Uživatel s deaktivovaným účtem

Zdravím potreboval by som poradiť ako odobrať krvnú vzorku na určenie pohlavia papagája červenokrídleho, viem iba že sa to berie z nohy ale neviem presne z akých miest na nohe a môžem na to použiť aj obyčajnú ihlu na šitie alebo je potrebná lekárska ihla ? a ako dezinfikovať ?
Bol by som rád ak by mi niekto skúsený poradil v tomto probléme.
napsal(a):
Zdravím potreboval by som poradiť ako odobrať krvnú vzorku na určenie pohlavia papagája červenokrídleho, viem iba že sa to berie z nohy ale neviem presne z akých miest na nohe a môžem na to použiť aj obyčajnú ihlu na šitie alebo je potrebná lekárska ihla ? a ako dezinfikovať ?
Mrkněte na..www.youtube.com/watch?v=CstJ8zl-TOU&feature=youtu.be.
napsal(a):
Normální vydezinfikovanou jehlou (třeba slabou na šití).
napsal(a):
Dostal jste dobré rady.
Jaksi nechápu, proč se zde řeší odběr kapky krve, ke kterému úkonu u větších papoušků asi jeden člověk nestačí, když jde vytrhnout 5 pírek a na to stačí člověk sám. Papoušek to ani nepozná, zvlášť ten krotký a výsledek DNA je stejný jako z krve. Můžete si moje tvrzení ověřit u laboratoře.
Dělám to roky z peří, zatím nebyl problém.
Uvítám opačný názor.
Pbfaktor

XXX.XXX.44.103
Moudivláček
napsal(a):
Dostal jste dobré rady.
Jaksi nechápu, proč se zde řeší odběr kapky krve, ke kterému úkonu u větších papoušků asi jeden člověk nestačí, když jde vytrhnout 5 pírek a na to stačí člověk sám. Papoušek to ani nepozná, zvlášť ten krotký a výsledek DNA je stejný jako z krve. Můžete si moje tvrzení ověřit u laboratoře.
Dělám to roky z peří, zatím nebyl problém.
Uvítám opačný názor.
Opačný názor nemám jen se zeptám na kolik vás vyjde jeden vzorek na DNA z peří.
Pbfaktor

XXX.XXX.44.103
petajz
napsal(a):
Cena je stejná jako z krve.
Já jsem se neptal Moudiváčka jestli je cena stejná nebo jiná.To ví každý že je stejná.Ptal jsem se za kolik je v jeho případě cena za DNA z peří.
Pbfaktor
napsal(a):
Opačný názor nemám jen se zeptám na kolik vás vyjde jeden vzorek na DNA z peří.
Cena za DNA pohlaví z peří nebo krve je u Genexone Olomouc je už několik let stejná.360 Kč. Výsledek dobírkou je rychlejší než pladbou z účtu. Dopis se vzorkem poštou asi 15 Kč. Dohromady s dobírkou poštovným to vyjde skoro na 500 Kč, což je proti levnějším konkurentům dost. Vzhledem k jiným nákladům na chov je to pro mě částka zanedbatelná. Svobodné rozhodnutí každého.
Pbfaktor

XXX.XXX.44.103
Moudivláček
napsal(a):
Cena za DNA pohlaví z peří nebo krve je u Genexone Olomouc je už několik let stejná.360 Kč. Výsledek dobírkou je rychlejší než pladbou z účtu. Dopis se vzorkem poštou asi 15 Kč. Dohromady s dobírkou poštovným to vyjde skoro na 500 Kč, což je proti levnějším konkurentům dost. Vzhledem k jiným nákladům na chov je to pro mě částka zanedbatelná. Svobodné rozhodnutí každého.
Dobrý den.Ptal jsem se jen proto že z kapky krve vám pan Sloboda z EXOMEDU v Praze udělá vzorek DNA za 210, - Kč.