Zákaz ručního dokrmování

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
11.7.2017 16:34
eli22

XXX.XXX.181.33

Zdravím a zajímalo by mě, jestli a jak se v Holandsku hlídá a jak funguje zákon zákazu ručního dokrmování papoušků. Jestli to tam funguje. Nemáte info? Díky.

11.7.2017 16:39
Luboš Jedlinský

XXX.XXX.226.126

O tomhle upřímně slyším poprvé že by byl zákaz v umělém dokrmování ptactva, jestli už i tohle by se zakazovalo je to smutné, stačí že nám EU zakázala chovat spoustu akvarijních a jiných živočichů a ještě aby se úřady montovali do dokrmování, bože kde to jsme! to je horší jak za bolševika i tam byla v zálibách větší volnost..

11.7.2017 17:32
smidla

XXX.XXX.158.154

Luboš Jedlinský napsal(a):
O tomhle upřímně slyším poprvé že by byl zákaz v umělém dokrmování ptactva, jestli už i tohle by se zakazovalo je to smutné, stačí že nám EU zakázala chovat spoustu akvarijních a jiných živočichů a ještě aby se úřady montovali do dokrmování, bože kde to jsme! to je horší jak za bolševika i tam byla v zálibách větší volnost..

Dobry den,

tento zakaz neni ultimatni, v pripade ze rodicovky par neplni svou ridicovskou povinnost, pripadne napriklad skube mladata, muze chovatel k rucnimu dokrmovani pristoupit. Dovedete si asi predstavit jak by podobne narizeni fungovalo v CR ;)

S pozdravem smidla.eu.

11.7.2017 21:15
corvuscorax

XXX.XXX.49.81

Kdyby se tento zákon uchytil, nebyli by nešťastní chovatelé a ptáci co putují od chovatele chovateli jako chovní. Od dokrmovače se nemají co naučit pro život. Já vím, že někteří namítnete, že vám dokrmení ptáci odchovávají, ale mám nějaké zkušenosti s tím, že se kupující dotazuje na takové banální dotazy jako: " Chodí vám ta samice opravdu do budky horem a ne kontrolním otvorem? Nebo jestli krmí oba rodiče, případně odkdy jsem dokrmil mladé, když staří nekrmili.". Také jsem viděl mluvícího králováka, který nechal z 6 mladých 4 nenakrmené a krmil jen dva. To by při přirozeném odchovu určitě neudělal.

11.7.2017 21:50
eli22

XXX.XXX.181.33

corvuscorax napsal(a):
Kdyby se tento zákon uchytil, nebyli by nešťastní chovatelé a ptáci co putují od chovatele chovateli jako chovní. Od dokrmovače se nemají co naučit pro život. Já vím, že někteří namítnete, že vám dokrmení ptáci odchovávají, ale mám nějaké zkušenosti s tím, že se kupující dotazuje na takové banální dotazy jako: " Chodí vám ta samice opravdu do budky horem a ne kontrolním otvorem? Nebo jestli krmí oba rodiče, případně odkdy jsem dokrmil mladé, když staří nekrmili.". Také jsem viděl mluvícího králováka, který nechal z 6 mladých 4 nenakrmené a krmil jen dva. To by při přirozeném odchovu určitě neudělal.

Já jako radikální odpůrce dokrmování zcela souhlasím. Pokud to tedy není nutné, pokut ano, tak s tím nemám vůbec žádný problém. Jenom bych doplnila, že se nejedná pouze o případné odchovy, ale i další soužití s lidmi.

11.7.2017 22:25
chondro

XXX.XXX.18.197

Tento zákon se nevztahuje jen na umělý odchov ptáků ale např. i savců.Také jak už někdo psal si moc nedovedu představit implementaci do naši legislativy resp.jak by se posuzovala výjimka v českém prostředí.

11.7.2017 23:13
cone

XXX.XXX.208.224

Zákaz v Hol. platí pro komerční činnost - tedy koupím mladé a dokrmím je - následně je prodám.Takoví "podnikatelé" se nacházejí i u nás - tento způsob by mi nevadilo zakázat. Ale aby mi někdo kecal do toho, jestli můžu své ( a podotýkám SVÉ) mláďata dokrmit nebo je mám nechat uhynout - to bych ho hnal !

12.7.2017 08:02
rastislavmpavelka

XXX.XXX.36.147

Holandsko sa topí vo svojich srač., nech nezamoruje celú Európu. Prví legalizovali...

12.7.2017 08:38
Luboš Jedlinský

XXX.XXX.226.124

rastislavmpavelka napsal(a):
Holandsko sa topí vo svojich srač., nech nezamoruje celú Európu. Prví legalizovali...

No přesně ať tyhle hovadiny netahají sem... osobně je dokrmený papoušek jako mazlíček určitě přínos, vždyť to tak praktikují a vždy praktikovali už i domorodí indiáni, vybrali mládě z budky a dokrmili ho jej jako mazlíčka, pokud se jedná o mazlíčka nedokrmený a dokrmený jedinec se rozhodně nedá srovnávat, tak že proč nakonec ne, já sám když jsem se chovu věnoval jsem měl v hodně případech sestavené páry z dokrmených jedinců a hlavně u plašších ptáků, neofemy, rosely a podobně to bylo i plus když nelétali po voliéře jako splašené a po příchodu návštěvy do chovného zařízení hned neutíkali z budky kde měli vajíčka, tak že je to věc názoru, mě nedělal problém je mít i zařazené v chovu, spíš si myslím že to je jen zaujatost od těch kteří dokrmování nemají rádi, ale myslím si že je od nich holá hloupost aby nějakým způsobem bojovali proti zákazu, vždyť jim nikdo dokrmené jedince nenutí, stále je, podotýkám mnohem větší část ptáků na trhu nedokrmených, tak že mají z čeho vybírat. zaměřit by se mělo spíše na ty "trapiče" co nemají pořádné zařízení jako například vhodné voliery, je smutné číst příspěvky ba popřípadě rady těm co začínají a ptají se na rozměr klece pro pár zebřiček a "zkušený" chovatel jim radí že stačí klec 50x50x70cm ale i menší 40x40x60cm co je to za hloupost, samozřejmě že k přežití to stačí ale trápit v takových titěrných podmínkách něco živého co létá jen aby se vešlo klecí do zařízení co nejvíce je k pláči ale nad tímto se nikdo nepozastaví a pořád se bude dokola řešit to "hrozné" dokrmování...

12.7.2017 09:19
Froli-1

XXX.XXX.59.222

Já bych zákaz dokrmování dala jen nezkušeným chovatelům. Kdysi jsem volala na jeden inzerát, kde paní prodávala dokrmené žaky, v dálce jí křičelo miminko a řekla mi, že mají asi 50 dní a že si je můžu klidně vzít hned, že mi dá dokrmovačku a všechno mi vysvětlí...myslela jsem, že mě raní mrtvice!A to je prodávala za 15 000, -kč! Toto bych zakázala! Paní na mateřské, v životě asi ptáky ani neviděla, teď jich s miminkem dokrmovala asi pět a radši by se jich co nejdřív zbavila a to za cenu plně odstaveného...

12.7.2017 11:00
fuksia

XXX.XXX.17.3

Froli-1 napsal(a):
Já bych zákaz dokrmování dala jen nezkušeným chovatelům. Kdysi jsem volala na jeden inzerát, kde paní prodávala dokrmené žaky, v dálce jí křičelo miminko a řekla mi, že mají asi 50 dní a že si je můžu klidně vzít hned, že mi dá dokrmovačku a všechno mi vysvětlí...myslela jsem, že mě raní mrtvice!A to je prodávala za 15 000, -kč! Toto bych zakázala! Paní na mateřské, v životě asi ptáky ani neviděla, teď jich s miminkem dokrmovala asi pět a radši by se jich co nejdřív zbavila a to za cenu plně odstaveného...

Vás s.e.r.e len tá cena, dnes je tvrdý kapitalizmus, každý nech si pýta koľko chce, jedna vec je pýtať si druhá či ju dostane, a pani na materské asi vtáka musela v živote vidieť ináč by na materskéj nebola.

12.7.2017 11:50
Froli-1

XXX.XXX.59.222

Omlouvám se pro některé...v životě asi PAPOUŠKY neviděla,...

12.7.2017 12:03
lada 4

XXX.XXX.32.23

fuksia napsal(a):
Vás s.e.r.e len tá cena, dnes je tvrdý kapitalizmus, každý nech si pýta koľko chce, jedna vec je pýtať si druhá či ju dostane, a pani na materské asi vtáka musela v živote vidieť ináč by na materskéj nebola.

12.7.2017 12:20
Froli-1

XXX.XXX.59.222

Někdo má ptáky a někdo zase vtáka...

12.7.2017 12:40
cone

XXX.XXX.208.224

Froli-1 napsal(a):

A máte nějaká kritéria, která byste zavedla do praxe - aby se poznal zkušený a nezkušený dokrmovač či chovatel? ? Paní která vám žaka nabízela asi chovatel nebyla. Chovatel je ten, kdo ptáky chová a odchovává, ne ten kdo je jen koupí a dokrmuje ! Cítíte ten diametrální rozdíl ?Dle mého je třeba potírat prodej neodstavených mláďat a rušit produkci mláďat určených k dokrmovačům. A asi byste se divili, kolik velmi známých a velkých chovatelů produkuje mládé, které ve třech týdnech putují k dokrmovačům.

12.7.2017 13:12
Froli-1

XXX.XXX.59.222

cone napsal(a):
A máte nějaká kritéria, která byste zavedla do praxe - aby se poznal zkušený a nezkušený dokrmovač či chovatel? ? Paní která vám žaka nabízela asi chovatel nebyla. Chovatel je ten, kdo ptáky chová a odchovává, ne ten kdo je jen koupí a dokrmuje ! Cítíte ten diametrální rozdíl ?Dle mého je třeba potírat prodej neodstavených mláďat a rušit produkci mláďat určených k dokrmovačům. A asi byste se divili, kolik velmi známých a velkých chovatelů produkuje mládé, které ve třech týdnech putují k dokrmovačům.

Právě proto jsem uvedla ten příklad...paní neměla s chovatelstvím a ručním dokrmováním nic společného a ten rozdíl je cítit už i po rozhovoru telefonem(bohužel).Není dokrmovač jako dokrmovač, a když už to dělají, tak ať to dělají jen ti, co to umí dokrmit a odstaví krásné zdravé papoušky. Tohle ale asi neovlivníme, poptávka po ručně dokrmených mláďat je pořád velká a tudíž lákadlo i pro lidi, co dosud nikdy nedokrmovali...

12.7.2017 13:39
Luboš Jedlinský

XXX.XXX.226.124

Froli-1 napsal(a):
Právě proto jsem uvedla ten příklad...paní neměla s chovatelstvím a ručním dokrmováním nic společného a ten rozdíl je cítit už i po rozhovoru telefonem(bohužel).Není dokrmovač jako dokrmovač, a když už to dělají, tak ať to dělají jen ti, co to umí dokrmit a odstaví krásné zdravé papoušky. Tohle ale asi neovlivníme, poptávka po ručně dokrmených mláďat je pořád velká a tudíž lákadlo i pro lidi, co dosud nikdy nedokrmovali...

Ano toto je smutná věc, ono není na místě koupit si pár knih, kdo ví jestli, pročíst si články na netu (spousta jich je i nevhodných) sehnat si inkubátor a pustit se do dokrmování, ano proti tomu jsem tak nějak také ale proti dokrmování samotnému nikoli, on chovatel co léta chová a hlavně odchovává ptactvo má teprve ten správný základ pro samotný začátek k dokrmování, v tuto dobu už umí řešit i nějaké ty komplikace, kterým se při umělém odchovu nikdo nevyhne a dřív nebo později se dostaví, takový chovatel už umí reagovat na daný problém díky zkušenostem, které získal při samotném chovu, potom nastává další fáze a to kontakt se zkušeným chovatelem který již má dostatečné znalosti a ty je ochoten předat někomu dalšímu.

12.7.2017 14:50
otec_vojtika

XXX.XXX.53.212

rastislavmpavelka napsal(a):

Okud jsou ty obrázky ? To je z burzy ve ZWOLLE ?

12.7.2017 21:45
smidla

XXX.XXX.231.4

Dobry den,

nic ve zlem, nechci se zastavat ani jedne strany. Jen podotykam, ze kdyz jsem kdysi dokrmoval prvni andulku tak jsem byl take nezkuseny. Kdybych s tim ale nemohl zacit, protoze jsem nezkuseny, nikdy bych se to nenaucil.

Jak uz bylo receno, mame tu kapitalizmus a tvrde trzni prostredi. Kdo ma kvalitni a dobre odstavena, rane socializovana mladata, ten nema problem. Kdo produkuje nekvalitni zbozi, driv nebo pozdejs si to lidi reknou. Bohuzel u toho trpi nevinna zvirata

S pozdravem smidla.eu

P.S.: zamerne jsem pouzil slovo zbozi, aby si mohli vsichni vsimnout toho rozdilu.

12.7.2017 21:47
eli22

XXX.XXX.181.33

smidla napsal(a):
Dobry den,

nic ve zlem, nechci se zastavat ani jedne strany. Jen podotykam, ze kdyz jsem kdysi dokrmoval prvni andulku tak jsem byl take nezkuseny. Kdybych s tim ale nemohl zacit, protoze jsem nezkuseny, nikdy bych se to nenaucil.

Jak uz bylo receno, mame tu kapitalizmus a tvrde trzni prostredi. Kdo ma kvalitni a dobre odstavena, rane socializovana mladata, ten nema problem. Kdo produkuje nekvalitni zbozi, driv nebo pozdejs si to lidi reknou. Bohuzel u toho trpi nevinna zvirata

S pozdravem smidla.eu

P.S.: zamerne jsem pouzil slovo zbozi, aby si mohli vsichni vsimnout toho rozdilu.

To je právě to, že je to živý tvor. Když si koupíte zkažené zboží, obchodníkovi vynadáte, nebo nad tím mávnete rukou, zboží vyhodíte a jede se dál. Ale u zvířete je to jiné..

hemeroid

13.7.2017 06:38
hemeroid

XXX.XXX.17.3

eli22 napsal(a):
To je právě to, že je to živý tvor. Když si koupíte zkažené zboží, obchodníkovi vynadáte, nebo nad tím mávnete rukou, zboží vyhodíte a jede se dál. Ale u zvířete je to jiné..

To aj keď si chlap alebo žena zoberie špatný protejšok je to iné ako u zieraťa.

13.7.2017 07:23
rastislavmpavelka

XXX.XXX.36.147

hemeroid napsal(a):
To aj keď si chlap alebo žena zoberie špatný protejšok je to iné ako u zieraťa.

Nie všetky živočíchy, povýšili sex na biznis - zábavu.

13.7.2017 10:44
J.G.

XXX.XXX.21.170

Nechci naštvat ani jednu stranu, ale není dokrmování jako dokrmování. Nemám nic proti tomu, pokud má někdo papouky za několik desítek tisíc a nechce riskovat úhyn. Pokud je těch ptáků málo, tak můžeme být vděční, za každý odchov. Taktéž pokud rodiče nekrmí, ať jde třeba o rosely, nemám nic proti tomu. Vadí mi dokrmování u spolehlivých párů, jen z důvodu vyšší prodejní ceny.

ne

13.7.2017 10:50
ne

XXX.XXX.195.189

Vadí mi "chovatelé" co pravidelně vytahují mláďata papoušků z budek na hraní ať jsou krotká a co nejvíc naučena na člověka a pak brojí proti dokrmeným ptákům.

13.7.2017 14:10
z jarda

XXX.XXX.139.178

Zdravím, vůbec nechápu proč se toto přebírá...nikdo by mi nerozkázal jak a co mám dělat ve svém chovu! Pro další využití v chovu stačí správná socializace a není problém! Zappe.

Uživatel s deaktivovaným účtem

13.7.2017 14:48
Uživatel s deaktivovaným účtem

Som chovateľom 35 rokov, ale väčšiu hlúposť som ešte nepočul.Som chovateľ kanárov a keď ja dám za kanára 80-200 éček tak sa snažím dochovať aj keď mladé budem dokrmovať 5-7 krát za deň, aby som niečo z toho mal.Je to len na mne ako sa k tomu postavím.Cudzia krv je cudzia je cudzia krv. Páni a tom to chovateľstvo je. J.O.NDca.Sk.

13.7.2017 16:02
eli22

XXX.XXX.181.79

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Som chovateľom 35 rokov, ale väčšiu hlúposť som ešte nepočul.Som chovateľ kanárov a keď ja dám za kanára 80-200 éček tak sa snažím dochovať aj keď mladé budem dokrmovať 5-7 krát za deň, aby som niečo z toho mal.Je to len na mne ako sa k tomu postavím.Cudzia krv je cudzia je cudzia krv. Páni a tom to chovateľstvo je. J.O.NDca.Sk.

Zdravím, ale o tom to přeci není! Je to o tom, že cíleně se odebírají mláďata rodičům, byť by je dovedli až na bidlo, a dokrmují se (dobře, špatně, to je jedno). Nebo se mladí prodávají různým dokrmovačům. Pokud dokrmujete z nutnosti, tak to je přece jasné, že je to v pořádku. To tady nikdo nezpochybňuje a i ten zákon holandský s tím počítá, jak už bylo napsáno.

Pbfaktor

13.7.2017 17:25
Pbfaktor

XXX.XXX.44.103

eli22 napsal(a):
Zdravím, ale o tom to přeci není! Je to o tom, že cíleně se odebírají mláďata rodičům, byť by je dovedli až na bidlo, a dokrmují se (dobře, špatně, to je jedno). Nebo se mladí prodávají různým dokrmovačům. Pokud dokrmujete z nutnosti, tak to je přece jasné, že je to v pořádku. To tady nikdo nezpochybňuje a i ten zákon holandský s tím počítá, jak už bylo napsáno.

Cituji:Pokud dokrmujete z nutnosti, tak to je přece jasné, že je to v pořádku.Konec citátu.A já se ptám co když má někdo nutnost vydělat víc peněz?

13.7.2017 17:41
eli22

XXX.XXX.181.79

Pbfaktor napsal(a):
Cituji:Pokud dokrmujete z nutnosti, tak to je přece jasné, že je to v pořádku.Konec citátu.A já se ptám co když má někdo nutnost vydělat víc peněz?

Pokud to berete tak, tak k tomu už nemám co dodat. Máte pravdu. Mě bylo kolikrát nabízeno o hodně víc peněz za mládě k dokrmení (jako že by si ho ten člověk dokrmil např. ve věku 3 týdnů) než za právě osamostatnělé, odstavené. Nikdy jsem to neudělala, i když si o mě asi mysleli, že jsem cvok.

13.7.2017 18:27
Luboš Jedlinský

XXX.XXX.139.186

eli22 napsal(a):
Pokud to berete tak, tak k tomu už nemám co dodat. Máte pravdu. Mě bylo kolikrát nabízeno o hodně víc peněz za mládě k dokrmení (jako že by si ho ten člověk dokrmil např. ve věku 3 týdnů) než za právě osamostatnělé, odstavené. Nikdy jsem to neudělala, i když si o mě asi mysleli, že jsem cvok.

V dnešní době se tomu ani nechce věřit že by někdo odmítl víc peněž jak říkáte, u většiny lidí je situace po finanční stránce víc než mizerná, kupříkladu mám malé dítě, druhé na cestě a hypotéku na krku, nestydím se říci že já bych neodmítl a pokud by mi bylo nabízeno jak vy říkáte třikrát tolik, nevidím na tom vůbec nic špatného, jistě bych ho prodal, koníček je jedna věc a peníze, které jsou potřeba ať už na samotný provoz koníčku, nebo přilepšení k živobytí potřeba, stát a často ani zaměstnavatelé nejsou mnohdy tak štědří aby se dalo mluvit o blahobytu, alespoň né v naší dělnické sféře a myslím že takto by se zachoval téměř každý jestli né úplně každý, jedna věc je o tom básnit jak by toto člověk neudělal a druhá věc je realita o které ale pravdivě nenapíše.

13.7.2017 19:00
Bartr

XXX.XXX.44.103

eli22 napsal(a):

A jak by jste to chtěla brát? Dodávat k tomu nic nemusíte jen se sama nad sebou zamyslete.

13.7.2017 19:11
eli22

XXX.XXX.181.79

Luboš Jedlinský napsal(a):
V dnešní době se tomu ani nechce věřit že by někdo odmítl víc peněž jak říkáte, u většiny lidí je situace po finanční stránce víc než mizerná, kupříkladu mám malé dítě, druhé na cestě a hypotéku na krku, nestydím se říci že já bych neodmítl a pokud by mi bylo nabízeno jak vy říkáte třikrát tolik, nevidím na tom vůbec nic špatného, jistě bych ho prodal, koníček je jedna věc a peníze, které jsou potřeba ať už na samotný provoz koníčku, nebo přilepšení k živobytí potřeba, stát a často ani zaměstnavatelé nejsou mnohdy tak štědří aby se dalo mluvit o blahobytu, alespoň né v naší dělnické sféře a myslím že takto by se zachoval téměř každý jestli né úplně každý, jedna věc je o tom básnit jak by toto člověk neudělal a druhá věc je realita o které ale pravdivě nenapíše.

Tak třikrát více to nebylo (to jsem nepsala), ale o dost více ano. Ale prostě jsem to starým nemohla udělat, a ani sobě, měla bych výčitky svědomí, pořád bych na to myslela, takže mi to za ty peníze nestálo, asi to mám nějak jinak nastavené.

14.7.2017 19:59
smidla

XXX.XXX.131.65

Dobry den,

toto tema je stejne vecne jako vykup. Ja bych sem vnesl slovo evoluce. Kdysi byl rozvod neco nemozneho. Mnoho lidi tak zilo mizernym zivotem a trpeli nejen oni ale i jejich okoli. Po nejakem case prisel pokrok a takto nestastnym lidem bylo umozneno se rozvest a zit.
Nebyl by to ale clovek ktery by rozvod nezacal pouzivat jako nastroj. Neco mu preleti pres nos a uz se rozvadi. (obrazne receno)
Driv nebylo rucni dokrmovani a spousta ptaku byla "krocena" az po vyletnuti z budky. Ne vzdy to melo stastny konec a to jak pro chovatele tak pro ptaka. S pokrokem prislo dokrmovani. Mlade je zvykle na cloveka a novy domov prijima s daleko mensim stesem.

Pokud se tu nekdo pohorsuje nad dokrmovanim, jiste se najde jiny kdo se pohorsuje nad drzeni ziveho tvora v kleci za ucelem uspokojeni zaliby cloveka. VZDY se najde nekdo, komu neco vadi. Jde jen o to, jak se to nauci zvladat a srovnat se stim.

S pozdravem smidla.eu.

praclovek

14.7.2017 20:11
praclovek

XXX.XXX.142.1

Hovadina se ujala V..., reaguji!

14.7.2017 20:42
Luboš Jedlinský

XXX.XXX.140.79

smidla napsal(a):
Dobry den,

toto tema je stejne vecne jako vykup. Ja bych sem vnesl slovo evoluce. Kdysi byl rozvod neco nemozneho. Mnoho lidi tak zilo mizernym zivotem a trpeli nejen oni ale i jejich okoli. Po nejakem case prisel pokrok a takto nestastnym lidem bylo umozneno se rozvest a zit.
Nebyl by to ale clovek ktery by rozvod nezacal pouzivat jako nastroj. Neco mu preleti pres nos a uz se rozvadi. (obrazne receno)
Driv nebylo rucni dokrmovani a spousta ptaku byla "krocena" az po vyletnuti z budky. Ne vzdy to melo stastny konec a to jak pro chovatele tak pro ptaka. S pokrokem prislo dokrmovani. Mlade je zvykle na cloveka a novy domov prijima s daleko mensim stesem.

Pokud se tu nekdo pohorsuje nad dokrmovanim, jiste se najde jiny kdo se pohorsuje nad drzeni ziveho tvora v kleci za ucelem uspokojeni zaliby cloveka. VZDY se najde nekdo, komu neco vadi. Jde jen o to, jak se to nauci zvladat a srovnat se stim.

S pozdravem smidla.eu.

To bylo velice pěkně napsáno, palec nahoru. Jedla.

lumpicek

14.7.2017 22:15
lumpicek

XXX.XXX.0.243

smidla napsal(a):
Dobry den,

S pozdravem smidla.eu.

Dobrý večer, pěkně napsané, dobrá myšlenka.Původně jsem se nechtěl vůbec zapojovat, ale celé založení tohoto tématu mně od prvopočátku připadá, že je založeno na základě závisti primitivního člověka.
Podobným způsobem byli od nepaměti pranýřováni pěstitelé okurek, česneku, rajčat a chovatelé, kteří chovali býky na výkrm.Plnou hubu jejich zisků vždy měli hospodští povaleči, kteří znali jen cestu do práce a pak do putiky, potom dom vyspat a tak dokola.Všem záviděli a závidí, ale sami ruku k dílu nepřiložili a nepřiloží, ale brflat do všeho a kazit druhým chuť do práce to umějí na jedničku, oni vidí jen finální částky, ale ztráty a veškerá úskalí nikoli.
Trošku tyto lidi lituji, nechtěl bych tak žít, celoživotní závist jim nepřináší sebemenší radost, ale pouze zlost na veškeré okolí.

15.7.2017 09:58
cone

XXX.XXX.208.224

Nějak jsme se od dokrmování či nedokrmování dostali k profilování českého národa ! Chovatelé nejsou ani lepší ani horší než průměrný vzorek obyvatelstva - je mezi mimi mnoho slušných a odborně i empaticky na výši i mnho hajzlíků s nulovými znalostmi! Bylo by fajň, kdyby lidé, sdílející naši zálibu a koníček byli elita národa, želBohu tak tomu ale není !
pěkný víkend šiška ol.

3.11.2018 21:27
zdenek50

XXX.XXX.66.155

Pro zakaz dokrmovani nejsem ale cim dal vic lidi mnozi a dokrmuje papousky pro spousty lidi to uz neni laska cit k papouskum ale byznys jak si privydelat na ukor nevinych zviratek tohle je spravne? Ja bych rekl hnus a to rikam slusne

5.11.2018 11:20
eli22

XXX.XXX.181.79

lumpicek napsal(a):
Dobrý večer, pěkně napsané, dobrá myšlenka.Původně jsem se nechtěl vůbec zapojovat, ale celé založení tohoto tématu mně od prvopočátku připadá, že je založeno na základě závisti primitivního člověka.
Podobným způsobem byli od nepaměti pranýřováni pěstitelé okurek, česneku, rajčat a chovatelé, kteří chovali býky na výkrm.Plnou hubu jejich zisků vždy měli hospodští povaleči, kteří znali jen cestu do práce a pak do putiky, potom dom vyspat a tak dokola.Všem záviděli a závidí, ale sami ruku k dílu nepřiložili a nepřiloží, ale brflat do všeho a kazit druhým chuť do práce to umějí na jedničku, oni vidí jen finální částky, ale ztráty a veškerá úskalí nikoli.
Trošku tyto lidi lituji, nechtěl bych tak žít, celoživotní závist jim nepřináší sebemenší radost, ale pouze zlost na veškeré okolí.

Zdravím, já původně také nechtěla na Váš příspěvek reagovat, ale jelikož jsem dost zvědavá, tak mi to nedá a chci se zeptat, co bych jako komu měla závidět? Myslím to opravdu vážně a prosím o odpověď.Děkuji.

5.11.2018 11:59
eli22

XXX.XXX.181.79

eli22 napsal(a):
Zdravím, já původně také nechtěla na Váš příspěvek reagovat, ale jelikož jsem dost zvědavá, tak mi to nedá a chci se zeptat, co bych jako komu měla závidět? Myslím to opravdu vážně a prosím o odpověď.Děkuji.

Tak až teď jsem si všimla, že je to víc než rok starý příspěvek, že možná Lumpíček už dolumpíčkoval. Tak pardon.

Přidejte reakci

Přidat smajlík