Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
16.4.2017 18:45
HonzaKov

XXX.XXX.111.90

Dobrý den, mám doma pár pyrur žlutobřichých. Samičce je rok a třičtvrtě, samci 10 měsíců. V posledních týdnech se celkem intenzivně pářili a před nedávnem začal samec samičku krmit a hodně se spolu zdržovaly v budce. Dneska samička snesla vajíčko. Může být vajíčko oplodněné, když je samec tak mladý? Dočetl jsem se, že pyrury by měly být pohlavně dospělé až v roce. Děkuji za odpovědi.

16.4.2017 21:13
Horák lutino

XXX.XXX.59.243

Dozvíte se, až jestli bude odchov, kdo si počká ten se dočká. .Můj Alexandr ještě nebyl vybarvený a měl mladé ve druhém roce a píšou že dospívají ve třech letech.Samec bývá plodný dříve než samice.

17.4.2017 20:05
kičněp

XXX.XXX.245.252

Pokud po ctrnacti dnech sezeni samicky vajíčka prosvitite a uvidíte krvave zilky a nebo vajicko bude nepruhledne tak je oplozene.pokud bude prusvitne bez zilek tak je cisty..

666Root

17.4.2017 20:49
666Root

XXX.XXX.195.189

kičněp napsal(a):
Pokud po ctrnacti dnech sezeni samicky vajíčka prosvitite a uvidíte krvave zilky a nebo vajicko bude nepruhledne tak je oplozene.pokud bude prusvitne bez zilek tak je cisty..

Žilky uvidíte už po pěti dnech, po čtrnácti už je vajíčko tmavé a téměř neprůhledné.

17.4.2017 22:02
eli22

XXX.XXX.181.33

HonzaKov napsal(a):
Dobrý den, mám doma pár pyrur žlutobřichých. Samičce je rok a třičtvrtě, samci 10 měsíců. V posledních týdnech se celkem intenzivně pářili a před nedávnem začal samec samičku krmit a hodně se spolu zdržovaly v budce. Dneska samička snesla vajíčko. Může být vajíčko oplodněné, když je samec tak mladý? Dočetl jsem se, že pyrury by měly být pohlavně dospělé až v roce. Děkuji za odpovědi.

Je dost pravděpodobné, že vajíčko (ka) oplodněna budou. Ona samička často pozná, kdy je sameček k tomu a jak to popisujete, je s ním spokojená. Pokud by ještě nebyl připraven, byla by na něj protivná, vzteklá a nervózní.

18.4.2017 00:31
Pepe8

XXX.XXX.0.233

Horák lutino napsal(a):
Dozvíte se, až jestli bude odchov, kdo si počká ten se dočká. .Můj Alexandr ještě nebyl vybarvený a měl mladé ve druhém roce a píšou že dospívají ve třech letech.Samec bývá plodný dříve než samice.

Rozvinte tu posledni vetu..myslite to jako v konkretni chovne sezone je samec plodny, resp. v toku driv? Tuto zkusenost nemam, ale stalo by za to to rozvest pr. popsat svoje zkusenosti (nejde mi pochopitelne o konkretni druh)..Pokud to myslite tak, ze samec je plodny driv nez samice vekove, tak s tim mam velky problem, byva to totiž naopak..a proto se ptam..

18.4.2017 09:02
HonzaKov

XXX.XXX.203.170

Děkuji za všechny odpovědi. Dám tomu čas a uvidím. Vajíčka raději prosvicovat nebudu, abych je nepoškodil a/nebo papoušky nenaštval. Samička zatím na vajíčku sedí jen v noci a přes den občas - semtam se jde nažrat a taky s vajíčkem v budce hraje fotbal. Dočetl jsem se ale, že samice často zasedne, až teprve když je snůška větší. Pro eli22: papoušci si očividně padly do oka hned. Z popudu samičky se pokoušeli pářit ten samý den, co jsem je dal k sobě do klece, a to mělo být údajně samečkovi pouze 5 měsíců. Leda že by mi dal předchozí majitel špatnou informaci o jeho věku...

18.4.2017 09:06
eli22

XXX.XXX.181.33

HonzaKov napsal(a):
Děkuji za všechny odpovědi. Dám tomu čas a uvidím. Vajíčka raději prosvicovat nebudu, abych je nepoškodil a/nebo papoušky nenaštval. Samička zatím na vajíčku sedí jen v noci a přes den občas - semtam se jde nažrat a taky s vajíčkem v budce hraje fotbal. Dočetl jsem se ale, že samice často zasedne, až teprve když je snůška větší. Pro eli22: papoušci si očividně padly do oka hned. Z popudu samičky se pokoušeli pářit ten samý den, co jsem je dal k sobě do klece, a to mělo být údajně samečkovi pouze 5 měsíců. Leda že by mi dal předchozí majitel špatnou informaci o jeho věku...

A on nemá kroužek?

18.4.2017 09:08
eli22

XXX.XXX.181.33

HonzaKov napsal(a):

Mně nikdy nezasedne samička na první vajíčko, i když se s ním v budce zdržuje, zasedne až tak po třetím. Vždy před snesením dalšího spořádá velký kus sepiovky. Když už sepiovku přestane baštit, vím, že je snůška u konce.

666Root

18.4.2017 09:10
666Root

XXX.XXX.195.189

HonzaKov napsal(a):

To je normální u pyrur, páří se velmi brzy a často i když nehnízdí. První snůška je někdy u mladých ptáků neoplozená pro přílišné mládí samečka, ti dospívají později a jeho spermie ještě nejsou takříkajíc vyzrálé. Ale i tak se normálně páří.

18.4.2017 09:20
HonzaKov

XXX.XXX.203.170

Kroužek je z roku 2016. Samec se měl narodit v červnu, ale kdo ví, třeba se narodil dřív.

18.4.2017 10:11
lupus4

XXX.XXX.226.8

HonzaKov napsal(a):
Kroužek je z roku 2016. Samec se měl narodit v červnu, ale kdo ví, třeba se narodil dřív.

Sorry, ale VYLÍHNUL smajlík

18.4.2017 12:08
m.zedlitzer

XXX.XXX.70.36

Dobrý den.
Pokud je samec z června 2016, tak je mu 10 měsíců. To je možné, že se již páří. Ale je také pravda, že pyrury se kolikrát páří i bez snůšky. A co se týká zasednutí samice na snůšku, tak souhlasím s Eli - od druhého, či třetího vejce zasedá natvrdo a ven jde jen se vyprázdnit. Také je pravda, že první snůšky nemusejí být 100% oplozené a mohou být i neoplozené. To záleží na vyspělosti obou v páru. Důležité ale je, že se k sobě mají a to dává předpoklad úspěchu při další snůšce.

18.4.2017 12:57
HonzaKov

XXX.XXX.203.170

Ještě jednou díky za odpovědi. Jsem zvědavý, jak to nakonec dopadne smajlík

10.5.2017 19:48
HonzaKov

XXX.XXX.111.90

Samička nakonec snesla 3 vajíčka, což je, jak jsem se dočetl, u pyrur poměrně malý počet. Včera začalo jedno vajíčko pípat a dneska se vyklubalo první holátko! Sameček byl tedy plodný už v 10ti měsících (tedy jestliže jsem měl od předchozího majitele správnou informaci o jeho věku). Jsem teď napnutý, jak dopadnou další dvě vajíčka smajlík.

sclateri

10.5.2017 23:39
sclateri

XXX.XXX.74.198

Radujte sa, máte šťastie, ktoré Vám predpovedalo viacero skúsených chovateľov.

12.5.2017 09:04
eli22

XXX.XXX.181.33

Tak to blahopřeju! Nicméně si stejně myslím, že sameček bude starší než si myslíte./píšete, že v pěti měsících měl tendenci se pářit/. Několikrát jsme prodávala mláďata pyrurek ve věku 4 měsíce, a byli to ještě takoví troubíci, že by páření nepřipadalo vůbec v úvahu. Ale to je jedno, hlavně že si ti vaši sedli a odchovávají.

Přidejte reakci

Přidat smajlík