Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Alena.

18.5.2017 23:08
Alena.

XXX.XXX.255.241

Dobrý večer, dnes som našla u nás na dvore mláďa havrana, nechala som ho tam a čakala som, že za ním prídu jeho rodičia a nakŕmia ho. Čakala som aj som sa pozerala a žiadnych havranov som nevidela. U nás som ešte žiadnych havranov lietať nevidela. Pýtala som sa aj susedov či to náhodov nieje ich ale nie. Večer som ho zobrala do vnútra aby ho niečo nezabilo. Vyzerá dosť hladný, ale my nevieme čo mu máme dať jesť.
Prosím poradte mi čo mám s ním urobiť. Ďakujem.

19.5.2017 00:00
Pepe8

XXX.XXX.0.233

Neco masitého, čili kousky masa, ale určitě bude rad i za mokre psi ci lepe kočičí kvalitni granule..

19.5.2017 01:25
geldek

XXX.XXX.237.193

Havranie hniezdne kolónie sú úžasné, neprehliadnuteľné... havran - aspoň pokiaľ moje znalosti siahajú - nehniezdi v osamotených pároch.
Ako by sa k Vám na dvor dostalo havranie mláďa tam, kde havrani v okolí nie sú, je námet na detektívku. V podstate by ste ho podľa zákona asi mali zaniest do záchrannej stanice. Ale túžba mnohých chovať (mať) doma inteligentného krotkého havrana, nepozná hraníc a určite sa nejakí záujemci prihlásia.
Havran je všežravec - mláďa nakŕmite napríklad múčnymi červami, dažďovkami, hmyzom... doma najlepšie vareným vajíčkom (žĺtkom), neslanými uvarenými kuracími pečienkami, ak máte kúsoček kuracieho mäsa, naškrabajate na polojemnú kašu, krátko pouvarte v čo najmenšom množstve vody, zmiešajte s trochou strúhanky, vareného vajíčka roztlačeného vidličkou, pridajte maličko na jemno rozdrvených vaječných škrupín kvôli vápniku, môžete i trochu na jemno postrúhanej mrkvy (surovej, ale môže byť i roztlačená varená)...
Závisí od velkosti mláďaťa, ak je už väčšie, potrava môže byť v malých kúskoch, čím je menšie, tým kašovitejšia. Neviem, či granule sú dobrým riešením, možno áno, ale asi lepšie by mohli byť mačacie konzervy/sáčky s nesušenou potravou s obsahom mäsa.
Vyhýbajte sa skrmovaniu slimákov kvôli endoparazitom. Ale môžete skúsiť na spestrenie odchytené lúčne kobylky, koníky... pokiaľ poľahnete entuziazmu.
Držím palce, havrani sú úžasní, tak trochu Vám závidím. Ak sa Vám to podarí, odchováte krotkého, prekvapivo inteligentného jedinca, ktorého NEzavierajte do klietky, púšťajte ho von, možno sa k Vám bude nejakú dobu vracať, alebo zostane aspoň dočasne vo Vašom okolí. Na chov by ste potrebovali povolenie (čo pri umelom znižovaní počtu havranov považujem za nezmyselné, ale rovnako nezmyselné je držať havrana v klietke.).

19.5.2017 05:25
jarat

XXX.XXX.205.181

Můžete nám ho vyfotit?

Alena.

19.5.2017 08:51
Alena.

XXX.XXX.255.241

Ďakujem Všetkým Vám Ďakujem za Vaše rady.
Pokúsim sa ho odfotiť.

Vrana šediva

19.5.2017 09:11
Vrana šediva

XXX.XXX.193.77

Pravděpodobně vrána šedivka (nebo šedivá, teď nevím, kdysi jsem se na to ptal jednoho myslivce). Prostě v posledním desetiletí snad jediný (jiného jsem nezpozoroval) krkavec který se navrátil a uchytil tam kde žijí lidé.

Já zase kdysi myslel, že ten havran z nějakého důvodu neodletěl po zimě a stala se věc nevídaná a založil hnízdo.

Jestli je mi něco divné, tak že rodiče o něj na zemi dále nepečují jako o ostatní ptáky. jestli to správně chápu, tak jde o mládě předčasně vylítlé z hnízda a oni jsou zdá se dobří rodiče.

Schválně brzy ráno, když slunce vylézá zpoza obzoru buďte hodinu dvě venku a to oni na hnízdě krákají právě jak havran.

Přidejte reakci

Přidat smajlík