Mnišek

XXX.XXX.52.250
Zdravím všechny mnichaře, chci vás poprosit, zda se podělíte o vaše letošní úspěchy a zajímavé odchovy. Jak vám jdou prodeje, protože na burzách moc odchovů nepotkávám např. opalinové odchovance jsem letos ještě nepotkal. Jejich málo? Kolik máte i odchovů ino ptáků o které je stále velký zájem? A co odchovy snow? Je jich již dost a jsou žádaní? Prosím o slušné odpovědi. (za fotky je velké plus ).
Mnišek
napsal(a):
Zdravím všechny mnichaře, chci vás poprosit, zda se podělíte o vaše letošní úspěchy a zajímavé odchovy. Jak vám jdou prodeje, protože na burzách moc odchovů nepotkávám např. opalinové odchovance jsem letos ještě nepotkal. Jejich málo? Kolik máte i odchovů ino ptáků o které je stále velký zájem? A co odchovy snow? Je jich již dost a jsou žádaní? Prosím o slušné odpovědi. (za fotky je velké plus ).
Stačí sledovat inzerci, najdete tam vše.Co se opalínů týče, kvalita si najde kupce sama, neni třeba vozit na burzu, šrot skončil u výkpců za cenu modrých obyčejných
nn

XXX.XXX.96.155
ladinbin
napsal(a):
Stačí sledovat inzerci, najdete tam vše.Co se opalínů týče, kvalita si najde kupce sama, neni třeba vozit na burzu, šrot skončil u výkpců za cenu modrých obyčejných
Já když jsem ještě před mnoha lety občas zašla na burzu, tak jsem si mníšků všímala. Potom jsme navštívila ZOO Hlubokou a uviděla tam něco jako mníšky, ale tak o polovinu mohutnější než ty, co jsem znala z burz. A oni to skutečně mníšci byli! Akorát kvalita někde úplně jinde.
Toto je můj příspěvek letošní odchov mníšků modrých a modrých opalínů bylo jich v hnízdě 6 a ještě 4 lutína nejsou ještě odstavené.
Mnišek
napsal(a):
Moji 2017 1,0 albino
0.1 albino
1.0 modrý/ino.
nn

XXX.XXX.96.155
zako 750

XXX.XXX.22.230
Dobrý den,
Kolik let ještě typujete, že o mnichy bude takový zájem jako nyní?
ne

XXX.XXX.195.189
zako 750
napsal(a):
Dobrý den,
A je o ně opravdu tak velký zájem jak se snaží chovatelé tohoto druhu prezentovat? Inzeráty se často opakují a zájem mají převážně výkupčí. Ti ovšem nedávají tak závratné ceny jak požadují inzerenti.
zako 750

XXX.XXX.22.230
ne
napsal(a):
A je o ně opravdu tak velký zájem jak se snaží chovatelé tohoto druhu prezentovat? Inzeráty se často opakují a zájem mají převážně výkupčí. Ti ovšem nedávají tak závratné ceny jak požadují inzerenti.
Nevím co myslíte závratnou cenou, ale o řadu INO je myslím pořád zájem, ne?
Spíše mám pocit že se lidi zbláznili do kakadu růžových, ono je to pochopitelné, neboť je to Austrálié, bez nějakých zvláštních nároků na teplotu v zařízení, jsou plně aklimatizovaní...
Přírodní červenokřídlí a krákováci už spadli totálně na hubu a lidi se je budou tímto druhem nahradit. Zvláště starší chovatelé, co už nechcou investovat do chovatelského zařízení
a tyto druhy mají, nebo měli.
ne

XXX.XXX.195.189
zako 750
napsal(a):
Nevím co myslíte závratnou cenou, ale o řadu INO je myslím pořád zájem, ne?
Spíše mám pocit že se lidi zbláznili do kakadu růžových, ono je to pochopitelné, neboť je to Austrálié, bez nějakých zvláštních nároků na teplotu v zařízení, jsou plně aklimatizovaní...
Přírodní červenokřídlí a krákováci už spadli totálně na hubu a lidi se je budou tímto druhem nahradit. Zvláště starší chovatelé, co už nechcou investovat do chovatelského zařízení
a tyto druhy mají, nebo měli.
Myslím, že říct si za samce lutino mnicha 10 - 12 tis., je opravdu dost. Je pravda, že je jich méně než samic, které stojí polovinu, ale je to hlavně tím, že si lidi neumí poskládat páry tak ať odchovávají i samce. Navíc dávat takové sumy za mníšky velikosti přerostlé neofémy...no nevím nevím, to ať si každý přehodnotí sám.
Nechápu. Proč by se někdo komu se líbí a má rád papoušky červenokřídlé a královské měl snažit nahradit je ve voliérách kakadu růžovým? Znám chovatele, kteří je chovají roky a přesto se jich nevzdají. Oni jsou totiž i chovatelé, kteří mají ty svoje tzv. srdcovky a specializace kterých se drží. Těmto chovatelům čest.
Pochopit se to dá jedině v případě kdy vás více než chov a láska k danému druhu zajímá více finanční stránka chovu a jak a na čem více trhnout. Nic proti tomu, protože i to se musí dělat pořádně aby z toho byl nějaký kladný výsledek.
zako 750
napsal(a):
Dobrý den,
Mnichy su dosť plodne pap.a ked vykup nebude mať záujem vykupiť tak nebude sa ani predať pre 3-mi rokmy nebrali vykupcovia tak boli ovela lacnejší teraz beru ale je otázka dokedi chovaťelja maju zájem len o to čo bere vykup.
zako750

XXX.XXX.199.251
ne
napsal(a):
Myslím, že říct si za samce lutino mnicha 10 - 12 tis., je opravdu dost. Je pravda, že je jich méně než samic, které stojí polovinu, ale je to hlavně tím, že si lidi neumí poskládat páry tak ať odchovávají i samce. Navíc dávat takové sumy za mníšky velikosti přerostlé neofémy...no nevím nevím, to ať si každý přehodnotí sám.
Nechápu. Proč by se někdo komu se líbí a má rád papoušky červenokřídlé a královské měl snažit nahradit je ve voliérách kakadu růžovým? Znám chovatele, kteří je chovají roky a přesto se jich nevzdají. Oni jsou totiž i chovatelé, kteří mají ty svoje tzv. srdcovky a specializace kterých se drží. Těmto chovatelům čest.
Pochopit se to dá jedině v případě kdy vás více než chov a láska k danému druhu zajímá více finanční stránka chovu a jak a na čem více trhnout. Nic proti tomu, protože i to se musí dělat pořádně aby z toho byl nějaký kladný výsledek.
Nevím jak Vám, ale mě nikdo žádné peníze na jiné dražší druhy a chovatelské zařízení, které mnohonásobně převyšuje ceny ptactva nedá, Vám ano? A pokud za svůj vrchol chovatelství mám považovat červenokřídlé a králováky, tak to raději zítra vše zruším.
Když jsme začínali v 9 ti letech byli to v tu dobu naprosto nedostižné druhy, ale dnes jsou skoro
bez urážky pro začátečníky...Máme snad jiné výzvy, ne? A věčně tu taky nebudeme, tak si chceme
snad udělat radost něčím větším. Ale asi to těžko každý pochopí...
zako750
napsal(a):
Nevím jak Vám, ale mě nikdo žádné peníze na jiné dražší druhy a chovatelské zařízení, které mnohonásobně převyšuje ceny ptactva nedá, Vám ano? A pokud za svůj vrchol chovatelství mám považovat červenokřídlé a králováky, tak to raději zítra vše zruším.
Když jsme začínali v 9 ti letech byli to v tu dobu naprosto nedostižné druhy, ale dnes jsou skoro
bez urážky pro začátečníky...Máme snad jiné výzvy, ne? A věčně tu taky nebudeme, tak si chceme
Peťo ale při tvých odchovech a zkušenostech ta výzva chov mnichů asi nebude
zako750

XXX.XXX.199.251
petajz
napsal(a):
Ale mutace jsem kromě al. malých před 25 lety nikdy neměl, tak mě to láká a na ty Inky mě taky moje robka nedá. Když občas k někomu přijedu, tak načichnu takovým elánem si něco pěkného, nového pořídit a jdu za tím. Netrpíte tím, já ano
zako750

XXX.XXX.199.251
petajz
napsal(a):
Ono někdy člověk musí udělat krok nazpět, aby pak mohl udělat 2 dopředu...tak nějak.
zako750

XXX.XXX.199.251
BananRoman
napsal(a):
Panové jděte si psát ho*na do jiné diskuze. Děkujem.
A co by jste si přál kolego? O čem si chcete přečíst?
zako750
napsal(a):
Každý to máme jinak. To, že vás ženou dopředu nějaké výzvy to je úplně v pořádku a spousta lidí to tak má. Já ale například jsem si pořídil druhy které jsem vždy chtěl a líbí se mi (alexandři) a netoužím už po tom si neustále pořizovat dražší a náročnější druhy. Jsem spokojený jak to je. Taky to možná souvisí s věkem, padesátka je za mnou ale kdybych byl třeba o 20 let mladší možná bych uvažoval jinak.
ne

XXX.XXX.195.189
zako750
napsal(a):
Absolutně jste nepochopil co jsem napsal.