Kakadu růžový odchov mladých

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
18.4.2017 21:23
rusch

XXX.XXX.197.223

Dobrý den, sháním informace, co přidáváte navíc kakaduúm růžovým v době odchovu mladých mimo celoročního krmení - suchá směs zrnin, ovoce, vitamíny, sepie, okus. Potřebuji informaci o složení vaječné míchanice, popřípadě jiné vlastní poznatky. Děkuji Schnwarz 603733827.

19.4.2017 20:46
rusch

XXX.XXX.197.223

.

20.4.2017 19:43
rusch

XXX.XXX.197.223

..

20.4.2017 20:05
kareta

XXX.XXX.84.6

Pane.Vy nebudete asi normální žejo ?To jste ty papoušky zdědil ?

22.4.2017 22:17
rusch

XXX.XXX.197.223

kareta napsal(a):

Neptal jsem se na to jak hodnotíte můj stav, ale na to, co dáváte navíc při odchovu mladých,
předpokládám, že koupení, zdědění, nalezení a já nevím jací ještě papoušci mají stejné nároky, jestli o nich něco víte, tak prosím napište, na plky nejsem zvědav.

23.4.2017 09:03
milanplšek

XXX.XXX.144.38

rusch napsal(a):
Neptal jsem se na to jak hodnotíte můj stav, ale na to, co dáváte navíc při odchovu mladých,
předpokládám, že koupení, zdědění, nalezení a já nevím jací ještě papoušci mají stejné nároky, jestli o nich něco víte, tak prosím napište, na plky nejsem zvědav.

A co tak vychazet z vlastnich zkusenosti. Ono to umi kazdy koupit si drazsi a narocnejsi papousky a pak zhanet informace na diskuznich forech. A nejlepsi kdyby meli uz letos mlady abych co nejvic vydelal. Ale tak to nefunguje kazdy ma svoje dlouholety zkusenosti z odchovem svojich ptaku a nevim proc by vam tady meli hlasit presne slozeni jejich receptu na krmeni. Chce to hodne cist a zkouset a zkouset a za nejakych par roku uz se tady nebudete muset vubec nanic ptat. Chovu zdar Plšek

23.4.2017 10:31
sevak

XXX.XXX.137.207

milanplšek napsal(a):
A co tak vychazet z vlastnich zkusenosti. Ono to umi kazdy koupit si drazsi a narocnejsi papousky a pak zhanet informace na diskuznich forech. A nejlepsi kdyby meli uz letos mlady abych co nejvic vydelal. Ale tak to nefunguje kazdy ma svoje dlouholety zkusenosti z odchovem svojich ptaku a nevim proc by vam tady meli hlasit presne slozeni jejich receptu na krmeni. Chce to hodne cist a zkouset a zkouset a za nejakych par roku uz se tady nebudete muset vubec nanic ptat. Chovu zdar Plšek

A prečo chodíte na túto diskusiu vy?

23.4.2017 10:50
kkki

XXX.XXX.54.213

milanplšek napsal(a):

A co takhle zdědění papoušků?Shání se info a Vy jste poradil akorát ho.no.K.

adca

23.4.2017 11:05
adca

XXX.XXX.251.62

Pán Milan Plšek znal vše od začátku a rady od nikoho nepotřeboval.Vše zná vše ví.

23.4.2017 11:13
cone

XXX.XXX.208.224

Řešíte méně podstatné věci pánové ! poraďte už konečně někdo !

birdman

23.4.2017 11:22
birdman

XXX.XXX.195.189

rusch napsal(a):
Dobrý den, sháním informace, co přidáváte navíc kakaduúm růžovým v době odchovu mladých mimo celoročního krmení - suchá směs zrnin, ovoce, vitamíny, sepie, okus. Potřebuji informaci o složení vaječné míchanice, popřípadě jiné vlastní poznatky. Děkuji Schnwarz 603733827.

Je třeba vědět odkud tento kakadu pochází a čím se převážně stravuje ve volné přírodě, nekrmit moc tučná semena a nepřehánět to ani s ovocem. Spíše jim dopřát hodně trav a travních klasů, nezralé klasy prosa, ovsa nebo pšenice.
V podstatě je krmení stejné jako například u andulek nebo korel, nejsou to nijak zvlášť nároční strávníci.
Do vaječné míchanice stačí vejce, mrkev a piškoty nebo strouhanka, případně tam můžete dát i suchou vaječnou směs. Ke krmení mláďat je vhodná i namočená směs zrnin.

23.4.2017 12:32
smidla

XXX.XXX.199.215

Dobry den,

myslim ze muj kamarad to vystihl naprosto presne, kakadu ruzovy je takova peknejsi andulka co se stravy tyce. Ostatne i prispevek nademnou to zminuje.

Moji kakadaci v podstate neberou ani moc ovoce a zeleniny. Granulim se temer vyhybaji. Vajecnou berou pomerne slusne. Klicene a macene pro velke s stredni papousky nic moc, maji radeji drobnejsi semena.

Odchov zatim u mne nebyl docilen, tak nemuzu dt konkretnejsi odpoved. Snad i oto malo pomuze.

S pozdravem smidla.eu.

23.4.2017 13:55
milanplšek

XXX.XXX.144.38

sevak napsal(a):
A prečo chodíte na túto diskusiu vy?

A proc sem chodite vy nevidim nikde ze by ste neco poradil.

23.4.2017 14:07
milanplšek

XXX.XXX.144.38

adca napsal(a):
Pán Milan Plšek znal vše od začátku a rady od nikoho nepotřeboval.Vše zná vše ví.

Nepotreboval ja kdyz sem zacinal tak internet ani nebyl. A nikdy bych si netroufl rict ze vsechno vim a vsechno umim Ucim se uz skoro 40 let. Kdyz si z nekym vymenim zkusenosti tak sem zato rad ale kdyz nekdo rict nechce tak to pochopim. Ale nikdy bych si nedovolil koupit nejaky druch papousku o kterych ani nevim cim je mam krmit. Tak si nechte vy a vam podobni ty keci pro nekoho jineho.

23.4.2017 14:23
simacek123

XXX.XXX.142.1

milanplšek napsal(a):
Nepotreboval ja kdyz sem zacinal tak internet ani nebyl. A nikdy bych si netroufl rict ze vsechno vim a vsechno umim Ucim se uz skoro 40 let. Kdyz si z nekym vymenim zkusenosti tak sem zato rad ale kdyz nekdo rict nechce tak to pochopim. Ale nikdy bych si nedovolil koupit nejaky druch papousku o kterych ani nevim cim je mam krmit. Tak si nechte vy a vam podobni ty keci pro nekoho jineho.

Mate pravdu, ale divim se ze si to dnesni mladez, nebo začínající chovatel nenajde uz primo na internetu a ptaji se znovu a znovu a odpověď chteji ted hned. Je to opravdu tak tezke něco najit, co by sme za to dali před 40rokama.Tolik informaci a cteniho na jednom miste.

23.4.2017 16:57
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

simacek123 napsal(a):
Mate pravdu, ale divim se ze si to dnesni mladez, nebo začínající chovatel nenajde uz primo na internetu a ptaji se znovu a znovu a odpověď chteji ted hned. Je to opravdu tak tezke něco najit, co by sme za to dali před 40rokama.Tolik informaci a cteniho na jednom miste.

Páni, chovatelé,
hovořím o nás, nechci říct starých, už jsem to psal, že je mně 72 let.
Zde je diskuze otevřená všem a každý se může zapojit se sebenaivnějším dotazem. Neměl by za to být peskován.
Ano, dnes se dá vše dohledat. Ale mnohé informace jsou mylné nebo zastaralé a laik to nepozná. Dlouholeté zkušenosti zaplacené mnoha tisíci nedává každý zdarma, ani se nedivím.
Chovám ptaky přes 45 let, vše možné. Stálo to mnoho peněz, byly odchovy, ale ekonomicky jsem stále v mínusu, protože to nedělám pro kšeft, ale z touhy něco nového odchovat. To je rozdíl chovatelství zájmového a komerčního.
Kdo na to nemá, ať chová obyčejné andulky do výkupu.
Možná sklidím kritiku, ale každý se musíme zařadit v naší společnosti na odpovídající příčku finančního žebříčku, hlavně si nelhat a nenapadat neznalé.
A kdo by měl dotaz a budu-li vědět, rád interně odpovím. Může to i déle trvat.

23.4.2017 18:19
rusch

XXX.XXX.197.223

milanplšek napsal(a):

Milý pane, jsem zadavatel dotazu, papoušky chovám přes 30 let a mnoho zkušeností jsem získal jak sám, taky jsem mnohdy něco zkoušel ale ne vždy to bylo ku prospěchu papoušků, tak od skutečných chovatelů, kteří si nenechávali svoje zkušenosti pro sebe. Ani jsem se naptal na Váš zaručený recept na krmení. Když si můj dotaz pečlivě přečtete a pochopíte ho, tak jsem se ptal na něco jiného než na krmení. Nebo si snad myslíte že kakaduové růžoví zahnízdí
bez potřebné péče a nějaké zkušenosti jen tak. Ptal jsem se na to, jak přilepšujete při odchovu mladých. Děkuji za radu. Schwarz.

23.4.2017 18:24
rusch

XXX.XXX.197.223

birdman napsal(a):
Je třeba vědět odkud tento kakadu pochází a čím se převážně stravuje ve volné přírodě, nekrmit moc tučná semena a nepřehánět to ani s ovocem. Spíše jim dopřát hodně trav a travních klasů, nezralé klasy prosa, ovsa nebo pšenice.
V podstatě je krmení stejné jako například u andulek nebo korel, nejsou to nijak zvlášť nároční strávníci.
Do vaječné míchanice stačí vejce, mrkev a piškoty nebo strouhanka, případně tam můžete dát i suchou vaječnou směs. Ke krmení mláďat je vhodná i namočená směs zrnin.

Dobrý den,
děkuji za odpověď, stravu jim leta podávám jak uvádíte, mají moc rádi mrkev, červenou řepu, višně, granatové jablka, klasy všeho druhu, jablka odmitali, tak je nepodávám. Vaječnou míchanici dělám tak jak píšete, s namočenou nebo naklíčenou směsí při odchovu mladých nemám zkušenost, tu podávám před hnízdní sezonou. Děkuji za odpověď. Schwarz.

23.4.2017 18:35
rusch

XXX.XXX.197.223

smidla napsal(a):
Dobry den,

myslim ze muj kamarad to vystihl naprosto presne, kakadu ruzovy je takova peknejsi andulka co se stravy tyce. Ostatne i prispevek nademnou to zminuje.

Moji kakadaci v podstate neberou ani moc ovoce a zeleniny. Granulim se temer vyhybaji. Vajecnou berou pomerne slusne. Klicene a macene pro velke s stredni papousky nic moc, maji radeji drobnejsi semena.

Odchov zatim u mne nebyl docilen, tak nemuzu dt konkretnejsi odpoved. Snad i oto malo pomuze.

S pozdravem smidla.eu.

Dobrý den, děkuji za odpověď. Skutečně krmím směsí drobných semen, slunečnice jen jako pamlsek z ruky, ovoce také moc nechtějí, zelenina je na tom lépe. Zpočátku granule vůbec nechtěli, pak jsem dal do samostatné misky jen pár kuliček na dno, hrají si s nimi a po čase je zpracují, něco sní, část jen rozkoušou. Letos poprvé zahnízdili, snůška 7 vajec, v pořadí druhé rozbili, na zbytku cca 10 dní střídavě sedí. Snad budou nějaká oplozená, nechci je prosvěcovat a zjišťovat jak na tom jsou, ukáže se to samo, dělají mi velkou radost. Ještě jednou děkuji. Schwarz.

23.4.2017 18:47
rusch

XXX.XXX.197.223

Moudivláček napsal(a):
Páni, chovatelé,
Zde je diskuze otevřená všem a každý se může zapojit se sebenaivnějším dotazem. Neměl by za to být peskován.
Ano, dnes se dá vše dohledat. Ale mnohé informace jsou mylné nebo zastaralé a laik to nepozná. Dlouholeté zkušenosti zaplacené mnoha tisíci nedává každý zdarma, ani se nedivím.
Chovám ptaky přes 45 let, vše možné. Stálo to mnoho peněz, byly odchovy, ale ekonomicky jsem stále v mínusu, protože to nedělám pro kšeft, ale z touhy něco nového odchovat. To je rozdíl chovatelství zájmového a komerčního.
Možná sklidím kritiku, ale každý se musíme zařadit v naší společnosti na odpovídající příčku finančního žebříčku, hlavně si nelhat a nenapadat neznalé.

Dobrý den, děkuji za vaše stanovisko, pro koupi kakaduů jsem se rozhodoval několik let, papoušky jinak chovám a odchovávám přes 30 let, mám své zkušenosti, taky mne nějakou korunu stály, nejvíc mne mrzelo, že to odnesli papoušci, ale jak říkám, tento koníček se musí podporovat, a tak když si ke mne přijde "začátečník" pro papouška, tak se mu snažím dát do začátku co nejvíc informací a jsem rád když přijde příště a ptá se na věci, které jsou na vyšší úrovni... Každý koníček má svoje fígle a já se naptal na žádnou tajnost, jen na to, co podáváte navíc při odchovu mladých. S pozdravem Schwarz.

26.4.2017 17:36
rusch

XXX.XXX.197.223

kareta napsal(a):

Nezdědil, jen se ptám.

26.4.2017 18:28
simacek123

XXX.XXX.142.1

Moudivláček napsal(a):
Páni, chovatelé,

Vazim si všech poctivych chovatelu, a především chovatelu které je jejich konicek celozivotni, Nikoho doufam neurazim i když ne vždy vse spravne vystihnu, jsem obycejny dlouholety chovatel australie a to od andulek az po kralovske.Letos zacinam stavet spise prestavovat jednu voliéru do které na podzim umistim par amazonanu. Je pravdou ze jsem uz několikrát shledl spickove zarizeni a i takove které bylo v rozpadu, nektere věci se rozchazeli chovatele které se o sve sverence az prilis staraly nekdy byli na tom hure jak chovatele kteří tomu nechali svůj prubech. Ja jsem se opet rozhodl po svém a to ze az poridim novy druch amazonanu zacnu po svém bez cizi pomoci.Me se to skoro vždy podarilo, a nejsem v minusu mozna proto ze me az tak na nejake korune nezalezi, vzdy me potesila radost z odchovu a neresim prodej jelikož je to zabava. Staci jak se říká když kape.Chovatelsti zdar.

26.4.2017 20:59
pisectipapoušci

XXX.XXX.135.130

Já bych k tomu dodal jen to, že často si čtu vlákna, které se týkají i jiných druhů než chovám nebo chci chovat... zajímají mě i problémy jiných... Chovatelství je moje vášeň. Beru to jako další vzdělávání a zajímá mě jaká jsou specifika i u jiných druhů... Proto podobné odpovědi, které vlastně ani mě nic nepoví mi přijdou zbytečné... Je to ztráta času přeci i pisatele nic neříkajícího příspěvku. Pokud mě dotaz zaujme a mám pocit, že k tématu mám co říci zkusím poradit či jinak se vyjádřit, pokud mi dotaz přijde hloupý a nebo svědčí spíše o lenosti zadavatele, či mě jinak přijde debilní, když to tak řeknu, tak prostě to nechám bez odezvy a držím hubu obrazně řečeno... Now how je většinou v byznyse a mě jde asi o něco trochu jiného, proto, když vím, rád se o zkušenosti podělím... páč byznysu si užiju dost v práci, tohle je můj relax, koníček, láska...

serge

26.4.2017 22:00
serge

XXX.XXX.74.249

simacek123 napsal(a):
Vazim si všech poctivych chovatelu, a především chovatelu které je jejich konicek celozivotni, Nikoho doufam neurazim i když ne vždy vse spravne vystihnu, jsem obycejny dlouholety chovatel australie a to od andulek az po kralovske.Letos zacinam stavet spise prestavovat jednu voliéru do které na podzim umistim par amazonanu. Je pravdou ze jsem uz několikrát shledl spickove zarizeni a i takove které bylo v rozpadu, nektere věci se rozchazeli chovatele které se o sve sverence az prilis staraly nekdy byli na tom hure jak chovatele kteří tomu nechali svůj prubech. Ja jsem se opet rozhodl po svém a to ze az poridim novy druch amazonanu zacnu po svém bez cizi pomoci.Me se to skoro vždy podarilo, a nejsem v minusu mozna proto ze me az tak na nejake korune nezalezi, vzdy me potesila radost z odchovu a neresim prodej jelikož je to zabava. Staci jak se říká když kape.Chovatelsti zdar.

Mistře, dobre robíte. Niektoré rady hoci skúsených chovateľov sú dogmy. Treba sa riadiť zdravím gazdovským rozumom, ale učiť sa aj od iných. Aký druh amazoňanov si chcete zaobstarať?

serge

26.4.2017 23:53
serge

XXX.XXX.74.249

Pardon, "zdravým" gazdovským rozumom.

28.4.2017 21:22
aymy

XXX.XXX.32.221

Pěkný článek o rozdílech v krmení různých druhů kakaduů v chovné sezoně i období klidu vyšel v březnovém čísle časopisu Papoušci.

29.4.2017 16:28
sevak

XXX.XXX.175.195

aymy napsal(a):
Pěkný článek o rozdílech v krmení různých druhů kakaduů v chovné sezoně i období klidu vyšel v březnovém čísle časopisu Papoušci.

Pani, poslal som vám interni poštu.

Přidejte reakci

Přidat smajlík