Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
8.5.2017 19:12
budulíný

XXX.XXX.53.50

Mám šestiletý pár, voliera 6x7x3m. Nikdy jsem je neviděl na zemi, nikdy jsem je neviděl koupat, ani není nacákáno okolo vody.Volieru užívají jen na půl, v druhé polovině jsou netknuté větve.V jejich, prostoru" měním větve, no seberu štěpky a doplním větve, min.jednou za týden.Teď se páří a lezou do budky. Asi pátá, vždy jen z prken, nikdy kmenová. Každý rok dvě na různých místech.Teprve letos, v jejich prostoru, se jim jedna líbí.
Všude píší, že jsou hodně na zemi, koupou se atd.Proto to píši, můj pár se chová jinak.Jaké máte zkušenosti vy?

Simik...

10.5.2017 10:51
Simik...

XXX.XXX.213.22

Dobrý den, já mám pár číňanů spolu s párem korel. Díky korelám mi číňani občas dolů sletí, když jim něco upadne na zem, aby se do toho dřív nepustily korely a taky když jim dám něco nového do voliéry, tak korely se nebojí a jdou to hned prozkoumat a číňani když to vidí, že je to bezpečné, tak je pak následují, jinak by jim to trvalo řeba půl dne . Koupat sem je nikdy neviděla, jen když prší tak to úplně milují, natřásají se na větvích a perou se o to kdo tam bude déle . Korelám jsem dala na zem misku s vodou a v té se koupou, ale číňani mají rači přírodní sprchu a když neprší tak je stříkám postřikovačem . Co se týče větví tak ty mi číňani důkladně oloupou a naporcujou komplet všecky. Kolikrát jim tam ani nestíham dávat nové. Dokonce mi oloupaly i všecky tři kmenové budky co ve voliéře mám pro korely a sežraly jim i půlku stříšky na té budce Prostě každý kousek dřeva se jim hodí, nic nevynechají

chodul

10.5.2017 14:30
chodul

XXX.XXX.168.24

Dobry den. Moji cinania sa na zemi zdrzuju velmi casto a tiez ich vzdy vidim na zemi ako sa paria :) drevo velmi oblubuju, v podstate vsetko co je drevenne, tak znicia a rozkusuju... Kupat v miske ich vidim len niekedy. Ovela radsej maju striekanie z rozprasovacom. Ja mam sprchy vo volierach riesene hmlovymi triskami a cinania to maju velmi radi :).

sclateri

10.5.2017 23:59
sclateri

XXX.XXX.74.198

budulíný napsal(a):
Mám šestiletý pár, voliera 6x7x3m. Nikdy jsem je neviděl na zemi, nikdy jsem je neviděl koupat, ani není nacákáno okolo vody.Volieru užívají jen na půl, v druhé polovině jsou netknuté větve.V jejich, prostoru" měním větve, no seberu štěpky a doplním větve, min.jednou za týden.Teď se páří a lezou do budky. Asi pátá, vždy jen z prken, nikdy kmenová. Každý rok dvě na různých místech.Teprve letos, v jejich prostoru, se jim jedna líbí.
Všude píší, že jsou hodně na zemi, koupou se atd.Proto to píši, můj pár se chová jinak.Jaké máte zkušenosti vy?

Každý pár sa chová inak. Museli by ste ich sledovať 24 hodín denne alebo kamerami, aby ste zachytili ich komplexné chovanie. Napríklad papagáje kráľovské sa často pária v noci, kedy to človek bez kamier nepostrehne. Čo Vás v podstate trápi? Že nechodia na zem alebo neodchovávajú mladé? Búdku si vyberú podľa toho, ako veľmi chcú hniezdiť, alebo ako im vyhovujú predkladané búdky. Doprajete im dostatočný pokoj? Skúšali ste pre stimuláciu pridať ďalšie páry? Ako starý je pár? Sú spolu odmala? Trpezlivosť ruže prináša.

11.5.2017 10:38
budulíný

XXX.XXX.53.50

sclateri napsal(a):
Každý pár sa chová inak. Museli by ste ich sledovať 24 hodín denne alebo kamerami, aby ste zachytili ich komplexné chovanie. Napríklad papagáje kráľovské sa často pária v noci, kedy to človek bez kamier nepostrehne. Čo Vás v podstate trápi? Že nechodia na zem alebo neodchovávajú mladé? Búdku si vyberú podľa toho, ako veľmi chcú hniezdiť, alebo ako im vyhovujú predkladané búdky. Doprajete im dostatočný pokoj? Skúšali ste pre stimuláciu pridať ďalšie páry? Ako starý je pár? Sú spolu odmala? Trpezlivosť ruže prináša.

Špatně jste pochopil můj příspěvek.Na několika místech jsem četl o alex. jak co dělají, jak se chovají atd. Mám jiné zkušenosti. Proto se ptám.
Jinak jsem spokojený, páří se, lezou do budky, už je tam dokonce jedno vajíčko.
Že nelezou po zemi, je jejich problém. Jen mi je divné, že všude píší opak.Miska s vodou je nezajímá, déšť velmi, vodu stříkanou z hadice zbožňují.
Jen jsem upozornil, že se člověk nemůže spoléhat na to, co nějaký odborník nebo, odborník" kde napíše.
Raději se řídím svojí zkušeností. Například, nikdy nedávám více druhů do společné voliery. Častý dotaz zde, ty rady stojí za přečtení. Já mám zkušenost, že např. zpěvák uštvě i penanta.
To už je ale jiné téma.

sclateri

11.5.2017 23:36
sclateri

XXX.XXX.74.198

budulíný napsal(a):
Špatně jste pochopil můj příspěvek.Na několika místech jsem četl o alex. jak co dělají, jak se chovají atd. Mám jiné zkušenosti. Proto se ptám.
Jinak jsem spokojený, páří se, lezou do budky, už je tam dokonce jedno vajíčko.
Že nelezou po zemi, je jejich problém. Jen mi je divné, že všude píší opak.Miska s vodou je nezajímá, déšť velmi, vodu stříkanou z hadice zbožňují.
Jen jsem upozornil, že se člověk nemůže spoléhat na to, co nějaký odborník nebo, odborník" kde napíše.
Raději se řídím svojí zkušeností. Například, nikdy nedávám více druhů do společné voliery. Častý dotaz zde, ty rady stojí za přečtení. Já mám zkušenost, že např. zpěvák uštvě i penanta.
To už je ale jiné téma.

Síce si nie som istý, v čom som Váš príspevok pochopil špatně, ale isto mi to objasníte. Raďte sa skúsenosťami popísaných v knihách, tam je známy aspoň autor. To sa o internete povedať nedá. Relevantnosť informácií si posúdi každý sám. Vždy však platí, že zdravý sedliacky rozum je najlepší. Rady iných chovateľov Vám pomôžu iba vtedy, ak si neviete dať rady sám.

12.5.2017 10:53
budulíný

XXX.XXX.53.50

sclateri napsal(a):
Síce si nie som istý, v čom som Váš príspevok pochopil špatně, ale isto mi to objasníte. Raďte sa skúsenosťami popísaných v knihách, tam je známy aspoň autor. To sa o internete povedať nedá. Relevantnosť informácií si posúdi každý sám. Vždy však platí, že zdravý sedliacky rozum je najlepší. Rady iných chovateľov Vám pomôžu iba vtedy, ak si neviete dať rady sám.

Já jsem nechtěl od nikoho rady, které jste ale Vy dával.Já se ptal, jaké máte zkušenosti.Nic víc, nic míň.I tak děkuji za diskuzi. Ještě k těm knihám, záleží na autorovi, to je jasné. Ty přepisovatele přepsaného, odhalíme, právě tím selským rozumem a praxí v chovu.

14.5.2017 10:42
hyty

XXX.XXX.75.79

Mam pohromadě dvě páry rok,14 budky jsem jim nenabizel prostě jsem zavěsil naproti sobě do rohu dvě kmenove, a dnes jsou obsazeny a každa samice sedi na dvou vejcich loni pouze jedna para, v miskach se mi taky neradi koupou mam udělane nad zalety sprchovani na tlakovou vodu taky to nemaji moc radi pokud nejsou fakt hodně vysoke teploty, ale pokud prši to je pro ně to nej, co se tyka větvi likviduji v celem obsahu vše co jim dam, sedaji a pobihaji na zemi ve vyletech mam na dně pisek, ale je to takove že pokud jsou jini ptaci na zemi oni taky,

14.5.2017 12:08
pavel6

XXX.XXX.96.62

Mám pětiletou páru, taky mně na zem moc nejdou, jen když jim spadne ořech to jo ale jinak ne.Taky se mně nekoupou, tak to řeším napojením hadice na zahradní rozprašovač a to si užívají.zavěsí se na pletivo za zobák a roztáhnou křídla a nechají se promočit až na kost.
co se týče budky tak jsem měl dva roky prkenou hloubka 60cmaa nic tak mně bylo doporučeno dát 80cm hlubokou a hned se vní začali hrabat tak uvidíme jestli to letos klapne nebo ne.

Přidejte reakci

Přidat smajlík