Adéla a spol.
napsal(a):
Podle mého názoru je obecně méně hlučný patagonec, ale zase alexandr se většinou ozývá jen ráno a večer.
Podle mého názoru jestli ho můžu vyřknout tak méně hluční jsou alexandři čínští.Svého času jsem měl několik párů od obojích a patagonci se nechali slyšet.Teď už mám dost párů alexandrů čínských bez patagonských a není vůbec pravda že řvou.Zakřičí si ale především když má pršet jinak je to v pohodě.To když si zařvou ary když má pršet tak to je jiné kafe.
Dobrý den. Mám oba druhy a netrofám si říct. Méně hlučný není ani jeden z nich. Je pravda, že asi číňani řvou méně často, ale je to jiné. Ale pokuď bych to bral jako jenom řev, tak je to stejné. Skrátka řvou, ale je to na nich to krásné a pro mně pastva pro uši. Ale jsem tolerantní chovatel a sousedy nemučím tím řevem ráno. Ptáci jsou pouštění do výletů až cca v 8-9 hodin. Bohužel přichazejí o ranní čas venku, ale něco za něco. Mám je 3 roky a ani jedno slovo od sousedů a to bydlím v velmi husté zástavbě. Tak asi tak zkrátka jsou to řvouni, ale zkuste vše udělat pro (klid) sousedů a jde to. Určitě pouštění do výletů později je řešení. v 5 ráno v létě tento řev nemsí být zrovna pro sousedy pastva pro uši. Od osmi to už snesou. Tak to dělám já a funguje to. Doporučuji oba druhy jsou nádherní a berte ten který se Vám víc líbí. S hlučnosti moc nenakombinujete. Vše je individuální a oba druhy jsou řvouni. Mějte se hezky a jďěte určitě do toho, ale jestli nemáte zálety, tak to zvažte. A určitě sám víte, jaké máte sousedy. Roman.