2005
napsal(a):
Mám pár korel, samec lutino 2016, samice albinka 2014. Už od dubna se paří několikrát za den, lezou do budky a vajíčka pořád nikde. Pár je to stoprocentně. Zkoušel jsem změnit budku a nic. Její sestra již vyvedla několik hnízd. Kde je chyba ?
Jaká je výživa Vašich korel? Podáváte vaječnou směs? Vaječná směs by měla korely nabudit a samička by měla začít snášet. Nemá samička nyní období pelichání? Pokud nyní pelichá, tak vynakládá energii do peří, takže může snášett až později. Mám takovou samičku, co jednou (nebo občas dvakrát) do roka hodně pelichá (výživu má přitom dobrou) a tím pádem pak snáší za delší dobu. Pokud jinak budku navštěvují, tak by neměl být problém s prostředím, ještě mě napadá, jestli je něco třeba neruší i mimo budku (např. psi nebo kočky)? To pak také nechtějí hnízdit. Ale pokud je nic neruší a samička ani nepelichá, pak se ještě nabízí otázka, zda není neplodná, nebo nemá nějakou anomálii, které jí znemožňuje snůšku. Naše některé korely se také páří i 3 týdny a teprve pak samička snáší a vždy oplozená vajíčka a mají bezproblémový odchov, ale jestliže je prodleva už 2 měsíce, tak to normální moc není. Je to na Vašem rozhodnutí, můžete zkusit ještě počkat, změnit třeba krmivo, ale obávám se, že tady pomůže rozdělit pár a samečkovi opatřit samičku jinou. Bohužel mutace albino na tu neplodnost mohou trpět.
S pozdravem
Michaela.