na chov MALÁ
Klasicky je pouštím jednou denně na cca 1-2hod podle toho jak mám čas se jim věnovat.Jinak ale už mám dopředu domluveno, že pokud odchovám mladé, tak budou ihned odebrány pro soukromí chov.Takže co by jste mi poradili, abych se dočkal těch vytoužených mladých.Na přes rok máme s taťkem v plánu postavit velkou venkovní voliéru na naší zahrádce.
vencasm
napsal(a):
Klasicky je pouštím jednou denně na cca 1-2hod podle toho jak mám čas se jim věnovat.Jinak ale už mám dopředu domluveno, že pokud odchovám mladé, tak budou ihned odebrány pro soukromí chov.Takže co by jste mi poradili, abych se dočkal těch vytoužených mladých.Na přes rok máme s taťkem v plánu postavit velkou venkovní voliéru na naší zahrádce.
Voliéru postavte a buď rozdělte a pořiďte dvě samičky a chovejte po páru. Nebo dopárujte, přidejte ještě jeden pár, a chovejte ve voliéře společně s tím, že dáte pět šest budek. Do této klece už nic nepřidávejte.
lupus4
napsal(a):
Na přes rok máme s taťkem v plánu postavit velkou venkovní voliéru na naší zahrádce.
tož se do chovu dejte AŽ na to budete mít podmínky, teď to opravdu k tomu NENÍ
Dobrý deň, pane vy musíte byť strašne múdry človek, málo kedy máte príspevok ktorý je bez zbytočných komentárov a pripomienok, napríklad aj ako tento posledný, len si spomeňte a spomeňme keď sme začínali my ale aj vy.
666Root

XXX.XXX.195.189
vencasm
napsal(a):
Buď jim kupte jednu samici a nebo až budete mít větší klec tak kupte dvě samice. Pak ale dejte samozřejmě i dvě budky. Není třeba dávat více budek než je párů.
Pokud koupíte jen jednu samici tak můžete nechat u ní oba samečky, ale lepší když jednoho dáte pryč.
vencasm
napsal(a):
Ja nevim ale za ty tri roky uz by jste mohl met prectenou aspon nejakou knizku o chovu papousku. Pohlavy u andulek sem rozeznal uz v deseti letech a to sem je uz aj odchovaval. A to zadny internet neexistoval. Kdyz me rodice koupili moji prvni knizku atlas cizokrajnych ptaku/mimochodem mam ji dodnes je mi 52 roku/ tak sem ji znal nazpamet. Pak kdyz tady ctu takovy dotazy tak z toho mam fakt dost smisene pocity. Chovu zdar Plšek.
fuksia
napsal(a):
Dobrý deň, pane vy musíte byť strašne múdry človek, málo kedy máte príspevok ktorý je bez zbytočných komentárov a pripomienok, napríklad aj ako tento posledný, len si spomeňte a spomeňme keď sme začínali my ale aj vy.
Nevím, co se vám nelíbí na tom, že člověk rozumný (Homo sapiens) by měl mít VŽDY nastudované podmínky tvorů, které chce chovat...a pokud ty podmínky nemá, nebo je nemůže vytvořit, tož to nechová...koukám, že lidí tohoto druhu tu moc není
PS. to mne naučil před více jak 50 ti lety můj táta
chcete-li do 50cm klece narvat co nejvíc andul, tož je mi líto vás i těch chudáků ptáků
a váš komentář je fakt k věci a zadavateli opravdu mooooc pomohl - plně pro vás platí
Stultorum mater sempiter gravida.
lupus4
napsal(a):
Nevím, co se vám nelíbí na tom, že člověk rozumný (Homo sapiens) by měl mít VŽDY nastudované podmínky tvorů, které chce chovat...a pokud ty podmínky nemá, nebo je nemůže vytvořit, tož to nechová...koukám, že lidí tohoto druhu tu moc není
PS. to mne naučil před více jak 50 ti lety můj táta
chcete-li do 50cm klece narvat co nejvíc andul, tož je mi líto vás i těch chudáků ptáků
a váš komentář je fakt k věci a zadavateli opravdu mooooc pomohl - plně pro vás platí
Stultorum mater sempiter gravida.
fuksia
napsal(a):
Myslím si, že zo všetkých diskutujúcich poradil Lupus najlepšie, aj keď si zadávateľ pýta radu skoro po funuse.
Chovateľom som pár desaťročí a na Lupusovu radu som bohužiaľ prišiel tiež až vlastnými chybami...
Komentáre a pripomienky nie sú zbytočné - je to ešte stále diskusia... či sa tu len máme plácať po ramenách a drukovať si?
Pekné sviatky všetkým.