Mnišek šedý odchov 2017

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Mnišek

21.7.2017 13:23
Mnišek

XXX.XXX.52.250

Zdravím všechny mnichaře, chci vás poprosit, zda se podělíte o vaše letošní úspěchy a zajímavé odchovy. Jak vám jdou prodeje, protože na burzách moc odchovů nepotkávám např. opalinové odchovance jsem letos ještě nepotkal. Jejich málo? Kolik máte i odchovů ino ptáků o které je stále velký zájem? A co odchovy snow? Je jich již dost a jsou žádaní? Prosím o slušné odpovědi. (za fotky je velké plus ).

21.7.2017 17:41
ladinbin

XXX.XXX.11.6

Mnišek napsal(a):
Zdravím všechny mnichaře, chci vás poprosit, zda se podělíte o vaše letošní úspěchy a zajímavé odchovy. Jak vám jdou prodeje, protože na burzách moc odchovů nepotkávám např. opalinové odchovance jsem letos ještě nepotkal. Jejich málo? Kolik máte i odchovů ino ptáků o které je stále velký zájem? A co odchovy snow? Je jich již dost a jsou žádaní? Prosím o slušné odpovědi. (za fotky je velké plus ).

Stačí sledovat inzerci, najdete tam vše.Co se opalínů týče, kvalita si najde kupce sama, neni třeba vozit na burzu, šrot skončil u výkpců za cenu modrých obyčejných

nn

21.7.2017 21:44
nn

XXX.XXX.96.155

22.7.2017 08:45
eli22

XXX.XXX.181.33

Karel666 napsal(a):
2017.

To je fakt paráda. Máte je nádherné.

22.7.2017 08:50
eli22

XXX.XXX.181.33

ladinbin napsal(a):
Stačí sledovat inzerci, najdete tam vše.Co se opalínů týče, kvalita si najde kupce sama, neni třeba vozit na burzu, šrot skončil u výkpců za cenu modrých obyčejných

Já když jsem ještě před mnoha lety občas zašla na burzu, tak jsem si mníšků všímala. Potom jsme navštívila ZOO Hlubokou a uviděla tam něco jako mníšky, ale tak o polovinu mohutnější než ty, co jsem znala z burz. A oni to skutečně mníšci byli! Akorát kvalita někde úplně jinde.

22.7.2017 12:02
láďa42

XXX.XXX.187.166

Toto je můj příspěvek letošní odchov mníšků modrých a modrých opalínů bylo jich v hnízdě 6 a ještě 4 lutína nejsou ještě odstavené.

22.7.2017 13:07
judaass

XXX.XXX.103.33

Mnišek napsal(a):

Moji 2017 1,0 albino
0.1 albino
1.0 modrý/ino.

23.7.2017 17:14
opapoušci

XXX.XXX.33.2

24.7.2017 11:34
4mnich

XXX.XXX.244.73

Z jakého složení vznikne misty.Děkuji.

24.7.2017 12:41
atobajus

XXX.XXX.195.189

4mnich napsal(a):
Z jakého složení vznikne misty.Děkuji.

Mutace misty je samostatná mutace a nevzniká kombinací. U této mutace dochází k redukci eumelaninu, ptáci této mutace jsou buď s jedním nebo dvěma faktory.
Nevím, ale jestli je tato mutace i u mníšků.

24.7.2017 13:04
liha

XXX.XXX.96.155

atobajus napsal(a):
Mutace misty je samostatná mutace a nevzniká kombinací. U této mutace dochází k redukci eumelaninu, ptáci této mutace jsou buď s jedním nebo dvěma faktory.
Nevím, ale jestli je tato mutace i u mníšků.

Jak vidíte tak tato mutace u mníšku je když je tu i fotka.

nn

24.7.2017 13:06
nn

XXX.XXX.96.155

Modrý pallid x modrá skořice ?

24.7.2017 13:21
.martina.

XXX.XXX.168.82

24.7.2017 14:03
atobajus

XXX.XXX.195.189

liha napsal(a):
Jak vidíte tak tato mutace u mníšku je když je tu i fotka.

Pardon, to se omlouvám. Tuhle fotku jsem nějak přešel.

24.7.2017 16:13
4mnich

XXX.XXX.244.73

nn napsal(a):
Modrý pallid x modrá skořice ?

Můj názor je, že jsou oba palid. Skořice by měla mít letky do hněda.Možná foto klame.

25.7.2017 16:49
BananRoman

XXX.XXX.182.37

Pohlaví určeno, snad bude podobný zájem o mnichy jako loni.

25.7.2017 17:53
.martina.

XXX.XXX.46.119

BananRoman napsal(a):
Pohlaví určeno, snad bude podobný zájem o mnichy jako loni.

Zdravim, píšem Vám správu..

zako 750

28.7.2017 09:50
zako 750

XXX.XXX.22.230

Dobrý den,
Kolik let ještě typujete, že o mnichy bude takový zájem jako nyní?

ne

28.7.2017 10:15
ne

XXX.XXX.195.189

zako 750 napsal(a):
Dobrý den,

A je o ně opravdu tak velký zájem jak se snaží chovatelé tohoto druhu prezentovat? Inzeráty se často opakují a zájem mají převážně výkupčí. Ti ovšem nedávají tak závratné ceny jak požadují inzerenti.

zako 750

28.7.2017 10:30
zako 750

XXX.XXX.22.230

ne napsal(a):
A je o ně opravdu tak velký zájem jak se snaží chovatelé tohoto druhu prezentovat? Inzeráty se často opakují a zájem mají převážně výkupčí. Ti ovšem nedávají tak závratné ceny jak požadují inzerenti.

Nevím co myslíte závratnou cenou, ale o řadu INO je myslím pořád zájem, ne?
Spíše mám pocit že se lidi zbláznili do kakadu růžových, ono je to pochopitelné, neboť je to Austrálié, bez nějakých zvláštních nároků na teplotu v zařízení, jsou plně aklimatizovaní...
Přírodní červenokřídlí a krákováci už spadli totálně na hubu a lidi se je budou tímto druhem nahradit. Zvláště starší chovatelé, co už nechcou investovat do chovatelského zařízení
a tyto druhy mají, nebo měli.

ne

28.7.2017 12:37
ne

XXX.XXX.195.189

zako 750 napsal(a):
Nevím co myslíte závratnou cenou, ale o řadu INO je myslím pořád zájem, ne?
Spíše mám pocit že se lidi zbláznili do kakadu růžových, ono je to pochopitelné, neboť je to Austrálié, bez nějakých zvláštních nároků na teplotu v zařízení, jsou plně aklimatizovaní...
Přírodní červenokřídlí a krákováci už spadli totálně na hubu a lidi se je budou tímto druhem nahradit. Zvláště starší chovatelé, co už nechcou investovat do chovatelského zařízení
a tyto druhy mají, nebo měli.

Myslím, že říct si za samce lutino mnicha 10 - 12 tis., je opravdu dost. Je pravda, že je jich méně než samic, které stojí polovinu, ale je to hlavně tím, že si lidi neumí poskládat páry tak ať odchovávají i samce. Navíc dávat takové sumy za mníšky velikosti přerostlé neofémy...no nevím nevím, to ať si každý přehodnotí sám.

Nechápu. Proč by se někdo komu se líbí a má rád papoušky červenokřídlé a královské měl snažit nahradit je ve voliérách kakadu růžovým? Znám chovatele, kteří je chovají roky a přesto se jich nevzdají. Oni jsou totiž i chovatelé, kteří mají ty svoje tzv. srdcovky a specializace kterých se drží. Těmto chovatelům čest.
Pochopit se to dá jedině v případě kdy vás více než chov a láska k danému druhu zajímá více finanční stránka chovu a jak a na čem více trhnout. Nic proti tomu, protože i to se musí dělat pořádně aby z toho byl nějaký kladný výsledek.

28.7.2017 17:29
janos

XXX.XXX.61.135

zako 750 napsal(a):
Dobrý den,

Mnichy su dosť plodne pap.a ked vykup nebude mať záujem vykupiť tak nebude sa ani predať pre 3-mi rokmy nebrali vykupcovia tak boli ovela lacnejší teraz beru ale je otázka dokedi chovaťelja maju zájem len o to čo bere vykup.

zako750

28.7.2017 21:26
zako750

XXX.XXX.199.251

ne napsal(a):
Myslím, že říct si za samce lutino mnicha 10 - 12 tis., je opravdu dost. Je pravda, že je jich méně než samic, které stojí polovinu, ale je to hlavně tím, že si lidi neumí poskládat páry tak ať odchovávají i samce. Navíc dávat takové sumy za mníšky velikosti přerostlé neofémy...no nevím nevím, to ať si každý přehodnotí sám.

Nechápu. Proč by se někdo komu se líbí a má rád papoušky červenokřídlé a královské měl snažit nahradit je ve voliérách kakadu růžovým? Znám chovatele, kteří je chovají roky a přesto se jich nevzdají. Oni jsou totiž i chovatelé, kteří mají ty svoje tzv. srdcovky a specializace kterých se drží. Těmto chovatelům čest.
Pochopit se to dá jedině v případě kdy vás více než chov a láska k danému druhu zajímá více finanční stránka chovu a jak a na čem více trhnout. Nic proti tomu, protože i to se musí dělat pořádně aby z toho byl nějaký kladný výsledek.

Nevím jak Vám, ale mě nikdo žádné peníze na jiné dražší druhy a chovatelské zařízení, které mnohonásobně převyšuje ceny ptactva nedá, Vám ano? A pokud za svůj vrchol chovatelství mám považovat červenokřídlé a králováky, tak to raději zítra vše zruším.
Když jsme začínali v 9 ti letech byli to v tu dobu naprosto nedostižné druhy, ale dnes jsou skoro
bez urážky pro začátečníky...Máme snad jiné výzvy, ne? A věčně tu taky nebudeme, tak si chceme
snad udělat radost něčím větším. Ale asi to těžko každý pochopí...

28.7.2017 21:36
petajz

XXX.XXX.145.8

zako750 napsal(a):
Nevím jak Vám, ale mě nikdo žádné peníze na jiné dražší druhy a chovatelské zařízení, které mnohonásobně převyšuje ceny ptactva nedá, Vám ano? A pokud za svůj vrchol chovatelství mám považovat červenokřídlé a králováky, tak to raději zítra vše zruším.
Když jsme začínali v 9 ti letech byli to v tu dobu naprosto nedostižné druhy, ale dnes jsou skoro
bez urážky pro začátečníky...Máme snad jiné výzvy, ne? A věčně tu taky nebudeme, tak si chceme

Peťo ale při tvých odchovech a zkušenostech ta výzva chov mnichů asi nebude

zako750

28.7.2017 21:47
zako750

XXX.XXX.199.251

petajz napsal(a):

Ale mutace jsem kromě al. malých před 25 lety nikdy neměl, tak mě to láká a na ty Inky mě taky moje robka nedá. Když občas k někomu přijedu, tak načichnu takovým elánem si něco pěkného, nového pořídit a jdu za tím. Netrpíte tím, já ano

28.7.2017 21:56
BananRoman

XXX.XXX.182.37

Panové jděte si psát ho*na do jiné diskuze. Děkujem.

zako750

28.7.2017 21:59
zako750

XXX.XXX.199.251

petajz napsal(a):

Ono někdy člověk musí udělat krok nazpět, aby pak mohl udělat 2 dopředu...tak nějak.

zako750

28.7.2017 22:01
zako750

XXX.XXX.199.251

BananRoman napsal(a):
Panové jděte si psát ho*na do jiné diskuze. Děkujem.

A co by jste si přál kolego? O čem si chcete přečíst?

28.7.2017 22:50
alex66

XXX.XXX.200.71

zako750 napsal(a):

Každý to máme jinak. To, že vás ženou dopředu nějaké výzvy to je úplně v pořádku a spousta lidí to tak má. Já ale například jsem si pořídil druhy které jsem vždy chtěl a líbí se mi (alexandři) a netoužím už po tom si neustále pořizovat dražší a náročnější druhy. Jsem spokojený jak to je. Taky to možná souvisí s věkem, padesátka je za mnou ale kdybych byl třeba o 20 let mladší možná bych uvažoval jinak.

29.7.2017 07:31
dikulis

XXX.XXX.70.222

Má někdo v chovu mníšky s 1 a 2 faktory tmavnutí ? Měl bych zájem.

ne

29.7.2017 18:18
ne

XXX.XXX.195.189

zako750 napsal(a):

Absolutně jste nepochopil co jsem napsal.

Přidejte reakci

Přidat smajlík