Doktorka Elli
napsal(a):
Prosim te nepis takove blaboly, jak muzes tohle tvrdit bez moznosti nahledu na chov.Pripadas mi ze všechno vis, ale skutek utek.Samecek to delat vůbec nemusi jelikož az na výjimky je spolehlivy, zato andulky dokazi ledacos.
Vy se znáte, že jí tykáte? V české řeči jsou určitá pravidla tykání a vykání, nejsme cizinci, nebo odpovídejte jiným jazykem a není problém s tykáním. Stále platí, že se lehčeji řekne Ty vole než Vy vole. Tak mě kdysi na vojně poučil můj nadřízený a měl pravdu.
Moudivláček
napsal(a):
Vy se znáte, že jí tykáte? V české řeči jsou určitá pravidla tykání a vykání, nejsme cizinci, nebo odpovídejte jiným jazykem a není problém s tykáním. Stále platí, že se lehčeji řekne Ty vole než Vy vole. Tak mě kdysi na vojně poučil můj nadřízený a měl pravdu.
Chovatele si tykaji, vy jste staršího vydani a tak vam pane budu vykat, zde nejde ani tak o cestinu ani o to jak kdo komu tyka nebo vyka. Zde me prekvapuje to jak vatsina radi na strohe otázky.Na to preci není zadna konkretni odpověď a vy osobne to dobře vyte. Co je to dnes za modu a nesmisl radit na dalku, aniz bych poznala jeho chov ci povahu jistých druhu a jedincu.To proste nejde a lidem to asi nejak uniklo, a tak tu budou i nadále placat to svoje.Chovu zdar, jestli vas to neurazi.
domi.kus
napsal(a):
Sameček jim, ale nic nedělal.
Často se stává, že se sameček zdá ok, ale najednou mu jebne a pár údery zobáku je schopný mladé usmrtit během vteřin. Míří většinou na hlavu, méně častěji jim kouše nožky. Moc nevěřím, že by to udělali andulky, komu se to stalo, včetně mně, tak ve finále zjistili, že to byl právě kohoutek. Zkuste si přečíst někde o jejich agresivitě.
domi.kus
napsal(a):
Mladí tam byly s matkou teprve od soboty a samec jim nic nedělal. Byly spokojení a včera tohle jedno mám doma s matkou je taky poklobané ale né tolik co jeho sourozenci. Matka se o něj stará.
Ale tak to je, první dny může být ok a pak je napadne. Měli už někdy mladé?
Doktorka Elli
napsal(a):
Chovatele si tykaji, vy jste staršího vydani a tak vam pane budu vykat, zde nejde ani tak o cestinu ani o to jak kdo komu tyka nebo vyka. Zde me prekvapuje to jak vatsina radi na strohe otázky.Na to preci není zadna konkretni odpověď a vy osobne to dobře vyte. Co je to dnes za modu a nesmisl radit na dalku, aniz bych poznala jeho chov ci povahu jistých druhu a jedincu.To proste nejde a lidem to asi nejak uniklo, a tak tu budou i nadále placat to svoje.Chovu zdar, jestli vas to neurazi.
Musím ocenit Vaši upřímnou reakci. Je pro mě novina, že chovatelé si tykají. My se oslovovali Vážený příteli, ať to byl děda nebo kluk. Souhlasím s Vámi, že na stručný, nic neříkající dotaz někdo dává rady. To je věštění, ne rada.
A k té češtině. Přečtěte si Váš text.Ten nesmisl místo nesmysl mně vadí. Za to mobil asi nemůže. Nejsem češtinář, mám z ní pouze maturitu, z biologie víc, tam jsem ochoten zvlášť z ornitologie giskutovat.
A k Vaší závěrečné větě. Nevím, co by mě mělo urazit. Uráží se jen hlupáci, doufám, že k nim nepatřím.
Ať se Vám v chovu daří.
domi.kus
napsal(a):
Dnes malé uhynulo netuším proč docela i rostlo. Ráno bylo trochu divné ale jinak jsme nic neschledala.
No, myslím, že od začátku nebylo ok. Proto se ho třeba sameček chtěl zbavit, u zvířat je to jinak, chtějí silné jedince, ne jako teď u lidí, že se zachrání i dítě, které by jinak nepřežilo, a pak to v budoucnu tak vypadá. Ale to je jiná. Prostě se stalo to, co se mělo už stát dříve, jen se to trochu oddálilo. Takže nesmutněte, udělali jste, co se dalo. Ps. JInak zdravím Doktorku Eli!