Rosela černohlavá hnízdění

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
17.6.2017 19:39
Martin1986

XXX.XXX.147.48

Dobrý den, měl bych dotaz ohledně hnízdění rosel černohlavých..Mám doma dvě páry kr.15 a letos uz bych čekal aspoň náznak hnízdění ale opak je pravdou od všech mam DNA takže tady problém není... Nejspíš něco dělam špatně ale nevím co samice ani nemá snahu hrabat v budce...Krmil jsem naklicenym zrním dával michanici ale když my začali nasedávat roseli lutino černohlavé začali přepeřovat tak bych chtěl nějakou slušnou radu jestli jsou jeste mladé a nebo jaké jsou Vaše zkušenosti...

mitrata

17.6.2017 21:20
mitrata

XXX.XXX.251.62

Tohle jsou Černohlavé, ty nehnízdí jak většina rozel.Záleží jak máte složené páry.Některé odchovávají v zimě jiné v létě.Může se vám stát že samec se bude chtít pářit a samice bude přepeřovat a naopak.To už jste si měl všimnout za tu dobu co je máte.Pokud vám začali přepeřovat tak dřív jak v zimě vám nenasednou, Tyhle rozely jsou hůř odchovatelné než jiné rozely.

17.6.2017 22:21
Martin1986

XXX.XXX.147.48

mitrata napsal(a):
Tohle jsou Černohlavé, ty nehnízdí jak většina rozel.Záleží jak máte složené páry.Některé odchovávají v zimě jiné v létě.Může se vám stát že samec se bude chtít pářit a samice bude přepeřovat a naopak.To už jste si měl všimnout za tu dobu co je máte.Pokud vám začali přepeřovat tak dřív jak v zimě vám nenasednou, Tyhle rozely jsou hůř odchovatelné než jiné rozely.

Ještě bych měl dotaz jak jste to myslel záleží jak máte složené pary? A bohužel jsem si u nich nevšiml žádného náznaku ze by jede nebo druhý meli chuť zahnizdit... A přepeřovat začali oba páry skoro současně a uz jsou přepeřene skoro mesic lutina nanesli prvni vajíčka a černohlavé přepeřovali...jinak minulou zimu se o nic nesnažili...

18.6.2017 08:25
anuš

XXX.XXX.40.155

Musíte si o nich přečíst články chovatelů zde nebo v starších tištěných faunách. Braunky se hůře párují i odchovávají.Je třeba mít zálety pro zimní odchov. Atˇse Vám daří.

18.6.2017 11:43
Martin1986

XXX.XXX.192.194

anuš napsal(a):
Musíte si o nich přečíst články chovatelů zde nebo v starších tištěných faunách. Braunky se hůře párují i odchovávají.Je třeba mít zálety pro zimní odchov. Atˇse Vám daří.

Dobrý den, já jsem si články četl i knížku než jsem si roseli vůbec pořídil vím že to z odchovem není jednoduché...Mám i vytápěný zálet. Jen mě zajímalo jestli mě někdo poradí to že někdo napíše že to je složité a že sem si je neměl kupovat když stím nemám zkušenosti je hrozně jednoduché ono je moc hezký si něco přečíst v knížkách a v článcích na internetu ale potom zjistíte že skutečnost je úplně jiná každý pár je jiný...

18.6.2017 11:59
kizik

XXX.XXX.156.154

Martin1986 napsal(a):
Dobrý den, měl bych dotaz ohledně hnízdění rosel černohlavých..Mám doma dvě páry kr.15 a letos uz bych čekal aspoň náznak hnízdění ale opak je pravdou od všech mam DNA takže tady problém není... Nejspíš něco dělam špatně ale nevím co samice ani nemá snahu hrabat v budce...Krmil jsem naklicenym zrním dával michanici ale když my začali nasedávat roseli lutino černohlavé začali přepeřovat tak bych chtěl nějakou slušnou radu jestli jsou jeste mladé a nebo jaké jsou Vaše zkušenosti...

Loni mi nasedli až v červenci, pět mladých, po okroužkování, je samice nechala, jedno mladé jsem dal ručné dochovat, aspoň že to byla samička, ta je teď roční, sháním dvouletého samce od páru hnízdícího cez léto, nesmíte složit pár který je od párú hnízdících v rozličných dekádach, jak už tady bylo řečeno.

18.6.2017 12:32
Martin1986

XXX.XXX.192.194

Já mám ptáky složené jen z odchovů v létě takže s tímhle by snad taky problém být neměl... Tak uvidím jestli sednou pozdeji.

18.6.2017 14:52
stewe5

XXX.XXX.157.2

Můžete dát fotky černohlavých?díky.

ne

18.6.2017 15:45
ne

XXX.XXX.195.189

Martin1986 napsal(a):
Moje dva páry.

Nechal bych si udělat znovu testy DNA.

18.6.2017 15:50
Martin1986

XXX.XXX.148.212

Proč myslíte zdá se vám ze to nejsou páry? ?

mitrata

18.6.2017 16:10
mitrata

XXX.XXX.251.62

Pánové ty ptáci jsou rok 2015 tzn. že nemusí ještě hnízdit.Černohlavé mi zahnízdily až 4 rokem.

18.6.2017 17:14
stewe5

XXX.XXX.157.2

Martin1986-kolik stupnu musej mit v zime?diky.

18.6.2017 17:26
Martin1986

XXX.XXX.220.42

stewe5 napsal(a):
Martin1986-kolik stupnu musej mit v zime?diky.

Ja sem je měl pres zimu tak v rozpětí 5-10 stupňů jak kdy...ale prej je někdo chova i v nevytapenych volierach...ale ja pritapim modročelým takže mi to nevadí.

Přidejte reakci

Přidat smajlík