Andulka se nestará o narozené mládě

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
26.4.2017 22:52
dellyK

XXX.XXX.220.158

Zdravím,

moc moc prosím o radu. Mám 3 páry andulek (celoročně venku, každý pár má svoji budku). Jeden pár zahnízdil - samička snesla 6 vajíček. A dnes už jsem našla 3tí mladě mrtvé. Sotva se mládě vylíhne - nestará se o něj a mládě tak najdu mrtvé. Loni mládě měla a starala se o něj výborně. Poradíte proč se nestará? Podestýlku má piliny, k jídlu má směs zrní, zeleninu. Sameček se stará, samičku jsem viděla venku jen jednou, jinak je stále v budce.

serge

26.4.2017 23:14
serge

XXX.XXX.74.249

Ahoj! O mláďatá sa nestará preto, lebo dospela a začala jej vadiť prítomnosť iných samíc. Buď ostatné andulky (prevažne samice) odpútavajú pozornosť hniezdiacej samičky, alebo samičku zamestnávajú ostatní osadenci voliéry, tak nemá priestor starať sa o svoje mladé. Chce to čas alebo časom zmenu v chove.

27.4.2017 22:02
dellyK

XXX.XXX.220.158

Ahoj. Ale loni to bylo v pohodě. Ona prakticky nevylézá z budky. Za celou dobu jsem ji viděla mimo budku jen jednou ráno a to hned letěla zpátky. Když se kouknu do budky, tak krásně sedí na vejcích, ale pak tam kouknu další den a najdu vylíhlé mládě - mrtvné

27.4.2017 22:17
machlena

XXX.XXX.96.35

Možná mají málo pestrou stravu...začněte dávat vaječnou míchanici, máčenou pšenici, zelené...Ale to asi není hlavní příčina. A tady to zřejmě nevypátráme . Prostě se to občas stává, že se mláďata vylíhnou a hned hynou a nebo se samice špatně stará...

dafi1111

27.4.2017 22:49
dafi1111

XXX.XXX.144.116

serge napsal(a):
Ahoj! O mláďatá sa nestará preto, lebo dospela a začala jej vadiť prítomnosť iných samíc. Buď ostatné andulky (prevažne samice) odpútavajú pozornosť hniezdiacej samičky, alebo samičku zamestnávajú ostatní osadenci voliéry, tak nemá priestor starať sa o svoje mladé. Chce to čas alebo časom zmenu v chove.

To je hloupost!

28.4.2017 07:19
simacek123

XXX.XXX.142.1

Tak to je pecka,.

Přidejte reakci

Přidat smajlík