Papoušek patagonský x alexandr čínský

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
1.9.2017 21:50
AGKO

XXX.XXX.249.240

Chci si pořídit pár jednoho z těchto druhů.
Potřeboval bych poradit co se týče hlučnosti, který je méně hlučný.
Vím že oba druhy si umí "zařvat", ale který se projevuje méně často.
Slyšel jsem že patogonci někdy spustí i za úplňku.
Děkuji za odpovědi.

1.9.2017 23:30
Adéla a spol.

XXX.XXX.26.86

Podle mého názoru je obecně méně hlučný patagonec, ale zase alexandr se většinou ozývá jen ráno a večer.

2.9.2017 13:17
valu

XXX.XXX.44.103

Adéla a spol. napsal(a):
Podle mého názoru je obecně méně hlučný patagonec, ale zase alexandr se většinou ozývá jen ráno a večer.

Podle mého názoru jestli ho můžu vyřknout tak méně hluční jsou alexandři čínští.Svého času jsem měl několik párů od obojích a patagonci se nechali slyšet.Teď už mám dost párů alexandrů čínských bez patagonských a není vůbec pravda že řvou.Zakřičí si ale především když má pršet jinak je to v pohodě.To když si zařvou ary když má pršet tak to je jiné kafe.

4.9.2017 21:09
romanr22

XXX.XXX.30.48

Dobrý den. Mám oba druhy a netrofám si říct. Méně hlučný není ani jeden z nich. Je pravda, že asi číňani řvou méně často, ale je to jiné. Ale pokuď bych to bral jako jenom řev, tak je to stejné. Skrátka řvou, ale je to na nich to krásné a pro mně pastva pro uši. Ale jsem tolerantní chovatel a sousedy nemučím tím řevem ráno. Ptáci jsou pouštění do výletů až cca v 8-9 hodin. Bohužel přichazejí o ranní čas venku, ale něco za něco. Mám je 3 roky a ani jedno slovo od sousedů a to bydlím v velmi husté zástavbě. Tak asi tak zkrátka jsou to řvouni, ale zkuste vše udělat pro (klid) sousedů a jde to. Určitě pouštění do výletů později je řešení. v 5 ráno v létě tento řev nemsí být zrovna pro sousedy pastva pro uši. Od osmi to už snesou. Tak to dělám já a funguje to. Doporučuji oba druhy jsou nádherní a berte ten který se Vám víc líbí. S hlučnosti moc nenakombinujete. Vše je individuální a oba druhy jsou řvouni. Mějte se hezky a jďěte určitě do toho, ale jestli nemáte zálety, tak to zvažte. A určitě sám víte, jaké máte sousedy. Roman.

6.9.2017 11:00
AGKO

XXX.XXX.241.149

Děkuji půjdu do patagonských

Přidejte reakci

Přidat smajlík