Dobrý den,
mám 3 páry + 1 samce andulky vlnkované a napadlo mě k nim přidat pár křepelek japonských. Myslíte, že by to nebyl problém? Andulky jsou celoročně venku a jsou ve voliéře velké 1,5m V x 2m Š x 1m H. Snášeli by se? Četla jsem o křepelkách čínských, že jsou s andulkami, ale já mám možnost dostat křepelky japonské, tak nad tím uvažuji.
Děkuju za odpovědi.
Měly by se snést. Já mám křepelky japonské ve voliéře s rýžovníky a zebřičkami a žádný problém zatím nenastal. Navzájem si sebe nevšímají, žerou vedle sebe z jedné misky... V Kroměříži v Podzámce je mají v jedné voliéře s andulkama, myslím celoročně venku. Jen doporučuji krmení a vodu pro andulky dát na vyvýšené místo kam se křepelky běžně nedostanou. Křepekly jsou "prasata", vodu by znečistily trusem a krmení by během chvilky vyhrabali z misek.
dellyK
napsal(a):
A můžou zobat to samé co andulky?
To by bylo zbytečně nákladné (krmení pro andulky je výrazně drahší) a není to ani ideální. Křepelka chce větší množství bílkovin. Nejlepší je jim dát na dno krmítko se směsí pro křepelky a pokud Vám nejde o intenzívní snášku tak úplně stačí směs pro nosnice, nebo si udělat vlastní směs ze šrotů pšenice, kukuřice... a hrachu (nebo soje... pro bílkoviny). Ale bez problémů se dají krmit jen pšenicí a zbytky z kuchyně, rozmočenými starými rohlíky, chlebem... a samozřejmě dostatek skořápek pro dotaci vápníku, toho potřebují hodně a hrubší písek.
Tirdo
napsal(a):
To by bylo zbytečně nákladné (krmení pro andulky je výrazně drahší) a není to ani ideální. Křepelka chce větší množství bílkovin. Nejlepší je jim dát na dno krmítko se směsí pro křepelky a pokud Vám nejde o intenzívní snášku tak úplně stačí směs pro nosnice, nebo si udělat vlastní směs ze šrotů pšenice, kukuřice... a hrachu (nebo soje... pro bílkoviny). Ale bez problémů se dají krmit jen pšenicí a zbytky z kuchyně, rozmočenými starými rohlíky, chlebem... a samozřejmě dostatek skořápek pro dotaci vápníku, toho potřebují hodně a hrubší písek.
Tazatelko. Vytiskněte si radu tohoto chovatele a řiďte se podle ní.
Budete spokojená s chovem i financemi.
Ještě bych se ráda zeptala. Když teď mám u adnulek párek křepelek japonských, mohu tam mít samičky 2 nebo 3? Byl by teda jeden sameček a více samiček (ze stejného chovu, jako mám ten párek). Nejde mi o oplození vajíček, protože jsem se dozvěděla, že sameček si vybere jen jednu a stou se páří. Jen bych je tam chtěla mít. Nebudou se prát? Děkuju.