Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

V.

24.5.2017 00:05
V.

XXX.XXX.237.58

Dobrý večer,

už minimálně dva týdny v noci slyším pronikavý zvuk. Chvíli jsem si myslela, že by to mohlo být kotě, ovšem po několikáté noční repríze jsem změnila názor... Každopádně fakt, že nevím, co by to mohlo být, mi nedává spát, a proto se vás ptám, jestli náhodou nevíte, co by to mohlo být zač.

Jsem si na 99% jistá, že to je ptám, neboť křik bych lokalizovala na oblohu, popřípadě střechu baráku. Začíná být zřetelný zhruba od 22:00 (prostě večerní hodiny), přes den je klid. Bydlím větším městě (cca 70.000 obyvatel), ve kterém je však v noci vcelku klid. Křik je výrazný, přiřadil bych ho k dravci nebo sobě, podle poslouchání videí však ani jeden hlas neodpovídá... Křik je táhlý a krátký a opakuje se zhruba co pět sekund. Neřekla bych, že jedná o zpěv, spíše to zní... no... jako výrazný krátký hlas mňaučícího kotěte a křik káněte v jednom...
Prosím, pomozte mi zjistit, co je ten můj soused zač, jsem hrozně zvědavá...
Děkuji.

24.5.2017 07:03
were

XXX.XXX.48.33

V. napsal(a):
Dobrý večer,

už minimálně dva týdny v noci slyším pronikavý zvuk. Chvíli jsem si myslela, že by to mohlo být kotě, ovšem po několikáté noční repríze jsem změnila názor... Každopádně fakt, že nevím, co by to mohlo být, mi nedává spát, a proto se vás ptám, jestli náhodou nevíte, co by to mohlo být zač.

Jsem si na 99% jistá, že to je ptám, neboť křik bych lokalizovala na oblohu, popřípadě střechu baráku. Začíná být zřetelný zhruba od 22:00 (prostě večerní hodiny), přes den je klid. Bydlím větším městě (cca 70.000 obyvatel), ve kterém je však v noci vcelku klid. Křik je výrazný, přiřadil bych ho k dravci nebo sobě, podle poslouchání videí však ani jeden hlas neodpovídá... Křik je táhlý a krátký a opakuje se zhruba co pět sekund. Neřekla bych, že jedná o zpěv, spíše to zní... no... jako výrazný krátký hlas mňaučícího kotěte a křik káněte v jednom...
Děkuji.

Podle popisu zvuku (zvláštní způsob) bych to odhadoval na nějaké strašidlo. Na upřesnění druhu strašidla bych potřeboval i zvukovou nahravku.

V.

24.5.2017 07:16
V.

XXX.XXX.237.58

Kéž by strašidlo... ;).

24.5.2017 08:48
eli22

XXX.XXX.181.33

V. napsal(a):
Dobrý večer,

Děkuji.

To samé se tu už jednou řešilo, někdo ten hlas definoval, ale nevzpomenu si.

24.5.2017 09:46
vmakovicky

XXX.XXX.60.198

Vyberte si zo zvukov http://www.rozhlas.cz/hlas/sovy/.

24.5.2017 09:58
palo sk

XXX.XXX.73.18

U nás tak škriekajú volavky popolavé.Palo SK.

24.5.2017 10:07
vmakovicky

XXX.XXX.60.198

Volavky popolavé v noci?

24.5.2017 10:40
palo sk

XXX.XXX.73.18

vmakovicky napsal(a):
Volavky popolavé v noci?

Áno u nás na rieke Kysuca ich je už dosť -:) Vlani som videl aj bielu.Presne keď sa zvečerieva a aj do 23 hodiny lietajú v okoli rieky.Výška ich letu je od cca 50 až 200m a škriekavý zvuk, ktorý vidávajú je niekedy až strašidelný.Za bieleho dňa sú ticho a keď sú vyrušené, tak v tichosti odletia.
Áno-nemýlim sa za posledných 15-20 rokov som ich videl a počul škriekať stovky a aj v úplnej tme ich počuť z výšky ponad dom.
Palo SK.

24.5.2017 10:46
vmakovicky

XXX.XXX.60.198

Na tej stránke rozhlasu sú aj volavky tak si môže zakladateľka témy (V.) vybrať ak si už nevybrala nejakého iného (tichšieho a neopereného) vtáka.

Uživatel s deaktivovaným účtem

24.5.2017 10:49
Uživatel s deaktivovaným účtem

palo sk napsal(a):
U nás tak škriekajú volavky popolavé.Palo SK.

Díky:)

Teď jsem identifikovala, co že to křikává z lesa. A přesně, křičí v noci, nebo jsou aspoň v noci lépe slyšet. A volavek je tam na potoce spoustu.

24.5.2017 14:17
corvuscorax

XXX.XXX.49.81

Před pár lety jsem poslouchal asi dvě noci co je to za ptáka, co prozpěvuje v noci a nakonec jsem našel malého ježka jak se skutálel na dvorek ze schodů vedoucích na zahrádku a volal o pomoc. Také to znělo jako zpěv. Když jsem ho dal zpátky na zahrádku do keřů, tak přestal.

24.5.2017 16:52
kareta

XXX.XXX.84.6

Určitě nadržený potkan nic jinýho to být nemůžet. Tomu věřte.

lusy

24.5.2017 22:04
lusy

XXX.XXX.151.207

kareta napsal(a):
Určitě nadržený potkan nic jinýho to být nemůžet. Tomu věřte.

Aký človek taká rečm

24.5.2017 22:17
David Bláha

XXX.XXX.94.66

Já mám zase v paneláku nadrženou sousedku, která večer co večer souloží se svým partnerem. Křik je také velice pronikavý a v letních měsících, kdy je otevřené okno mi také nedá spát.

25.5.2017 19:28
Milan 66

XXX.XXX.243.249

Takhle v noci řvou mladí kalousové. Když je máte na stromě u baráku, tak se pár nocí moc nevyspíte.

V.

26.5.2017 10:06
V.

XXX.XXX.236.77

Děkuju všem za ochotu, za pomoc a komentáře... jak lehce mimo téma, přes vtipné narážky, až po ty, co mi opravdu pomohly.
Volavka by mě opravdu nenapadla, ale ta potvora to nakonec opravdu byla :) Fakt by mě to nenapadlo... :D.

26.5.2017 16:56
forpus

XXX.XXX.89.198

Milan 66 napsal(a):
Takhle v noci řvou mladí kalousové. Když je máte na stromě u baráku, tak se pár nocí moc nevyspíte.

Souhlasím, mladí kalousi jsou teď v zahradách a volají rodiče s potravou.

26.5.2017 18:00
maxa

XXX.XXX.125.165

Klidně to může být rosnička před pár roky jsem chodil kolem chalupy a nemohl na ten pronikavý jekot přijít a pak jsem uviděl na stromě rosničku.A pár jich bylo i na střeše a to jsem si myslel, že to jsou ptáci.

Přidejte reakci

Přidat smajlík