JanaN.

XXX.XXX.9.6
Prosím jaká je to mutace rosely?
JanaN.

XXX.XXX.9.6
ne

XXX.XXX.195.189
JanaN.
napsal(a):
Foto.
To není rosela pestrá, ale nějaký kříženec a to nejspíše pestrá x penant.
JanaN.

XXX.XXX.9.6
ne
napsal(a):
To není rosela pestrá, ale nějaký kříženec a to nejspíše pestrá x penant.
Ne je to mládě od dvou rosel pestrých, je možno že vypadá takto, když jsou rodiče dvě různé mutace?
ne

XXX.XXX.195.189
JanaN.
napsal(a):
Ne je to mládě od dvou rosel pestrých, je možno že vypadá takto, když jsou rodiče dvě různé mutace?
Není to možno, je to opravdu kříženec. Máte kvalitní fotky rodičů?
ne

XXX.XXX.195.189
Horák lutino
napsal(a):
Není to rosela ale kříženec penanta.
Rosela to samozřejmě je, ale kříženec dvou druhů rosel. No a jinak penant je taky rosela.
JanaN.

XXX.XXX.9.6
JanaN.

XXX.XXX.9.6
ne

XXX.XXX.195.189
JanaN.
napsal(a):
Foto s jejich otcem, je to penant a jaká mutace? Děkuji.
Tak otec je rosela žlutobřichá, není to penant. Jejich mláďata jsou si v opření velmi podobná.
Zkuste nám dát ještě fotku samičky.
Drobotinka

XXX.XXX.85.10
Je to krizenec rosely pestre a rosely zlutobriche, rozdelil bych to urcite a doparoval to stejnym druhem.
ne

XXX.XXX.195.189
JanaN.
napsal(a):
Samice.
Ano, to je mutační rosela pestrá...vypadá to na mutaci skořicová opalin. Ale pro upřesnění chtělo by to i fotku zad.
Kupce těchto mláďat prosím upozorněte ať je nepoužívají v chovu, jsou to pro chov bezcenní kříženci. Chovný pár rozhoďte ať se dál nemnoží. Je to nevratná škoda, pokud by někdo jejich odchov používal dál v chovu.
JanaN.

XXX.XXX.9.6
Tak já tomu nerozumím Rosela pestrá jsou přeci samec i samice, jen otec je žlutobřichá a samice?
ne

XXX.XXX.195.189
JanaN.
napsal(a):
Tak já tomu nerozumím Rosela pestrá jsou přeci samec i samice, jen otec je žlutobřichá a samice?
Rosela pestrá a rosela žlutobřichá jsou dva úplně rozdílné druhy.
ne

XXX.XXX.195.189
JanaN.
napsal(a):
Http://www.ararauna.cz/atlas/rosela-pestra-platycercus-eximius/
http://www.ararauna.cz/atlas/rosela-zlutobricha-platycercus-caledonicus/.
JanaN.

XXX.XXX.9.6
No vidíte a mně chovatel tvrdil co je od něj mám, že jsou rosely dvoje, pestré a penanti, že je mohu takto dát spolu. Že je to rosela pestrá žlutobřichá. Netušila jsem, že je to takto ještě rozdělono, jinak bych je k sobě nedala
ne

XXX.XXX.195.189
JanaN.
napsal(a):
No vidíte a mně chovatel tvrdil co je od něj mám, že jsou rosely dvoje, pestré a penanti, že je mohu takto dát spolu. Že je to rosela pestrá žlutobřichá. Netušila jsem, že je to takto ještě rozdělono, jinak bych je k sobě nedala
Bohužel poznal, že tomu nerozumíte a podvedl Vás. I tací jsou mezi námi.
Rod rozela obsahuje celkem 8 druhů
Rozela pestrá
Rozela žlutohlavá
Rozela černohlavá
Rozela žlutolící
Rozela penant
Rozela adelaidská
Rozela slámožlutá
Rozela žlutobřichá.
Zdravím, pomůžete mi prosím určit pohlaví našich dvou rosel? Každou dám do samostatného příspěvku, první má 2 roky.
Druhá je letošní, proč má jedna žlutá a druhá zelená záda? Jsou stejného druhu? Nebo je to tím že ta druhá je ještě mladá?