rotor14

XXX.XXX.144.116
bartunekvosel
napsal(a):
Ja bych pockal az vyvedou mlade a prodal andulky, korely je další pakaz které je spousta.Porid něco rozumejsiho a na plevel se vybodni.
Plevel roste vám z pusy, ona není korela jako korela a dnes sehnat opravdu hezkou silnou, zdravou korelu, tak jak má být je velký problém, takže nehante něco, čemu nerozumíte a řídíte se pouze cenou výkupu.Prodat kvalitu, není problém, ale odchovat jí -ale to vám asi nic neříká.
terentete

XXX.XXX.166.36
bartunekvosel
napsal(a):
Ja bych pockal az vyvedou mlade a prodal andulky, korely je další pakaz které je spousta.Porid něco rozumejsiho a na plevel se vybodni.
Označiť korelu plevelou, to jak keby označil niekto plavelou i vás, plevel ako plevel.
FUXIA

XXX.XXX.166.36
bartunekvosel
napsal(a):
Len či nie je plevel tvojich rodičov syn.
rotor14
napsal(a):
Plevel roste vám z pusy, ona není korela jako korela a dnes sehnat opravdu hezkou silnou, zdravou korelu, tak jak má být je velký problém, takže nehante něco, čemu nerozumíte a řídíte se pouze cenou výkupu.Prodat kvalitu, není problém, ale odchovat jí -ale to vám asi nic neříká.
Jo, a od koho mas ty rozumy? Ta tvoje kvalita je mozna jak u ostatních.Hlavne ze tomu rozumíš casem dospejes jako většina k necemu jinému.
Dobrý den, samozřejmě pokud počkáte až andulky dohnízdí a teprve pak přidáte korely, budete mít větší jistotu, že třeba nebudou andulky rušit. Samozřejmě můžete je tam zkusit dát rovnou a uvidíte, co se bude dít. Chce to ptáky dostatečně dlouho pozorovat. V takovém případě to chce mít pro jistotu připravenou klec pro korely, kdyby se ptáci rušili. Vše je o daných jedincích, žádný papoušek není stejný a jak se zachovají vaši svěřenci, nemůžete vědět, dokud to nezkusíte. Rozhodněte se podle sebe, co Vám přijde jako nejlepší řešení.
supik99
napsal(a):
Dobrý den, samozřejmě pokud počkáte až andulky dohnízdí a teprve pak přidáte korely, budete mít větší jistotu, že třeba nebudou andulky rušit. Samozřejmě můžete je tam zkusit dát rovnou a uvidíte, co se bude dít. Chce to ptáky dostatečně dlouho pozorovat. V takovém případě to chce mít pro jistotu připravenou klec pro korely, kdyby se ptáci rušili. Vše je o daných jedincích, žádný papoušek není stejný a jak se zachovají vaši svěřenci, nemůžete vědět, dokud to nezkusíte. Rozhodněte se podle sebe, co Vám přijde jako nejlepší řešení.
Děkuji za vyčerpávající odpověď...
Pavel381
napsal(a):
Vážený laskavě pokud nechcete poradit nevstupujte do diskuse! Dal jsem slušný dotaz a nechci provokatera!
Jaka provokace, neumet se rozhodnou je zaklad lidske neschopnosti.Na takovou radu prece není jednoznacna odpověď a na to nepotrebujeme ani zakladni skolu.Jedine ze jsme retardovani a tak se vam hluboce omlouvam.
bartunekvosel
napsal(a):
Jaka provokace, neumet se rozhodnou je zaklad lidske neschopnosti.Na takovou radu prece není jednoznacna odpověď a na to nepotrebujeme ani zakladni skolu.Jedine ze jsme retardovani a tak se vam hluboce omlouvam.
Dal jsem slušný dotaz cekal jsem slušnou odpověď od slušných lidi ( tech je tady naštěstí většina )
Pokud máte problémy slušně odpověď tak mám na to jen...běžte do... ! Otravujte někde jinde!
rotor14

XXX.XXX.144.116
bartunekvosel
napsal(a):
Jo, a od koho mas ty rozumy? Ta tvoje kvalita je mozna jak u ostatních.Hlavne ze tomu rozumíš casem dospejes jako většina k necemu jinému.
45.LET aktivního chovu plevelu jak říkáte, to mě dalo více jak vám chov pro výkup, jestli tedy vůbec něco chováte :(.
bartunekvosel
napsal(a):
V roce 1969 jsem začínal s tím "plevelem" a to jsem už byl dospělý. Ten termín pakáž jste vymyslel sám? Nevím, jak zkušený v odchovech čeho jste. V profilu, diskuzi i inzerci máte skoro nulu.Třeba se mýlím. Zapomněl jste napsat, co je to něco rozumějšího, co si má pořídit, zkuste to doplnit.
Pochlubte se interně, třeba mě překvapíte. Rád si s Vámi "popovídám".
bartunekvosel
napsal(a):
Na tohle jsem nechtěla reagovat, ale nějak mi to nedá...
Chápu, že každý preferuje a chová jiný druh papouška, ale nazývat živou bytost pakáží a plevelem, to může snad jen opravdový cynik s neúctou k přírodě a všemu živému!
Ano druhá věc je to, že se tyhle zmíněné druhy papoušků velmi množí - takoví ti notoričtí množitelé to flákají opravdu až příliš ve velkém a zbytečném množství na úkor kvality, hlavně aby vydělali a tím zahlcují trh a normální chovatelé mají často pak problém svoje odchovy prodat - to je věc druhá a tomu já rozumím velmi dobře, nicméně nazývat zvíře pakáž a plevel?!
Věřte, že ona ta zvířata za to nemohou, jednají na základě svého přirozeného rozmnožovacího pudu a bohužel, nějaký množař je takhle zneužívá ke svému obohacení! Tohle si prosím uvědomte, než něco takového vyplodíte. Stačilo by ty přeci odchovy trochu omezit. Proč musí mít každý 10 párů? Nebo i víc? Proč se musí chovat 3x ročně, nebo i vícekrát? Proč někteří neustále chov takových zvířat využívají jako výdělečnou činnost, přestože je jasné, že u takové "drobotiny" se prostě vydělávat nedá?
Pokud chcete nazvat někoho pakáží nebo plevelem, nazvěte tak ty chovatele, co toto praktikují! Díky takovým třeba slušný chovatel končí, protože si svoje papoušky cení, piplá je, chce pro ně to nejlepší a nechce je dávat překupníkovi za stovku nebo úplně zadarmo, aby toho zase někdo další zneužil! Já jsem musela v posledních 2 letech také hodně omezit chov svých korel, protože vím, že jich je spoustu a mladé se kor v létě prodávají hůř a to jsem předtím odchovávala od 2 nebo 3 párů jen cca 20 - 25 mladých ročně! Letos jsem to omezila ještě více, nechala jsem odchovat jen dva páry, takže 12 mladých a příští rok asi na to budu muset kašlat úplně, protože situace je taková, jaká je, tak jich přeci nebudu sekat 150 za sezónu ne?
Je to ale můj koníček a vím, že jako každý koníček to něco stojí, ale nebudu je zneužívat k výdělečné činnosti! Prostě to omezím a hotovo, jiné druhy prostě chovat nechci, takže mám jasno. Jenže tohle třeba jiní neudělají. A proto bych pochopila, že napíšete někomu slušně, ať se přesměruje na jiný druh, ale nikdy bych svoje ani jiné korely nenazvala tak, jako vy! Tohle prostě člověk, který má rád zvířata nedělá a pokud nemáte zvířata rád, tak je raději nechovejte vůbec!
Pavel381
napsal(a):
Dobrý den chtěl bych koupit korely mužu je dát do voliery kde hnízdí andulky? A nebo radši počkat až vyzvednout mladé? Děkuji za odpovědi.
Dobrý den,
já bych byla opatrná při společném chovu andulek a korel. Někdy se stává, že bývají andulky vůčši korelám velmi agresívní a mohly by jim poškodit snůšku, nebo zabít mladé. Někdy si i troufají na dospělé korely. Pokud je přesto chcete chovat spolu, tak rozhodně počkejte, až andulky vyvedou mladé a teprve pak k nim pořiďte korely. Budou mít čas se na další sezónu spřátelit, popř. poznáte, zda se vůbec snesou v jedné voliéře. Andulky by teď mohly být ve stresu z nových obyvatelů voliéry a mohly by být agresívní na tyto nové korely a zabít nebo se přestat starat o svá mláďata.
keke

XXX.XXX.166.36
anurra.rhonean23
napsal(a):
Dobrý den,
já bych byla opatrná při společném chovu andulek a korel. Někdy se stává, že bývají andulky vůčši korelám velmi agresívní a mohly by jim poškodit snůšku, nebo zabít mladé. Někdy si i troufají na dospělé korely. Pokud je přesto chcete chovat spolu, tak rozhodně počkejte, až andulky vyvedou mladé a teprve pak k nim pořiďte korely. Budou mít čas se na další sezónu spřátelit, popř. poznáte, zda se vůbec snesou v jedné voliéře. Andulky by teď mohly být ve stresu z nových obyvatelů voliéry a mohly by být agresívní na tyto nové korely a zabít nebo se přestat starat o svá mláďata.
Chovám andulky z korelami v spoločnej voliere viac rokov, základ je keď začína chovná sezóna andulkám otváram búdky a korelám ich nechávam zatvorenú po dobu nanesenia andúliek, ke´d sú andulky ponanášané otvorím búdku korelám a nemám žiadne problémi, vo voliere je osadenstvo 6 p=arov anduliek 1 pára korel, chovu zdar.
Pavel381
napsal(a):
Dobrý den chtěl bych koupit korely mužu je dát do voliery kde hnízdí andulky? A nebo radši počkat až vyzvednout mladé? Děkuji za odpovědi.
Zdravím, velmi záleží na velikosti voliery, pokud je dostatečně prostorná, tedy alespoň 3x2x1m, nebude žádný problém, Korely jsou sice vcelku mírumilovní papoušci, ale respekt si také dovedou náležitě zjednat, jen se někdy, kvůli vzájemnému hašteření samců Korel v toku, nedočkáte odchovů!Doporučuje se proto chovat jeden pár samostatně, nebo alespoň tři páry pohromadě, což můžu po mnohaletém chovu těchto jen potvrdit!K.