Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
16.4.2017 10:00
Luboš Jedlinský

XXX.XXX.2.2

Ahoj chovatelé máte někdo zkušenosti s elektrickým ohradníkem aby odradil otravné kočky? Nebo jak tuto problematiku řešíte vy? Nejen že mě neustále ničí okrasnou skalku s kaktusy a opunciemi, kam chodí vykonávat svojí potřebu, skalka je neustále rozhrabana, plná trusu, ale vyhrabou i kaktus a nebo jim ulámou články a ten tak vlastně nikdy nemá možnost dorůst, navíc teď ta kočičí havět začla útočit i na ptactvo, chtěl bych vidět jak by se lidem líbilo kdyby jim můj pes lezl na zahrady, ty by jim ničil a likvidoval ptactvo, ty by neustále museli likvidovat škody a dokupovat ptactvo do chovu, za psa majitel musí platit a musí ho mít zabezpečeného na svém pozemku, pro kočky se toto nevztahuje a proto jich lide mají tuny a nic se neděje.už toho začínám mít dost a proto bych to chtěl řešit.

16.4.2017 10:14
rapotacka11

XXX.XXX.32.47

No tak to vyzkoušejte.
Někdy stačí pes.

16.4.2017 10:59
pterodactyll

XXX.XXX.190.103

Přesně, vše co Vám tu poradí bude proti srsti kočičkářů a ochranářů všeho.
To že máte problémy s cizí kočkou je běžné. Kdyby Vám lezl pes na cizí pozemek, tak Vás ukamenují a budou vláčet všude a pranýřovat. Kočka přenašeč mnoha cizopasníků a nemocí přenosných na člověka je v pořádku. Když ji někdo chová nikdy nebere ohledy na sousedy.
Když je budete střílet tak Vás potrestají. Když Vám zničí záhony je vše v pořádku.
Měl jsem také problémy a po čase přestaly. Několik koček bohužel nepřežilo a ostatní si dávají pozor. Ohradník Vám nepomůže, tomu se kočka naučí vyhýbat.
Řešení je zde, ať se to kočkomilům líbí nebo ne.

16.4.2017 11:23
lp76

XXX.XXX.217.13

Dobrý den,
máme čtyři vlastní kočky a několik dalších z okolí, na voliéře mám el. ohradník a za pět let ani jedna nehoda. Elektriku pouštím jen občas, zvířata jsou chytrá - dostanou 1-2 rány a voliéře se vyhýbají obloukem. Z vlastní zkušenosti mohu ohradník jen doporučit, nikomu neublížíte a ptáky ochráníte. Připojuji starší foto nově postavené voliéry s ohradníkem.

bu

16.4.2017 12:05
bu

XXX.XXX.144.26

lp76 napsal(a):
Dobrý den,
máme čtyři vlastní kočky a několik dalších z okolí, na voliéře mám el. ohradník a za pět let ani jedna nehoda. Elektriku pouštím jen občas, zvířata jsou chytrá - dostanou 1-2 rány a voliéře se vyhýbají obloukem. Z vlastní zkušenosti mohu ohradník jen doporučit, nikomu neublížíte a ptáky ochráníte. Připojuji starší foto nově postavené voliéry s ohradníkem.

Mám susedu ktorá pracuje na životnom prostredí, to si neviete predstaviť koľko mačiek ročne donesie z útulku, jediné riešenie u mňa je keď mačka začne chodiť ku vtákom nadstaviť sklopec a nekompromisné riešenie, niektorý rok býva hojný od 7 do 14 kusov, nieje iného riešenia.

ikor

16.4.2017 12:46
ikor

XXX.XXX.229.218

bu napsal(a):
Mám susedu ktorá pracuje na životnom prostredí, to si neviete predstaviť koľko mačiek ročne donesie z útulku, jediné riešenie u mňa je keď mačka začne chodiť ku vtákom nadstaviť sklopec a nekompromisné riešenie, niektorý rok býva hojný od 7 do 14 kusov, nieje iného riešenia.

Toto isté robim aj ja ročne 20kusov do klepca potom 20-30km vypusťim každy svoje zverinu mámať doma a nie u suseda.

Upraveno Adminem 28.7.2022 v 10:30 - odchyt zvířat je možný dle Veterinárního zákona č. 166/1999 Sb., § 42 podle odstavce (2) provádět pouze fyzickou osobou, která absolvovala specializovanou odbornou průpravu se zaměřením na tuto činnost organizovanou vysokou školou uskutečňující akreditovaný studijní program v oblasti veterinárního lékařství nebo veterinární hygieny, složila závěrečnou zkoušku a získala tak osvědčení o způsobilosti k této činnosti.

bu

16.4.2017 15:50
bu

XXX.XXX.144.26

ikor napsal(a):
Toto isté robim aj ja ročne 20kusov do klepca potom 20-30km vypusťim každy svoje zverinu mámať doma a nie u suseda.

Upraveno Adminem 28.7.2022 v 10:30 - odchyt zvířat je možný dle Veterinárního zákona č. 166/1999 Sb., § 42 podle odstavce (2) provádět pouze fyzickou osobou, která absolvovala specializovanou odbornou průpravu se zaměřením na tuto činnost organizovanou vysokou školou uskutečňující akreditovaný studijní program v oblasti veterinárního lékařství nebo veterinární hygieny, složila závěrečnou zkoušku a získala tak osvědčení o způsobilosti k této činnosti.

To stým púštanim robíte veľkú chybu, na to je dobrý veterinár aby sa to túlanie mačky neopakovalo po cudzích dvoroch.

16.4.2017 20:16
loskutakruda

XXX.XXX.211.160

Zdravím Mám na voliérách nainstalovaný el. ohradník a mohu říci super věc. Dřív jsem pořád nevěděl proč mají kardinálové odřené hlavičky a chocholky, až jednou jsem si všiml otisků stop od bahna. Koupil jsem ohradník a nainstaloval. Přes den jsem viděl na vlastní oči jak se připlížila kočka k voliérám. Pomalu se plazila až k pletivu a v tom se čumákem opřela o pásku. To jsem ještě neviděl ten jekot, skok do výšky a dodnes mám ještě bouli v pletivu na plotě jak do něj narazila. Od té doby co jsem zapomněl na ohradník a během dne jsem si sám šáhnul, tak jsem nainstaloval spínací hodiny které zapínají večer v 21, oo a 7, oo vypínají. Mám je tam již cca 8 let a do teď klid jak od koček tak od kun.

17.4.2017 07:33
hrb

XXX.XXX.234.93

Majitelé koček se o ně vůbec nestarají, nemám doma ani jednu kočku ale od sousedu pravidelně tak čtyři, mám pískoviště pro děti a furt tam hrabou, se..u, plaší ptáky atd, mám sklopec a sem tam se kočka chytí, zatím je pouštím, mají to pro výstrahu, ale asi dlouho nebudu, majitelé koček by si měli udělat z písku v rohu zahrady sra.í koutek, různá škrabadla a hlavně jim dát nažrat!, příp.je na noc zavírat, pokud toto nebudou respektovat, tak se budou kočky i nadále ztrácet

Slza

28.7.2022 08:47
Slza

XXX.XXX.216.133

Nikdo nesmí provádět odchyty toulavých koček a potom je někam odvážet. Jde o týrání zvířete.
Jsou porušeny hned dva zákony, jeden o odchyty o jeden o opuštění zvířete.
Naopak, majitel má povinnost zajistit zvíře proti úniku, včetně kočky. K tomu slouží vysoké ploty, obrácené ploty, hladké ploty, elektronický a elektrický ohradník, protáčivé tyče na plotech, voliéry. Pokud jde o kočky toulavé, jsou vlastnictvím obce. Obec má povinnost se o toulavé kočky starat. Minimálně by měla taková obec mít kastrační program, aby se kočky nemnožily.
Pokud máte takový problém, obraťte se na obec nebo na PČR.

Podle § 42 odst. 2 veterinárního zákona může odchyt toulavých a opuštěných psů a koček, popřípadě i jiných zvířat podle odstavce 1, jakož i sběr a neškodné odstraňování kadáverů zvířat v zájmovém chovu, provádět fyzická osoba, která absolvovala specializovanou odbornou průpravu a složila závěrečnou zkoušku a získala tak osvědčení o způsobilosti k této činnosti.

Podle zákona na ochranu zvířat proti týrání č. 246/1992 Sb., § 4 odstavec 1) písmeno t) se považuje za týrání zvířete opustit zvíře s výjimkou zvířete volně žijícího s úmyslem se ho zbavit nebo zvíře vyhnat.

Takže ti, kteří zde píší, co kočkám provádí, se dopustili trestného činu.

28.7.2022 11:38
corvuscorax

XXX.XXX.49.81

zavést kočky pár kilometrů od místa kde je chytíte, je sranda. Akorát vezmete kočku na výlet. Za dva dny je doma a vyhládlá. Pak si o to raději smlsne na vašich ptácích ve voliéře.

Neregistrovaný uživatel

28.7.2022 17:21
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118

Slza napsal(a):
Nikdo nesmí provádět odchyty toulavých koček a potom je někam odvážet. Jde o týrání zvířete.
Naopak, majitel má povinnost zajistit zvíře proti úniku, včetně kočky. K tomu slouží vysoké ploty, obrácené ploty, hladké ploty, elektronický a elektrický ohradník, protáčivé tyče na plotech, voliéry. Pokud jde o kočky toulavé, jsou vlastnictvím obce. Obec má povinnost se o toulavé kočky starat. Minimálně by měla taková obec mít kastrační program, aby se kočky nemnožily.

Podle § 42 odst. 2 veterinárního zákona může odchyt toulavých a opuštěných psů a koček, popřípadě i jiných zvířat podle odstavce 1, jakož i sběr a neškodné odstraňování kadáverů zvířat v zájmovém chovu, provádět fyzická osoba, která absolvovala specializovanou odbornou průpravu a složila závěrečnou zkoušku a získala tak osvědčení o způsobilosti k této činnosti.

Podle zákona na ochranu zvířat proti týrání č. 246/1992 Sb., § 4 odstavec 1) písmeno t) se považuje za týrání zvířete opustit zvíře s výjimkou zvířete volně žijícího s úmyslem se ho zbavit nebo zvíře vyhnat.

Četl jsem to dvakrát a podruhé je to ještě větší blbost!

Neregistrovaný uživatel

30.7.2022 19:48
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.109.21

Slza napsal(a):

A můžete mi uvést jak by se to dalo realizovat správně v realu a nikoliv jen na ifaune? Policajti ani obec vam nepojedou na zavolání odchytavat jakousi kočku na vasi zahradě ktera jinak davno veme roha. Bud odchyt, nebo zabit nebo pes. Vyberte si

30.7.2022 20:02
lavice

XXX.XXX.225.108

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
A můžete mi uvést jak by se to dalo realizovat správně v realu a nikoliv jen na ifaune? Policajti ani obec vam nepojedou na zavolání odchytavat jakousi kočku na vasi zahradě ktera jinak davno veme roha. Bud odchyt, nebo zabit nebo pes. Vyberte si

Přesně tak jak píšete.Nejlepší odchyt.

30.7.2022 20:05
lavice

XXX.XXX.225.108

hrb napsal(a):
Majitelé koček se o ně vůbec nestarají, nemám doma ani jednu kočku ale od sousedu pravidelně tak čtyři, mám pískoviště pro děti a furt tam hrabou, se..u, plaší ptáky atd, mám sklopec a sem tam se kočka chytí, zatím je pouštím, mají to pro výstrahu, ale asi dlouho nebudu, majitelé koček by si měli udělat z písku v rohu zahrady sra.í koutek, různá škrabadla a hlavně jim dát nažrat!, příp.je na noc zavírat, pokud toto nebudou respektovat, tak se budou kočky i nadále ztrácet

Souhlasím.

31.7.2022 15:14
cvrdlikacek

XXX.XXX.89.51

My máme sklopec,licime na lišku a na kunu,ale většinou jsou tam jen kočky.sousedka jich má teď 14,ostatní sousedi dohromady asi 6 to je krásných 20ks na 6 pozemcich sousedících vedle sebe.kocky jsou ve sklopci pravidelně, pokaždé si ji vyfotím,abych věděl která to je pro příště,pak vytáhnu hadici a maličko ji proplachnu než ji pustím,když se chytne i po druhé a sprcha ji nestačí,odjíždí na cestě za příbuznými 50km ke kravinu,prý se tam diví kde se pořád berou další a další 😁 a že by ten počet tady klesal se mi nezdá,spíše naopak jich pořád přibývá...

1.8.2022 11:11
vegh

XXX.XXX.218.84

cvrdlikacek napsal(a):
My máme sklopec,licime na lišku a na kunu,ale většinou jsou tam jen kočky.sousedka jich má teď 14,ostatní sousedi dohromady asi 6 to je krásných 20ks na 6 pozemcich sousedících vedle sebe.kocky jsou ve sklopci pravidelně, pokaždé si ji vyfotím,abych věděl která to je pro příště,pak vytáhnu hadici a maličko ji proplachnu než ji pustím,když se chytne i po druhé a sprcha ji nestačí,odjíždí na cestě za příbuznými 50km ke kravinu,prý se tam diví kde se pořád berou další a další 😁 a že by ten počet tady klesal se mi nezdá,spíše naopak jich pořád přibývá...

Do klepca na kunu vajíčko,mačky na to neidu. a ked dáťe maso nato zase neidu kuny len mačky.jastrab tak isto ide len na živé.

1.8.2022 14:05
cvrdlikacek

XXX.XXX.89.51

Však dáváme maso i vejce

Neregistrovaný uživatel

1.8.2022 14:26
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.9.96

Kočky jako vrcholoví predátoři jsou velkou hrozbou pro celé ekosystémy, jejich počet je neúměrný stavům kořisti, protože jsou uměle přikrmovány a podporovány v množení. Já toulavé kočky aspoň posílám na kastraci. Máme psa, takže na zahradu si zřídka troufnou, i když pár holubů a kuřat už taky dostaly. Ohradník je dobrý nápad, na voliéry občas v noci lezou.

https://ct24.ceskatelevize.cz/veda/3151176-kocky-zabiji-v-jednom-meste-27-milionu-zvirat-rocne-jejich-lovecke-schopnosti-vedci

3.8.2022 11:58
Luboš Jedlinský

XXX.XXX.43.162

hlavně že se v současnosti chystá nový zákon, že každý pes se bude muset registrovat, kdesi..., ale že by úřady začali konečně řešit tu kočičí havěť na to se stále zapomíná, pak tuto činnost musí často vzít chovatelé do vlastních rukou, je to smutné že majitelům koček nedochází co způsobí škody na cizích pozemcích, chtějí je tak jim přeci mají poskytnou podmínky a opatření aby jim neunikali z pozemku na pozemky jiné.

3.8.2022 15:26
loskutakruda

XXX.XXX.96.231

Luboš Jedlinský napsal(a):
hlavně že se v současnosti chystá nový zákon, že každý pes se bude muset registrovat, kdesi..., ale že by úřady začali konečně řešit tu kočičí havěť na to se stále zapomíná, pak tuto činnost musí často vzít chovatelé do vlastních rukou, je to smutné že majitelům koček nedochází co způsobí škody na cizích pozemcích, chtějí je tak jim přeci mají poskytnou podmínky a opatření aby jim neunikali z pozemku na pozemky jiné.

Naprostý souhlas, sousedky kočka běhala na volno a lezla mi po volierách a plašila ptáky , kočku jsem u voliery přetáhnul latí a mělo to dohru že jsem málem skončil na MěU , co jsem si dovolil její kočku uhodit na mém vlastním pozemku.

Uživatel s deaktivovaným účtem

3.8.2022 15:54

Jenže vy nemáte z právního hlediska co kočku na svém vlastním pozemku fyzicky ohrožovat. Buďte rád, že jste kočce neublížil a nehradil ještě třeba léčbu kmenovými buňkami. Máte dojít za majitelem kočky a informovat ho, případně mu můžete kočku nepoškozenou donést, a pokud své zvíře není ochoten zabezpečit, máte právo se obrátit na instituce určené k řešení takových sporů. Nemáte právo poškozovat něčí zvíře, tak to je. Nehledejte v tom logiku, to je prostě zákon.

3.8.2022 16:42
vegh

XXX.XXX.7.217

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Jenže vy nemáte z právního hlediska co kočku na svém vlastním pozemku fyzicky ohrožovat. Buďte rád, že jste kočce neublížil a nehradil ještě třeba léčbu kmenovými buňkami. Máte dojít za majitelem kočky a informovat ho, případně mu můžete kočku nepoškozenou donést, a pokud své zvíře není ochoten zabezpečit, máte právo se obrátit na instituce určené k řešení takových sporů. Nemáte právo poškozovat něčí zvíře, tak to je. Nehledejte v tom logiku, to je prostě zákon.

Zákon je tak.treba to urobiť bez svetka .myslím mačku odstrániť.potom je pokoj kym suseda ne donese druhu.

3.8.2022 17:55

Tak to úplně není, má právo na ochranu svého majetku před újmou...

3.8.2022 20:37
vegh

XXX.XXX.98.217

A zaktorím majitelem? ked budeťe tvrdit že Vám mačka narobil škodu tak majiťel niet.Takže je to tulavé ničí.raz my narobil škodu asy za 1000eur a ochranér my nato ved ťy to nehybá máš vela vtákov.

3.8.2022 21:06
Luboš Jedlinský

XXX.XXX.43.162

vegh napsal(a):
A zaktorím majitelem? ked budeťe tvrdit že Vám mačka narobil škodu tak majiťel niet.Takže je to tulavé ničí.raz my narobil škodu asy za 1000eur a ochranér my nato ved ťy to nehybá máš vela vtákov.

Kočku natočila mnohokrát kamera při činu, poprosil jsem o náhradu škody a v tu chvíli ta kočka vůbec ničí nebyla, bohužel ve většině případů nemají majitele koček koule se tomu postavit čelem a za škody zaplatit, tak že tohle řešení není. Zákony v některých směrech bývají nesmyslné a tento toho je důkazem. Koupím si rysa a taky ho musím zabezpečit aby z pozemku neutekl a neohrožoval sousedy ač je rys poměrně malá kočkovitá šelma, ještě musí být různá povolení a vhodné chovné zařízení, proč tedy kočky by měli běhat na volno a nebýt zavřené v klecích tak jako rys.

Neregistrovaný uživatel

3.8.2022 21:16
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118

Ten závěr není moc vydařený-zejména na vesnicích kočky běhají na volno od nepaměti a zkuste to změnit.Pokud vám škodí, musíte svůj majetek bránit,ovšem beze svědků.

Neregistrovaný uživatel

3.8.2022 21:23
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.244.177

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Ten závěr není moc vydařený-zejména na vesnicích kočky běhají na volno od nepaměti a zkuste to změnit.Pokud vám škodí, musíte svůj majetek bránit,ovšem beze svědků.

Zase odkaz, v Polsku se aspoň přístup mění. https://ct24.ceskatelevize.cz/veda/3518224-kocky-jsou-nebezpecny-invazivni-druh-oznamila-polska-akademie-ved-zaskocila-tim

Přidejte reakci

Přidat smajlík