Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
15.4.2017 23:57
B.V.

XXX.XXX.237.128

Zdravím, necelé tři měsíce máme nyní 11 měsíců starého pana pyruru. Zatím se nás stále bojí, i když se ho snažím uplatit dobrotami. Je velmi zvědavý a jakmile vidí, že jsem v bezpečné vzdálenosti, tak hned vykukuje z budky a dovadi, ale jakmile se přiblížil, šup do budky a už se tiskne k zemi. Bohužel teď se změnila manželovi náplň práce a tudíž máme na papouška méně času. Domů přijíždíme kolem půl páté a to už papoušek moc aktivní není. Napadlo ji tedy, zda by nebylo vhodné pořídit mu parťáka? Je pro pyruru vhodný jako Kámoš jen pyrura nebo i nějaký jiný druh? Děkuji.

666Root

16.4.2017 09:15
666Root

XXX.XXX.195.189

B.V. napsal(a):
Zdravím, necelé tři měsíce máme nyní 11 měsíců starého pana pyruru. Zatím se nás stále bojí, i když se ho snažím uplatit dobrotami. Je velmi zvědavý a jakmile vidí, že jsem v bezpečné vzdálenosti, tak hned vykukuje z budky a dovadi, ale jakmile se přiblížil, šup do budky a už se tiskne k zemi. Bohužel teď se změnila manželovi náplň práce a tudíž máme na papouška méně času. Domů přijíždíme kolem půl páté a to už papoušek moc aktivní není. Napadlo ji tedy, zda by nebylo vhodné pořídit mu parťáka? Je pro pyruru vhodný jako Kámoš jen pyrura nebo i nějaký jiný druh? Děkuji.

Nejlepší parťák je samozřejmě vždy stejný druh.

18.4.2017 12:19
m.zedlitzer

XXX.XXX.70.36

Dobrý den.
Z počátku jste neměli dávat budku, kam se může schovat. Lepší by byl takový stan. Pokud bude mít šanci někam zdrhnout, tak to využije. Skusil bych ho nějaký čas nechat bez budky. On si zvykne na pohyb a přítomnost člověka. V tomto věku se nechá bez problémů ochočit. Jinak u pyrur jsem viděl andulky, mníšky, alexe i malé ary.
Jinak přihlašte se do skupiny na FB, tam najdete dost inspirace.
https://www.facebook.com/groups/739329786148611/.

Přidejte reakci

Přidat smajlík