Neplodné zebřičky - mramorový pár

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
26.8.2017 13:35
Luciie12

XXX.XXX.76.2

Zdraví místní domorodce, ,
mám od loňského podzimu pár mramorových zebřiček, samec a samička. Páří se několikrát, poté samička zasedne po 2. vajíčku, a cca 2 další přibydou další dny. Sedí poctivě, cca 3 - 4 týdny, střídají se pravidelně, zahřívají. Nikdy z toho ale nic není, mají za sebou už cca 7 - 8 snůšek, ale vždy hnízdo opustí. Míchanici, zelené, proso a jiné zrní, ovoce dávám. Ani přesun klece na klidné tiché místo nepomohl.

Vzhledem k množství vajec dávám pravidelně calci-lux, skořápky. Písek a grit mají.
Jsou neplodné? Nebo máte někdo doporučení, co ještě vyzkoušet? Osobně přemýšlím o výměně jednoho z páru.

Děkuji, Lucie B.

26.8.2017 13:44
eli22

XXX.XXX.181.79

Luciie12 napsal(a):
Zdraví místní domorodce, ,
mám od loňského podzimu pár mramorových zebřiček, samec a samička. Páří se několikrát, poté samička zasedne po 2. vajíčku, a cca 2 další přibydou další dny. Sedí poctivě, cca 3 - 4 týdny, střídají se pravidelně, zahřívají. Nikdy z toho ale nic není, mají za sebou už cca 7 - 8 snůšek, ale vždy hnízdo opustí. Míchanici, zelené, proso a jiné zrní, ovoce dávám. Ani přesun klece na klidné tiché místo nepomohl.

Vzhledem k množství vajec dávám pravidelně calci-lux, skořápky. Písek a grit mají.
Jsou neplodné? Nebo máte někdo doporučení, co ještě vyzkoušet? Osobně přemýšlím o výměně jednoho z páru.

Děkuji, Lucie B.

2 samičky?

26.8.2017 14:09
Luciie12

XXX.XXX.76.2

Je možné aby jedna vždy pářila druhou, a nikdy sama nesnesla ani jedno vejce ? Od zkušeného chovatele jsem je koupila jako pár. Navíc i zbarven sedí na samečka a samičku, ne dvě samice.

leny77

26.8.2017 14:15
leny77

XXX.XXX.144.116

Luciie12 napsal(a):
Je možné aby jedna vždy pářila druhou, a nikdy sama nesnesla ani jedno vejce ? Od zkušeného chovatele jsem je koupila jako pár. Navíc i zbarven sedí na samečka a samičku, ne dvě samice.

Vložte foto, už to že podstivě sedí 3-4.týdny? zebřičky.? To vám zkušený chovatel od kterého pár máte neřekl, jak dlouho zebřičky sedí?

26.8.2017 14:16
eli22

XXX.XXX.181.79

Luciie12 napsal(a):

To ne, to byl jen takový nápad. Pářit se klidně mohou, ale pak by i ta druhá samička snášela, takže nic, pár máte.

leny77

26.8.2017 14:18
leny77

XXX.XXX.144.116

A u zebřiček dost podstatná věc, když už zasednou, tak se vyvarovat krmení které citujete, je totiž možné, jestliže máte opravdu pár, že díky vašemu krmení jdou stále do toku.

leny77

26.8.2017 14:20
leny77

XXX.XXX.144.116

eli22 napsal(a):
To ne, to byl jen takový nápad. Pářit se klidně mohou, ale pak by i ta druhá samička snášela, takže nic, pár máte.

Opět jste oprášila svojí věšteckou kouly? :).

26.8.2017 14:20
Luciie12

XXX.XXX.76.2

Děkuji, zkusím přizpůsobit stravu :).

Megahu

26.8.2017 14:32
Megahu

XXX.XXX.245.125

Může být jeden z páru neplodný! I mě se to stalo přepároval jsem a sameček s jinou krásně odchoval.

26.8.2017 14:33
Luciie12

XXX.XXX.76.2

leny77 napsal(a):
Vložte foto, už to že podstivě sedí 3-4.týdny? zebřičky.? To vám zkušený chovatel od kterého pár máte neřekl, jak dlouho zebřičky sedí?

Nepamatuji si kolik říkal, už je to dlouho, ale co jsem se informovala z různých zdrojů, mělo by se jednat o cca 14 dní. To MÉ potvůrky sedí 3-4 týdny a pak hnízdo opustí, když z toho nic není.

lumpicek

26.8.2017 16:33
lumpicek

XXX.XXX.0.243

Luciie12 napsal(a):
Nepamatuji si kolik říkal, už je to dlouho, ale co jsem se informovala z různých zdrojů, mělo by se jednat o cca 14 dní. To MÉ potvůrky sedí 3-4 týdny a pak hnízdo opustí, když z toho nic není.

Dobrý den, jsou vajíčka opravdu neoplozená?Můžou být plná a zárodky hynou z jiných důvodů, třeba nízká vlhkost a vajíčka vysychají, nebo nedostatek béčka, snížená životaschopnost embrií.
Příčin může být více, popište blíže prostředí kde máte klec se zebřičkami.

26.8.2017 20:26
hzp

XXX.XXX.83.72

leny77 napsal(a):
Opět jste oprášila svojí věšteckou kouly? :).

Jste vykulená z toho, že dobrý pár dokáže sedět na vejcích 3-4 týdny a chcete tady někoho školit? Jestli sedí poctivě, tak vaše další rada je taky o hov.ně. O přebuzení nemůže být z důvodu délky sezení ani řeči. Mimochodem - koule bez koule, jako růže bez růže.

Takže může být, že je jeden z ptáků neplodný. Taky jsem od jedné neodchoval ani brko a měla na výběr tři partnery.

26.8.2017 20:48
eli22

XXX.XXX.181.79

Luciie12 napsal(a):

Zkuste dát tedy fotky. Kdyby to náhodou byly dvě samičky, a snášely obě, postupně, no tak klidně mohou sedět ten měsíc. Taky se koukněte, jestli v těch vajíčkách nic není, jestli jsou skutečně všechna prázdná. Nejdřív je třeba, aby kdo chová zebřičky určil pár a pak bych to řešila dál.

27.8.2017 08:06
Luciie12

XXX.XXX.76.2

eli22 napsal(a):
Zkuste dát tedy fotky. Kdyby to náhodou byly dvě samičky, a snášely obě, postupně, no tak klidně mohou sedět ten měsíc. Taky se koukněte, jestli v těch vajíčkách nic není, jestli jsou skutečně všechna prázdná. Nejdřív je třeba, aby kdo chová zebřičky určil pár a pak bych to řešila dál.

Sedí vždy jen jedna. Druhá nikdy. Proto si myslím, že pár mám. Prázdná jsou, prosvěcovala jsem je

27.8.2017 08:12
Luciie12

XXX.XXX.76.2

lumpicek napsal(a):
Dobrý den, jsou vajíčka opravdu neoplozená?Můžou být plná a zárodky hynou z jiných důvodů, třeba nízká vlhkost a vajíčka vysychají, nebo nedostatek béčka, snížená životaschopnost embrií.

Prosvěcovala jsem je, vždycky byl vidět jen žloutek - po týdnu, po dvou, třech a pak vejce zešedlo a bylo zkažené a našedivělé - bez zárodku, po rozbití vytekla jen šedivá zapáchající tekutina... klec je aktuálně umístěna v obývacím pokoji, vedle průchodu do ložnice. Kryta je zezadu zdí, levá strana klece kouká do chodby, pravá má cca metr nevyužívaného prostoru a pak zeď. Dopředu je obývák. Jinak byly i v ložnici při prvních pár snůškách (3 měsíce), aby měly klid a soukromí (chodíme tam jen cca 3x za den) ale nepomohlo to.

27.8.2017 08:22
Luciie12

XXX.XXX.76.2

lumpicek napsal(a):

Jinak tady video https://www.youtube.com/watch?v=2kQviXw34R8

To triko jsem už sundala, a klec králováčka už je také přesunuta. Jinak koupací nádržka je teď nad nádržkou se zeleným dnem a místo ní je budka, aktuálně směřující tam, kde je na videu klec (směrem kde je klid - metr od zdi)

Bylo by jednodušší to vyfotit, ale nemohu najít kabel a můj mobil internet moc nezvládá...

27.8.2017 08:25
Luciie12

XXX.XXX.76.2

Jinak můj samec vypadá přesně takto (obrázek z netu) a samice je celá čistě bílá.

27.8.2017 08:40
corvuscorax

XXX.XXX.49.81

Jestli nestřídá sameček samičku v sezení tak je po něm prd a vyměňte ho. Normálně se střídají asi po hodině a půl v sezení a v noci sedí oba. Suchem by to nemělo být, že se nevylíhnou mladé, zebřičky se rády koupou a tak by vajíčka navlhčila. Spíše je sameček k ničemu. Kdysi dávno jsem měl také samečka co byl stavitel hnízd, (asi devět za sezónu) samička do každého snesla vajíčko nebo dvě a když ji nestřídal, tak z toho nic nebylo.

27.8.2017 08:46
Luciie12

XXX.XXX.76.2

corvuscorax napsal(a):
Jestli nestřídá sameček samičku v sezení tak je po něm prd a vyměňte ho. Normálně se střídají asi po hodině a půl v sezení a v noci sedí oba. Suchem by to nemělo být, že se nevylíhnou mladé, zebřičky se rády koupou a tak by vajíčka navlhčila. Spíše je sameček k ničemu. Kdysi dávno jsem měl také samečka co byl stavitel hnízd, (asi devět za sezónu) samička do každého snesla vajíčko nebo dvě a když ji nestřídal, tak z toho nic nebylo.

Střídají se poctivě, samice sedí sice častěji, ale samec sedí pevně, dokad není vystřídán. Hnízdo staví oba, víc se tedy angažuje samec, a drží se u něj, jiné nestaví.

16.9.2017 11:16
Luciie12

XXX.XXX.107.204

Tak mám nového samce, uvidíme jak si budou vést :)

3.10.2017 18:56
Pepe8

XXX.XXX.0.233

Tady máte docela nové informace o plodnosti samců dokonce přímo zebřičky pestré

http://www.ceskatelevize.cz/ct24/veda/2191840-proc-svetu-nevladnou-samci-se-superspermiemi-cesti-vedci-na-prisli.

Přidejte reakci

Přidat smajlík