Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
20.4.2017 08:37
calta

XXX.XXX.129.102

Samice rosely mi z budky vyhazuje vše co tam dám, hrubé piliny, hobliny a nechá si holé dřevo naspodu.Bojím se, že vajíčka se budou rozhazovat po budce.Přitom 2 roky odchovy na piliny bez problémů, letos vše vyhodí ven.Nevím co s tím?

20.4.2017 12:17
kareta

XXX.XXX.84.6

Dokud je v budce dulek a nebudete s budkou nějak během snušky manipulovat tak ona si ty vajíčka pohlídá a nerozbyje. Až samice opustí budku tak ji tam zkuste dát v rukách rozdrcenou na větší kousky suchou kuru a přisypat opět trochu hrubších hoblin.

20.4.2017 13:21
eli22

XXX.XXX.181.33

calta napsal(a):
Samice rosely mi z budky vyhazuje vše co tam dám, hrubé piliny, hobliny a nechá si holé dřevo naspodu.Bojím se, že vajíčka se budou rozhazovat po budce.Přitom 2 roky odchovy na piliny bez problémů, letos vše vyhodí ven.Nevím co s tím?

Mně se osvědčily malé dřevěné peletky. Hobliny taky vyhazovali.

20.4.2017 13:51
kareta

XXX.XXX.84.6

Když dáte do budky dřevěné peletky tak máte jistotu že je samice nevynosí protože je rozkouše na prach a to je horší než jemné piliny. Mladým to práší do očí i při vstupu a pohybu samice v budce.Peletky bych tam dal až jsou mláďata opeřené protože dobře sají vlhkost strusu v budce.

20.4.2017 15:20
calta

XXX.XXX.129.102

Důlek tam nemám a na holém dřevě se vajíčka rozhází.Mohl bych zkusit ty pelety nebo ztrouchnivělé dřevo.Máte s těmi pelety ještě někdo zkušenosti?Jinak díky všem za rady.

20.4.2017 15:39
kareta

XXX.XXX.84.6

Sežente rychle nebo vyrobte budku z přírodního kmene a máte po starostech. Samice si udělá podestýlku podle sebe tím že bude okusovat vnitřní stěny a při sezení na vejcích se nebude v budce nudit.Když tam dáte peletky tak je ryziko že o ně prasknou skořápky vajíček.

20.4.2017 15:51
eli22

XXX.XXX.181.33

calta napsal(a):
Důlek tam nemám a na holém dřevě se vajíčka rozhází.Mohl bych zkusit ty pelety nebo ztrouchnivělé dřevo.Máte s těmi pelety ještě někdo zkušenosti?Jinak díky všem za rady.

Zapomněla jsem dodat, že oni si ty peletky upraví, nenechají je celé, rozmělní si je, jak uznají za vhodné, ale určitě ve finále ne tak, aby prášily. Vlastně si tak upravují hnízdo podle svého.

20.4.2017 16:02
kareta

XXX.XXX.84.6

Peletky jsou slisovaný dřevěný prach a samice je bude tak dlouho kousat dokud tam z nich ten prach nebude jinak nou coment.Komu není rady tomu není pomoci. Tady nemá cenu někomu poradit protože se vždy najde nějaký chytrák který ví ho no a radí kraviny.

20.4.2017 16:29
kareta

XXX.XXX.84.6

Zapomněl jsem napsat ještě jednu věc. Vaším bourkum atd. je to určitě jedno na čem zahnízdí. Já chci a myslím si že tady na foru se bavím s chovateli. Tím Vás neurážím. Ikdyž jste v teorii možná dá se říci dobrá ale v praxi nula.Neradte prosím nesmysly a běžte raději manželovi nachystat večeři.A ještě jste lepší v českém pravopisu. Já měl vždy za 4. Z přírodopisu vždy 1.

20.4.2017 19:21
simacek123

XXX.XXX.142.1

No ono se nevi jestli ma manžela? jinak pelety, dovolte ale tohle je uz moc.

Přidejte reakci

Přidat smajlík