Pokud máte více prostoru v mrazáku tak není problém natrhat více kukuřice a zamrazit a poté krmit během zimy. Já mám mrazák 140 litrový a mám asi 3/4 kukuřice a zbytek 1/4 černých jeřabin áronií. Takže na zimu a brzké jaro mám zásobu. Teď dávám asi 4 týdny mléčnou kukuřicí to je pro ptáky pochoutka.
jardybe
napsal(a):
Zdravim, . pri prubeznem krmeni cerstve kukurice neni problem.. takze podle toho jak je.
ale jakmile prikrmuji zamrazenou, tak uz to neni ono. prijjde mi i po rozmrznuti takova nepekna-vodnata... tedy oproti cerstve.
mate nekdo podobne zkusenosti?
Tak jako čerstvá je čerstvá, ale když v zimě není tak holt nic jiného nezbude. Jinak můj postřeh zamrazování je to že dříve jsem zrovna porcoval na kolečka ale poslední rok jsem přišel na to že je lepší zamrazovat celý klas. \když to bylo na kolečka tak za 2 měsíce v mrazáku byly vymrzlé takové suché a oproti v klasech byla lepší.
jardybe
napsal(a):
Zdravim, . pri prubeznem krmeni cerstve kukurice neni problem.. takze podle toho jak je.
ale jakmile prikrmuji zamrazenou, tak uz to neni ono. prijjde mi i po rozmrznuti takova nepekna-vodnata... tedy oproti cerstve.
mate nekdo podobne zkusenosti?
Kukuřici musíte zamrazovat až nejsou zrna vodnatá, ale ještě pružná když na ně zatlačíte prsty. Potom není problém ani po rozmrazení.
alex66
napsal(a):
Kukuřici musíte zamrazovat až nejsou zrna vodnatá, ale ještě pružná když na ně zatlačíte prsty. Potom není problém ani po rozmrazení.
Presne tak.nie vodnatu.ked už nechceťe mraz enu možeťe nechať našulkoh na jar zamočiť na 2-3 dni aj spolu zo šulkom a vtáky beru dobre.kričí volakdto soju aké skusenosť?