Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

7.8.2017 15:14
Uživatel s deaktivovaným účtem

Zdravím potreboval by som poradiť ako odobrať krvnú vzorku na určenie pohlavia papagája červenokrídleho, viem iba že sa to berie z nohy ale neviem presne z akých miest na nohe a môžem na to použiť aj obyčajnú ihlu na šitie alebo je potrebná lekárska ihla ? a ako dezinfikovať ?

Bol by som rád ak by mi niekto skúsený poradil v tomto probléme.

7.8.2017 15:43
Querido

XXX.XXX.14.210

Este som to nerobil, ale videl, vzdy treba lekarsku ihlu a pichne sa do bruska na prste.

7.8.2017 15:52
silver62

XXX.XXX.197.89

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Zdravím potreboval by som poradiť ako odobrať krvnú vzorku na určenie pohlavia papagája červenokrídleho, viem iba že sa to berie z nohy ale neviem presne z akých miest na nohe a môžem na to použiť aj obyčajnú ihlu na šitie alebo je potrebná lekárska ihla ? a ako dezinfikovať ?

Mrkněte na..www.youtube.com/watch?v=CstJ8zl-TOU&feature=youtu.be.

7.8.2017 18:28
eli22

XXX.XXX.181.33

Normální vydezinfikovanou jehlou (třeba slabou na šití).

7.8.2017 21:49
smidla

XXX.XXX.241.250

Dobry vecer,

sterilni jehla v lekarne stoji jednu korunu. Pichnuti je treba provadet z boku polstarku. Nemam to vyzkousene, ale zespodu prynetece krev? Tak radeji picham z boku. Staci mensi krabnuti. Po odberu vydesinfikovat misto.

At se dari smidla.eu.

7.8.2017 22:00
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

Dostal jste dobré rady.
Jaksi nechápu, proč se zde řeší odběr kapky krve, ke kterému úkonu u větších papoušků asi jeden člověk nestačí, když jde vytrhnout 5 pírek a na to stačí člověk sám. Papoušek to ani nepozná, zvlášť ten krotký a výsledek DNA je stejný jako z krve. Můžete si moje tvrzení ověřit u laboratoře.
Dělám to roky z peří, zatím nebyl problém.
Uvítám opačný názor.

8.8.2017 07:49
loskutakruda

XXX.XXX.211.160

Dobrý den. Odběr krve dělám zásadně vždy jehlou na inzulín. Vpich provedu z boku prstu do polštářku a vždy bez problému

Pbfaktor

9.8.2017 07:54
Pbfaktor

XXX.XXX.44.103

Moudivláček napsal(a):
Dostal jste dobré rady.
Jaksi nechápu, proč se zde řeší odběr kapky krve, ke kterému úkonu u větších papoušků asi jeden člověk nestačí, když jde vytrhnout 5 pírek a na to stačí člověk sám. Papoušek to ani nepozná, zvlášť ten krotký a výsledek DNA je stejný jako z krve. Můžete si moje tvrzení ověřit u laboratoře.
Dělám to roky z peří, zatím nebyl problém.
Uvítám opačný názor.

Opačný názor nemám jen se zeptám na kolik vás vyjde jeden vzorek na DNA z peří.

9.8.2017 09:27
petajz

XXX.XXX.46.202

Pbfaktor napsal(a):

Cena je stejná jako z krve.

Pbfaktor

9.8.2017 10:08
Pbfaktor

XXX.XXX.44.103

petajz napsal(a):
Cena je stejná jako z krve.

Já jsem se neptal Moudiváčka jestli je cena stejná nebo jiná.To ví každý že je stejná.Ptal jsem se za kolik je v jeho případě cena za DNA z peří.

11.8.2017 21:36
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

Pbfaktor napsal(a):

Cena za DNA pohlaví z peří nebo krve je u Genexone Olomouc je už několik let stejná.360 Kč. Výsledek dobírkou je rychlejší než pladbou z účtu. Dopis se vzorkem poštou asi 15 Kč. Dohromady s dobírkou poštovným to vyjde skoro na 500 Kč, což je proti levnějším konkurentům dost. Vzhledem k jiným nákladům na chov je to pro mě částka zanedbatelná. Svobodné rozhodnutí každého.

Pbfaktor

12.8.2017 14:18
Pbfaktor

XXX.XXX.44.103

Moudivláček napsal(a):
Cena za DNA pohlaví z peří nebo krve je u Genexone Olomouc je už několik let stejná.360 Kč. Výsledek dobírkou je rychlejší než pladbou z účtu. Dopis se vzorkem poštou asi 15 Kč. Dohromady s dobírkou poštovným to vyjde skoro na 500 Kč, což je proti levnějším konkurentům dost. Vzhledem k jiným nákladům na chov je to pro mě částka zanedbatelná. Svobodné rozhodnutí každého.

Dobrý den.Ptal jsem se jen proto že z kapky krve vám pan Sloboda z EXOMEDU v Praze udělá vzorek DNA za 210, - Kč.

12.8.2017 14:20
eli22

XXX.XXX.181.33

Pbfaktor napsal(a):
Dobrý den.Ptal jsem se jen proto že z kapky krve vám pan Sloboda z EXOMEDU v Praze udělá vzorek DNA za 210, - Kč.

Nevím, ale mě to u Exomedu stojí 260 Kč.

12.8.2017 14:43
eli22

XXX.XXX.181.33

eli22 napsal(a):
Nevím, ale mě to u Exomedu stojí 260 Kč.

Ale je fakt, že je to i s tím Certifikátem.

12.8.2017 16:00
bartrand

XXX.XXX.10.47

Pbfaktor napsal(a):

U exomedu z krve jsem testoval trikrat. Realne 0,3, dle exomedu 3,0. Pro me zbytecne vyhozene penize, radeji uz vzdy priplatim par korun v genexone.

12.8.2017 17:36
loskutakruda

XXX.XXX.211.160

Posílám do Genexone Olomouc a vždy mi to vyjde na prázdniny kdy mají 20% slevu. Pošlu více vzorku a dostanu se na cenu cca 270 kč + 50 kč barevný laminovaný certifikát = 320 kč a to hlavní je, což mě zajímá víc než cena, je to že to bylo 100%

Přidejte reakci

Přidat smajlík