papa9

XXX.XXX.222.11
Zdar, prosím o radu ako sa má naklíčiť proso ? chcem to podávať počas hniezdenia ale neviem ako presne naklíčiť proso ?
papa9

XXX.XXX.222.11
corvuscorax
napsal(a):
Během hnízdění už není dobré jim podávat naklíčené, nabudilo by je to do nového toku.
A čím je najvhodnejšie kŕmiť počas hniezdenia, myslím tým dobu od vyliahnutia po opustenie búdky ?
tytan

XXX.XXX.151.247
kareta
napsal(a):
Senem.
Dobrá rada od ho..da.
Naklíčené máte podávat před hnízděním, jako stimulaci a potom až během odchovu mláďat. Později ho nedávat moc, protože opravdu působí na rodiče povzbudivě a mohli by začít chtít opět hnízdit. Takže pokud andulky budou vylétávat z budky, již bych s ním moc nekrmila.
Obecný návod je: zrní propláchnout a nechat ve vodě 1 den (stačí i půl dne), opět po 1 dni propláchnout a nechat na mističce klíčit. (Nic se nezkazí, pokud budete proplachovat zrní častěji.) Klíčky by se po dalším 1 dni měly objevit. Opět propláchněte a dejte ptákům. Někteří (i já) občas ptákům dávají jen namočené zrní.
Jinak by mě zajímali další návody na klíčení zrní, protože mě docela často zplesnivý a proto téměř klíčené nepodávám. Děkuji.
tytan
napsal(a):
Dobrá rada od ho..da.
Tytan ty budeš asi tak blbej jak ten tazatel. Byl položen debilní dotaz tak jsem stejně tak debilně odpověděl. Snad než začnu něco chovat a odchovávat tak si o tom něco přečtu. Tady se tě za chvilku budou ptát někteří jaké číslo bot si mají koupit.
supik99
napsal(a):
Naklíčené máte podávat před hnízděním, jako stimulaci a potom až během odchovu mláďat. Později ho nedávat moc, protože opravdu působí na rodiče povzbudivě a mohli by začít chtít opět hnízdit. Takže pokud andulky budou vylétávat z budky, již bych s ním moc nekrmila.
Obecný návod je: zrní propláchnout a nechat ve vodě 1 den (stačí i půl dne), opět po 1 dni propláchnout a nechat na mističce klíčit. (Nic se nezkazí, pokud budete proplachovat zrní častěji.) Klíčky by se po dalším 1 dni měly objevit. Opět propláchněte a dejte ptákům. Někteří (i já) občas ptákům dávají jen namočené zrní.
Jinak by mě zajímali další návody na klíčení zrní, protože mě docela často zplesnivý a proto téměř klíčené nepodávám. Děkuji.
Klíčené i máčené zrní můžete dávat ptákum po dobu celého roku.Nic s tím nepokazíte a ušetříte za drahé vitamínové doplňky.
K otázce podávání klíčeného krmení jen dodám.
Je prospěšné, ale vůbec nikdo nenapsal, že je rozdíl mezi krmením tropických druhů, jak naznačil corvuscorax a druhů autralských nebo savanových afrických ptáků, kde se střídá doba hojnosti a sucha. Ale kdo chová cizokrajné ptáky a chce odchov, tak to jistě ví.
Po desítkách let jsem se přesvědčil, že někdy méně je více. Začal jsem používat namočený rohlík, jako před desítkami let u australských papoušků a ono to funguje.Samozřejmě je namočený v komplexu vitamínů a dalších prvků, které před lety nebyly a další pestrá výživa. Velice dobrou zkušenost mám s nedozrálými semeny měsíčku lékařského a zase ho všechny druhy neberou. Amazonci krmí mladé hlavně jím.
Přípravky jsou drahé, do vody je zbytečné je lít, zvláště v létě. V piškotu nebo rohlíku je spotřeba viditelná a rychlá.
Je to o tom, ze kazda zrnina ma urcitou rychlost kliceni...napr proso vubec neklicim...ja klicim smes s lusteninama a tim i dokrmuji rodice amazonku sve mladata.vajecnou smes podavam jen 2x tydne.jinak pouze klicene a ptacinec plus ovoce zelenina a to az do vyletnuti z budky.myslim, ze je treba vyvazit pomer rostlinnych a zivocisnych bilkovin.mladata mam vzdy silne a statne bez jakehokoliv hendikepu...
Pro me je smerodatne to, ze co ma delsi casovou klicivost neklicim, nebot je to pro me znamka nebezpeci zaplisneni.napr takove fazole mungo to je radost.nikdy se mi nestalo, ze mi to chytlo plisen a da se to v kratsim intervalu pravidelne klicit a konzumovat u mych chovancu.ostatne to delaji i lidi u teto vynikajici lusteniny a je to zdrave.